Beharangozó: a Sampdoria elleni meccs

1200px-u_c_sampdoria_logo_svg.pngA Juventus visszatért a győztesek útjára, és remélhetőleg nem tér le erről az ösvényről. A Coca-Cola Szuperkupa-döntő miatt szerdán kerül megrendezésre a Sampdoria elleni mérkőzés, amely 18:55-kor kezdődik, a helyszín a Luigi Ferraris stadion, a játékvezető pedig Gianluca Rocchi lesz.

A genovaiak rendkívül megérezték Marco Giampaolo távozását, ugyanis az erős középcsapatból egy kiesés elől menekülő gárda lett. Jelenleg még a biztonságosnak számító tizenhatodik helyen tartózkodnak tizenöt begyűjtött ponttal. A szezont még Eusebio Di Francescóval kezdték, ám azóta menesztették, és jelenleg Claudio Ranieri próbálja benntartani a Serie A-ban a Blucerchiatit. Az edzőváltás után elkezdett a Samp éledezni, de ez a teljesítmény jóval elmarad a tavalyitól. Rendkívül kevés gólt szerez a Sampdoria (tizenhárom találat), csupán a SPAL (tíz találat) és az Udinese (tizenegy találat) zörgette meg kevesebbszer az ellenfelek hálóját. Meglehetősen érdekes dolog ez egy olyan csapatnál, amely keretében tudhatja a tavalyi gólkirályt.

Ranieri mester nem számíthat Bartosz Bereszyński, Jakub Jankto, Andrea Bertolacci, Édgar Barreto és Federico Bonazzoli szolgálatára.

A Juventusnál már szerencsére egyre kevesebb a hiányzó, sérülés miatt nem bevethető Wojciech Szczsęsny, Giorgio Chiellini és Sami Khedira, míg Rodrigo Bentancur és Mario Mandžukić nincs nevezve az utazó keretbe.

  • 80202196_554349305141849_7731857983763644416_n.jpgVédelem: Ugyan szomorú dolog, hogy a lengyel portás sérülést szenvedett, de legalább láthatjuk Gigit a kapuban, már sorozatban harmadjára. Ha nem jön közbe semmi, akkor ez lesz az ő 647.-ik meccse a Serie A-ban, amivel beéri Paolo Maldinit. Cuadrado a hétvégén nem játszott, most nem árt neki egy kis játék, ez igaz Alex Sandróra is. Biztos vagyok benne, hogy Sarri fejében is már a szuperkupa-döntő jár, ezért ilyenkor nem árt, ha a kulcsjátékosok egy picit játszanak, pláne, hogy az ezelőtti meccseken pihenhettek. Demiral olyan kirobbanó formában van, hogy szerintem bőven megérdemelné, hogy kezdjen, mellette pedig de Ligt juthatna lehetőséghez. Nem tartom valószínűleg, hogy Buffon kapuját bevenné az ellenfél, de nem kell elfelejteni, hogy Quagliarella bármely megmozdulásából gól születhet, és Gabbiadini is eléggé jó formának örvendhet.
  • Középpálya: Matuidi játszatását nem tartom jó ötletnek, több értelme lenne Rabiot-val bal oldalt számolni, és Ramseyt játszatni jobbon. A walesinek több hasznát vennénk a középpályán, és nagyszerű lenne, ha a sérülése után elkezdene formába lendülni. Rabiot már jó úton halad afelé, hogy kiszorítsa honfitársát, reméljük, hogy szerdán is remekel, és a döntőn már ő jut lehetőséghez. Pjanić játszatása pedig nem lehet kérdéses, ellenben Bernardeschi kezdőbe való jelölésével, viszont egyáltalán nem tartanám jó ötletnek Dybalát trequartistaként játszatni, mert már így is rengeteget játszott a Ronaldo-Higuaín-Dybala trió, nem ártana, ha egyikük pihenne. 
  • Támadók: Bízom benne, hogy Ronaldo még egy szinttel jobb lesz, mint az előző mérkőzésen, és akár megszerezhetné első mesterhármasát a Serie A-ban, míg Dybala remek formája is remélhetőleg kitart.

A Sampdoria ugyan messze nem a megszokott szinten teljesít, de hazai pályán sosem könnyű ellenük játszani, úgyhogy nem tekinthetjük lefutottnak ezt az összecsapást, ám nem tartom valószínűnek, hogy a Juventus pontot veszít. Bízom benne, hogy hasonlóan remek játékot láthatunk, mint amit az Udinese ellen csodálhattunk, és már tényleg a várva várt Sarriballnak lehetünk szemtanúi. Tippem: 0-2

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7215356596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grinta 2019.12.17. 20:31:31

Mindenképpen nyerni kell,de közel sem ennyire gyenge csapat a Sampdoria,mint azt a tabella mutatja.Valakit előbb utóbb elkapnak,nagy meglepetésre.Remélem nem mi leszünk azok.Egy góllal nagyon hamar meg lehet törni,egy mentálisan instabil lábakon álló csapatot,úgyhogy itt a recept,amit Sarri pontosan tud.Tetszik a csapat összességében.Akiktől többet várok,azok allegrinél jobban muzsikáltak anno.Tudom hogy senkinek nem a kedvence-de Blaise Matuiditől többet várok.Annyit amit eddigi Juventus-os karrierje alatt hozott.Aki kevésnek tartja,meg nullának,azzal a véleménnyel egyszerűen nem tudok vitatkozni.Bernardeschi pedig egy óriási talány.Szerintem ha belenéz a tükörbe,azt sem tudja kit lát.Teljesen elvesztette a játékát.Fizikailag erősebb lett,de egész egyszerűen képtelen levenni egy játékost,csellel,ötlettel-lefutni pedig..hát az valami katasztrófa.És Ő vele játszatni szélsőt? : / hát
Aki ismer mondjuk egy Gabbiadinit,aki Olasz szinten is egy közepes játékos,-ugyan olyan jó lövővel-hát Federico még annyit sem tud (most)
Kiváncsi lennék egy komoly edzésjátékra Vele!
És hát Can.Használni kell tudni valamilyen szinten,ez nem lehet kérdés.Válogatott szintű játékos.Most tegyük párhuzamba például egy De Sciglioval.Aki hozzá képest egy szinttel lejjebb van a polcon.Mármint az Olasz.És most nagyon nem úgy tetszik,úgyhogy Emre,forza!
Kitérnék Rabiotra,akiről a nyáron azt hittem hogy eddigre húzóember lesz,de minimum stabil csapatjátékos.Kicsit csalódás ezidáig,pedig a képességei predesztinálják erre a szintre.Amint lendületbe jön,ott kijön a klasszisa,viszont lusta játékosnak látom eddig.Amikor nem kell,nem lép egy darabot sem.Többet kellene kérnie a labdát.Integrálódik még,szokja a Serie A pozíciós játékát-ebből adódik a nehézsége.Ha terület van,amihez szokott,akkor kijön a tudása.Pedig olyan finom kis bal lába van,bízom benn ehogy belejön a Juventus játékába.

babo0410 2019.12.17. 20:40:04

Ha a Samp ellen se tudunk nyerni, eláshatjuk magunkat. Nálam ez a meccs tuti 2-es. Itt lehet majd megint villogni, a Samp pont olyan formában van, hogy nem kéne megizzasszanak minket.

Sunny21 2019.12.17. 20:49:30

@babo0410: "Ha a Samp ellen SE tudunk nyerni... " ez olyan volt mintha hetek óta képtelenek lennénk nyerni :D
Hála az égnek nem így van! Győzni kell és győzni is fogunk!

Grinta 2019.12.17. 20:49:36

@babo0410: Mi az hogy "ha a Samp ellen se"?? Miért,még ki ellen nem sikerült nyerni?Lényszíves sorold már fel!
Bajnokságban a 16 meccsből van három ikszünk,meg egy vereség,CL ben pedig egy dönci.
Tényleg lent vagyunk,nincs mese.

dobor norbert 2019.12.17. 21:18:32

@Grinta: Kérlek ne támadjad a védencem! Már elkezdte dicsérni a maga módján a Csapatot is. Most azt szeretné ha ez a forma állandósula,mármint a Fiúknál. Csak nem minden esetben tud szépen fogalmazni. Ne förmedj rá így kérlek! Mert újra túl kritikus lesz.;)

2019.12.17. 21:49:31

@babo0410: Ha a Samp ellen se?? Te tudsz valamit, Babokám... Jönnek megint a galambok??

JuventusFanatikus 2019.12.17. 22:37:16

A Sky szerint összeáll elöl a nagy hármas, Cuadrado helyett pedig De Sciglio fog játszani.

Il Principino 2019.12.17. 23:09:39

@JuventusFanatikus: Sztem játszanak csak minél többet együtt :)
Majd pihennek karácsonykor !
Szokják csak egymást,ideje lesz összerázódni lassan kitavaszodik,de még keressük a játékunk.Gyorsan döntsük el,aztán lejöhetnek..
Nyerni kell nincs mese;)

del pipi 2019.12.18. 05:00:30

@Grinta: Amiket leírtál az úgy van , úgy gondolom én is de Rabbiotal az a helyzet hogy őt játszatni kell többet, egyszerűen az új légkör és a kevés meccs miatt darabosnak és körülményesnek látom. Szerintem beépül és jó lesz.@babo0410: Ne csináld már, megint olyan hülyén fogalmaztál...szétkapnak!!!!! :) @Il Principino: Szerintem is két meccs van még idén, azt be kell húzni. De aztán két keménnyel kezdünk, úgyhogy ésszel de bátran!

Sztovicska 2019.12.18. 10:01:53

@babo0410: komolyan sírok :D :D :D. Mi az hogy a Samp ellen se?? Ez kb. úgy hangzik mintha sorozatban gyűjtenénk be a vereségeket és ez lenne az utolsó esély hogy ne rúgják ki Sarrit :D :D :D. Tényleg no offens de néha az az érzésem hogy te még akkor is temetnéd a csapatot és kongatnád a vészharangot ha a BL serleg a zsebben lenne. Egyre jobban játszunk, egyetlen vereség van a szezonban minden fronton de muszáj lesz bizonyitanunk azzal hogy legalább egy szerencsétlen sampot lenyomunk egyetlen talált bemákolt góllal ha már mást nem tudunk :D.
@JuventusFanatikus: Remélem is hogy együtt lesz a trió. Szokják csak egymást. Nem hiszem hogy nagyon pihenésre szorulnak. Ezt a tempot ebben az időszakban még bőven birni kell szerintem

Jamal Jamal 2019.12.18. 14:03:24

Szerény véleményem szerint Babo kolléga, ezért a troll magatartásért már valahonnan anyagi javadalmazást vehet fel, de ezt nem azért írom hogy ellenséget lásson bennem, pusztán azért hogy beléphessek a szentélyébe és onnan műhelytitkokat csempésszek a blog tagjainak javára. :)))

Jamal Jamal 2019.12.18. 14:08:36

A HDR-nek kellenek a meccsek hogy a lijon után ne kelljen xanaxra innom meccs közben.

JuventusFanatikus 2019.12.18. 17:03:48

@Jamal Jamal: A tavalyi Babo olyan kijelentésekért, mint amit mostanában tesz, minimum keresztre feszített volna valakit:D Szerintem beléphetsz hozzá, de ahhoz kell tudni a kulcsmondatot, a jelszót:P:D

Grinta 2019.12.18. 17:10:30

@JuventusFanatikus: Én azt értem,hogy mindig? az uralkodó fő csapásvonallal szemben elhelyezni a saját(nak gondolt) álláspontodat..de egész egyszerűen most a szemünk előtt válik ez a manifesztáció láthatóvá.

JuventusFanatikus 2019.12.18. 17:15:52

@Grinta: Húha, fogjuk rá, hogy tudtam értelmezni, hogy mit írtál:D A múltkor választ kaptam erre a felfogása, röviden, ha Te egyetértesz más emberekkel, akkor azok nem a saját gondolataid, hanem a másik véleménye szerint formálod a sajátodat. Azaz, aki a többséggel egyetért, az birka, aki ellentmond, az menő és okos.

Grinta 2019.12.18. 17:34:22

@JuventusFanatikus: Nem Neked szólt,hanem a témáról értekeztem.

JuventusFanatikus 2019.12.18. 17:59:06

@Grinta: Tudom:) Ennek tükrében válaszoltam.

Grinta 2019.12.18. 18:15:57

@JuventusFanatikus: Szuper vagy!Kulusevskiről akartam kérdezdi Tőled,de most látom hogy North Macedonia.Hétvégén láttam,és azt hittem Serbia,aztán láttam hogy Svéd..mondom utánanézek jobban.Borzasztóan tetszett a játéka-Olyan egyszerű technikával játszik-a szó jó értelmében.Úgy simítja maga elé a labdát,ütemvesztés nélkül,és akkor passzol,amikor kell.Nagyon nehéz dolgok ezek.Most nem akarok nagyot mondani,mert annyira nem ismerem..de valahogy Kaká ugrott be a játékáról.Lehet hogy oltári marhaságot írok..mondom,jobban nem ismerem,de amit területben megvalósított támadásban,még védekezésben is ott volt.

JuventusFanatikus 2019.12.18. 18:54:03

@Grinta: Általában a -ski végződésű vezetékneve nagy része észak-macedón, ahogy Kuluševski esetében is van. Nagyon szimpatikus játékos, és ahogy mondod, olyan egyszerűnek tűnő játékstílusa van, de piszkosul jó. Olyan nagy butaságot nem mondtál azzal, hogy Kakához hasonlítottad, mert Dejan is irányító játékos, de már nem hasonlíthatjuk a mai fiatalokat a régiekhez, rengeteget változott a foci. Most jön egy nagyon érdekes generáció, a magas, gyors, technikás támadó szélsők/támadó középpályások, mint amilyen Zaniolo, Havertz vagy Kuluševski.

gomorra21 2019.12.18. 22:01:23

@JuventusFanatikus: csak a pontosság kedvéért: a -ski végződésű nevek legnagyobb része lengyel, max. a délszlávoknál lehet a többség észak-macedón.

JuventusFanatikus 2019.12.18. 22:29:53

@gomorra21: Mivel a lengyel emberből lényegesen több él a Földön, ezért nyilván náluk darabszáma több a -szki végződésű vezetéknév:) Természetesen csak a Balkánra gondoltam, mivel a Kolléga számára tiszta lap volt, hogy erről a félszigetről származik a szóban forgó úriember.

JuventusFanatikus 2019.12.18. 22:35:58

@gomorra21: Sőt, megemlíthetnénk az oroszokat is, ott is van sok -ski végződésű vezetéknév.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása