Elemzés: az Udinese elleni meccs

udinese_elleni_gyozelem.jpgMeglehetősen könnyen és magabiztosan húzta be a három pontot a Juventus, és az Inter pontvesztésének köszönhetően a Serie A élére is állt a Bianconeri. Végre láthattunk szép játékot, erre rá lehetett mondani, hogy az első perctől az utolsóig Sarriball volt, és szinte minden úgy történt, ahogy azt a bagós mester eltervezte. Szinte végig uralta a meccset a torinói gárda, a meccs végén már visszaállt a Juve, és ekkor tudott valamennyire érvényesülni az Udinese, és sikerült nekik még egy gólt is bekotorni.

A Lazio elleni meccs után átváltozott Sarri együttese, és úgy néz ki, mintha jótékony hatása lenne annak a vereségnek, de nem gondolnám, hogy emiatt fordultak meg a dolgok. Az első legnagyobb változás, hogy egy valamire való trequartistája volt a csapatnak, mert ebben a szerepkörben sem Bernardeschi, sem Ramsey, sem pedig Douglas Costa nem tudja a legjobbját nyújtani, és emiatt a csapat is szenved. Igaz, hogy Dybala sem az a tipikus trequartista, de sokkal jobban tud ott játszani, mint az előbb említett trió.

kepernyofelvetel_181.pngSokszor kéri és kapja a labdát, a pálya szinte bármely pontján, ügyesen szlalomozik a védők között, és nem mellesleg elképesztően jól tud passzolni.

Az sem elhanyagolható dolog, hogy Ronaldo szépen fejlődik vissza arra szintre, amit elvárunk tőle, sokat fejlődött helyezkedésben és a mentalitása is sokkal szimpatikusabb. A támadó trió között fantasztikus volt az összhang, gyönyörű megmozdulásokat láthattunk, szép egyérintős játékokat, kétszer is megrezegtették a kapufát, és a gólok sem voltak csúnyák. 

A jó teljesítményhez hozzájárult az Udinese is, mert az ő stílusuk tökéletes volt a Juventus számára, nem akarták birtokolni a labdát, csak akkor támadták le a védelmet, mikor már a labda a saját térfelükön volt, kivételnek számított az, mikor nem csak a két csatár volt elöl, akkor egyből a játékszer visszaszerzése volt számukra a cél. Bentancurt is csak Lasagna fogta, aki nem igazán tudta elbizonytalanítani az uruguayit. 

A kapott gólok száma sajnos növekedett, vizsgáljuk meg jól, hogy elkerülhető lett volna-e az, hogy Buffon kapuját bevegye Pussetto. A szélen labdát kapó ter Avest rendkívül üresen volt, Matuidi nagyon későn szaladt felé, blokkolni nem igazán volt esélye, a holland meglehetősen könnyen be tudta adni a labdát. Nestorovski megkapta a játékszert, és egyből próbálja is továbbítani Pussettónak, azonban Bentancur azon volt, hogy megakadályozza , hogy az argentinhoz eljusson a labda, de a közbeavatkozás nem volt sikeres, így Pussetto mégis helyzetbe kerül, és nem hibázik a befejezésnél. Mindenkinek megvolt az embere, a gólszerzőnek is, őt Danilónak kellett volna, hogy fogja, azonban csak nézte, hogy a támadó hogyan fejezi be az akciót, ő a vétkes ennél a gólnál, annak ellenére, hogy olyan komoly dolgot nem tudott volna csinálni, legalább próbálkozhatott volna, mert azzal, hogy végignézte a szituációt, azzal nem sokat segített.

kepernyofelvetel_178.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyéni teljesítmények:

  • Buffon: Nem csak, hogy beállított egy rekordot, ugyanis fej-fej mellett neki és Del Pierónak van a legtöbb pályára lépése a Serie A-ban, Juventus-játékosként (478), de jól is védett. Ötször hárított, hibátlanul passzolt (összesen huszonegyszer, ebből három hosszú átadás).
  • Danilo: Korántsem volt olyan jó, mint szerdán, de nem teljesített rosszul, ezúttal a támadásokban is valamelyest kivette a részét. Háromszor tisztázott, egyszer szerelt, megnyert három párharcot, kiosztott két kulcspasszt és volt nyolc hosszú passza is.
  • Demiral: Ismételten nem okozott csalódást, és elég sokat fejlődött a múltkori pályára lépéséhez képest, ugyanis megjegyeztem, hogy elég pontatlanul passzolt, a hétvégén pont az ellenkezőjét bizonyította, átadások terén is megállja a helyét. Feljegyezhet egy gólpasszt, egy pontos beadást, két hosszú passzt, hét tisztázást, két blokkolást, két közbeavatkozást, két szerelést, hét megnyert párharcot (a nyolcból), és nem mellesleg 94% pontossággal passzolt. Ha egyszer összeáll a Demiral-de Ligt duó, akkor retteghet minden csatár!
  • Bonucci: Ugyan voltak kisebb hibái, de mégis a meccs legjobbjai közé sorolnám. Gólt szerzett, volt egy szerelése utolsó emberként és két tisztázása, négy hosszú passza és egy megnyert párharca.
  • De Sciglio: Most is ő volt a védelem leggyengébbje, ennek ellenére ezúttal sem mondanám azt, hogy rosszul játszott volna. Megcsinált egy cselt, kiosztott egy kulcspasszt, háromszor tisztázott, megnyert két párharcot.
  • Rabiot: Úgy tűnik ő lesz a csapat szürke vízhordója, aki csendben, ámde nagyon jó végzi a dolgát. Nem volt feltűnő, mégis olyan statisztikái vannak védekezésben, amit Khedira vagy Matuidi esetében sosem láthattunk. Kétszer blokkolt, megnyert hat párharcot (a hétből), kétszer közbeavatkozott és hatszor szerelt. 
  • Bentancur: A védelem előtt is bőven megállta a helyét, nem okozott csalódást. Száztizenegyszer passzolt, 93% pontossággal, volt hat hosszú átadása, két sikeres csele, hat megnyert párharca, három tisztázása, egy közbeavatkozása, két szerelése.
  • Matuidi: Nem vagyok vele elégedett, támadásban aránylag jó volt, védekezésben viszont semmi értékelhetőt nem nyújtott. Nevéhez fűződik két kulcspassz, egy hosszú átadás, egy megnyert párharc.
  • Dybala: Nem mondok azzal újdonságot, hogy az Udinese ellen is remekül játszott. Annak ellenére, hogy ez nem az eredeti posztja, remek teljesítményre képes, viszont hátránya is van az ő játékának, hogy védekezésben nem képes olyan magas szinten játszani, mint amit Sarri elvár. Kiosztott három kulcspasszt, 91% pontossággal továbbította a játékszert, összesen hetvenhat alkalommal, volt egy hosszú passza és egy beadása, öt lövése, két csele,  négy megnyert párharca, két szerelése. Teljesen más szintet képvisel, mint azok, akik eddig azon a poszton megfordultak, sokkal jobban össze tud játszani a társakkal, jobban kiveszi a részét a támadás építéséből és a kapura is veszélyes. 
  • Higuaín: Elképesztő teljesítményt nyújtott a mezőnyben, kiosztott egy gólpasszt, ötször tüzelt a kapura, kétszer cselezett, kiosztott négy kulcspasszt, volt két hosszú passza, három megnyert párharca, két tisztázása és egy szerelése.
  • Ronaldo: Rengeteget fejlődött, talán a helyezkedésben a legtöbbet, végre nem a széleken kószál, hanem sűrűbben van középen, ahol reális esélye van a gólszerzésre. A távoli lövéseket is végre elfelejtette, kevesebbszer bombázza meg a védőjét labdával, inkább lepasszolja a játékszert. Szerzett két gólt, összesen hétszer lőtt kapura, egyszer cselezett, kiosztott két kulcspasszt, megnyert két párharcot, egyszer tisztázott.

 

  • Bernardeschi: Jól szállt be, mindjárt máshogy játszik, mikor szélsőként jut lehetőséghez. Kiosztott egy kulcspasszt, volt egy beadása, egy megnyert párharca, egy lövése.
  • De Ligt: Ő sem volt rossz, háromszor tisztázott, egyszer közbeavatkozott, egyszer szerelt, megnyert két párharcot, volt egy hosszú passza és hibátlanul továbbította a játékszert.
  • Costa: Jó cserének számított, kiosztott egy kulcspasszt.

kepernyofelvetel_179.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meccs embere: Cristiano Ronaldo

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4815354996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2019.12.16. 20:15:35

Ujra remek osszefoglalo :).Jo kis meccs volt a Leverkusen utan egy konnyed vasarnapi gyozelem.Ezek a meccsek pont jok ahhoz hogy osszealljon a csapat lehessen kiserletezni, akinek kell onbizalmat novelni.Abban viszont igazuk volt a studioban Juhar Tomieknak hogy ezt az elso felidos jatekot jo lenne minel tovabb fenntartani.Nagyon visszazartunk a 60.perc utan es dekoncentralt lett a csapat.Jo lett volna beloni azt az 1-2 golt a masodik felidoben a helyzetek megvoltak hozza.A BLben nagy arat fizethetunk egy-egy ilyen bekapott golert.

rockitbaby 2019.12.16. 21:33:46

@Alex8610: Azt a tempót a Napoli sem bírta 90 percig, mi sem fogjuk. Az is beszédes, miért nem korábban jött a "mennyei" szikra, hogy a tridente fent legyen. Védekezésben nem bírja el a csapat. Egy ilyen tét nélküli BL meccsen lehet kísérletezni ezzel és az alapvetően számunkra tökéletes partner Udinese-vel is, de egy valóban mi szintünkön lévő csapat keményen megbüntetné, ha Dybala-val irányítóban állnánk ki.

Jók voltunk, de ha ezt a Lazio ellen tudtuk volna lepakolni, akkor lenne számomra feltétlen az öröm.

dobor norbert 2019.12.16. 22:56:06

Szép munka,Kolléga Úr! Köszönjük,h ránk szántál újjabb nélkülözhetetlen órát az életedből! Csak egy icipici hiányérzetem van:a négy galambról egy árva betűt sem írtál.

Shyr Kahn 2019.12.17. 04:27:56

@rockitbaby: Nem érzem úgy, hogy erôsebb ellenfél ellen ez ne mûködne. Dybala született trequartista és amíg Benta van mögötte, addig nincs gond a védekezéssel a kp-n.

del pipi 2019.12.17. 05:06:43

Jó volt az elemzés már tegnap elolvastam csak már nem volt kedv kommentelni. Ha menne, és megtudnád oldani, csinálj már még egy elemzést a @dobor norbert:-nak a galambokról is. Mert nagyon befeszült rájuk. :))))))

dobor norbert 2019.12.17. 06:14:09

@del pipi: Köszi!Azt tudja valaki,h elmentek a galambok vagy maradnak torinóban edzőtáborozni?

2019.12.17. 06:19:22

@dobor norbert: Betanított galambok voltak, Babo kérte meg őket arra, hogy ha Sarri nem cáfol rá ezen a meccsen, vajják ki az öreg szemeit :D

2019.12.17. 06:21:33

@Holloka: Mármint vájják... Telefon...

Juventino86 2019.12.17. 08:00:16

Demiralt a kezdőbe De Ligt helyett!!! Ls elöl kezdjen a nagy hármas! :)

Alex8610 2019.12.17. 08:31:37

@rockitbaby: A Napolinal nem volt ilyen bo a keret bar nalunk meg az allando serulesek hatraltatjak a csapatot.Az akkor sem lesz jo ha ennyire kiengedunk a masodik felido kozepen.Oke legyen olyan periodus mikor kicsit visszaveszunk de a koncentraciobol nem kene.Vagy jobban ki kell hasznalni a helyzeteket.

Cannavaro 2019.12.17. 09:07:34

@rockitbaby: Szerintem, öngyilkosság lenne egy komolyabb csapat ellen, nem így felállni! Egyedül ez jött be eddig, azzal a játékkal, amit Sarritól várunk! 60-70 percig fent kell tartani ezt a triót a pályán, hogy dominálni tudjunk, és elég gólt lőni ahhoz, hogy ne kelljen nagyon izgulni a végén! Aztán lehet kicsit védekezőbbé tenni 1-2 cserével, de ha focit akarunk, és gólokat kötelező ez a felállás, a kezdő sípszótól!

Rikoo 2019.12.17. 09:35:40

@Juventino86: Szerintem nyugodtan lehetne próbálgatni a két fiatalt is együtt.

JuventusFanatikus 2019.12.17. 12:39:07

@Alex8610: Köszönöm!:)
@dobor norbert: Köszönöm!:) Direkt kerestem neked erről egy részletet, de sajnos nem találtam meg. Arról szól, hogy tényleg vannak ilyen maffiózó galambok, akik szétszarják Velence városát, kirúgják a házakból a téglákat, védelmi kenyérmorzsát szednek és szóba kerülnek a Juventusos galambok is, állítólag ők a legkeményebbek:D
@del pipi: Köszönöm!
@Rikoo: Ez lenne a legjobb, hibátlan duó lenne, kiegészítik egymást, a jövő legjobb védőduója a miénk lehet.
Visszatérve a Dygualdo trióra, én nem vagyok annyira oda ezért az ötletért, jobban örülnék, ha a télen valahonnan szerválnánk egy trequartistát, de ha Sarri kitartana emellett a trió mellett, akkor viszont csatárt kell venni, mert egyszerűen lehetetlen, hogy huzamosabb ideig ez a trió fenn legyen. És a védekezésről még nem is mondtam semmit...

rockitbaby 2019.12.17. 13:12:01

@Shyr Kahn: Dybala secunda punta, akinek az adottságai miatt nem esik olyan nehezére irányítani, mint Bernardeschinek. De azért a született szó erős szerintem. Hiába Benta, vagy Pjanic, láthattuk, hogy a középpálya akkor is sebezhető. Ez a gól most 3-0-nál jött. Mert addig akartuk és tudtuk tartani a tempót. Egy valóban BL esélyes csapat azt, hogy a támadó hármas csak maximum jelenlét szintjén van jelen a védekezésben, hamar megbünteti majd. Mert nincs mögöttük olyan középpálya, amelyik elbírná ezt a vízfejet.

@Alex8610: A keret lehet darabszámra bő. De nézz a számok mögé. Khedira sérült, hosszú ideig. Matuidi az Matuidi, a nyolc tüdején kívül semmi nem tartja a kezdőben, ráadásul tőle szokatlan módon most a védekezésben volt gyengébb. Pjanic a regista, akinek nem is ez az eredeti posztja. Bentancur formája üdvözlendő, de mindent ő sem tud megoldani és Rabiot és kezdi elkapni a fonalat. Emre barátunk pedig minden egyes pályára lépésekor azt bizonyítja, mennyire igaza is volt a Misternek. Teljes mértékben kilóg a csapatból. Nézzen mélyen magába. Akit egy Khedira ki tud szorítani a szezon eleji teljesítményével, hát az beszédes dolog.

Van egy Bentancur-Pjanic-Rabiot hármasunk, ami használható, egy Matuidi, aki lelkessége miatt cserének jó. A többiek vagy sérültek és esély sincs már ebben a szezonban értékelhető teljesítményre, vagy elvágyódnak. Ha komolyan akarunk valamit a BL-ben, akkor bizony télen kelleni fog igazolás. Egy Paredes-Can csere még jó is lehet.

@Cannavaro: És akkor ki lesz az, aki a CR7-PD10-Higuain triót tehermentesíti bajnokin? Pjaca? Netán Bernardechi? Vagy a folyton sérült Costa? De bedobhatnám a fix távozó Mandzu nevét is. Ha azt akarod, hogy úgy kifingassuk a keretet, mint Allegri tette 2017-es menetelés során, hogy a döntőben megalázó legyen a vereség, akkor pontosan úgy kell tenni, ahogy írtad.

Vízfejű a csapat, ha mindhárman egyszerre pályán vannak, amit a jelenlegi középpálya nem bír el. Ezt látja is a Mister és számtalanszor el is mondta. Ha januárban tudunk javítani a középpályán, és jön egy értelmes cserecsatár, akkor megoldható ez a tridente. Egyébként nem.

del pipi 2019.12.17. 15:23:59

@JuventusFanatikus: Jó de legalább egy hőtérképet feldobhattál volna a galambok ténykedésével kapcsolatban, az Norbikémnek is segíthetne feldolgozni ezt a stresszt. :)

del pipi 2019.12.17. 15:57:58

@JuventusFanatikus: @rockitbaby: Egyetértve is veletek, de azt azért elmondanám hogy az óvatoskodásból is elég volt, az tud BL-t is nyerni aki bátor és támadólag lép fel, nem pedig bokáig összefosva. De nem is azt mondtam hogy mindezt ész nélkül kell csinálni, de aki mer az nyer! Bízom Sarriban!

rockitbaby 2019.12.17. 16:05:09

@del pipi: Persze, ez is egyértelmű. Néha kockáztatni kell, de nem ész nélkül. Sokan itt azonnal és államdóra akarják ezt a tridentét, de az egyenlő lenne az öngyilkossággal.

del pipi 2019.12.17. 16:24:44

@rockitbaby: Adom, így gondolom én is! :)

dobor norbert 2019.12.17. 21:07:39

@JuventusFanatikus: Köszönöm szépen!
Azt a csoportot ismerem,havi szinten küldök nekik 1000-1500 Eurót,h fenntartsák magukat. Meg jóban vagyok pár környélkbeli pékséggel a morzsák miatt. A Nasa most írt,h a tollak alatt fém vázat érzékeltek. Gyanús,nagyon gyanús!

JuventusFanatikus 2019.12.17. 21:25:22

@dobor norbert: Eléggé megtermett galambok voltak Torinóban, könnyen megeshet, hogy koszovói, esetleg albán madarak lehettek, ott tömérdek mennyiségű kenyér van. Ráadásul elég fehér egyedek voltak, biztos liszttel álcázták magukat.

Rocky80 2019.12.17. 23:21:49

@rockitbaby: minden szavaddal egyetértek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása