Sarri: „Tényleg van hova fejlődnünk”

sarri_maurizio_bl_sajotajekoztato.jpgA Juventus mestere, Maurizio Sarri az Atlético Madrid elleni meccs előtt arról beszélt, hogy semmi gond nincs az edző és Cristiano Ronaldo közötti kapcsolatban, abban pedig nem talál kivetnivalót, ha valaki dühös azért, mert lecserélték.

„Nem tudom, milyen hírek keringenek Torinóban, a spanyolországi hírekről nem is beszélve.

A kapcsolatom a játékossal jó, ha pedig valaki dühös a lecserélése miatt, az pozitív dolog, különösen ha olyan személyről van szó, aki már mindent megnyert, és ennek ellenére ennyire motivált.

Amint 25 éve mondom, megértem, hogy a játékosok dühösek a csere miatt, ezért nemigen hat rám a dolog negatívan vagy pozitívan.”

A mester nincs könnyű helyzetben, hiszen Cristiano Ronaldo hiányában a csatárok brillíroztak az Atalanta ellen, Pipita két gólt szerzett, Dybala pedig egyet, három csatárt azonban nem akar egyszerre pályára küldeni a mester.

„Nehéz a helyzet. De ez csak a jellemzőiknek tudható be. Gonzalo született csatár, míg Cristiano a világ legjobb középcsatára, azonban balról szokott indulni, míg Dybala nem igazán tízes, ő is inkább csatárnak jó. Bizonyos helyzetekben egyértelmű, hogy készek vagyunk bármit megtenni, akár mindhárman is játszhatnak, ha nincs más kiút.

Továbbra is három nagyon versenyképes csatár versenyez két helyért, és ez ideálisnak tűnik, mivel hármuk közül egyikük sem játszik az összes meccsen, amint azt látták már a szezon első részében.

Dybala fantasztikus futballra képes, ezért bárkivel képes játszani, aki tud futballozni. Úgy Higuaín, mint Cristiano tud futballozni.”

Az Öreg Hölgy már továbbjutott a BL-csoportból, azonban a mester nem kívánja visszafogni csapatát az Atlético Madrid ellen.

„Ha úgy játszanánk, hogy ne veszítsünk, vagy éppen a döntetlent céloznánk meg, akkor nagy kockázatokat vállalnánk, ezért mindenféle számítások nélkül lépünk pályára. Az Atlético sokat változott mostanában, többet cseleznek, próbálnak másfajta futballt játszani, mint a múltban. Nehéz ellenük játszani, ezért komplex meccsre számítok.

Mentálisan is komplex meccs lesz, mivel ha arra gondolunk, hogy már továbbjutottunk, akkor halottak vagyunk már a mérkőzés elkezdődése előtt. Arra kell gondolnunk, hogy alapvető fontosságú cél az elsőként való továbbjutás a csoportból, ellenkező esetben az ellenfél sokkal motiváltabb lesz nálunk.

Az Atlético nehéz bajnokságban futballozik, a Barcelona és a Real Madrid ellen. Minden évben képesek hatékonyak lenni, és valamit nyernek, ezért tapsot érdemelnek részünkről.”

A hatvanéves szakembert sokan idegennek érezték a Juventus padján, mostanra azonban inkább azért éri őt kritika, mert túlságosan a biztonságra játszik a csapata.

„Neveztek már engem tálibnak is, mivel mindig a saját futballomat akartam erőltetni, most pedig azért nem vagyok jó, mert alkalmazkodok a játékosaim különböző jellemzőihez. Ha el kellene olvasnom, vagy meg kellene hallgatnom mindent, amit a Juventusról mondanak, megbolondulnék. Inkább csak végzem a munkám.

Szeretném a lehető legkövetkezetesebb csapatot és bizonyos hozzáállásokat látni, de figyelembe kell vennünk a játékosaink adott tulajdonságait. Számos aspektusban fejlődni fogunk, de nem erőltethetem a saját ízlésem olyan karakterekkel szemben, amelyek már adottak.

A csapatnak implementálnia kell egyes ötleteket, és ténylegesen van hova fejlődnünk. Jelenleg csak pillanatokban mutatjuk azt, hogy véleményünk szerint mire is vagyunk képesek, és jó lenne ezt következetesebben hozni. A keretek széles lehetőségeket engedélyeznek, és meg fogjuk találni ezeket a hullámhegyek és hullámvölgyek között.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8515324410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bianconero 2019.11.26. 16:32:37

Okosnak okos, elhiszem, hogy van stratégiája a fejlődésre, úgyhogy csak így tovább. :-) Bírom, ahogy őszintén minősít és kategorizál játékosokat, például a 3 támadót.

alexGicamo 2019.11.26. 17:40:44

Most kedveltem meg Mr . Bagóst ! Haláli a dumája , de jól mondja !
A lényeg a győzelem ! Nem dőlhetünk hátra, még akkor sem, ha már továbbjutottunk !
A kedvencem a tálibos szöveg ! Szakadtam rajta ! :-)))

JuventusFanatikus 2019.11.26. 17:42:20

Agresti: Ronaldo, Bernardeschi és de Ligt is bevethető ma, míg Alex Sandro, Rabiot és természetesen Costa nem játszik.
Várható kezdő a SKY szerint:
Juventus, probabile formazione (4-3-1-2): Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, De Sciglio; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Ramsey; Higuain, Ronaldo. All. Sarri

pedronegroo 2019.11.26. 19:07:24

Ez egy remek interjú, szokásos Sarri féle egyenes beszéddel, remélem jóval többen olvasták mint amennyi komment született hozzá! :)

pedronegroo 2019.11.26. 19:31:14

@venember83: Köszi! :)

JuventusFanatikus 2019.11.26. 19:54:03

@pedronegroo: Fenn a jobb sarokban ezt tudod csekkolni:)

del pipi 2019.11.27. 04:45:41

@JuventusFanatikus: Hol van már ATM meccs elemzése?!! Mit csinálsz Alszol? :)))))

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása