Sarri: „Szerencsénk volt Bergamóban”

sarri_maurizio_meccs_kozben_partvonal_mellett.jpegMaurizio Sarri nem tagadja, hogy csapata a szerencsének köszönheti az Atalanta feletti győzelmet, hiszen 1-0-ról kellett felállni az Öreg Hölgynek, a győzelemhez pedig Pipita duplája és Paulo Dybala segítette hozzá a címvédőt.

„Szórakoztató mérkőzés volt jó tempóval és intenzitással, amilyet nem gyakran látni a Serie A-ban.” - mondta a mester a Sky Sport Italia munkatársának a 3-1-es győzelem után.

„Elvesztettük a fejünk a kihagyott tizenegyesük után, mindenre gondoltunk, csak éppen a futballra nem, és hagytuk, hogy az Atalanta teljesen kontrollban legyen. Megérdemelten szerezték meg a vezetést.

Szerencsénk volt, hogy egy kaotikus támadás nyomán, a játék folyamával ellentétesen kiegyenlítettünk, onnan pedig megvolt az önbizalmunk, hogy megnyerhetjük a meccset.”

Douglas Costa beállásával lényegében 4-3-3-at kezdett játszani a csapat.

„Paulo Dybalát áttettem, hogy az Atalanta ne tudjon a széleken támadni, és hogy ismét irányíthassuk a meccset. Ez a rendszer sok energiát felemészt a középpályán. Kínlódtunk az Atalanta ellen, mivel nem járattuk a labdát eleget a középpályán.

Az Atalanta szélsői folyamatosan előretörtek, miközben a mieink a sorok között maradtak félúton. Úgy gondolom, hogy Bergamóban mindenki meg fog kínlódni, és teljesen igaza volt Pep Guardiolának, aki a fogorvos meglátogatásához hasonlította az Atalanta elleni meccset. Még ha felsóhajtva is keltünk fel a székből, azért ez fájt.

Az utolsó percekben elkezdtük támadni a megnyílt területeket, pont azokat a részeken, ahol addig nem teljesítettünk elég jól.”

Cristiano Ronaldo nem tartott a csapattal annak ellenére, hogy a portugál csapatban eredményes tudott lenni.

„Remélem, hogy a keddi BL-meccsen vissza tud majd térni a pályára. Van egy kisebb gondja, ami leginkább az edzés során hátráltatja, nem tud következetes edzésmunkát végezni.

Sok múlik azon, hogyan érzi magát a srác, hogy mennyire fáradt, és hogy az adott pillanatban mennyire érzi a pihenés szükségességét. Úgy érezte, és én ebben egyetértettem vele teljes mértékben, hogy most jobb, ha úgy edz, hogy ne helyezzen extra nyomást a térdére.

Erős a térd, nincsenek rajta horzsolások, de folyamatosan fájdalmat érez, ami hátráltatja az embert. Örömmel adtam neki pihenőt, mivel ugyanúgy éreztem, hogy jelenleg az a legjobb megoldás, ha kap egy kis pihenőt, illetve kiértékeljük az edzésmódszereket, hogy lássuk, miképpen tud másfajta edzést végezni.”

Federico Bernardeschi cserére szorult az első félidőben, mivel a légzéssel voltak nehézségei.

„Federico Bernardeschi kapott egy ütést a rekeszizmára, és nem kapott levegőt. Folyamatosan úgy érezte, mintha hányingere lenne, aztán majd meglátjuk, hogy ez hosszabb sérülés, vagy csak egy ideiglenes probléma.

Douglas Costa beállt, és azonnal érzett némi problémát a combközelítő izmával, de reméljük, hogy ez nem komoly gond.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3915321546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizi8 2019.11.23. 19:09:17

Szórakoztató mérkőzés volt jó tempóval és intenzitással, amilyet nem gyakran látni a Serie A-ban.
Ha ezt így gondolja, nagy bajok vannak.

Andras74 2019.11.23. 19:19:05

@vizi8: amíg nyerünk, addig leszarom mit mond.
Viszont, nem ártana most már vmi átgondolt koncepciót látni a pályán! Attól félek, h ettől az állandó káosztól ki fog pukkanni a csapat! Ez túl sok energiát emészt fel! Tavaszra is kell a kondi!

Alex8610 2019.11.23. 19:34:19

@Andras74: En inkabb a mentalis problematol felek.Ev elejen megha akadozott is a jatek jo volt latni a jatekosokon a felszabadultsagot paran kb ujjaszulettek.Most ezt mintha eltunt volna.A jatek azota sem valtozott plusz a sracok is kezdenek megint gorcsosek,feszultek lenni mint Allegri utolso eveben.Ez tavaszra sztem fejben kifaraszthatja oket.

JeetTrader 2019.11.23. 19:49:00

Elnézve ezt a meccset kevésnek gondolom a 3 középpályást. Nem csak mennyiségben hanem sajna minőségben is. A hajtás kiveszi a zsírjukat és sorra sérülnek meg. Remélem ezt felismeri Sarri is.

Ráadásul egy hatékonyabb pressinget könnyebb lenne kivitelezni egy más felállásban. Én nagyon várnék egy 4-2-3-1 et. Abban Ronaldo is otthon érezné magát (Real is azt tolta mikor ott játszott) és kegyetlenebb pressingből gyorsabban tudnánk előremenni. Legalábbis szerintem.

Túlzottan benne van némely játékosban a hátra passz, amikor pont előre kéne játszani. Lassan járatjuk a labdát amikor gyorsítani kéne. És sokszor borzalmasan döntenek a középpályások (körülményesen passzolnak és rossz helyre és/vagy rosszul és lassan). Sokadik meccsen láttam, hogy a szélen, üres területre befutó játékost nem veszik észre és visszafelé passzolnak vagy eladják a labdát.

Azt gondolom h a középpályánk gyengeségét mihamarabb meg kell oldani, mert ennek kéne összekötni a játékot...Pjanic mellé kellene még középpályás...alsó hangon 3 minőségi játékos (akik fiatalok).

Amúgy meg ennyi kézre pattanó labdát én az életben nem láttam (pláne ilyesmi szituból 11-est kapni). Statisztikailag 3 évre előttük a kezezések. :)

del pipi 2019.11.23. 20:04:07

@Alex8610: Na végre egyszer nem feltétlenül értek egyet veled, ami nem rossz de én másképp látom. A mentális gyengeség az nem tud segíteni Bergamóban az biztos. Én speciel be voltam csokizva ettől a meccstől, és mint láthattuk nem is alaptalanul.Mindenki a válogatottól jött vissza, látni lehetett fáradságot testben fejben de hál istennek mentálisan felálltunk megint, én csak bízni tudok hogy lassan összeáll az a játék.

pedronegroo 2019.11.23. 20:15:43

Szerintem is jó meccs volt, bár inkább izgalmasnak mondanám, viszont volt iram meg hajtás csak idegesítően sok hibával. A két argentinnal elől azért meg lehet az ilyen meccseket nyerni bár a mezőnyben Ők is eltűnnek de a kapu előtt sokkal jobban feltalálják magukat mint CR.

Viszont eljött az ideje hogy DeLigtet egyre többet dicsérjük, a kezdeti bizonytalanságot hátra hagyta és mai meccsen nagyon magas szinten védekezett, YES!!!

Hátrányból így megfordítani a meccset idegenben az Atalanta ellen még ha szerencse is kellett hozzá mindenképp dicséretes, sokan elfelejtik hogy nem volt az olyan rég mikor Ők rúgtak hármat nekünk.

Summázás: az ősz jól indult, jól reagáltak a játékosok az új edzőre, sajnos csak pár hétig tartott...

del pipi 2019.11.23. 20:27:18

@pedronegroo: Szerintem jön az még...nem halt meg még a buli!

epaska 2019.11.23. 20:36:39

17 meccs, 14 győzelem, 3 döntetlen, 0 vereség....és Sarri a szar. Jó... Mondjuk ez még Allegri csapata...kíváncsi vagyok mit szólnak majd az emberek, ha elpicsázzuk az atletit is..

niccolo 2019.11.23. 21:01:00

@epaska: mit mondanak? Hogy szerencsénk volt.

majerjohny 2019.11.23. 21:16:50

Szörnyű volt ez az egész mérkőzés...70 perc tömény kínlódás. Nekem már fájt. Alig várom hogy lássam a csapatot, de ez a bénázás, totyogás, Kvadrádó egyszemélyes állóháborúja, miért érzi úgy hogy neki kell megoldania minden problémánkat??
Gyenge, elgondolás nélküli játék számomra, csalódás teljes mértékben.
Egyedül a Napoli ellen láttam azt a Juvét, amit én szeretnék, amit várok a Sarritól és ettől a két csapatra való sztártól!

del pipi 2019.11.23. 21:31:49

@majerjohny: Azért remélem 1:3-nál elmúlt a fájdalom? :)

gomorra21 2019.11.23. 22:19:42

A whoscored statisztikája szerint a kapus és a két csatár 8-as osztályzat fölött, a védő négyes 7 és 8 között, a középpályások meg mind 7-es alatt, és ez elég korrekt a játékunkat látva.
Szerintem a védelem nagyon összeállt, sokkal jobb, mint az utóbbi években. Még Alex Sandro nélkül, egy De Sciglioval is jól működik, pedig a brazil az egyik a csapatból, aki csúcsformában van. Az argentinokra is lehet számítani, Dybala évek óta nem volt ilyen jó mentális passzban. A középső 3+1 fő viszont nagyon nem érzi még, pedig ők jó esetben a játék lelke. Ezen a fronton nagyon kell az ötlet, a megfelelő személyek megfelelő szerepkörben való megtalálása és a technikai javulás.
(Elől CR-t nem féltem. Ha a középső csapatrész összeáll, ő megint meccseket fog eldönteni.)
Ami kifejezetten aggasztó, az az ultrák hozzáállása. Nem emlékszem, mikor hallottam legutóbb, hogy a szurkolók hosszasan, szívvel lélekkel tolják a csapatot.

GGábr81 2019.11.23. 22:37:30

Ha mindig azt mondjuk, hogy ki fog pukkadni a lufi, akkor egyszer biztos igazunk lesz. Igen ki fogunk egyszer kapni, tavasszal meg még nagyobb rá a sansz, hiszen több fronton is egyre csak nehezebb ellenfelet kapunk. Szóval nem kell ehez jóstehetségnek lenni. De van aki már mániákusan ezt mantrázza. Most akkor ennek szurkol? Hát elmegy valahova 3,14

Juvegaspy 2019.11.23. 23:05:05

Ez a meccs szamomra a Tottenham elleni bl visszavagot idezte. Nem volt jobb a Juve csak profibb. Ki lettek hasznalva a lehetosegek 3:1 ide 3pont zsebben. Osz jonapot

MdewC 2019.11.24. 01:02:47

Most akkor mennyire sérült Roni?

Ez tényleg vmi alattomos fos, vagy ekkora hantagépek?

Mikor jöhet rendbe? Vagy mikor lépünk túl ezen a hazugságon? :)

Jogos a kérdés?

The king of alibis 2019.11.24. 04:09:30

Eddig ez a szezon csupa mákostészta

Rocky80 2019.11.24. 08:18:59

Én csak arra várok, hogy megszűnjön végre ez az "ad hoc Juve" és legyen végre valami tudatosság és szépség a támadásainkban és a játékunkban. Végülis ezért váltottunk, nemde?

Ennyi idő után már látszódnia kellene. Még jó hogy a klasszisaink minden meccsen kihúznak a szarból.

rabsic02 2019.11.24. 08:34:48

Sarri nápolyi csapatában olyan játékosok alkották, akiknek nagyon feküdt a sarriball. Mertens, Callejon, Insigne. Ebben a játékrendszerben csak akkor fér bele egy játékos, ha a megfelelő jellemzőkkel bír. Bernk például nem tudom elhelyezni ebben a rendszerben a szélen talán hasznosabb lenne, de akkor a beadásokat és szélről behúzást kéne csinálnia.
A középpályán csak Pjanic képes sarriballra, mindenki más zongoracipelő és úgy vannak vele, hogy majd a sztárok megoldják... eddig bejött, de ez még nem egy jól működő, gyilkos gépezet.
Bízom benne,hogy az öreg finomít a rendszeren. Forza Juve!

del pipi 2019.11.24. 09:17:05

@MdewC: Nyugi! Jól van! Kedden játszik már. @The king of alibis: Azért amikor lemegy 18 meccs veretlenül akkor az nem biztos hogy csak szerencse, vagy ha így van akkor remélem a Bl döntőig kihúzzuk ...

Juventino86 2019.11.24. 10:04:46

Leírtam már egy másik bejegyzés alá, de egy dolog nagyon nyugtalanít. Az pedig a kaotikus játék. Tegnap is támadásban totális káosz volt a pályán, egyáltalán nem lehetett kivenni, hogy mit is akarunk játszani. Sarrit eddig a klasszisaink mentik meg. Hatalmas dolog az, hogy mindig van valakiben elegendő mentális erő, hogy kihúzza a csapatot a kakiból. Nagyon fontos lenne viszont, hogy kialakuljon egy olyan taktikánk támadásban, amit minden meccsen tudnánk alkalmazni. Írták már előttem, de a helyzet most egy 4-2-3-1-es felállásért kiált. Ronaldo lehetne a szélen, játszott már ilyen felállásban a Realban még Mourinho idején. Én az Atleti ellen feldobnám:

Szcsesny - Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro (ha meggyógyul)- Pjanic, Akárki - Ronaldo, Dybala, Costa - Higuain.

pedronegroo 2019.11.24. 10:41:15

@Juventino86: Én már nem is várok semmi változást ezen a téren, nem lesz itt sarriball, a szezon elején még próbálkozott a bagós de jó ideje már csak küzdés, kapkodás, fejetlenség van. A szerencse persze elfogy egyszer de mi nem csak várjuk a szerencsét mint a sült galambot hanem minden meccsen keményen megküzdünk érte, teljesen megérdemelten vagyunk ott ahol vagyunk!

De inkább legyünk pozitívak, én úgy vagyok vele hogy kaptunk egy jobb Allegrit Sarri személyében amúgy kb ugyanaz minden, kivéve hogy nincs lázadozás, egész meccsen hajtunk és győzelemre játszunk, több játékos újjá született, egyedül a foci ami továbbra sincs és maradt "csak" az eredményesség.

Juventino86 2019.11.24. 10:45:49

@pedronegroo: Tökéletesen leírtad a helyzetet. És amúgy én büszke is vagyok a csapatra a küzdeni tudás miatt. Sosem adjuk fel, megküzdünk azért, hogy szerencsénk legyen. Ez dicséretes mindenképpen. Ha Sarriball nem is lesz - a keret sem alkalmas erre - azért én remélem, hogy lassan kialakul már valami koncepció.

Juventino86 2019.11.24. 11:02:16

Ami meg külön öröm, az De Ligt játéka. Néhány meccs óta már egész magabiztosan játszott, tegnap meg a csapat egyik legjobbja volt.

Zombijuve 2019.11.24. 11:17:40

Azt azért megkérdezném itt egyesektől,hogy mire ment Sarri a Napoli szép játékával?! Válaszolok: SEMMIRE! Nem nagyon érdekel, ha a kedvenc csapatom gyengébben játszik, de mindig nyer.

Juventino86 2019.11.24. 11:24:23

@Zombijuve: Én is így gondolom. A legfontosabb mindig az eredmény.

FeriGjuve 2019.11.24. 11:28:53

@vizi8: Végülis az utolsó húsz perc az volt.Ha így nézzük,hogy nekünk ennyi focink volt összesen a meccsen,akkor jól mondja.... :)

JeetTrader 2019.11.24. 11:54:30

@The king of alibis: valóban röfög a szezon de erre Capello azt mondana: "A szerencse a kemény munka eredménye!" ;)

JeetTrader 2019.11.24. 12:03:01

@Juventino86: Nálam a 4-2-3-1 Így nézne ki: Szcsesny, Cuadrado, Bunucci, de Ligt, Alex Sandro, Pjanic , Bentancur, Ronaldo, Ramsey, Dybala, Higuain.

Félek h ezt Sarri alatt nem fogjuk látni. Pedig tehetne egy próbát annak ellenére h max 2 felállásban szeret dolgozni.

JeetTrader 2019.11.24. 12:08:02

Amúgy Sarri kurva jól nyúl bele a meccsekbe. Kíváncsi leszek fog e változtatni még de ha jönnek az eredmények felek nem.

babo0410 2019.11.24. 12:11:03

@gomorra21: Az ultráink közé szépen beépült a mafia. Most Agnelliék rendet akarnak tenni. Ez nem tetszik nekik. Lázadnak.

pedronegroo 2019.11.24. 13:20:07

@Zombijuve: kérdezd meg inkább a Napoli szurkolókat, most se szép foci se eredmény nincs ott.

Zombijuve 2019.11.24. 13:32:20

@pedronegroo: Akkor nincs miről beszélni.

Rikoo 2019.11.24. 13:34:31

@Juventino86: Ez túlzás, ezek a támadók nem fognak védekezni.
Ne várjuk el, hogy Ronaldo és Douglas Costa úgy fog védekezni, mint ahogy Mandzukic és Cuadrado tette.

Alex8610 2019.11.24. 13:39:00

@del pipi: Na, akkor ezt is megértük :)
Én nem csak a tegnapi hanem az elmúlt kb 1 másfél hónapra gondolok a BLt is beleszámítva.De ne legyen igazam.Az eredmények még jönnek.

Rocky80 2019.11.24. 13:39:24

@Zombijuve: csak itt van hozzá egy sokkal erősebb játékoskeret is. Olyan lehetetlen kérés?

Zombijuve 2019.11.24. 14:33:24

@Rocky80: Ez a keret az akkori Napoli keretnél nem sokkal erősebb lássuk be. Totális taktikai különbség volt a két csapat között. A mostani Juve pedig a kettő ötvözete lenne Sarri elképzelése szerint. Tavasszal meglátjuk, hogy működik.

Rocky80 2019.11.24. 15:05:51

@Zombijuve: szerintem meg sokkal de sokkal erősebb.
Két csapatra való játékosunk van. Egyszerűen nem lehet egy lapon említeni a két csapatot.

giorgio007 2019.11.24. 15:09:25

És Costa megint lesérült. 2 hét off.

del pipi 2019.11.24. 15:14:42

@Alex8610: A csapat folyamatos győzelmi kényszerben van, és még veretlen. A tegnapi meccsnek volt olyan pontja hogy az én optimizmusom is elszállt és abban is van igazad mert én is látom hogy a játék képe kutyaszar, de mentálisan ott vagyunk és Sarrinak bizony még idő kell. Nem tudom hová tenni ezt a mérvű türelmetlenséget.

Zombijuve 2019.11.24. 15:37:15

@Rocky80: Az ,hogy van 2 csapatra való játékosunk,az nem jelent egyből minőséget is. Persze nem azt mondom,hogy gyenge lenne ez a keret ,de azért 3-4 játékos le tudnék cserélni. Ha Sarri megtalálja a tavalyi és az idei keret ötvözetéhez a taktikát, akkor nehéz lesz megfogni bennünket .

Zombijuve 2019.11.24. 15:45:41

@giorgio007: Pár hete írtam, hogy csak akkor van a csapat segítségére,ha folyamatosan játszik. Ez a 2×20 percet játszok és két hétre lesérülök nem igazán kifizetődő a csapatnak. Sarri sem tud vele számolni ,így a taktikai variációk is kevesebbek. Szinte olyan, mintha nem is lenne! Bosszantó!

giorgio007 2019.11.24. 16:06:21

@Zombijuve: Hát elég elszomorító. Az első idényeben nálunk 31 meccsen játszott, az előző szezonban már csak 17-et, most lassan félidőnél vagyunk és 6 meccsen lépett pályára. Ha így folytatja a 17 sem lesz meg. Vmi nagyon elromlott nála.

majerjohny 2019.11.24. 16:12:49

@del pipi: Nem sajnos. Alapvető problémám van azzal amit látok a Juvétól, illetve pont hogy nem látok semmit.
Álmodozunk, mint a herélt ló a BL-ről, közben a játék sehol nincs. Nincs meggyőző teljesítmény. Ha te másként látod, akkor nem vagyunk egy hullámhosszon. Bocs

del pipi 2019.11.24. 17:05:27

@majerjohny: Azzal hogy fájt neked még 1:3-nál is az nagy baj, az hogy amit látsz a a csapattól, azt én is látom, ebben egyetértünk. Teljesítmény van, pontokban mérhető, amúgy most beszéltem néhány herélt lóval ők pont hogy nem a BL-ről álmodoznak. A végeredmény nem vagyunk egy hullámhosszon!

majerjohny 2019.11.24. 21:19:55

@del pipi: valóban pontokban mérhető Olaszhonban, azonban ez most egy komoly csapat ellen nagyon kevés lenne szerintem. Ha minden meccsen adunk az ellenfélnek 70 percet, - bízva abban hogy majd mindjárt megérkezünk a játékba - akkor bizony kellemetlen eredmények jöhetnek. Nagyon kellene a végre kiváló Dybala mellé, egy mégjobb Ronaldo....

ZecH 2019.11.24. 21:32:31

@majerjohny: Igen, amugy. Csakhogy hosszu hetek honapok ota ezt nyomjuk, hogy majd jon egy komoly ellenfel aztan beszopizzuk. Aztan jottek meccsek, voltak nehezebbe konnyebbek megis meg mindig ugyanaz a szitu: veretlenul megyunk elore. Kajak kezdem azt hinni, hogy ez a taktika... A utolso mondatoddal pedig kifejezetten egyetertek. Egy nagyon jo Ronaldo kellene nagyon a BL miatt is...

del pipi 2019.11.25. 05:03:46

@majerjohny: Hát most jön egy ATM akinek azért fontos lenne egy biztos továbbjutást érő győzelem, meglátjuk. A Ronaldos résszel egyetértek, az nagyon kéne! @ZecH: Amikor múltkor azt a kommentet írtad a meccs előtt aminek az volt a vége hogy: ki ért velem egyet? Akkor egy picit más véleményen voltam, de basszus lehet hogy neked van igazad mert ez már a sokadik ilyen győzelmünk. Viszont akkor Mayerjohnynak van igaza mert ha ez a taktika akkor azt nem lehet örökké eljátszani. Milyen érdekes gondold csak végig, Allegrinél az elején rúgtuk a gólokat és utána csalták a focit, nagyjából elaludtunk, Sarrinál meg 70 percig mindenki agytubit kap és a végén nyerünk. Hát katarzis szempontjából a második a jobb de azért na...!

Baggio73 2019.11.25. 09:20:51

Játékunknál már csak Szarri látványa roszzab

triplat 2019.11.25. 09:34:40

Hát én úgy érzem, hogy nem a mester érdeme a veretlenségünk. Mindig jött egy-egy egyéni villanás ami kitolta Sarri szekerét a kakikból. Most már december lesz illene valami jobb játékot felmutatni. Bárcsak Kicsivel jobb taktikai érzékkel lenne megáldva. Sajnos annyira kiismerhető ez a 4-3-1-2. néha kevergethetné a 4-3-3-val mert így nem jutunk sehova. Betömörül az ellenfél védelme, Nem is kell erőlködni mert szélső játékunk így nincs. Mivel szélsők nélkül középen toljuk simán a széleken ellentámadásból megvernek minket. Ezt már csak a vak nem veszi észre. És ez a Kedira hogy mit látnak benne. Lement és sokkal jobb lett a játékunk. De majd kedden meglátjuk. maxi ebből a szempontból sokkal jobb volt ha kellett meccs közben is tudott 2-3 formációt variálni. Bár ő is imádta Khedirát.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása