Pjanić: „Nem a bírót kell hibáztatni”

pjanic_miralem_golorom_brescia.jpgMiralem Pjanić a minap a Tuttosport munkatársának adott interjúban elmondta véleményét aktuális edzőjének a rendszeréről, a csapat fejlődési lehetőségeiről, illetve a játékvezetői döntéseket alibiként használó csapatokról is szót ejtett.

Maurizio Sarri játékrendszerében a bosnyák futballista rendkívül fontos szerepet tölt be, a nápolyi illetőségű mester az egyik interjújában elmondta, hogy meccsenként 150 labdaérintést vár játékszervezőjétől.

„Próbálok megfelelni Maurizio Sarri elvárásainak, keresem a területet, hogy a labdát megkaphassam a csapattársaktól. Tetszik az elképzelése és az egy-/kétérintős játék.

Azonban a labdát gyorsabban kell járatnunk, és a labdának mindig gyorsabban kell járnia, mint ahogy mi futunk.

Nagyon fontos szerepet töltök be ebben a rendszerben, és nagyon jól is érzem magam benne, bár mostanában nem tudtuk lezárni a meccseket, és nem tudtuk értékesíteni a helyzeteket, amelyeket kialakítottunk.

Ez veszélyeket hordoz magában számunkra, és nem nyújt mindannyiunk számára azzal az elégtétellel, amit érezhetnénk a játékrendszer nyomán. Könyörtelenebbnek és pontosabbnak kell lennünk. Így az ellenfelek is jobban fognak tisztelni minket, illetve jobban fognak tartani tőlünk.”

A tizedik fordulóban számos bírói döntés nyomán a játékvezetők felé számos kritikát fogalmazott meg a közönség és a szakma, az olasz játékvezetői testület pedig válaszként a hétvégén nem rendelt meccset Piero Giacomelli és Massimiliano Irrati számára, ám a bosnyák futballista szerint túlzásba esnek a klubok.

„A vereség soha nem a bíró miatt történik. Ez csak alibinek jó egyesek számára.

Egy vereség után a pályát elhagyva az ember nagyon dühös, és sok mindent kimondhat. De mindig mások hibáztatása a legegyszerűbb. A bírók hibázni fognak ugyanúgy, ahogy mi is hibázunk. Ma a VAR-rendszer egyaránt segíti a játékvezetőket és az embereket.

Jelenleg azonban oda jutottunk, hogy már nem is érdekelnek mások megjegyzései ezzel kapcsolatban.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4615278652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2019.11.03. 10:07:44

Igaza van ! Illene mindenkinek vállalni a felelősséget a tetteiért !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása