Sarri: „Túl sokat hibáztunk”

sarri_maurizio_palya_mellett_ordit.jpgMaurizio Sarri a Genoa elleni, utolsó pillanatban megszerzett győzelem után arról beszélt, hogy csapatának jobban hiányzott Gonzalo Higuaín, mint Miralem Pjanić.

„Az első félidőben lassan játszottunk, és kissé határozatlannak tűntünk, így a Genoa túlságosan könnyedén futhatta be a területeket.” - mondta a mester a Sky Sport Italia munkatársának.

„A Genoa nagyon jól passzoló csapat, nem úgy játszik, mint a tabella alsó részében található együttesek. Voltak nehézségeink, aztán a szünet után emeltük a tempót, és túlságosan sokat hibáztunk.

A győzelmet a meccs utolsó részében szereztük meg, de én erre következményként tekintek, amely a meccsen végrehajtott sok munkát és létrehozott számos lehetőséget követte.

Jelenleg nem használjuk ki eléggé a gólszerzési lehetőségeinket, és néhány tényleg elkerülhető gólt kap a csapat.”

A középpályáról hiányzott Miralem Pjanić sérülés miatt, helyette Rodrigo Bentancur játszott, elölről pedig Gonzalo Higuaín maradt ki ugyancsak sérülés miatt.

„A Genoa trequartistája nyomást fejtett ki Rodrigo Bentancurra, ezért nehéz volt hátulról építkezni. Olykor jól teljesítettünk, máskor viszont túlságosan lassúak voltunk.

Gonzalo Higuaín az egyetlen igazi csatár, aki egy center tulajdonságait vonultatja fel, a többiek atipikusak az adott szerepkörben. Annak ellenére, hogy fölényes a labdabirtoklásunk, mindig fennáll a veszély nálunk, hogy nem vagyunk eléggé jelen a tizenhatoson belül, ha nincs Gonzalo a csapatban.”

Mivel Aaron Ramsey nincs ideális fizikai állapotban, Federico Bernardeschi próbálta betölteni a trequartista szerepét, de Maurizio Sarri nem kíván visszatérni a 4-3-3-hoz Douglas Costa felépülését követően sem.

„Jellemzők tekintetében úgy gondolom, hogy ennek a csapatnak jobban megfelel, ha egy futballista játszik a két csatár mögött, ez jobb, mintha három csatárral játszunk. A háromcsatáros rendszer nehezebb helyzetbe hozza Paulo Dybalát és Cristiano Ronaldót.

Douglas Costa is játszott már trequartistaként, különösen a Donyeck csapatánál. Csak két napja tért vissza, ezért még nem volt lehetőségünk kipróbálni őt ebben a szerepkörben.

Ez a keret sorozatban nyolc bajnoki címet nyert, ezért előfordulhat, hogy hiányzik némi határozottság úgy a támadási, mint a védekezési fázisokban.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4215274420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2019.10.31. 10:31:09

Azt, hogy Emre barátunk miért nem játszik, kissé indokolja a teljesítménye. De azt, hogy Khedira és Matuidi miért kell, hogy folyamatosan pályán legyen, ezáltal kifingjanak már novemberre, grátiszként, a cserének szántak is alig játszanak, nincsenek formában, így ha véletlen bekerülnek, sincs semmi köszönet benne. Rabiot már régen be kellett volna építeni, Bernardeschi mezzala átképzését is már illett volna befejezni, hogy be tudjon oda segíteni.

Néhol nincs lehetőség forgatni a keretet, de mi ott sem tesszük meg, ahol lehet és kellene is. Nem azt mondom, hogy kongassuk a vészharangokat, de az intő jeleket már illene lassacskán észrevenni. Egyetlen pozitívum hetek óta csupán az, hogy Dybala formája rohamosan javul.

Juventino86 2019.10.31. 10:53:06

A mesternak igaza van abban, hogy ezzel a kerettel kétcsatáros játékot kell játszatni. Ez Ronaldónak és Dybalának, sőt, még Higunak is feküdhet. Itt a legnagyobb kérdés az, hogy ki legyen a csatárok mögött. Costa oda tökéletes választás, játszott ő már ott a pályafutása alatt, nem is rosszul. Ramsey se rossz arra a posztra, bár ő Khedira helyén is játszatna szerintem egy sorral hátrébb.

Tony. 2019.10.31. 11:14:03

Allegri munkába állt már valahol?

Andras74 2019.10.31. 12:28:52

@Tony.: Nem. Hivatalosan egy évet pihen. Azon belül - elvileg - csak a Juventus hívó szavát nem tudná visszautasítani! Lehet, hogy tud valamit...... Vagy, azt is el tudom képzelni, hogy nem ingyen pihen otthon, csak nem lett megsajtózva.
Még mielőtt bárki belekötne: ez mind csak egy szubjektív találgatás, NEM több.

ZecH 2019.10.31. 13:27:28

@Andras74: Manapsag barmi megtortenhet. 1millio euroert csereben en is pihennek otthon egy evet... csak ha Agnelli esetleg ugy latna jonak...

Rikoo 2019.10.31. 13:54:37

Kicsit lenyugodva én azt gondolom, hogy alapból ott a probléma, hogy a csapat egyáltalán nem tudja elsajátítani az elképzeléseit és ezért látszódik az, hogy folyamatosan csak rosszabbodik a helyzet.
Nagyon nehéz helyzetbe sodorja Sarrit, ha ez így folytatódik, mert biztos vagyok benne, hogy nincs olyan óriási bizalom felé, nem véletlenül van csak 2 éves szerződése.
Változást akart a vezetőség, de lényegében semmi nem látszódik. Tegnap konkrétan a Genoa birtokolta többet a labdát, úgy hogy egy félidőt emberhátrányban játszottak és jelenleg 17. helyen állnak a tabellán. Azért élvezetesebbek a meccsek, mert folyamatosan gólokat kap a csapat és muszáj emiatt menni előre. Ez nálam inkább negatív változás az elmúlt évekhez képest.
A sajtóban is egyre inkább Sarri helyzete a téma, ráadásul érdekes módon az Inter elleni meccsre azt írták, hogy azt tipikusan Allegri stílusban nyerte meg a csapat. Egyszerűen nincs pozitív hatással a csapatra Sarri és ez a legnagyobb probléma.
Nem értem azt sem, hogy miért kell jegelni Mandzukicot, mikor láthatóan szenvedünk azon a poszton. Totál káoszt érzek az egész csapaton és nagyon komoly problémák vannak. Az pedig a keret erejét és személyiségét mutatja, hogy az eredmények még most is jönnek 500 problémával a nyakukban. A legrosszabb, hogy nem látni mi lenne a kiút ebből a szenvedésből. Talán a sérültek felépülése pozitív hatással lehet mindenkire, talán..

Leram7 2019.10.31. 14:20:20

@Tony.: Remélem itt fog jövőre.

Én nagyon nem vagyok elégedett Sarrival. Kockázatos labdajáratás hátul, amihez nem alkalmas sok játékos. Pl tegnap Rugani...

Sok lassú és kiszámítható, olvasható passz elől. Nézhetetlen játék, nem tudunk nyomást gyakorolni ellenfelekre, mert simán olvassák a sok passzos játékunkat. Kevés gólhelyzet.

Nagyon jó ez a keret, amely alkalmas több formációra és rengeteg szélső és támadó szellemű játékos is van.

Nem értem miért ragaszkodik Sarri mindig a 3 belső kp-hoz.

Jelenleg nagyon egyfazonú a csapat és nem nagy dolog ellenünk felkészülni, üres és veszélytelen labdajáratásunk van.

steven.h 2019.10.31. 14:23:00

@Rikoo: Tökéletesen egyetértek. Jól indult, de most nagyon nem néz ki jól. Kicsit "Ferrara érzetem van". Akkor is nagyon jól indult a Ranieri utáni új impulzus miatt, majd búcsú a Bl-től, 4-1-es összesítés az EL-ben egy Fulham ellen (ha jól emlékszem) és 7. hely.

Jelenleg azért a keretünk sokkal erősebb annál, de az elmúlt pár hét nagyon nem nézett ki jól, ahhoz képest ahogy indult.

rockitbaby 2019.10.31. 15:27:05

@Rikoo: Én egy kicsit másképp látom a dolgot. Láthattuk, hogy nem is egy meccsen, működött a Sarriball. Nem a mérkőzés egészén és nem is több meccsen, de látható volt. Én itt a háttérben érzek valami problémát. A nyáron Ramsey és Rabiot érkezésével kimondtuk, Matuidi és Khedira mehet. Erre a bajnokságból két hónap elteltével ott tartunk, hogy hirtelen mindkettő kulcsfontosságú lett Sarrinak? Eladhatatlanok, érinthetetlenek, mindig játszaniuk kell, holott ez már a hivatalos kinevezése előtt kristálytisztán látszott, pont ők ketten azok, akik aztán pont nem illenek Sarri felfogásába.

Folyamatosan játszik a keret zöme, különösebb forgatás nélkül és hihetetlen módon már most látszik bizonyos mértékű fáradtság. Kinél fizikális, kinél mentális. Ami valami egészen elképesztő dolog.

A játékot még talán Allegrinél is jobban Pjanic köré építette Sarri, így amikor ő nincs akkor valami egészen elképesztően gyenge a csapat.Az sem véletlen, hogy Isco megint felmerült.

Jól kitalálta a Mister ezt a 4-3-1-2-t, de a középpályának teljesen máshogy kellene kinéznie, mint amit meccsről meccsre látunk. Rabiot-Pjanic-Berna-Ramsey helyett Matuidi-Pjanic-Khedira-Berna. Egyedül Pjanic van a helyén csupán.

Nem gondolnám, hogy szezon közben ki lesz rúgva Sarri, az nem a mostani vezetőség stílusa. De az szinte biztos, hogy a következő nyáron számot kell vetni, hogy valóban sikerült-e azt a változást előidézni, amit akartak.

del pipi 2019.10.31. 15:54:41

Remélem Allegri még vagy öt évet pihen vagy külföldön vállal melót. A sok vicces kommentnek meg csak annyi a lényege ha a csapat elkezdi kihasználni a helyzeteit akkor ilyen hülyeségeket nem kell olvasnom hogy: hát Sarrinak már nem sok van... meg ehhez hasonló hülyeségeket, miért kell nyomorultnak lenni? Elsők vagyunk mindenhol! A helyzet így áll uraim! De szar!

Bianconero 2019.10.31. 16:41:14

Fel a fejjel ragazzi, elég ha tavaszra összeáll a játék és mindenki formába lendül, aztán jöhet a sziporka, nemcsak az eredmények. Egyébként meg ha sima 3-0 lett volna tegnap, azt egy hét alatt elfelejteném, ez a drámai végjáték meg évekre beégett. :-) CR egy ász.

Rocky80 2019.10.31. 17:34:21

@del pipi: Pipi bácsi, ne vesd el alapból ezeket az aggodalmakat!
Tudod, ha egy ember mondja, semmi, ha több, akkor már valami. Többen gondoljuk így hogy valami nem kerek.

Csak azért vezetünk mert valami elképesztő mákunk van. Múlt héten a Lecce meccs után sem a mi kezünkben volt a sorsunk, meg tegnap este is csak az utolsó pillanatban tudtunk nyerni.

De mondhatom a Napoli meccset is: ha nincs Koulibaly szerencsétlen mozdulata, megint más lenne a helyzet.

Amit a sors most ad, vissza is veszi. Nem szeretem ha nem rajtunk múlik, hanem hogy a többi csapat mit csinál.

Rocky80 2019.10.31. 17:46:44

@Rikoo: Mandzut én sem értem. Mindenkinek megvan a helye, ők meg Higuval váltanák egymást.

Tegnap be is fejelt volna egyet az öreg harcos. Mert megint kezdődött az ívelgetés, látszott hogy semmilyen elképzelés nincs hogy passzokkal hogy juthatnánk kapu közelbe.

Pont olyan dicstelen ez a Mandzu ügy mint Allegri menesztése. Nem ezt érdemelte...

Andras74 2019.10.31. 18:11:12

@Rikoo: Hú, ezt nagyon jól összefoglaltad! Hasonlóan látom! Nem vagyok elájulva attól, amit eddig láttam. Egyszerűen nem kompatibilis Sarri és a csapat. Nem rovom fel hibának, egyszerűen pech.

Andras74 2019.10.31. 18:13:47

@Leram7: Allegrivel legalább 4-5 begyakorolt, működő taktikánk volt. Most mindent középen erőltetünk, minimális eredménnyel...
Nem bánnám, ha a BL csoportkör után visszajönne. Fújt egy nagyot, fel van töltődve, lássuk, mit ér ez nekünk!

del pipi 2019.10.31. 18:42:21

@Rocky80: De ha már több ember mondja.... na erre már nem mondok semmit, eleget sértegettem ma már, maradjon meg a közepes viszony, nem igaz?

Rocky80 2019.10.31. 19:09:04

@del pipi: erre miért kellene sértéssel válaszolni? Nem hiszem hogy olyat mondtam volna. ;-)

Már a másik posztnál megírtam hogy viszonyulok a meggyőzésedhez ezentúl.

Itt is további jó szurkolást kívánok! :-)

JuventusFanatikus 2019.10.31. 19:14:33

@Juventino86: Én is arra gondoltam, hogy lehet az lenne a legjobb, ha Ramsey lenne a középpálya jobb oldalán, előttük meg a Costa-Fede duó egyike. Így azért lényegesebb minőségibb lenne a kp, mert Bentancuron kívül mást nem igazán raknék oda.
@rockitbaby: Szerintem Bernardeschi mezzalává való átalakítása abbamaradt, szerintem így, hogy 4-3-1-2 lett, már nem igazán passzolna bele a középpályán. 4-3-3-ban még ájde.
@Rikoo: A Mario-ügy nagyon el lett tolva. Most jól jönne már a rotáció miatt.

pedronegroo 2019.10.31. 19:55:46

Nincs semmi gond, tavaszra lesz formába a csapat! :) Vagy ez csak Allegrinek volt szabad???

JuventusFanatikus 2019.10.31. 20:17:07

@ZecH: @Andras74: Biztos kap valami kártérítést, mivel ki lett rúgva.

Andras74 2019.10.31. 20:20:49

@JuventusFanatikus: igen, de amíg fizet Neki a klub, addig nem mehet máshova.
Szerintem a fizuját kapja, ha a szezon végéig nem szerződik máshová. Vagy fel kell bontania a szerződését, hogy elmehessen.

del pipi 2019.10.31. 20:41:11

@Rocky80: Nem mintha nagy presztízs kérdést csinálnék abból hogy kit győzök meg vagy kit nem, de csak úgy megkérdezném mi volt azokban amit leírtam bármikor hiteltelen vagy nem futballszerű ami arra ad következtetni hogy hülye vagyok a sportághoz. Vázold már példákkal , tényleg csak kíváncsi vagyok.

Rocky80 2019.10.31. 21:07:06

@del pipi: Állítottam én ilyet?

További jó szurkolást kívánok.

del pipi 2019.10.31. 21:10:51

@Rocky80: Mi mást kívánhatnék én is, hadd dobogjon az a Juve szív! Nem igaz?

babo0410 2019.11.01. 00:02:51

@pedronegroo: Bár úgy lenne! Csak az a baj, hogy sokkal bíztatóbb volt a kezdet annak ellenére is, hogy a Napolitól kaptunk 3 gólt, és majdnem X-et játszottunk velük 3-0-ás vezetésről. Ott legalább a 60. percig jók voltunk. Remélem igazad lesz, de most inkább fordított állást látok. Jól kezdünk, de 2 hónap után mintha kihalt volna a lelkesedés. És ha a formáció, a taktika a gond, akkor baj lesz, mert Sarri nem igen tudta korábban átvariálni a taktikáját. Nem érzem, hogy most hírtelen ki tudna valami tök más, működőt találni. Ha összehozza, írok egy ódát hozzá.

gomorra21 2019.11.01. 00:56:45

@babo0410: csakhogy nem a formáció, és a taktika a gond. Bonucci mellett nincs egy belső védő, aki hosszú távon szilárd teljesítményt hozna, most nincs az utóbbi évek klasszis teljesítményét nyújtó Chiellini. Illetve jelenleg is igaz, ami eddig is igaz volt: Pjanic nélkül megszűnik a játék a középpályán. A felkészülési meccseken Rabiot nagyon jónak tűnt, de éles meccsen már sokkal bizonytalanabb. Can egysíkú ehhez a focihoz. Bentancur nem tudja Pjanicot pótolni; a bosnyák jobbján jól játszik, de középen nem tudja felemelni a nem kiemelkedő középpályásokat, ahogy Pjanic teszi. Matuidi és Khedira egyszerre nem való a kezdőbe.

babo0410 2019.11.01. 03:42:22

@gomorra21: Pjanic vasárnap még játszott, sőt a BL-ben a Moszkva ellen is, meg a Bologna ellen is. Nem volt sokkal jobb a játék. Tehát Pjanic kivállása nem lehet ok a gyenge játékra. Ha meg a sok kapott gólnak Chiellini kiválása az oka, akkor nagyon sz@rban vagyunk, mert Chiello nagyon sokáig nem lesz még, és ha visszatér, lehet ilyen sérülés után már nem lesz a régi. Nem fiatal már, benne van a pakliban. De én sokkal inkább látom azt, hogy Sarri nem tud mit kezdeni a csapattal. Azért ez a keret erős, akárki akármit mond. Rabiotról meg még nem szedném le a keresztvizet, hiszen elég sokáig nem játszott. De én bízom benne a legjobban, hogy hamarosan talpra állunk.

ZecH 2019.11.01. 08:32:50

@Bianconero: Legkiralyabb csavo vagy! A legjobb komment amit olvastam, pedig tul vagyok paron... Adom! Pacsi!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása