Sarri: „Hatékony labdatartásra kell törekednünk”

sarri_maurizio_meccs_kozben_partvonal_mellett.jpegMaurizio Sarri a Bologna elleni szoros, 2-1-re zárult meccset követően egyáltalán nem tűnt elégedettnek, és a céltudatos labdatartás fontosságát emelte ki.

A bianconero csapat a legutóbbi hét meccsből hatot egygólos különbséggel nyert, ez utalhat a Serie A kiegyensúlyozottabb jellegére, de akár védekezési hiányosságokra is.

A mester Cristiano Ronaldo és Miralem Pjanic góljának méltatása előtt Gigi Buffon nagyszerű hárítása kapcsán nyilatkozott.

„Újranéztük a meccs után, és a Bologna játékosok lesen voltak, szóval amúgy sem lett volna érvényes a gól.” - mondta a mester a DAZN munkatársának.

„Azt mondtam a srácoknak, hogy nem törekedhetünk egyszerűen a meccs irányítására, nem ülhetünk rá az eredményre, és nem kényelmesedhetünk el, mivel így a végén kockázatos helyzeteknek tesszük ki magunkat.

Úgy tűnt, hogy a szünet után gyorsabban tudtuk járatni a labdát, a Bologna pedig valamivel lassabban ért oda a labdához vagy . Hogy ez a mi jobb teljesítményünknek tudható be, vagy annak, hogy az első félidei kemény munka után elfáradt az ellenfél, azt nem tudom.

Vékony határvonal húzódik a labda hatékony járatása és az ideig-óráig tartó labdatartás között. Az utolsó öt percben rosszul dolgoztunk, banális módokon veszítettünk labdákat a harmadunkban. Dolgoznunk kell az apróságokon.

Jó meccset játszottunk, de ebbe belerondított három vagy négy borzasztó hiba, amelyeknek az elkerülésén dolgoznunk kell. Meg kell bizonyosodnom arról, hogy a játékosok tisztában legyenek azzal, hogy mi egy adott céllal tartjuk a labdát, tehát a labdatartás soha nem öncélú. Visszakapcsolunk pár sebességi fokozatot, ez pedig soha nem vezet jó eredményre.”

Federico Bernardeschi ismét trequartistát játszott Cristiano Ronaldo és Gonzalo Higuaín mögött.

„Nagyon jó állóképességgel rendelkezik, ezért a visszahúzódás védekezéshez kivitelezhető vele. Fontos szerepet tölt be, mivel így a két csatárnak kevesebbet kell dolgozni, bár nyilvánvalóan így kevésbé hatékony a kapu előtt, és nem is volt túl éles ma este, amikor gólhelyzetbe került.”

Maurizio Sarri jó kapcsolatot ápol a Bologna edzőjével, Siniša Mihajlović-csal, aki a második kemoterápiás kezelés után tért vissza a padra, és akit a közönség is megtapsolt a meccs előtt.

„Távolról beszéltem vele, mivel megfázással küzdök, és semmivel sem szeretném rontani a helyzetét. Nagy öröm számomra, hogy visszatért a padra, a partvonal mellé és az edzőpályára.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1715237810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

del pipi 2019.10.20. 12:38:14

A Bernás részt sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom! Ami viszont tuti hogy Pjanic nem éppen szarral gurigázik és ettől nagyon boldog vagyok!

Juventino86 2019.10.20. 13:03:49

@del pipi: Pjanic jól játszott, nagyon sokat fejlődött erre az idényre. Berna egy forintot nem ér továbbra sem. Nagyon gyengén játszott tegnap. Ha Ramsey vagy Costa egészséges lenne, akkor Berna a kezdőcsapat közelébe sem kerülne. Egyszerűen nem elég jó, ezt már ki lehet jelenteni.

Quentin_KR 2019.10.20. 13:39:22

@Juventino86: szerintem meg az elmúlt két meccsen pont hogy jól játszott Berna, ha gólt nem is lőtt. Inkább ő lendüljön formába ott (fiatal olaszként) mintsem egy porcelánlábú Ramsey-en múljon egyedül ez a felállás...

Juventino86 2019.10.20. 14:01:28

@Quentin_KR: Tisztelettel és nem bántásból, de nem értünk most egyet. Bernardeschi egylábas, ez tegnap a helyzeténél is látszott. Illetve támadásban többször is rossz döntéseket hoz. Tegnap pl. kapura lőtte a lasztit egy kontránál, pedig ha leteszi oldalra Matuidi elé, az sokkal nagyobb helyzet lett volna. Én is remélem, hogy formába lendül, de egyelőre ez nagyon kevés. Abban viszont igazad van, hogy mivel Ramsey nagyon sérülékeny, nem függhet kizárólag tőle ez a felállás.

Rocky80 2019.10.20. 14:31:42

Nagyon megosztó Berna úgy látom.

Nem egy csillogó treq, de mindenkinek kell hogy legyen egy alternatívája, így Ramsey-nak is.

del pipi 2019.10.20. 17:30:40

@Rocky80: Ez igaz! Bár én most is tartom hogy nem hoz szintet a Juvéba, néhány momentuma volt. @Juventino86: Rommá nem akarom savazni mert jön Bernafanatikus és kicsinál, de ezt én már tavaly is mondtam, hozott egy szintet a Fiortól és ezen meg is rekedt. De még mindig fenntartom azt a lehetőséget is hogy rohadtul tévedek.

delpi0823 2019.10.20. 17:31:23

@Rocky80: Az a baj a walesi serulekenyseget elnezve sajnos o lesz bernardeschi alternativaja es nem forditva.

Rocky80 2019.10.20. 17:40:04

@del pipi: valahogy én bízom benne.

del pipi 2019.10.20. 17:46:23

@Rocky80: Persze! Nincs ezzel gond! A focit másképp látjuk így a játékosokat is.

rockitbaby 2019.10.20. 18:23:03

@Rocky80: Kezdve azzal, hogy mezzala átképzőben van, nem érzem túlságosan rossznak a teljesítményét. Szerintem Sarri vele valami olyasmit akarna, mint annó Allegri Vidallal 2015-ös BL menetelés során. Egy labdával sem ügyetlen, futni képes, a csatárok mögött azonnal védekezni kezdő játékost faragni belőle. Ami valljuk lehet nem is lenne olyan rossz megoldás. Az Inter ellen oroszlánrészt vállalt abban, hogy Brozovicnak pocsék meccs volt. Azt csinálta, amit ellenünk általában megpróbálnak, kiszedni a játékból a registat.

Adjunk neki kis idő, nem lesz az rossz.

2019.10.20. 19:25:50

A hatékony labdatartáshoz olyan minőségű középpálya kéne,nem olyan játékosok,akiket azért kell dicsérni,merthogy mennyire hajt és ennyi...Pjanic egyedül kevés.

JuventusFanatikus 2019.10.20. 19:49:23

Teljesen egyetértek Sarrival, mert Bernardeschi hatalmas átalakításon megy keresztül, szélsőből akarnak először trequartistát, majd mezzalát faragni. Látható rajta a fejlődés, és az, hogy kezdi visszanyerni a formáját. Először a letámadásokban volt hasznos, utána már góllal tudta segíteni csapatát, majd mostanára kezd egyre hasonlítani egy trequartistára. Immáron kulcspasszokat osztogat (ezen a meccsen csak négy darab, a legtöbb a csapatból), sokkal jobban kiveszi a részét a támadásokból, többet és pontosabban passzol, és a távoli lövései is jól jönnek. Emellett ugye gyors ehhez a szerepkörhöz képest, presszingbe kiváló, harcos, jól védekezik. Az igaz, hogy sűrűn pontatlan, mert kulcspasszokra törekszik, emellett hosszan veszi át a labdákat, és a mozgása sem a legszebb, de attól a csapatunk hasznos tagja, tegnap mondjon bárki bármit, jól játszott. Még van hova fejlődni, de hasznos volt, és mindig csak egyre jobb lesz.
@Juventino86: Az egylábasság az igaz, ott tényleg jobb döntés lett volna, ha egyből elvállalja, de akkor is jó esély lett volna arra, hogy leblokkolják.

Cannavaro 2019.10.20. 22:01:42

"Azt mondtam a srácoknak, hogy nem törekedhetünk egyszerűen a meccs irányítására, nem ülhetünk rá az eredményre, és nem kényelmesedhetünk el, mivel így a végén kockázatos helyzeteknek tesszük ki magunkat."

Allegri gonosz szelleme, még mindig nagyon kísérti a csapatot!!! Nehezen fogják fel, hogy a hátul passzolgatás, a tityi totyi, és a tényleges labdatartás, a játék irányítása között, ég, és föld a különbség!
De egyre jobb Juve meccset nézni, és dagad a mellkasom a büszkeségtől, hogy igen!!! FOCIZIK A CSAPATOM!!!! ;) Most először érzem, hogy ténylegesen esélyesek vagyunk a BL megnyerésére!

Nathas 2019.10.20. 22:12:42

Jó lesz ez, Don Pietro, de Bernardeschi egy szélső, hiába akarunk vele bármi mást játszatni.

Dybala2379 2019.10.20. 22:15:45

A legnagyobb előrelépés szerintem az egyre többet látható kombinativ játék mellett az, hogy a srácok kezdik élvezni azt amit csinálnak.. És ebből jó dolgok sülhetnek ki :)

del pipi 2019.10.21. 05:25:28

@Nathas: Egy kicsit tényleg Don Pietro-ra hajaz, de addig jó míg nem a fia az edző : Geni

steven.h 2019.10.21. 09:56:58

@JuventusFanatikus: Kicsit olyan az érzésem ezzel a Berna üggyel kapcsolatban, hogy pont úgy kapja a savazást itt a blogon mint annó Marchisio, hogy kb láthatatlan meg nem Juve szint, közbe meg a feladatát tökéletesen ellátja és hasznosan játszik (4 kulcspassz!!). A helyzetére nem tudom azt mondani, hogy rossz megoldást választott volna, mivel ha egyből ellövi azt is jó eséllyel blokkolják.

JuventusFanatikus 2019.10.21. 11:17:51

@steven.h: Az a baj, hogy az embereknek általában a látványosság kell, nem a hasznosság. Többet ér némelyeknek az, hogy megcsinál valaki egy szép cselt feleslegesen, mint egy egyszerű szöktetés vagy beadás amivel helyzetbe kerül a társ.

2019.10.21. 11:46:51

@steven.h: Nekem Bernardeschi középen olyan,mint Dybala a szélen...egyszerűen nem oda való.

2019.10.21. 12:07:36

Amúgy egyre inkább látszik egy új irányvonal,de sajnos még mindig úgy látom,hogy eleve a keret sem alkalmas perpill gyors és kombinatív játékra és Sarri sem elég bevállalós ahhoz,hogy a saját felfogását átvigye a csapatba,ez a hibrid dolog egy szarság. Egy olyan középpályáról várjuk a sebességet a játékunkba,ami sosem lesz,mert a játékosok jellemzői nem adottak hozzá. Nézzük meg hogy állunk a pálya legfontosabb részén. Khedira egy tetűlassú bohóc,semmilyen területen nem tud hozzátenni. Matuidi nem lassú és jól védekezik,de kombinatív játékra alkalmatlan,mert ügyetlen és buta hozzá. Pjanic oké,de a labdakihozatalokon kívül másban nem tud hozzátenni,ha tőle elkerül a labda,kizárólag lassabban gondolkodó és nála sokkal ügyetlenebb emberhez mehet tovább,egyszerűen nincs társa. Ramsey tökéletesen illene a középpályára,technikás és gyors játékos,aki nagyon érzi,őt meg pont nem ott fogja játszatni az ember. Rabiot nemtudom valaha meg fogja-e ütni azt a szintet,amit próbálnak belemagyarázni,szerintem nem valószínű,ő is nagyon lassú a Sarriballhoz. Bentancurból még lehet bármi,de egyenlőre a harcosságán kívül semmi mást nem tud felmutatni. Bernardeschi és Costa szélső középpályások,nem szélső támadók,a kettő nem ugyanaz. Ideig-óráig lehet nyújtani ezt,de szerintem a BL-re megint nem vagyunk elég jók. Engem még mindig nem győzött meg a csapat,pedig már október van. Mondom,a legnagyobb gondnak én az impotens középpályát látom,Pjanicon kívül senkiben nincs semmi plusz,akiben meg lehetne,az vagy átképzésen van más posztra,vagy közelébe sem kerül az alapcsapatnak. Nem látom a karakterességet,nem látom azt,hogy miként akarná Sarri levetkőztetni a béklyóinkat,inkább azt érzem,hogy a taktikát igazítgatja ő is,mint Allegri is tette,gyakorlatilag azokat az elveit feladva,ami őt egy kiváló edzővé tette.

2019.10.21. 12:08:19

@fire06: Mondhatnám úgy,hogy amennyiben nem tesz radikális lépéseket,pont ugyanúgy meg fog csömörleni,mint Max.

steven.h 2019.10.21. 12:55:21

@fire06: Bernában megvan az amivel jó lehet középen, gyors, fegyelmezett és jól zár vissza, míg Dybalából alapvetően hiányzik a képesség hogy szélen tudjon játszani, mivel nincs akkora sebessége hogy be tudja játszani a szélt.

Szerintem egy szélsőből előbb lehet középre alkalmas játékost faragni, mivel aki esetleg kissé lassabb nem annyira robbanékony játékos előbb elveszik a szélen, mint egy olyan alapvetően szélső akinek van azért esze is a játékhoz.

JuventusFanatikus 2019.10.21. 13:35:02

@steven.h: Teljesen egyetértek az első bekezdéssel, ugyan én is jobban szeretem a szélen látni Fedét, de ha középpen is hasznos, és a csapat ebben a felállásban felállásban játszik, akkor miért ne?

rockitbaby 2019.10.21. 15:41:14

@steven.h: Lásd Giggs esete. Mihelyst lassú volt szélre, középen még pont jó.

2019.10.21. 16:39:44

@steven.h: Ezt a kört vitted,abszolút egyetértek,csak azt nem értem miért kéne Bernardeschiből bármi mást faragni,mint ami,ugyanez volt a gondom,mikor Dybala szélsőt játszott. Szerintem a jelenlegi kerethez még inkább passzolna egy 4231,mint a 4312,csak ahhoz kéne egy,de inkább két brutálisan jól védekező középpályás,akik emellett a labdakihozatalokban is jártasak,habár Pjanic elég sokat fejlődött ezen a téren,ezt nem lehet elvenni tőle,de mellé nincs nagyon más,akivel egy két fős középpálya működhetne...zárójelben:(Can),de őt nyilván elfelejthetjük. Meg ott van az a probléma,hogy,ha Berna és Costa játszanak a szélén,mögéjük nincs is alternatívája Sarrinak,Cuadrado,de ő meg ugye jobbvédő már...

del pipi 2019.10.22. 05:31:06

@steven.h: @JuventusFanatikus: @fire06: Mint Rockynak mondtam mindannyian másképp látjuk a focit és a játékosokat is. Engem nem zavar ha valaki szeret egy játékost, szíve joga. Nem merészkedtem olyan messzire mint Juventino86 kolléga hogy azt mondjam: egy ruppot sem ér! Akkor már Magyarországon kéne játszania az MTK-ban hehe! Bocs! Én azt mondtam hogy nem Juve szint, nem rossz hanem semmilyen és ez a legrosszabb, ahhoz képest hogy ő nr 10 a válogatottnál. Első évben jobb volt, és ott ragadt azon a szinten. Még abban reménykedem hogy Sarri őt is megtudja szerelni! :) FORZA JUVEEEEEEE!

steven.h 2019.10.22. 08:10:32

@fire06: Főleg az a probléma, ahogy írtad, hogy nincs helyettesük, másrészről pedig Sarri soha nem játszatott 4-2-3-1-et, valószínűleg nehezebben menne neki az általa felépített játék átemelése egy olyan felállásba amit soha nem alkalmazott. Ráadásul nekem még mindig az a gondom a 4-2-3-1-gyel hogy középen Ronaldo hasznavehetetlen, szélre meg felesleges, jelenleg csak úgy tudjuk kiaknázni még ami benne van, ha 2 csatárral állunk fel.

steven.h 2019.10.22. 08:11:34

@del pipi: Ha Dybalánál tartod, hogy nem felejtett el focizni meg stb stb, Bernardeschinél miért nem tudod belátni, hogy szimplán hitvány formában van és ő sem felejtett el azért focizni és bőven többet mutatott ennél mint amit most mutat.

2019.10.22. 10:01:35

@del pipi: Egyetlen dolog...ne bántsd az MTK-t légyszives,ott legalább imitálják a focit,nem csúfolják,mint a többi magyar csapatnál!

JuventusFanatikus 2019.10.22. 12:04:26

@steven.h: Ha jól emlékszem, akkor ezt én is kérdeztem már a Kollégától, de nem emlékszem már a válaszra.:) Egyébként ez jó kérdés, mert Dybalának nem egy-két rossz meccse volt, hanem szezonokról beszélünk, ráadásul tavaly az olasz lefutballozta az argentint, na, akkor Dybala csakugyan semmilyen volt.

JuventusFanatikus 2019.10.22. 12:30:14

@fire06: A tavalyi szezonra értettem, mikor volt Fedének egy remek ősze, mikor szélsőként tudott játszani, majd tavaszra berakta középre Allegri, ami már kevésbé feküdt neki. Dybalának mindössze 3-4 jobbnak mondható meccse volt trequartistaként, az év végén - az új év elején. Costának meg szinte egyetlen kiemelkedő meccse volt, de lehet sokat mondtam.

del pipi 2019.10.22. 16:12:53

@steven.h: Aki figyeli mit írtam tavaly Bernára az tudja hogy amit most mondok az nagyjából pontosan ugyanaz. Dehogyis felejtett el focizni, csak ennyi van, van neki egy limitje és azon nem tud átlépni, ezért mondtam, mondom egy jó Milan, Lazio, Roma szint és ennyi. Bocs nem akarok szarfej lenni de Dybala és Berna között minőség különbség van. Persze nem kell velem egyet érteni, elfogadom. Még csak viccből elmesélem neked hogy játszom a fifa karrier móddal és már a harmadik szezonom futom a Juvénál, a játék maga csinálja szezonról szezonra az átigazolásokat. Az első évben Berna ott volt bár csak sokszor csereként jutott szóhoz , de a második évre már eladta a Juve(vagyis a játék) és újjak jöttek. És hogy kik jöttek a Juvéhoz? Érdekes! Arthur, Koulibaly, De Ligt, Mendy, Lukaku.

del pipi 2019.10.22. 16:18:12

@JuventusFanatikus: Azért na! A túlzásokat ne! A Bernának sem volt túl sok jó meccse maximum több lehetőséghez jutott, de egyik teljesítménye nem mérvadó nálam mert Allegri utolsó éves focijában max három négy játékost tudnék kiemelni a többi az nagyon szint alatti. Szóval azért na!

del pipi 2019.10.22. 16:22:05

@fire06: Hallod nekem mindegy melyik magyar csapatnak szurkolsz, én valamikor még a Fradinak, de akkor még futballoztak. Ma mindegyik kutyaszar, Te MTK szurkoló vagy? Akkor ti olyanok vagytok mint a Jedik, már nagyon kevés van! :)

del pipi 2019.10.22. 16:41:02

@steven.h: @JuventusFanatikus: @fire06: Még egy utolsó gondolat, talán Dybala Berna ügyben nem értünk egyet de egyben biztos, mégpedig hogy alig várom hogy újra legyen egy igazi nagy olasz focista akitől eltudok ájulni, és hozzá még hat akik a Juventus gerincét adják, az nagy örömöt okozna! www.youtube.com/watch?v=tlP8sUf9nvo AJÁNDÉK NEKTEK! Ilyen csapatot szeretnék újra! FORZA JUVE!

JuventusFanatikus 2019.10.22. 17:23:52

@del pipi: A lényeg nem változtat, tavaly Bernardeschi jobb volt, mint Dybala és Douglas Costa. Több lehetőséget jutott, és Ő tudott ezzel élni, Dybala nem, ennyi a történet. Azt senki sem mondta, hogy azt olasz jobb játékos lenne, vagy tehetségesebb, tavaly jobb szezonja volt.

MTK szurkolók, mint Jedik? Én inkább a Yetihez szoktam őket hasonlítani:P

del pipi 2019.10.22. 19:54:46

@fire06: Oké Jedi úr! Értem én!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása