Bizonyítványosztás: Juan Cuadrado

cuadrado_juan_csiktalan_mezben.jpgA mercato kezdetekor még azt gondolhattuk, hogy a kolumbiai maximum búcsúajándékként kapja meg bizonyítványát, azonban nagyon úgy tűnik, hogy marad Torinóban, sőt már a hosszabbításáról is cikkeznek.

A tavalyi szezonja nagyon gyengére sikerült, ugyanis rengeteget volt sérült, és már nagyon meglátszik rajta a kor. Bizony ő sem lesz már fiatalabb, és szélsőként már nem is igazán állja meg a helyét. Érdekes mód, pont középső középpályásként játszotta legjobb meccseit, pedig meg se fordult volna a fejemben, hogy ő tud ott jól szerepelni. Szélső védőként szintén nem képes olyan nagyon jó teljesítményre, az ő posztja a szélső középpályás lenne, ahonnan nagy ívű beadásaival tudná tömni a csatárokat, védekezésben pedig tud annyit, hogy hasznára legyen a csapatnak. Sajnos már a cselezések sem mennek neki, szemben áll az ellenféllel, picit mocorog, elhúzza az egyik oldalra, majd megvárja, hogy fellökjék. Pontosítok, azt várja meg, hogy hozzáérjenek, vagy legalább olyan gesztust tegyenek felé, hogy hozzá akarnak érni, mert Juan nagyon könnyen megadja magát, és nagyon szeret színészkedni, rájátszani. A kapu előtt mindig a lehető legrosszabb döntést hozza. Ha passzolni kell, akkor lő (ha lehetséges, akkor a stadionból kilövi a labdát), ha pedig tüzelni kell, akkor viszont átadással próbálkozik. Ami erőssége maradt, hogy ténylegesen gyors és beadni is aránylag jól tud. Azonban maximum csereként tud a csapat hasznára lenni.

Mindösszesen 18 alkalommal számított rá mestere, a bizalmat csupán egy találattal és két gólpasszal hálálta meg.

Mérkőzésenként 1.1 cselt csinált meg, 59%-ban sikerül is neki átvernie az ellenfelét, 19 cselt csinált meg ebben a szezonban.

Meccsenként 0.7-szer próbálkozott lövéssel, összesen 13 lövést eresztett el az ellenfél kapujára, ebből három próbálkozás találta el a kaput, két ziccert hagyott ki.

Átadásokban meglehetően jó, 88% pontossággal passzol, összecsapásonként 36.3-szor. Kulcspasszból 31-et osztott ki, meccsenként 1.7-et. 13 sikeres beadás fűződik a nevéhez, 25% pontossággal tudta belőni középre a játékszert. 53 alkalommal indított pontosan, 76% pontossággal sikerült továbbítania a játékszert.

Összecsapásonként 4.8 párharcot nyert meg, 56.6% sikerességgel.

15 alkalommal veszítette el a játékszert és 39 szabálytalanságot követtek el ellene, amivel toronymagasan a legtöbbször „levadászott” Juve-szélső.

Meccsenként 0.8-szor szerel (75% sikeresség), összesen hússzor vette el ellenfelétől a játékszert.  A közbeavatkozásokban még jobb, meccsenként egy megelőző szerelése van, összesen 18 darab. Ő a legjobban védekező szélső a Juventus keretében, azonban őt is cselezték ki legtöbbször, tizennyolcszor.

A Serie A-ban mutatott teljesítményéért 7.02-es osztályzatot kapott.

A Bajnokok Ligájában öt meccsen vetette be Allegri, két asszisztot osztott ki.

Cselekben siralmas, amit művelt, meccsenként 0.4-szer próbálkozott azzal, hogy átveri ellenfelét, de csak 29%-ban sikerült, csak kettő csele volt sikeres.

Kétszer próbálkozott lövéssel, kaput egyszer sem találta el.

90% pontossággal passzolt, ami megsüvegelendő, 35.8 alkalommal továbbította a játékszert a csapattársaknak. 13 kulcspassz szerepel a neve mellett, meccsenként 1.7-et oszt ki. Pontos beadása kettő volt csak, de csupán négyszer próbálkozott. Indításból tízet jegyezhet fel (83% pontosság).

Összecsapásonként 5.2 párharcot nyert meg (50%)

Öt alkalommal vesztette el a labdát, tízszer pedig szabálytalankodtak ellene.

Mérkőzésenként 0.6-szor avatkozott közbe, összesen háromszor csente el az ellenfél elől a játékszert. Szerelésekben meglepően sokat fejlődött, 1.2 alkalommal szerelt mérkőzésenként, 60% sikerességgel, darabszámra tíz szerepel a neve mellett.

A Sofascore-tól 6.94-es osztályzatot kapott.

Jövője: A La Gazzetta dello Sport szerint egy évvel meghosszabbítják a szerződését, és évi négymillió eurót tehet majd zsebre. Véleményem szerint ez egy korrekt és érthető döntés, ugyanis a jövő nyáron lejárna a kontraktusa, azt pedig nem szeretnénk, ha ingyen távozna. A fizetésemelést pedig úgy gondolom, hogy megérdemli, ugyanis hűen szolgálta a Juventust, zokszó nélkül, úgyhogy szerintem jár neki egy ilyen jutalom, hogy a 3,5 millió eurós bérét 4 millióra emeljék. Maradása biztosnak tűnik, azonban a pontos posztját még nem tudjuk.

A Goal információi szerint jobbhátvédként számít majd rá Sarri mester, ami azért nem egy meglepő húzás. Nagy meccseken nem ott számítanék rá, mert véleményem szerint védekezésben korántsem olyan jó. Nagyon bizonytalan azon a poszton, könnyen megforgatják, fizikailag nagyon gyenge, fejelni sem igazán tud, és mivel kevés a tapasztalata védőként, ezért rendre szabálytalankodik ahelyett, hogy megpróbálná lefutni ellenfelét. Az offenzívák segítésében kétségtelenül kiváló lenne, de mindhiába, ha komoly életveszélyt jelent hátul. Kisebb egyesületek ellen még meg tudná állni a helyét, de komoly gárda ellen az ő tudása már kevés.

A Sportitalia értesülései szerint ezt Sarri is hasonlóan gondolja, Alex Sandro és Mattia De Sciglio lesz a kezdő. Az olasz tud a balon is játszani, ahogy Danilo is, így Pellegrini távozik a Cagliarihoz, úgyhogy a kolumbiaival kiegészítve lesznek négyen. Ugyan a keleti túrán jól teljesített De Sciglio, ám az Atlético ellen úgy tűnik, minden visszatért a rendes kerékvágásba, és ugyanolyan gyengén muzsikált, amihez hozzászoktunk. Még adnék neki esélyt a szezon elején, míg Danilo be nem illeszkedik, ám ha nem tud bizonyítani, akkor a brazilon a sor, hogy megmutassa tudását.

Osztályzás:

  • Eredményesség: hármas, mert olyan sokat azért nem játszott
  • Cselezés: négyes
  • Lövések: hármas
  • Passzolás: ötös
  • Beadások: ötös
  • Kulcspasszok: ötös
  • Párharcok: négyes
  • Szerelés: négyes, ha végig szélsőként játszott volna, akkor csillagos ötöst érdemelne, de ha védőként tekintünk rá, akkor már más a leányzó fekvése, ezért az arany középutat választottam.
  • Közbeavatkozások: ötös
  • BL-teljesítmény: hármas
  • Fejlődés: hármas, komolyan meglátszik már rajta a kor
  • Szemmel látható teljesítmény: hármas
  • Mentalitás: ötös, a csapatért mindent megtesz és egy imádni való figura, nem lehet nem kedvelni.
  • Átlag: 3.76, azaz négyes

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5715010696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2019.08.15. 19:43:41

Enis csipem a pumuklit es tenyleg respect neki mindenert de en inkabb itt hagytam volna Pellegrinit.Hosszabbitani mar nem kellett volna vele ahogy nalunk az eladasok mennek nem valoszinu hogy valaha is kapunk erte penzt.Del Piero es Marchisio is szimpatikusak voltak megis nagyon konnyen elengedtuk oket.Most meg akiknek tenyleg meg kene koszonni azokkal meg hosszabbitgatunk meg emelunk a fizujan.Mondjuk Khedira beremelese jobban faj mint Cuadradoe azt tenyleg nem tudom hova tenni.DS is kezdonek? Hogyan? Nagy hajrat kene nyomnia Paraticinek hogy valami kepet kapjunk errol a mercatorol.

gomorra21 2019.08.15. 21:01:23

Hát, közepesnél jobbat biztosan nem érdemel. Szerethető, meg minden, de idővel nagyon megelégedett azzal, hogy összehoz egy pontrúgást. Az akciógól, és az ahhoz vezető út mintha már másodlagos lenne neki. Merem remélni, hogy Sarri nem véletlenül tartja itt (sőt, merem remélni, hogy Sarrinak van ebbe beleszólása), és összetettebb játékra fogja sarkallani, mint amit az utóbbi 1-2 évben mutatott.

Il Principino 2019.08.15. 21:17:25

Pumuklit ár/érték arányban megéri itt tartani, kár lenne eladni!
Több poszton is bevethető ha beüt a gebasz,még mindig a mozgékony,fürge,gyors játékosok közé tartozik a keretben..
Egyedül a kapura lövései mennek az ember agyára :D
Bár a hiénák ellen anno irgalmatlanul eltalálta :)

rockitbaby 2019.08.15. 21:42:47

@Il Principino: Ha tényleg jobb bunkó lesz, akkor nem érzem, hogy kellene tartani a lövéseitől. Nem úgy attól, hogy fentragad...

Il Principino 2019.08.15. 21:46:54

@rockitbaby: Sztem Danilo lesz az elsőszámú jobb bekkünk.Cuad pedig egy jó csere,aki az egész jobb oldalon bevethető szükség esetén.

Matteo89 2019.08.15. 22:14:42

Hat en nem kedvelem. :D Marmint mint emberrel nincs bajom, de a jateka mar egy ideje nem az igazi. Szerintem rajta nagyon nagyon meglatszik a kor, mivel a legnagyobb erossege a sebessege volt, de az mar megkopott. Masban meg nem kiemelkedo. Igy van egy kozepes jatekosunk viszonylag magas berrel.

Grinta 2019.08.16. 06:29:39

@gomorra21: Kiváló meglátás.Megvan Neki az ütemelőny,és nem viszi végig.Bosszantó.

2019.08.16. 06:46:07

Nagyon gyenge játékos lett belőle,Krasic jut róla eszembe,futni tud,mást nem. El kellett volna adni,inkább őt,mint Cancelót...

Joseph Toser 2019.08.16. 07:27:08

Sziasztok!
Én,nem osztályozom... nem azért,mert nem tudnék neki osztályzatot adni,

Most abban a pozícióban játszik,mint Cancelo. csak a különbség a 2 játékos között, hogy Cancelo jobban védekezik és jobban támad.... Szóval Cancelo jobb lett volna ....Nem baj... majd ha neki kell pótolni a JHV-t,akkor majd látni fogják, hogy baj lesz-van,okoztak.... Lesz télen is igazolás..ingyen,vészmegoldás,kölcsön-szerződés,meg a tököm tudja mi..???!!!!

de most elég pesszimista vagyok,lettem a sok (számomra) negatív hír-pletyka-locsi-fecsitől....

rockitbaby 2019.08.16. 07:54:05

@Il Principino: Majd kiderül. Én nem lennék meglepve, ha a kezdetekben Cuad lenne a jobb bunkó fixen, míg Danilo "bele nem rázódik" a Serie A közegébe. Órákat lehetne diskurálni arról, melyikük lenne a kevésbé rossz megoldás, mert jót sajnos nem tudunk a mercato jelenlegi állása szerint a pályára küldeni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása