Bizonyítványosztás: Rodrigo Bentancur

bentancur_rodrigo_labdaval.jpegEmre Can után a másik harcos középpályás, Rodrigo Bentancur kapja meg a megérdemelt osztályzatot.

Az uruguayi komoly fejlődésen esett át, a VB-n is igencsak jó teljesítménnyel rukkolt elő, és olyan őszt produkált a Juventusnál, hogy még az is megfordult a szurkolók fejében, hogy nem is kell más középpályást szerezni majd nyáron, mert Rodri kezdőként is megállja a helyét nagyobb csapatok ellen.

Azonban a fergetegesen induló szezon vége már nem sikerült káprázatosra. Alibipasszok tömkelege, azok nagy része még pontos sem volt, többször emiatt nehéz helyzetbe hozta együttesét, nem mellesleg pedig felesleges szabálytalanságai miatt sűrűn izgulhattunk, hogy vajon kiállíttatja magát, vagy a pályán maradhat. Amit tavasszal produkált, az szinte értékelhetetlen, mintha Sami Khedirát láttuk volna, teljesen eltűnt, keresgélni kellett a pályán.

A kisebb együttesek ellen rendre motiválatlan volt, és versengett a mezőny leggyengébbje címért. Hatalmas pálfordulást tapasztalhattunk nála, míg ősszel öt szerelése is volt egy meccsen (Vidal óta ilyet nem tapasztalhattunk, később Emre Can is produkált már hasonlót), addig tavasszal konkrétan használhatatlan volt. Támadásban az égvilágon semmit nem csinált, egyedül védekezésben próbálkozott valamivel, majd ezt még tudta fokozni azzal, hogy a saját kapuja előtt vesztett labdát. Akkor tudott igazán nagyot alkotni, mikor Matuidivel ketten voltak középpályások, vagy mikor registaként tevékenykedett. Ha fejlődne passzokban és labdatartásban, akkor jó kis szűrő lenne belőle.

A Serie A-ban 31 meccsen játszhatott, de mindösszesen 21 alkalommal volt a kezdő tizenegy tagja. Két találatot szerzett és három gólpasszt osztott ki.

87% pontossággal adta tovább a játékszert, egy meccsen átlagban 34-szer passzolt. Kulcspasszból 24 szerepel a neve mellett, 66 alkalommal indította társait, de csak a próbálkozások 65%-a volt pontos. A Juventus középpályásai között neki van a legtöbb eladott labdája, szám szerint 155.

Míg az átadásokban különösebben nem remekelt, védekezésben sokkal jobb volt. Meccsenként 1,4 közbeavatkozása volt, 43 darab, ezen a téren Ő a legjobb a Juve középpályásai közül. Összecsapásonként 1,1-szer szerelt, 65,4%-ban sikeresnek bizonyult a próbálkozása, összesen 52 szerelés szerepel a neve mellett. Blokkolásban is jeleskedett, nyolc alkalommal védte testével a kaput.

A párharcokban különösebben nem volt jó, meccsenként 3,8 ütközetet nyert meg, 49%-os sikerességgel. A földön történő párbajoknak csak a 46,4%-át tudta csak megnyerni (2,7 meccsenként), míg a fejpárbajok 56,5 százalékából tudott kijönni győztesen (1,1 mérkőzésenként).

Hét sárga lapot gyűjtött be, egyszer pedig kiállíttatta magát, összesen pedig 39 alkalommal volt szabálytalan. A Juve középpályásai között ő vesztette el legtöbbször a játékszert, összesen huszonháromszor. Kicselezni huszonegyszer tudta az ellenfél, egy lövéshez vezető hibája volt.

A Sofascore-tól 6,87-es osztályzatot kapott.

A Bajnokok Ligájában rendesen megtáltosodott, sokkal jobban játszott, mint a Serie A-ban, a nagy meccsekre rendre összekapta magát, hét összecsapáson lépett pályára, de sem találatot, sem asszisztot nem jegyzett.

Összecsapásonként 41,1 alkalommal passzolt, mindössze 85% pontossággal. Mérkőzésenként 1,1 fontos passzt osztott ki, összesen nyolc fűződik a nevéhez. Indításból csak tízet számolhat össze, 59 százalékos pontossággal.

Közbeavatkozásokban a nemzetközi színtéren is remek volt, meccseként 1,3-szor csente el a labdát az ellenfél elől. A szerelésekben szintén nagyszerű volt (1,6 meccsenként, 73,3%), és blokkolásokban sem okozott csalódást, kétszer védte testével a kaput.

Ami meglepő, hogy párharcokban a Juventus középpályásai között ő volt a legjobb. A párbajok 59%-át nyerte meg, meccsenként 6,1-et, ami azért nem rossz teljesítmény. A földön történő ütközetek 55 százalékából jött ki győztesen (4,6 meccsenként), míg a fejpárbajok 73%-át nyerte meg (1,6 mérkőzésenként), amit még egy védő is megirigyelne.

Az is érdekes, hogy mennyivel koncentráltabb volt, ötvenkét labdája volt pontatlan, csak ötször vesztette el a játékszert, egy sárga lapot kapott, tizenkét alkalommal szabálytalankodott. Kicselezni is csak hétszer tudták, egy lövéshez vezető hiba fűződik nevéhez.

A BL-ben nyújtott teljesítményért a 6,91-es osztályzatot kapta.

Jövője: Az eladásától nem igazán kell tartani, ugyanis tartalmaz a szerződése egy olyan opciót, hogy a Boca Juniors az átigazolási díjának a felét megkapja, úgyhogy nem áll fenn annak a veszélye, hogy a Juventus túladjon rajta haszon fejében, olyan gyengén pedig nem játszott, hogy meg kéne tőle szabadulni. Az Atlético Madrid ellen Sarri mester a védelem előtt játszatta, és nem gondolnám, hogy kudarcot vallott volna, könnyen előfordulhat, hogy ő lesz Mira cseréje. Van benne ráció, hogy a csapat szűrője legyen, ha fejlődik passzokban, akkor mindenképp megérne egy próbát az adott szerepkörben. Box-to-box középpályásként hajlamos beszürkülni, és eltűnni, nem az a tipikus verőember, aki fáradhatatlanul robotol, és ütközik. Bízom benne, hogy szépen felfejlődik, és a csapat egyik erőssége lesz a jövőben.

Osztályzata:

  • Eredményesség: négyes
  • Passzolás: négyes
  • Indítások: hármas
  • Kulcspasszok: hármas
  • Közbeavatkozások: ötös
  • Szerelések: ötös
  • Párharcok: hármas
  • BL-teljesítmény: ötös, ősszel a csoportkörben nagyszerű volt, a statisztikái is szinte hibátlanok
  • Szemmel látható teljesítmény: hármas, a tavaszi teljesítménye sokat ront a megítélésén
  • Fejlődés: négyes, a tavalyi produktumához képest kétségtelenül fejlődött
  • Megbízhatóság: hármas
  • Mentalitás: négyes, nem tetszik, hogy a kisebb együttesek ellen már nem küzd annyira, mint ahogy kéne. Ez Mandžukićra is nagyon jellemző vonás.
  • Átlag: 3,83, azaz négyest érdemel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6415007542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2019.08.14. 16:57:59

Nem érdemel négyest, még ha a számok mást is mutatnak.

JuventusFanatikus 2019.08.14. 17:11:23

@del pipi: @Rocky80: Most először nem értek egyet a végeredménnyel, mert én is hármast adtam volna neki (lásd: "szemmel látható teljesítmény"), de őszi produktuma annyira felnyomta a statisztikáit, hogy hihetetlen.

Ádám.84 2019.08.14. 17:17:45

@JuventusFanatikus: véleményed szerint hol tudná a srác a legjobban segíteni a csapatot, registaként? Én látok az argentinban fantáziát, de nem tudom hogyan lehetne további fejlődésre késztetni.

juve28adam 2019.08.14. 17:19:08

Én nem tudok hármasnál jobbat adni neki.

rockitbaby 2019.08.14. 17:26:55

@Ádám.84: Nos, első, nem argentín, hanem uruguayi. Második, a témához kapcsolódó pedig az, hogy szerintem minden játékosunk fejlődni fog a Sarrissimo miatt. Merőben új felfogás, a korábbiakhoz képest.

Ha még mindig Maxi lenne az edző, azt mondanám, hogy a gyémánt kötéppályája csúcs lehetne, mint védekezni képes irányító. Sarri nem gondolnám, hogy elő fogja venni ezz, így én Rabiot cseréjének mondanám hirtelen. Ha nem kapja össze magát, a francia bebetonozhatja magát a kezdőbe.

gomorra21 2019.08.14. 17:36:16

@Ádám.84: nem argentin; uruguayi. Szerintem is Pjanic helyettese lesz, amire bőven szükség lesz, mert a bosnyák nem fogja bírni szusszal egyedül a posztot. Már Allegrinél is volt, hogy 70 perc után kifulladt.

Bentancurban van fantázia.

Ádám.84 2019.08.14. 17:43:44

@rockitbaby: @gomorra21: bocsi srácok, valóban uruguayi, elnézést, bár az uruk az argentinok kistestvérei, nem? :)

JuventusFanatikus 2019.08.14. 17:46:45

@rockitbaby: Ott játszott ugye az uruguayi válogatottban, de nekem annyira nem jött be, támadásban kevésnek éreztem az Ő tudását.

@Ádám.84: Akkor, hogy a kérdésedre válaszoljak. Nem feltétlen az a tipikus regista lenne, hanem szűrő, aki nagyon jól tud védekezni (ezt ugye már tudja Rodri), csak meg kell tanulnia jól kihoznia a labdát, ezt pedig ha Sarrinál nem tanulja meg, akkor senkinél. Beleférnének akkor az alibipasszok is, mert támadásban én kevésnek érzem. Nagyon változott Ő is, mert a Bocánál azt hiszem még 10-es volt, de már Pogbaként emlegették, mikor ideért, engem nem emlékeztet a franciára. Inkább legyen olyan, mint druszája, Rodri. Nem véletlenül akarta Simeone a nyáron, 40 milliót adtak volna érte, de azon pénzen inkább Llorentét vették meg.

kovta23 2019.08.14. 17:53:34

Most nem azért de aki négyest vagy ötöst adott neki az a többiekhez képest adta,ahhoz képest adta hogy milyen olcsó volt vagy mondjuk nemzetközi átlaghoz képest? Én sokkal többet vártam tőle rengeteget alibizik azt is rosszul pontatlanul. Max hármas.

rockitbaby 2019.08.14. 18:01:21

@JuventusFanatikus: Lehet, hogy előrejátékban kevés még, de ott van tere fejlődni. A kérdés pedig erre vonatkozott.

Mindettől függetlenül ha Rabiot ezt a formát mutatja, meg kell barátkoznia a kispaddal.

2019.08.14. 18:08:08

Támadásban nem csodálom,hogy keveset fejlődött,Allegri Juventusában ez keveseknek sikerült ugyanis,de ezt most hagyjuk...a védekezése javult ugyan,de nem sokat. Brutális munkabírása van és technikailag is tök jó,a teljesítményét rend szerint a lapot érő szabálytalanságokkal,ütemtévesztésekkel és az alibi támadójátékkal rontja le. Ennél több kell,de azért lehúzni sem akarom nagyon,jóindulattal hármas...

.Bulldeo 2019.08.14. 18:19:09

@JuventusFanatikus: a Bocában 4-2-3-1ben játszott a védelem előtt, egy sorral feljebb egy bizonyos Carlitos Tevez volt a 10es.
@kovta23: én önmagához képest értékelem. Egy olyan csapatban játszott, amiben minden középpályás gyengébb formát mutatott, mint ami a képességekhez mérten elvárható.
A szezon kezdetekor nagyon jól játszott, megmutatta, hogy micsoda potenciál van benne. Később visszaesett, ahogy nagyjából mindenki.
Van mit fejleszteni rajta, de nagyszerű matéria. Már a legelső meccsein látszódott, hogy nem remeg meg a nyomás alatt, kemény, magabiztos srác.

2019.08.15. 00:49:34

A legjobban védekező középpályásunk,Allegrinél csak ez volt a feladata,aki azt rója fel neki ,hogy alibizik az téved,mert Pjanic és Ronaldo is elkéri a labdát. Ha Sarri azt fogja neki mondani hogy vállaljon többet akkor majd látni fogjátok ,hogy mit tud .Valószínűleg elfogult vagyok vele kapcsolatban mert az egyik kedvenc játékosom és már ifista kora óta figyelem, és még valami amit nem lehet nála látni sajnos ,hogy labdával egyedül CR gyorsabb nála.

Shyr Kahn 2019.08.15. 17:20:36

@kovta23: Ahhoz kepest amennyi idos es amennyire a tobbi kp dolgozott. Ude folt volt kozepen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9896) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4140) mercato (4134) nyilatkozat (7422) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása