Bizonyítványosztás: Emre Can

can_emre_oklok.jpgLassan, de közeledik az új szezon, pár játékosnak pedig még adósak vagyunk a bizonyítványával, például Emre Can sem kapta meg értékelését, most erre is sort kerítünk. 

A német játékos számára nem sikerült olyan nagyon jól az első, Juventusban töltött szezonja, sérülések hátráltatták, ezért elég későn illeszkedett be. Kicsit a vártnál gyengébben is teljesített, azt gondoltuk, hogy jóval nagyobb erősítést fog jelenteni a csapatnak. Annyi biztos, hogy valami újat tudott nyújtani, végre a csapatban tudhatunk egy kemény középpályást, aki fizikailag rendkívül erős, jó labdaszerző, azon kevesek egyike, akiben dúlt a spirito, egy igazi harcos. Talán akkor figyelt fel rá igazán mindenki, mikor Allegri mester az Atlético ellen amolyan Jolly Jokerként, a védelemben játszatta, és ez egy hatalmas húzás volt a mestertől, mert a német elképesztően jó teljesítménnyel rukkolt elő, a meccs végén már konkrétan jobb szélső védő volt, ám a játékának minősége egy csöppnyit sem változott. Úgy szerepelt azokban a pozíciókban, mint aki örök életében ott játszott. Több helyen is próbálgatta a Mister, például registaként, amely szerepkör nem jött be neki, mert nem elég labdabiztos ahhoz, hogy a csapat irányítója legyen. Box-to-box középpályásként jó teljesítményt nyújtott, azonban eléggé szürkének tűnt, a védekezés részét kétségtelenül megoldotta, azonban a támadásokat annyira nem tudta segíteni.

A Serie A-ban 29 meccsen lépett pályára, 20 alkalommal kezdőként. Négy találatot szerzett és egy gólpasszt osztott ki.

Átadások terén nem volt olyan kiemelkedő, 87%-os pontossággal passzolt, meccsenként 30.2 átadás fűződik a nevéhez.

Csak 19 kulcspasszt osztott ki (0.7 mérkőzésenként), indításból 58 darabot számolhat össze (2 darab összecsapásonként, 70% pontosság).

Csapaton belül, a középpályások közül neki van a legtöbb szerelése (64 darab, 1.3 meccsenként, 59.4% sikeresség), közbeavatkozásokból 28 szerepel a neve mellett, 1 darab meccsenként. Blokkolásban kifejezetten jó, 13 darabot számolhat össze, a Serie A középpályásai közül neki van a második legtöbb blokkolása, pont annyi, mint Allannak, Leo Štulacnak,  Antonino Barillànak, őket pedig Steven N’Zonzi előzi meg (24).

A párharcokban kifejezetten jó, 5.2 párbajt nyert meg meccsenként, 60% sikerességgel. Ez annyira jó százaléknak számít, hogy a Serie A középpályásai közül ebben ő a negyedik legjobb, megelőzi Robin Gosens és Steven N’Zonzi (64%) és Raffaelo Maiello (67%). A földön történő ütközetekben (59%) és a légi párharcokban (61%) is szinte ugyanolyan jó, darabszámra pedig az előbbiből 113 darab van (3.9 meccsenként), míg utóbbiból 39 (1.3 mérkőzésenként). Természetesen párharcokban minden egyes Juve-középpályástól jobb.

Meglehetősen szabálytalanul játszott, 44 alkalommal ítéltek a játékvezetők ellene, hétszer pedig sárga lappal is jutalmazták.

Kettő lövéshez vezető hibája volt, egy tizenegyest hozott össze, kicselezni pedig csak tizenhatszor sikerült, a labdát pedig tizenháromszor veszítette el.

A Serie A-ban mutatott teljesítményéért 7.12-es osztályzatot kapott a Sofascore-tól.

A BL-ben nem igazán számított rá mestere, ugyanis lehet, hogy hat meccsen pályára lépett, de mindösszesen kétszer volt a kezdő tagja. Sem gólt, sem gólpasszt nem jegyzett.

A passzpontossága javult (88%), és nagyjából ugyanannyi átadása volt (30.5 meccsenként). Egyetlen kulcspasszt nem osztott ki, tizenhárom indítás szerepel a neve mellett (2.2 meccsenként, 65% pontosság).

A közbeavatkozásokban remekelt, 1.3 összecsapásonként (8 db), míg szerelésekben katasztrofális volt, 0.2 meccsenként, 25% sikeresség.

A párharcokban annyira nem remekelt, a földön történő összecsapásoknak mindössze 47%-át tudta csak megnyerni (2.3 meccsenként), míg a fejpárbajokban egészen elképesztő volt, 71% sikeresség, 1.7 darab meccsenként.

Csak négyszer tudták kicselezni, a labdát pedig mindössze hétszer veszítette el.

Mindösszesen egy sárga lapot kapott, és hétszer látta szabálytalannak a játékvezető.

Sofascore csapatától a 6.63-as osztályzatot kapta, amivel nem igazán lehet dicsekedni.

Jövője: Nem gondolnám, hogy távoznia kell. Tavaly talán az elvártak alatt teljesített, de korántsem volt rossz. Ugyan nem ő a leglabdabiztosabb játékosa a Juventusnak, nem is ő passzol a legjobban, de egy ilyen harcos játékosra minden csapatnak szüksége van. A felkészülések alkalmával úgy tűnt, hogy azért Adrien Rabiot számára jobban ízlik a Sarriball, magasabb minőséget képvisel, de majd élesben dől el minden, Emrének még bőven van ideje bizonyítani, megküzdeni a helyéért, egyébként eddig a felkészüléséken aránylag jól játszott. Nagy harc lesz véleményem szerint a francia és a német között, arról nem is beszélve, hogy még az ifjú Bentancur is beleszólhat a nagyok dolgába. Szerintem Pjanić és Ramsey helye megkérdőjelezhetetlen, ha egészségesek. Bízom benne, hogy meg se fordul a vezetőség fejében eladni Emre Cant, és helyette megtartani Khedirát, vagy Matuidit, már azért is, mert Emre tud játszani védőt is.

Osztályzás:

  • Eredményesség: négyes, a találatok száma jó, azonban kevés az assziszt
  • Passzolás: négyes
  • Kulcspasszok: hármas
  • Indítások: hármas
  • Közbeavatkozások: ötös
  • Szerelések: ötös
  • Párharcok: ötös
  • BL-teljesítmény: négyes, mert az Atlético elleni meccsen ő volt az egyik legjobb, nagyban köszönhető neki is, hogy továbbjutott a Juventus
  • Szemmel látható teljesítmény: négyes
  • Fejlődés: hármas, Liverpoolban azért jobban játszott
  • Megbízhatóság: négyes, mikor registaként játszott, akkor hibázott sokat
  • Mentalitás: ötös, ez nem is lehet kérdéses
  • Átlag: 4.08, azaz négyest érdemel

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3215006376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2019.08.13. 12:49:50

4-est adtam neki és nagyon remélem, hogy az csak egy rossz pletyka volt, hogy esetleg eladhatjuk. Igazi jolly joker, több poszton is lehet rá számítani.

jeneiPALI 2019.08.13. 13:18:38

4 est adtam neki, elne adják khedira helyett isten meg a ments, jó játékosnak tartom !és föleg hasznosnak, tavaly megkellett szokni abajnokságot neki más focit kellett játszania mint a poolba de Sarri keze alatt ö lehet egy nagyon jó vékp

gomorra21 2019.08.13. 17:02:00

Felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban. Masszív, jó felépítésű, jól védekező középpályás, de Rabiot-val ebben a kategóriában kaptunk egy sokkal jobb kiadást, aki az előre játékban köröket verhet Canra. Plusz - ez elég szubjektív, de nekem Rabiot a felkészülési meccseken mutatott játéka alapján valahogy már most sokkal inkább a csapat részének tűnik, mint Emre egy év után. Talán azért, mert a francia jól olvassa a játékot, nem tudom.
Can így egy kicsit nehéz helyzetbe került, mert Rabiot és Pjanic mellé nem egy hozzá hasonló játékos kell a kezdőbe. Szerintem semmivel nem fog több szerepet kapni, mint amennyit a most már BL győztes Poolban kapott volna. Ezt meg nem lehet olyan könnyű megélni.

Rocky80 2019.08.13. 17:24:45

Szeretem a mentalitása és a harcossága miatt.

A tavalyi évet betudom annak, hogy sérült volt illetve be kellett illeszkednie.

A keret értékes tagjának tartom, lehet rá számítani.

Pjanic, Rabiot, Can, Bentancur, Ramsey (őt még nem láttam), Khedira, Matuidi

Szerintem teljesen rendben van ez a középpályás sor. Nyilván lehetne erősebb, de vállalható.

alexGicamo 2019.08.13. 17:39:56

Én is négyest adtam neki és egyértelműen marasztalnám !

del pipi 2019.08.13. 20:03:17

4-est! Mentalitás miatt!

Joseph Toser 2019.08.14. 04:12:26

Sziasztok!

Nálam 4es.

Nálam Can a védelem előtt játszana,mint kvk (pl: Sergio Busquets ). előtte meg a Pjanic és Rabiot. Rabiot lenne a box to box. Pjanic meg irányít.
DE. ez az én fantazmagóriám!

Végezetül: köszönöm az ismét részletes elemzést és osztályozást !

:-)

2019.08.14. 18:03:58

Nagyon szimpatikus a stílusa,direkt módon focizik,sokat hibázik,de csupán azért,mert rengeteget vállal. A sérülései nagyban hátráltatták az előmenetelét,de megmutatta,hogy lehet rá építeni,négyes a minimum,de én konkrétan a többi középpályásunkhoz mértem,így lett ötös,nálam ő volt a közép legjobbja tavaly!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása