Elemzés: Inter elleni meccs

buffon_gianluigi_es_ronaldo_cristiano.jpgAhogy minden Derby d’Italia alkalmával lenni szokott, most is csak a győzelem volt elfogadható és sikerült is diadalt aratni, még ha büntetők is döntöttek. Annak ellenére, hogy egy felkészülési mérkőzésről beszélünk, teli volt érzelmekkel, ugyanis most először találkozott ellenfélként Antonio Conte a Juventusszal. Az Internél nagyon komolyan vették ezt a rangadót, foggal-körömmel küzdöttek a Zebrák ellen.

Sarri együttese ismét egy lépést tett előre, nem csak eredményességben, hanem a játék képében is. Érdekes, hogy a Juve mindig a második félidőre éled fel igazán, ám ezúttal nem csak pár perc erejéig tartott a szárnyalás, hanem szinte az egész második játékrész elfogadhatóra sikerült. A támadások sokkal jobban mentek, egyre inkább lehetett látni kisebb összjátékokat és a beívelések mennyisége is megcsappant. Ami nagyon feltűnt, hogy Bernardeschi és Higuaín között nagyon jó a kémia, nem először láthattuk, hogy ez a két játékos érzi egymást a pályán. A középpálya Rabiot-val sokkal jobban funkcionált, míg a védelem de Ligt vagy éppen Demiral vezetésével elég pofás volt. Feljebb lett tolva a védelem, mint az előző meccsen, ennek köszönhetően Pjanić többet tudott szervezésben nyújtani, ugyanis közelebb kerülhetett az ellenfél kapujához, és ha az Inter megpróbált egy kontrát indítani, akkor a középpályások már a pálya fele előtt megszerezték a labdát, különösen az újonc francia jeleskedett ebben. A beíveléseknél érdekes volt, ahogy tömörültek a játékosok, kis területen szabályosan egy vonalban. A Nerazzurri kevésbé volt kellemetlen ellenfél, mint a Tottenham, hiába próbálkoztak többször a milanóiak, gólt nem tudtak lőni, és olyan komoly kapusbravúrra nem is késztették egyik hálóőrt sem, beívelésekkel sűrűn próbálkoztak. Néha a torinói védők eléggé érdekesen mozogtak, mintha össze-vissza szaladgálnának, de a végén mindig sikerült valamilyen módon megszerezni a játékszert. Örülök, hogy fejlődik a Juve, egyre jobban meglátszik, hogy Sarriballt próbálnak játszani.

Egyéni teljesítmények:

  • Szczęsny: Egy komoly bravúrt kellett bemutatnia, más komoly védésre nem késztette az ellenfél.
  • Buffon: Jól jön az öreg a háznál, tartja a mondás, és ez bizony nagyon is igaz. Amit a büntetőknél láthattunk tőle, az egyszerűen hihetetlen volt, minden lövésen rajta volt, hármat hárított is. Ez az ember akarna visszavonulni? Bolond lenne. A lengyel féltheti a helyét.
  • Cancelo: Szerintem korrekt teljesítményt nyújtott, bár ezen az összecsapáson nem volt annyira jó, mint szokott, kisebb hibák jellemezték. Fura ezt leírni, de szerintem most jobb volt De Sciglio.
  • Bonucci: Olyan komoly megmozdulást nem láttam tőle, ami említésre méltó lenne.
  • De Ligt: Ugyan lőtt egy szerencsétlen öngólt, ám kiválóan játszott, 19 éves kora ellenére hatalmas rutinnal rendelkezik, tisztázásokban remekelt.
  • Demiral: Nagy probléma lett volna, ha nem utazhatott volna Kínába, ugyanis akkor nem láttuk volna tőle ezt a fergeteges teljesítményt. Megmutatta, hogy helye van a Juventusban. Az a szerelés hihetetlen volt, mikor ugorva becsúszott, klasszisoktól láthatunk ilyen megmozdulásokat. Nagy jövő előtt áll, hatalmas hiba lenne megválni tőle, van helye a csapatban. Nagyon kemény és indulatos ember, gond nélkül úgy nyakon vágta az egyik szögletnél Candrevát, hogy öröm volt nézni.
  • Rugani: Semmi újat nem mutatott, ugyanazt a rossz teljesítményt láthattuk tőle, amit már sajnos megszokhattunk. Természetesen ismét megmutatta, hogy milyen jól tud hátrálni, és egyszer rendkívül sután passzolt, ami tökéletes volt az ellenfél számára. Egyébként volt egy-két jó megmozdulása, de mindhiába, ha minden jó cselekedetére jut egy hiba. Azt hittem Sarri rendszerében feljavul, de sajnos reménytelennek tűnik.
  • De Sciglio: Ő hatalmas meglepetés, nem gondoltam, hogy ennyire jó hatással lesz rá az új edző. Támadásokban jeleskedik, jó szerelésekben is, és komoly hibát nem is vétett. Ha így folytatja, akkor érdemes lesz megtartani cserének.
  • Pjanić: Nagyon hasznosan játszott, kapóra jött neki a szemléletváltás. Sokkal jobban tudja kamatoztatni a kreativitását, kezd úgy játszani, ahogy azt elvárnánk tőle.
  • Rabiot: Egyszerű és nagyszerű. Így jellemezném a franciát, aki nagyon hasznosan játszik, ám mégsem bonyolítja túl a dolgokat. Mind közbeavatkozásokban, mind pedig szerelésekben remek volt, jól tartotta meg a játékszert és jó passzokkal szolgálta ki társait.
  • Matuidi: Valamennyivel már pofásabb teljesítményt nyújtott, de ez még mindig nem tűnik elégnek ahhoz, hogy a csapatnál maradjon.
  • Emre Can: Ő is fejlődött a Tottenham ellen nyújtott teljesítményéhez képest, jól játszott, méltó kihívója lesz Rabiotnak vagy Ramseynek.
  • Bernardeschi: Ezen a meccsen nagyon pocsék volt, alig akadt értékelhető megmozdulása.
  • Higuaín: Látszik, hogy nagyon bizonyítani szeretne, és az igazat megvallva, szerintem sikerült is neki. Összjátékban sokkal jobb, mint Mario, és ez Sarrinál egy fontos szempont, érdemes lenne megtartani.
  • Mandžukić: Ő is jobb volt, mint vasárnap, de nem olyan sokkal. Nem igazán ízlik neki a Sarriball.
  • Ronaldo: Nagyon gyengén játszott, hiába volt egy kiváló megmozdulása. Nagyon frusztráltnak tűnt, de ez nem meglepő, mivel egész meccsen keményen faragták. Csodák csodájára belőtte a szabadrúgást, még ha picit meg is pattant a sorfalon. Remélem ez nem jelenti azt, hogy ő fogja lőni a szezonban a többi szabadrúgást is, mert most ugyan sikerült neki betalálnia, de attól még nem lesz specialista.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5014974964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2019.07.26. 09:12:46

Egyre jobb lesz ez ahogy megtanulják a fiuk Sarribalt,nekem bejön Forza Juve és Sarriball jó lesz ez

Alex8610 2019.07.26. 09:24:57

Az biztos hogy Demiralt kicsit be kell törni :) gyorsan nagy kedvenc lesz Torinóban :) örülök hogy a vezetőség is egyből meglatta hogy ezt az embert itt kell tartani.

HiemannMoc 2019.07.26. 12:25:37

Azért a kezdő eléggé leszűkítette a lehetőségeinket a pályán. Kezdjük balról Ronaldo rengeteget mozgott be a kapu elé, ezzel területet nyitva mások előtt, akik ezt nem tudták kihasználni. Matuidinek és/vagy De Sciglionak kellett volna ide befutnia, viszont az, hogy De Sciglio jobblábas (ha a balja nem is katasztrofális) nem igen segített a helyzeten. A feltolt védelmi vonal jól kivehető volt, de az is, hogy mennyire nem szoktuk még meg. Megkönnyítette az Inter dolgát, hogy középpályásaink sorra későn csatlakoztak be, elkésve esetenként rossz embert fogva. Két jó passzal átjátszották a középpályánkat és vezethettek akciót. Pjanicnak pl majdnem a csatárok magasságában kellett volna embert fognia, de főleg lassúsága miatt sorra elkésett. Nem az, hogy későn kapcsolt, csak egyszerűen lefutották. Ha jól emlékszem talán az első félidő vége felé volt, hogy részben Rabiottal szerepet cseréltek és ezután ő volt, aki középen támadott le, visszazárt védekezésnél pedig visszacserélték. Védekezéskor az is jól látszódott, hogy a 4-3-3ról 4-4-2re állt vissza a csapat.
Az egész középpályánknak rengeteget kellett futnia, jobban örültem volna, ha több értékelhető cserénk van, mert a legtöbben 70 perc után is már teljesen el voltak készülve az erejükkel(főleg abban a melegben). Végül a jobbon is Bernardeschi ballábassága leszűkítette, hogy merre fog mozogni, ami megint területeket nyithatott volna meg Cancelo számára, bár ezekből megint nem láttam semmit.

Valaki figyelte amúgy, hogy ki viselte a csapatkapitányi karszalagot a második félidőben ? Elfelejtettem nézni

steven.h 2019.07.26. 14:13:32

Az az igazság, hogy a jelenlegi Higuain-t nem adnám el. Ha ennyire motivált lesz és ahogy korábban a csapatért dolgozik, akkor a hasznunkra lehet bőven, főleg ha tényleg belemenne a fizetésének a csökkentésébe.

babo0410 2019.07.26. 22:01:19

Nekem egy nagy gondom már most van. Ha Sarri tényleg ennyire letámadós játékot akar, és híresen nem rotál, akkor vele a BL csak álom marad. Úgy fog ez a csapat a szezon közepére kipurcanni, hogy síralom lesz nézni! De ne legyen igazam, és bízom benne, hogy majd itt végre rotálni is megtanul. Máskülönben ez egy pokoli kaland lesz! Forza Sarri, ha már a mi edzőnk.

Csak Csucsu 2019.07.27. 02:31:44

@babo0410: 2 kupát nyert a Chelsea vel úgy, hogy a bajnokságban csak a City meg a Pool előzte meg. Nekem nem tűnik úgy, hogy a Chelsea kipukkadt volna a végére

Csak Csucsu 2019.07.27. 11:04:17

@Rikoo: nem nyerték meg a ligakupát? De a döntőig biztos elment úgy emlékszem. Szval a lényegen nem változtat 3 fronton jól teljesített

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása