Bizonyítványosztás: Alex Sandro

alex_sandro_vicsorit.jpgA védelem utolsó tagja sem maradhat bizonyítvány nélkül, azaz Alex Sandro is értékelésre kerül.

Azt leszögezhetjük, hogy a tavalyi teljesítményéhez képest fejlődött, de még így sem lehetünk vele maradéktalanul elégedettek. Mondhatni, csak minden második meccsen tudott kiemelkedőt nyújtani, ami még mindig nem elég, de ahhoz képest sokkal jobb, mint tavaly, amikor nem igazán volt olyan mérkőzése, ahol úgy játszott, ahogy szerettük volna. Annyira vártuk, hogy megkapja a fizetésemelését, hogy végre lássuk azt, hogy küzd a csapatért. Így is lett, de mindössze egyetlen egy meccsen tapasztalhattunk komoly változást, pont a szerződéshosszabbítás utáni első összecsapáson. Szinte pont ugyanazt a lélektelennek tűnő arcát láthattuk, mint az utóbbi pár évben szinte mindig. Semmi küzdeni akarást, semmi érzelmet nem véltem felfedezni rajta, ami elszomorító. A stílusa változott, mivel sokkal inkább védekező feladatokat kapott, ugyanis valahogy egyensúlyozni kellett azt, hogy Cancelo jóval támadóbb stílusú.Rengeteget játszott, ugyanis míg Spinazzola nem épült fel, addig nem volt megfelelő cseréje, ezért csak akkor pihentette Allegri mester, mikor már nagyon muszáj volt. 31 összecsapáson léphetett pályára a Serie A-ban, egy gólt és két gólpasszt számolhat össze.

Közbeavatkozásokban remek volt, összecsapásonként 1.2-szer fülelte le a passzt, darabszámra pedig 38-at, amivel a legjobb a Juventus játékosai között, Bonuccival karöltve. A szerelésekben szintén kiváló, 1.5 meccsenként, 66.2% sikerességgel, összesen pedig 68 alkalommal vette el az ellenféltől a játékszert, amellyel a Juve-játékosok közül toronymagasan az első, a Serie A védői között pedig a nyolcadik legjobb. Szélső védő létére a tisztázásokban is remek, mérkőzésenként 1.9 alkalommal kotorta el a kapuja elől a labdát, darabszámra pedig 59 tisztázás szerepel a neve mellett. Blokkolásokban sem rossz, nyolc alkalommal állt bele a lövésbe.

A párharcokban jó volt, meccsenként 6.5-öt nyert meg, 57% sikerességgel. A földön történő ütközetek 56.4%-át nyerte meg (összecsapásonként 4.7), míg a fejpárbajok 57.7 százalékából tudott győztesen kijönni (mérkőzésenként 1.8). Ő nyerte a negyedik legtöbb párharcot a Serie A-ban, szám szerint 201-et, megelőzi  őt Germán Pezzella, Domenico Criscito és Armando Izzo. A földön történő ütközetek terén is kiváló, ugyanis az olasz legfelsőbb pontvadászat védői közül szintén ő a negyedik legjobb, 145 megnyert párbajjal, megelőzi a brazilt Giovanni Di Lorenzo, Kwadwo Asamoah és Domenico Criscito.

Mérkőzésenként 43.2 alkalommal passzol, 85% pontossággal, ami igencsak jónak számító számadat. Érdekes mód rengeteg kulcspasszt kiosztott, szám szerint 36-ot, amivel a nyolcadik legjobb a Serie A-ban, eggyel megelőzve Cancelót. Ez azért is meglepő adat, mivel beadásokban igencsak gyenge (18 darab, 15% pontosság) A támadó harmadban rendkívül pontosan passzol, 382 sikeres átadása van, ami ebbe a kategóriába tartozik, ezzel pedig a Serie A harmadik legjobbja ezen téren, őt előzi meg Kwadwo Asamoah és Giovanni Di Lorenzo. Ez a szám azért is magas, mivel passzainak nagy része rövid átadás, Ronaldóval kis területen történő passzolgatás, de természetesen akad közte olyan passz is, amivel helyzetbe hozza társait, de általában az nem beadás formájában történik.

A cselezésben már kevésbé jeleskedik, pedig manapság egy szélső védőnek nem árt, ha jó benne. Meccsenként 0.9-szer próbálja átverni az ellenfelét, az esetek 51%-ában sikerül is, összesen 29 csel fűződik a nevéhez.

Sem gólhoz, sem pedig lövéshez vezető hibája nem volt, viszont összehozott az ellenfélnek egy büntetőt és tizenötször kicselezték.

Elég jó osztályzatot kapott a Sofascore-tól, 7.14-est, amivel az olasz liga ötödik legjobb védője Cristiano Biraghival fej-fej mellett, őket előzi meg Kalidou Koulibaly, Armando Izzo és Aleksandar Kolarov.

A Bajnokok Ligájában mutatott teljesítményétől nem lehetünk elájulva. A fontos pillanatokban nem igazán volt észnél (az Atléti elleni mindkét találatban benne volt, arról nem is beszélve, hogy a második találatot megelőző szabadrúgás az ő buta szabálytalansága miatt lett, amiért megkapta a jól kiérdemelt sárga lapját, emiatt a következő meccsen nem is játszhatott). Nagyon úgy tűnik, hogy ő sem tartozik azon játékosok közé, akik komoly meccseken is legjobb tudásuk szerint játszanak. Ezt bizony nem először bizonyítja.

Amikor bevethető állapotban volt, akkor számított rá Allegri mester, kilenc pályára lépése van, sem gólt, sem gólpasszt nem szerzett.

Közbeavatkozásokban tudta tartani ugyanazt a szintet, amit a Serie A-ban, viszont az egyik legnagyobb erősségében, a szerelésekben már nem volt olyan kimagasló (0.9, 50%). Tisztázásokban már jobb volt, mivel mérkőzésenként kétszer takarította el a labdát a kapuja elől. Blokkolnia négy alkalommal kellett.

A párharcok 56%-át megnyerte, meccsenként 6.8-at. A fejpárbajok 62.1 százalékából győztesen jött ki, ami egy 181 centiméter magas játékostól nem kis teljesítmény, arról nem is beszélve, hogy a Bianconero-védők között neki van a legtöbb megnyert fejpárbaja. A földön történő párharcok 54%-át tudta megnyerni,

Az átadásokban sokkal pontosabb volt, 41.7 passz meccsenként, 88% sikeresség. Kilenc kulcspasszt osztott ki, ami a legtöbb a torinói játékosok között, Cancelót előzi meg kettővel. Sikeres beadásból mindössze hat volt fűződik a nevéhez, 19% pontossággal sikerült neki beívelnie a játékszert. A Juventus-futballisták között a nemzetközi kupaporondon is neki volt a legtöbb átadása a támadó harmadban, szám szerint 77.

Cselezésben javult, 59%-ban sikerül átverni ellenfelét, meccsenként 1.1-szer.

Sem lövéshez, sem pedig gólhoz vezető hibája nincs, de a BL-ben is összehozott egy tizenegyest az ellenfélnek, őt kicseleznie pedig hatszor sikerült a vele szemben álló játékosnak.

A Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményért mindösszesen a 6.82-es osztályzatot érdemelte ki.

Jövője: Többször is emlegették úgy, mint szinte biztos távozót, tavaly nagy esély volt arra, hogy elhagyja Torinót, ám még mindig az Öreg Hölgy alkalmazásában áll, és jelen esetben nem is emlegetik az újságok azt, hogy lenne érte komoly érdeklődő. Ez betudható annak is, hogy nem teljesít úgy, mint az elvárható, de mégis fejlődő tendenciát mutat. Mindenképp meg kell tartani, számomra ő a tökéletes szélső védő megtestesítője, ha a stílusát figyeljük. Védekezésben kiváló, de támadásban sem rossz, kivéve a beadásokat. Nem viszi túlzásba a cselezést, mégis élményszámba mennek a kötényei. Gyors és fizikailag is erős. Ha még fejben is teljesen rendben lenne (nagy összecsapásokon kiváló játék, küzdés, felesleges szabálytalanságok hanyagolása, konstans jó teljesítmény) akkor párja nem igazán lenne a világon.

Osztályzása:

  • Közbeavatkozások: ötös
  • Szerelések: ötös
  • Tisztázások: ötös
  • Blokkolás: ötös
  • Földön történő párharcok: ötös
  • Levegőben történő párharcok: ötös
  • Passzolás: ötös, figyelembe véve a rengeteg kulcspasszát
  • Beadás: hármas, szerintem többet várhatunk egy szélső védőtől, pláne egy olyan együttesnél, ahol a fő taktika a beíveléseken alapszik
  • Cselezés: hármas
  • Megbízhatóság: hármas, ugyanis nem szokott olyan komoly hibákat véteni, de a buta szabálytalanságai (sok esetben a tizenhatoson belül) következménye nagy veszélyt jelenthet
  • BL-teljesítmény: hármas, egy alapembertől picit többet várhatnánk a legpatinásabb kupasorozatban
  • Mentalitás: kettes
  • Fejlődés: négyes, a tavalyi, csapnivaló teljesítményéhez képest feljavult, de van még hova fejlődni.
  • Szemmel látható teljesítménye: négyes
  • Osztályzata: 4,07, azaz jót érdemel

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4214971948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.07.22. 17:31:24

Valami botrányos volt a hozzáállása, nálam az 1-es osztályzat mellé még a szezon legrosszabbja címet is megkapja. Ősszel volt 1-2 jó meccse aztán hozta a tavalyelőtti lötyögést. Vagy talán még annál is felháborítóbb mentalitást hozott.

A legpozitívabb emlék vele kapcsolatban, amikor kisárgázta magát az Atleti elleni első meccsen. Valami ordas nagy mázli volt, hogy DS sérült, Sandro meg eltiltott volt a visszavágón.

jeneiPALI 2019.07.22. 17:33:30

Én birom remélem idén kitunöen fog már játszani amit elvárunk töle FJ

Ádám.84 2019.07.22. 17:37:07

Szerintem feljavult a játéka, főleg védekezésben, de nem játszik olyan szinten, mint ahogyan azt tette az első két évében.

del pipi 2019.07.22. 17:49:38

Hármast adtam mert ugyanúgy mint a csapat nagy része gyengén futballozott, de mivel azt is tudom hogyan tud ő ezért kapta közepest. Remélem jövőre jobb lesz.

Grinta 2019.07.22. 20:49:59

Bajnoki díjátadón konkrétan felpofoztam volna,Douglas Costával egyetemben!
Így nem tudok higgadtan értékelni.

2019.07.22. 23:08:01

Hát nálam nagyon maximum hármas,igazi semmitmondó játékos,fel se tűnne,ha eligazolna,a bokám lebrunyálnám,ha valahogy a semmiből benézne ide Marcelo is,hiányozna neki CR...

Rocky80 2019.07.22. 23:18:08

A 4,07-es átlagra a jeles elírás?

Köszönjük a cikket!

Grinta 2019.07.22. 23:37:33

@fire06: Igazad van szkáút.Csongrádi Homokháti csoport szinten van.Mit neki Copa?

Lanzafame 2019.07.23. 08:21:30

Védekezésben sokat fejlődött nálunk. Nekem sosem tetszett a stílusa, túl rakkolós, birkózós. Felüdülés volt a lelkes Spinazzolát nézni helyette.

Hiányposzton játszik és nincs jobb opció a piacon most, ezt ő is tudja.

JuventusFanatikus 2019.07.23. 11:07:41

@Rocky80: Nem, a 4.07, az jeles, azaz négyes. Nem 4. 70:)

JuventusFanatikus 2019.07.23. 12:17:03

@Rikoo: Ne szarjál, nálatok ez is máshogy van?:D Nálunk a jeles a négyes.
1-elégtelen
2-elégséges
3-jó
4-jeles
5-kitűnő

Rikoo 2019.07.23. 12:20:58

@JuventusFanatikus: 1.-elégtelen
2.-elégséges
3.-közepes
4.-jó
5.-jeles
A kítűnőt arra mondják, ha mindenből ötös lett.

Apuleius 2019.07.23. 12:25:11

@Rocky80: Köszi az észrevételt, javítottuk. A jeles az az ötös, a négyest jónak nevezik az iskolában.

alexGicamo 2019.07.23. 12:27:12

@JuventusFanatikus: Hát ez fura ! Nálam :
1 - elégtelen
2- elégséges
3- közepes
4- jó
5- jeles

JuventusFanatikus 2019.07.23. 12:28:40

@Rikoo: Ezt eddig nem tudtam, mindig tanul az ember:) Nálunk aki mindenből ötös, az a színkitűnő. Meg a még fura, az, hogy például ilyen, hogy hármas alá, az nálunk nincs. Gondolom azzal jelölik, ha gyengébb az adott osztályzat, például 2.50, gondolom a hármas alá, amit még hármasnak könyvelnek el, de valójában eléggé a határon mozog. Nálunk azt mínusz hármasnak nevezik, ha valami hibátlan, az meg csillagos ötös:)

JuventusFanatikus 2019.07.23. 12:32:45

@alexGicamo: Szlovákiában pedig pont fordítva van, ha jól emlékszem. Az egyes a legjobb jegy, az ötös a legrosszabb. Romániában pedig 10 jegy van, ha az emlékeim nem csalnak.

alexGicamo 2019.07.23. 13:11:48

@JuventusFanatikus: Nem is tudtam, hogy ez nemzetközileg eltérő .

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása