Luca Toni: "Ronaldo és Icardi képesek együtt játszani"

ronaldo_cristiano_icardival.jpgA korábban a Juventusnál is megforduló Luca Toni úgy látja, hogy a zebramezesekkel huzamosabb ideje hírbe hozott Mauro Icardi képes lenne együtt játszani a portugál klasszissal, Cristiano Ronaldóval, s az ékpár mögött szerepelve a klub új igazolása, Aaron Ramsey segíthetné a támadásokat.

"Ronaldo és Icardi két befejező. CR7 egy bajnok, míg Mauro egy kiváló csatár, akinek még meg kell tennie az utolsó lépést." - kezdte helyzetelemzését Toni a Tuttosport munkatársának nyilatkozva.

"Nem szabad túl sok feladatot róni Cristianóra, mert ő meccseket nyer. Talán Icardinak kellene némi áldozatot hoznia annak érdekében, hogy vele tudjon játszani.

Végtére is ez Sarrin múlik, illetve az egyensúlyon, amelyre a csapatnál törekszik majd. Úgy képzelem, hogy Ronaldo és Icardi csak 4-3-1-2-es felállásban tudna együtt játszani, talán mögöttük Ramseyvel 10-esként."

Az argentin támadóval kapcsolatban a napokban nyilatkozott a milánóiak sportigazgatója, Beppe Marotta, s egyértelművé tette, hogy Icardi nem szerepel az új edző, Antonio Conte terveiben, így minden bizonnyal új csapatban kezdi az új szezont.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7514931560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.07.08. 12:21:57

Szerintem meg pont CR az,aki miatt Icardi felesleges,teljesen mindegy milyen felállásban játszunk. Csak akkor van értelme,ha Ronival továbbra is szélsőként számol Sarri,ami viszont eleve értelmetlen,ő már régen nem szélső,ez is csak Allegri agymenése volt,hogy a világ legjobb szélsőjéből lett világ legjobb befejezőjét újra szélsőként hasznosítja csak azért,hogy elmondhassa,hogy itt még Ronaldo is alázatos...kb mint mikor Guardiola berakta Lahmot védekező középbe...nyilván a csávót akárhová rakhatta volna,az ő tudásával bárhol megállja a helyét,de ugyan minek kivenni őt arról a posztról,ahol ő minden idők legjobbja?! Minek?! Ez mind ilyen felesleges okoskodás az edzők részéről,hogy ezzel is a hírnevüket öregbítsék,hogy mekkora húzásaik voltak...

Sztovicska 2019.07.08. 13:06:08

@fire06: hát nem tudom centerben gólerősebb de szerintem szépsőként is nagyon jó. Mondjuk Icardi ne jöjjön semmiképp

2019.07.08. 13:23:47

Nem úgy volt, h iCarly a kukásokhoz akarna menni?

Juvegaspy 2019.07.08. 13:45:48

@fire06: Allegri a szezon elejen probalta CR t befejezokent de abban a taktikaban mar 2 meccs utan latszott h olaszhonban nem el meg.
Kivancsi leszek Sarrinal hogy lesz

Il Principino 2019.07.08. 14:41:11

Ronaldo csak akkor volt befejező,ha Benzema nem volt a pályán,amúgy mindig is a szélen játszott!
Gyere Ficardi,kell a vérfrissítés előre,Mandzu pedig mehet Khedirával karöltve szépen..
Allegri bébik ideje lejárt a klubnál.
Védelembe jön a holland tini,szépen lassan fiatalítunk az öreg kereten ahogy kell!

.Bulldeo 2019.07.08. 14:43:29

@Juvegaspy: Allegri centerének elsősorban meg kell tudni tartani a labdát, és verekedni a védőkkel; nem véletlen, hogy annyira ragaszkodott Mandzukichoz, mert ebben ő a király. De ez eléggé különbözik Sarri center típusától.
Én igazából azt sem mondanám, hogy Allegri olyan nagyon próbálgatta Ronaldot centerként; lehet, hogy tévedek, de szerintem az első meccs után fel is hagyott vele, és noha látszott, hogy a szélen ösztönösen többet tud nyújtani egy olyan csapatban, ahol nincsen igazán tudatos támadójáték, azért még jó pár meccsig tartott ott is a góltalansága, és az ebből fakadó frusztráltság.
Én bízom abban, hogy Sarri bármilyen formációban játszatja is a csapatot (4-3-3, 4-3-1-2), amikor a 3 támadóból kettő visszazár védekezni, akkor az nem Ronaldo lesz, hanem ő fog fenn maradni egy szem támadóként.

2019.07.08. 15:13:50

@Juvegaspy: Nem Allegri taktikájában kell gondolkodni,abban több játékos veszett el,mint amennyi megélt!
@Il Principino: Felrajzolva talán,a meccs elején,egyébként többnyire pont ők cserélgették a helyüket,na most képzeld el Icardit kihúzódni a szélre,kb mint Mandzukic...
Ronaldónak elől egy szabad szerepkör kell,annyi feltétellel,hogy ugyanúgy,mint Madridban,itt is övé a góllövő szerep,a védekezést meg a labdakihozatalokat szépen hanyagolja el,bőven elég neki 10-szer labdába érni,ha abból lő 2-3 gólt...
Azt meg,hogy mert Olaszországban ő nem él meg,mert ez Olaszország,el se vagyok hajlandó olvasni,mert nevetséges...

kovta23 2019.07.08. 15:25:13

@fire06: Hol és kinél játszott centert Cr? Nem értem miért kell a Mistert ekézni e miatt. Ronaldo a szélen szeret játszani ott is játszott mindig. Olvastad ezt valahol hogy Max erőltette rá a szélső posztot vagy csak kitaláltad?

Rikoo 2019.07.08. 15:37:06

@fire06: CR mellett mindig volt egy klasszikus középcsatár. Manchesterben, Madridban és a válogatottban is.

pedronegroo 2019.07.08. 15:43:44

Pár éve már teljesen mást játszik CR mivel szélsőnek már nem elég fitt, így csatár lett, erről szól az alábbi 2017-es elemzés is, Sarri is csatárként számol vele csak Allegri gondolta valamiért hogy szélen a helye.

www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/a-bickiklicsel-a-multe-igy-valtozott-c-ronaldo-jatekstilusa-2572271

kovta23 2019.07.08. 15:54:49

@pedronegroo: Attól hogy egy NSO cikk azt írja attól az még nem szentírás! Igaza van Rikoo+nak Cr mellett mindig játszik center tehát nem ő az. Ronaldo szélről indul befelé vagy labdával vagy labda nélkül. De én nem tudom még elképzelni egy Mandzu vagy egy Benzema posztján játszó csatárként aki kozeofm vetekszik a védőkkel.

pedronegroo 2019.07.08. 15:57:35

@kovta23: Értem, mivel nincs igazad így az NSO is hülyeség... nincs több kérdésem.

pedronegroo 2019.07.08. 16:03:59

@kovta23: Meg Gary Neville se ért hozzá...., Te vagy az José???

Gary:„Úgy vélem, hogy Cristiano Ronaldo középcsatárként nyújtja meg a pályafutását, már nem kell tizenegy-tizenkét kilométert futnia, elég hetet-nyolcat, és még úgy is szerez két gólt. Mostanra inkább villan egyet-egyet, ahelyett, hogy kilencven percig uralná a meccset. Többet van a tizenhatoson belül, tudja, hogy már nem futhat fel-alá a pálya teljes hosszában. Vérbeli gólszerző, kiváló lesipuskás lesz belőle.”

Rikoo 2019.07.08. 16:07:18

@pedronegroo: Ebben igaza van, ő egy középcsatár már egy pár éve, de nem egyedüli. Kell valaki mellé.

kovta23 2019.07.08. 16:21:49

@pedronegroo: Hát hogy őszinte legyek sohasem érdekelt Neville véleménye nem tartom nagy szakértőnek. Abban teljesen igzava viszont hogy centerben meg tudja nyújtani pályafutását az a szélső aki veszít fizikai képességeiből főleg sebességéből. De Cr inkább atletikusabb lett erősebb mint valaha. Nem azt írtam egyszer se hogy ő egy vonal szélső ha olvastad volna amit írtam akkor láttad volna hogy a szélről indulva megy középre. De nem középcsatár,mint Lukaku,Kane vagy Lewa. Majd akkor lesz az ha egyedül játszik közepen mellette két szélső vagy mögötte egy Dybala szerű játékos. De még két csataros felállásban se nagyon láttuk.

pedronegroo 2019.07.08. 16:25:05

@Rikoo: De nem szélső és ez volt a lényeg tehát nem szabad a szélen játszatni ahogy Allegri tette jó párszor, persze nem arról van szó hogy Sarri majd megtudja oldani CR helyzetét, hogy még a portugál is tündökölhessen de a többi támadó is megéljen. Én nyugodtabb lennék ha nem lenne az ötszörös aranylabdás szerintem csak fék lesz továbbra is.

pedronegroo 2019.07.08. 16:29:06

@kovta23: Zidane alatt lett Ő csatár-féle, de nem center hogy egyről beszéljünk és ennyi. :)

JuventusFanatikus 2019.07.08. 16:43:59

Abban megegyezhetünk, hogy CR nem feltétlen szélsőnek való, akkor játszott ott, mikor Mario sérült volt, máskülönben Ők ketten voltak középen. Allegri kezei alatt nem tudta elvégezni egyedül a center feladatait, de ez Sarri érkezésével ez változhat. Ha jól emlékszem, akkor először a portugál szövetségi kapitány próbálta ki centerként, még az EB-n, neki bevált, máshol mindenhol volt egy ember, aki kisegíti. Tisztán látszódott, hogy mikor Olaszországban egyedül nyomta középen, akkor elveszett, azért rakta be mellé Allegri Mariót, mögéjük pedig Dybalát. Bízom benne, hogy Sarri tud belőle rendes középső támadót faragni.

del pipi 2019.07.08. 17:30:21

Jó lesz ez srácok! Ha egy edző nem akar támadó focit játszatni akkor arra sincs ötlete hogy használja igazán a csatárait. Sarri meg fogja találni a megoldást erre, abban @pedronegroo-nak igaza van ha továbbra is alárendelik a csapatot Roninak akkor fék lesz, de ezt én nem hiszem. Szerintem a Ronaldo Icardi szuper páros lehetne mögöttük Dybalával és egy jó kp sorral. Parádé! És még ne feledd el Pedro hogy azért Ronit is nehezebb megítélni mert se kp-nk nem volt aki segítse őt se pedig támadó foci, én csak a túlzott önzőség miatt bíráltam na meg a parádés szabadrúgások miatt.

Il Principino 2019.07.08. 18:02:05

@JuventusFanatikus: ha emlékeim nem csalnak már Ancelotti is játszatta egyszem ékként,de nagyon nem feküdt neki,mindenképp kellett mellé egy másik társ aki busztol a védőkkel hogy több területe legyen..4-3-3-ban én mindig is a balszélen láttam beirva,az más kérdés hogy meccsközben mennyit változtatta a helyét,vagy a védekezés már más felállásra volt betaktikázva..CR-nek eddig amit én láttam nem feküdt az egyedüli ék szerepe ;)

2019.07.08. 18:30:06

Ronaldo mellett utoljára talán Berbatov játszott centert. Benzema épp annyira nem center,mint amennyire Ronaldo sem szélső,ez mindig,minden meccsen kirajzolódott a legfontosabb pillanatokban. Na már most,Icardi nem Benzema,Icardi tényleg center,ő nem fog neked kimenni a szélre helyet csinálni Ronaldonak meg széthúzni a védekezést...Higuain sem csinálta,vele nem működött,ez az egyetlen magyarázata annak,hogy anno a Realnál Benzema megcsinálta azt,amire Higuain képtelen volt,hiszen ő is center. A szélső az Douglas Costa meg szerintem Bernardeschi. Ronaldo pedig felrajzolva a center,valójában ugye azt csinálhat amit akar,csak ne jöjjön vissza védekezni meg labdát kihozni,mert azzal csak veszítünk,neki a befejezéseknél kell ott lennie,klasszikus centerre semmi szükség,CR meg fogja találni ebben a pozícióban is a gólokat,remélem óriási tempóbeli különbséget fogunk tapasztalni a következő szezonban,ami az ő malmára hajtja a vizet!

Grinta 2019.07.08. 18:32:24

Ha komolyan gondoljuk Kean-t,akkor nem hozzuk ide.Ennyike igazából a story.

Grinta 2019.07.08. 18:35:38

A cikkhez pedig,nem.Nem képesek együtt játszani,mivel icardi mezőnymunkája a nullához konvergál.

del pipi 2019.07.08. 18:53:03

@Grinta: Én speciel elengedném két évre a Kean-t az Ajaxba, hadd legyen mindig kezdőként játékba. Az Icardi mezőny munkájáról meg csak annyi hogy szeptembertől a mezőny munka a csatárok részéről a támadásban merüljön ki és nagyjából a félpályáig kelljen csak vissza zárni hogy maradjon erejük az eredeti feladatukra. Engem nem zavarna össze ha az Icardi nulla mezőny munkával gurítana egy kis 25-öt-30-at, ennyike igazából a málnácska! :)

Grinta 2019.07.08. 19:07:46

@del pipi: Abban az Ajaxnak mi lenne a jó?

2019.07.08. 19:16:03

@del pipi: Azért én ismerek olyat a csapatunkban,aki nem feltétlenül örülne,ha mondjuk neki kéne feláldozni magát Icardi góljaiért...ne röhögtessük ki magunkat,CR nem azért jött Olaszországba,hogy Icardiból gólkirályt csináljon.

2019.07.08. 19:17:39

@Grinta: +1
Kean nagyon jó,nem szabadna elpazarolni,nem máshol kell fejlődnie,miért ne fejlődhetne itt?!

Grinta 2019.07.08. 19:26:42

@fire06: Nagyon sokat kell még tanulnia,de nem tudom jó üzenet lenne-e az,hogy itt van egy fiatal üdvöske a csapat körül-aki kétségkívül tehetséges,ráadásul hazai termék-oroszlánkörmeit bőven megmutatta-és másban gondolkozunk helyette? : /
Mikor itt van?Ha nem lenne itt,akkor mennyiért akarnánk idehozni?Annyiért amennyit Zanioloért kér a Roma?Szóval ezen is el kellene gondolkozni azért.

peti78 2019.07.08. 20:02:49

Jojjon balotelli ingyen es van elol 2 rohamnigger mogottuk balrol behuzodva cr ... Sztem ez inkabb 442

peti78 2019.07.08. 20:03:41

@peti78: persze egyszerre csak 1 rohamnigger a palyan

peti78 2019.07.08. 20:10:26

@peti78: na es ha jon icardi mi lesz dybalaval????

del pipi 2019.07.08. 20:22:00

@Grinta: Lehet hogy jövőre is kiakarnak állni más csapatok ellen? Talán ez? Végül is szép lassan elfogynak. A Keanek is jó lenne mert ha tényleg jön Icardi akkor csóró megint sokat fog csücsülni , legalább játszhatna. Az hogy te és egy páran nem akarjátok Ficardit az meg azért mind1 mert (és azoknak is akik akarják pl én) mert azt megint csak Sarribának kell tudni hogy kell neki vagy sem.@fire06: A kiszolgálásról meg annyit hogy remélem csapatot fogunk látni és nem a Ronaldo önös érdekeit, és remélem amolyan kalákába tömörülve egymásnak segítve mindenki hozzá teszi a maximumot@peti78: semmi , ott lesz mögöttük okosba!

Grinta 2019.07.08. 20:39:50

@del pipi: Majd az Ajax felnevelgeti/versenyezteti Nekünk ingyen mi?Így gondoltad?
Erre vonatkozott a kérdés.

del pipi 2019.07.09. 05:14:11

@Grinta: Nem! Nagyjából arra akartam hajazni hogy az Ajax is szeretné őt , ha Icardi jön akkor ülni fog,és egyébként ugyanaz a menedzser mint De Ligt-nek és valamit variálgathat a háttérben ami mindenkinek jó. Amúgy meg te is tudod hogy semmi sincs ingyen.

2019.07.09. 07:30:56

@del pipi: Ronaldo góljai nem az ő önös érdeke,a csapat is gólokkal nyeri a meccseket,góllövésben pedig ő a világ valaha volt egyik legjobbja...egy csapat meg ugye akkor lesz igazán jól működő egység,ha a benne lévő egyének a képességeikből a maximumot hozzák ki. Hiába áll a csapat mindenek felett,akkor is egyének alkotják,mindenkinek megvan,hogy mihez ért,azt csinálja a tudásának megfelelően és akkor nem lesz gond.

Juventino86 2019.07.09. 09:37:27

Felhívnám a figyelmet arra, hogy a 2016/2017-es szezon második felétől Ronaldo már csatárt játszott Madridban, nem pedig szélsőt. Zidane akkoriban már a 4-3-1-2-t preferálta, ahol Isco irányított, előtte meg ott volt Benzema és CR. Sajnos a saját bőrünkön tapasztaltuk a 2017-es döntőben, hogy milyen az, hogy Ronaldo közel játszik a kapuhoz. :( Keressétek vissza nyugodtan. Ronaldo azóta sokkal inkább csatár, nem annyira szélső már. Nálunk is akkor tudott igazán nagyot alkotni, amikor csatárt játszott - Atleti ellen hazai!!!

Juventino86 2019.07.09. 09:38:07

@peti78: Hogy mi lesz Dybalával? Megy egy másik csapatba remélem! :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása