Buffon megdöntené Maldini rekordját

Buffon Gigi_tiszteleg.jpgSilvano Martina, Gianluigi Buffon ügynöke megerősítette, hogy a legendás kapus magas fizetéssel kecsegtető ajánlatokat utasított el, hogy visszatérhessen szeretett klubjához. A világbajnok játékos 1,5 millió eurót fog keresni a következő évben és a szezon végén döntés születik arról, hogy még egy évet játszik-e vagy menedzsment-pozíciót vállal. 

Úgy hírlik, Buffon szerződése tartalmazza azt a kitételt, hogy legalább tíz bajnoki meccsen fog pályára lépni, így megdöntheti a Milan legendájának, Paolo Maldininek a rekordját a lejátszott meccsek számát tekintve.

A 41 éves játékos az egyéves szerződése lejártával elhagyta a Paris Saint-Germain együttesét, és úgy tudni, kérőknek nem volt híján.

Buffon ügynöke, Martina szerint "rengeteg ajánlata volt, elsősorban a Premier League-ből és egyéb nagy kluboktól." Azt is hozzátette, "nem akarom megnevezni ezeket a klubokat, azt hiszem, ez érthető. Buffon mindig is a szívével hozta meg a döntéseit és nem a pénztárcájával. Ahhoz lehet hasonlítani a visszatérését, mint amikor a férj egy kaland után alig várja, hogy újra megölelje a feleségét."

Buffon visszatérése a klubhoz mindig is valószínű volt, hiszen 17, sikerekben gazdag évet töltött itt el. 656 alkalommal lépett pályára, 9 bajnokságot és 4 kupát nyert. "Buffon kapcsolata a Juventusszal igen erős", magyarázta Martina, aki korábban maga is kapus volt. "Torino az otthona, és a családjának is sokat jelent a város. Mindegyikük itt lakik, és az ember 41 éves korában nagyon fontos, hogy a család mindig körülötte legyen."

A szurkolók azt gondolták, hogy Buffon a Juventustól fog visszavonulni, mivel karrierje legnagyobb részét ennél a klubnál töltötte. De ő inkább új kihívásokat keresett és Párizsba költözött, hogy a Ligue 1 nagyágyújával, a PSG-vel nyerjen újabb trófeákat. Martina megvédte a kapus döntését, ragaszkodva ahhoz, hogy az nem volt "árulás": Azt is hozzátette, "nem hiszem, hogy árulás volt a PSG-hez igazolni. Nem maradt Olaszországban. Ez egy gyors, hirtelen döntés volt. Mint az ügynöke, én is azt javasoltam neki, hogy bólintson rá az ajánlatra, hiszen ez mind neki, mind a családjának egy előnyös lépés volt."

Buffon újra együtt fog játszani Adrien Rabiot-val, mivel a francia játékos hagyta lejárni a szerződését a PSG-nél, mielőtt ingyen leigazolta volna a Juventus. Az olasz portás ügynöke szerint Buffon jelentős szerepet játszott Rabiot leigazolásában. "Rabiot respektálta Buffon véleményét és azt gondolom, a lehető legjobb döntést hozta."

Buffon a PSG-hez távozott tavaly nyáron, miután kezdőcsapatbeli pozícióját Wojciech Szczęsny vette át és nem titok számára, hogy valószínűleg jövőre is csak másodhegedűs lesz. Martina szerint "Gigi 42 lesz januárban és ebben a korban nem könnyű ezen a szinten játszani. Szczęsny Gigihez hasonlóan egy nagyszerű kapus."

A Juventus jelenlegi cserekapusa, Mattia Perin, valószínűleg távozni fog a klubtól, hogy valahol máshol az egyes számú választás legyen. Mindez kikövezte az utat Buffon, a veterán kapus számára, hogy váratlanul visszatérhessen, mint a kettes számú opció.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1114928110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvetto 2019.07.06. 13:43:06

"Ahhoz lehet hasonlítani a visszatérését, mint amikor a férj egy kaland után alig várja, hogy újra megölelje a feleségét."

Szerintem meg ez inkább olyan, mint amikor a Pápa egy kisebb körút után visszatér a Vatikánba. :P

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása