Sacchi: "Sarrinak adódnak majd problémái a Juventusnál"

sarri_maurizio_ures_stadionban.jpgA legendás olasz mester, Arrigo Sacchi úgy véli, hogy a Juventus élére kinevezett Maurizio Sarrinak akadhatnak gondjai új csapatánál, azonban, ha a klub a szakember mellé áll, nagyszerű játékot remélhetnek a zebramzesek szurkolói.

"Sarri elkerülhetetlenül problémákba botlik majd, mert új elképzeléseket hoz magával, s az újdonságot nem mindig fogadják el a játékosok." - kezdte Sarri helyzetének elemzését Sacchi a La Gazzetta dello Sport-nak nyilatkozva.

"A klub feladata és kötelessége lesz, hogy támogassa az edzőjét, pontosan ugyanúgy, ahogyan azt Silvio Berlusconi tette velem az 1980-as években, amikor először megérkeztem.

Mindenesetre úgy gondolom, hogy Andrea Agnelli csodálatos döntést hozott Sarri leigazolásával. Valódi forradalmat indított útjára, amely az olasz labdarúgás egészének javára válhat. Ez egy kulturális előrelépés, s nem is kicsi.

Ha valaki leigazolja Sarrit, az azt jelenti, hogy győzni akar, de azt csodálatos játékkal, látvánnyal és érzelmekkel akarja elérni.

Nem erőssége a kommunikáció, fogalmazzunk úgy, hogy ő a pályán beszél. Ugyanakkor, habár nem nem beszédes, Sarri egy jó ember. Őszinte, aki a szemébe mondja az embernek azt, amit gondol. Ha Agnelli és mindenki más a klubnál teljesen elkötelezett mellette, a Juve hosszú ideig szórakoztathat majd mindenkit."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr114918314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2019.06.30. 09:27:39

Én attól nem tartok hogy a játékosok ne fogadnak el az ő filozófiáját.

JuventusFanatikus 2019.06.30. 09:35:22

@Alex8610: A csatárok számára a védekezés okozhatna gondot, de ezt már Allegri betanítatta velük, inkább a védők számára lesz nehéz megtanulni higgadtan passzolni a saját kapujuk előtt. Nagyon mrg fognak az alapozásoknál szenvedni a srácok, mire tökéletesen azonosulnak mindennel, de meg fogja érni:)

del pipi 2019.06.30. 09:36:13

@Alex8610: Igen! Én is pont azt láttam hogy a csapat már az elképzeléstelen fostos játékot nem akarta elfogadni. Viszont azt is egyértelműen tudni kell hogy az alapozásnak nagyon keménynek kell lenni ahhoz hogy a Sarrissimo működhessen, és nem lehet a játékososoknak ilyen ló..sz Jóska erőnléte.

Rocky80 2019.06.30. 10:02:44

Akkor most hadd gonoszkodjak én egy kicsit:

A Sarri iránt érzett elkötelezettségem töretlen. Ő érkezett, rendben van, tiszta szívből sok sikert kívánok neki és bízok benne, annak ellenére hogy nagyon Allegri párti vagyok (voltam).

babo0410 2019.06.30. 10:03:34

@Alex8610: Pedig nem biztos, hogy minden tetszeni fog nekik. Pláne, hogy Sarri nem túl erős kezű. És ezt ha megérzik a sztárjátékosok, akkor lesznek hisztik. Ne legyen így de ettől tartok. Remélem Sarri rám tud cáfolni.
@del pipi: Hagyjuk már ezeket a hülyeségeket, hogy elképzelés nélküli f@s játékunk volt. Allegri a világ egyik legjobb, és legzseniálisabb taktikusa. Egyetlen gond volt vele, hogy megkapta CR7-et, és nem tudta a csapatot úgy szervezni, hogy CR7 beilljen. Sajnos ebbe bukott bele. Amúgy Allegri nagyon jól szervezte a csapatot. Egyes egyedül az utolsó szezonjában nem sikerült jól összerakni a játékot, de egy remek edző volt, remek taktikával, akit a játékosok tiszteltek. És ezt mi sem jelzi jobban, mint az, hogy Ronaldo is nyilatkozta, hogy Allegri miatt is választotta a Juventust.

Rocky80 2019.06.30. 10:12:36

(folyt.)

Amivel kapcsolatban viszont vannak kétségeim:

1. A vezetőség tud-e ugyanígy, illetve a Sacchi által mondott szellemben viszonyulni hozzá; mert éreztem egy kis zavart itt az edzőváltás és a jelöltek kapcsán;

2. El tudják-e fogadni a játékosaink ugyanígy az öreget; gondolok itt a sztárjainkra, a Kepa esetre, illetve arra hogy nem egy "nagynevű" edző.

Megengedhetetlen például ami az utolsó pár meccsen történt nálunk, ilyen szintű beleszarást én még életemben nem láttam; nagyon félek ezért hogy ha valakinek nem tetszik valami az új idényben, ugyanúgy kikezdik Sarrit mint Allegrit.

Illetve más dolog Mertensnek mondani valamit, meg más dolog Dybalának, meg a padon ülő Bonuccinak - akinek pl. nem sikerült eligazolnia...

Il Principino 2019.06.30. 10:40:17

@babo0410: Pontosan ezért van szükség elsősorban Buffon vissza hozatalára,hogy ne legyenek fegyelmi,motivációs gondok mint tavaly!Valamint Barza is sztem ezért IS kapott helyet a stábnál.Ott lesz Chiello mint csk.,CR mint követendő példa ami a hozzáállást illeti!Gigi is jó példa lehet Dybalának,Costának akárkinek,hogy egy ilyen legenda is elfogadja ha a padon találja magát..Nála jobb képességű cserekapust ilyen anyagi feltételekkel nem találtunk volna.Ezeket figyelembe véve hatalmas igazolás lesz ha visszatér ;)
Sarrival valami új filozófia érkezik a csapathoz,ami reményeim szerint feldobja az agyonnyert/jóllakott társaságot és megtalálják az új kihívást maguknak elvágyódás helyett!Kicsit visszavesznek az arcbol

JuventusFanatikus 2019.06.30. 10:51:37

@babo0410: Elolvastad múltkor, amit linkeltem, azt a Koulibalys történetet? Mert az alapján nem egy gyengekezű edzőnek tűnik.

"Hagyjuk már ezeket a hülyeségeket, hogy elképzelés nélküli f@s játékunk volt"

Akkor tessék megmondani, hogy mi volt az elképzelés.

alexGicamo 2019.06.30. 11:01:34

@Il Principino: Nagyon tetszik a gondolatmeneted ! Remélem, az érintettek is így gondolják majd ! :-)

babo0410 2019.06.30. 11:35:31

@Il Principino: Ez is lehet, csak ahhoz az is kell, hogy Sarri legyen erős kezű. De pont efelől vannak még kétségeim, bízom benne, hogy meg tud győzni erről is. A Chelsea-nél történt két eset, Kepa, és az edzésről levonulás nagyon nem tetszik. Remélem tudja majd kezelni a sztárokat is.
@JuventusFanatikus: Elolvastam a Koulibalys sztorit, de ha komolyan olyan erős edző lenne, Kepa nem mer nemet mondani. Conte-nál merte volna megtenni, hogy nem jön le a pályáról ha lecserélik? Többet nem játszott volna az tuti.
www.youtube.com/watch?v=-t6MeRv0ejA

Alex8610 2019.06.30. 12:34:55

@babo0410: Ez a Kepa dolog szerintem kicsit túl lett fújva.Minden edzőnél előfordult már hasonló eset a lényeg hogy ezt hogy reagálja le az edző és természetesen a vezetők vagy akár a rutinosabb játékosok.Nalunk vannak olyanok akik nem kis tekintéllyel bírnak a pályán és az öltözőben és Agnelliek sem tűrik az ilyet úgyhogy én nem tartok ettől.
@del pipi: Remélem is hogy a belüket kiköpik majd az alapozáson talán nem lesz ennyi izomsèrülès se mint az utóbbi években. @JuventusFanatikus: Én is bizakodó vagyok, könnyű biztos nem lesz de páran szerintem újra kiviragoznak majd. Várom már a rajtot :)

JuventusFanatikus 2019.06.30. 12:40:32

@babo0410: Az az edző mennyire erős kezű, akihez a odamegy a csapat egyik játékos leordítani a fejét, hogy ne úgy cseréljen, ahogy azt gondolta? Segítek, a Bonucci-Allegri esetről beszélek.

Ezt a videót láttam már, mit szeretnél vele? Ezzel megmagyarázni az idei év elképzelései? Én a Te meglátásaidra vagyok kíváncsi, ha voltak komoly elképzelések a támadásokban, akkor ezt el lehet magyarázni.

Rikoo 2019.06.30. 12:45:27

@JuventusFanatikus: Szerintem teljesen egyértelmű, a széleken a védelem mögé kerülni és belőtt/beívelt labdákra érkezni középen vagy a második hullámban.
Az edzésekről mutatott videókban is látszódott, hogy ezt gyakorolják.

JuventusFanatikus 2019.06.30. 12:50:28

@Rikoo: Én ezt tudom:) Csak arra akartam reflektálni, hogy ha Babo Kolléga olyan magabiztosan kijelenti, hogy márpedig volt, a másik véleményét pedig lehülyézi, akkor biztos alá is tudja támasztani. Lelőtted a poént:D

venember83 2019.06.30. 12:51:52

@JuventusFanatikus: a győzelem volt az elképzelés, ennyi. A futball egyszerű dolog, nem kell túlbonyolítani. Ha szépséget akarsz, menj szépségversenyre, ha látványosságot, akkor marad a cirkusz. A hithű juventinók pedig követhették a zebrák meccseit (alvás közben a fotelből, miközben ölbe ömlik a már felmelegedett sör).

alexGicamo 2019.06.30. 13:22:02

@venember83: Imádom az ironikus formádat ! :-)

del pipi 2019.06.30. 14:01:20

@babo0410: Figyu Babo! Allegri akkor lehetne a világ egyik legjobb edzője ha ki tudna lépni a komfort zónájából, a keret adott volt hozzá, csak ő elkezdett sok embert máshol játszatni. Abban egyet értünk hogy Ronaldo volt a szög a koporsójába, ebbe bukott bele.@Rikoo: Igen ez volt az elképzelés....csak nem jött be!@venember83: Remélem többet már nem kell arra felkelnem hogy azt hittem hogy behugyoztam , remélem ősztől fent bírok végig maradni.@Alex8610: Egy jó nyári alapozás a kulcsa annak hogy jól kezdődjön el a szezon én anno egy irhás-árok futás , vagy budakeszi erdő futás után behánytam , de utána olyan erős voltam mint egy medve. És talán abba is megegyezhetünk hogy nem csak az ötlettelenség volt ami szembe ötlő volt számomra hanem a kondíció hiánya is, mit csináltak még az edzéseken? Lábtenisz?

Cannavaro 2019.06.30. 16:25:56

@babo0410: Természetesen volt elképzelés! Az hogy játszunk 20 percet, és aztán 70 perc alvás! Semmilyen körülmények közte ne akarjunk egy kis kreativitást mutatni, elég hátul passzolgatni, eladni a labdát amint a félpályán átkeltünk, és aztán 12 emberrel védekezni a 11 ből, egyet balra egyet jobbra lépdelve mint valami magyar néptánc csoport! Ez is egy elképzelés, csak ROHADT UNALMAS, NÉZHETETLEN, ÉS KIB.SZOTT VESZÉLYES! Veszélyes, mert ha BL ben menni kell mkint a güzü, azt se tudják fiúk, vagy lányok, mert egyszerűen nincsenek, nem voltak hozzá szokva, és azt játszottuk, mint egy kis közép csapat, a egy Top klub ellen, mert csak arra képes, ami szerintem egy JUVENTUS ra nézve SZÉGYEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! El sem tudod képzelni mennyire örülök a Khedira mániás savanyú pofájú Maxi távozásának, annak ellenére hogy elismerem az eredményeit, és elismerem, hogy a Juventus történelmének egyik legeredményesebb edzője, csak én szeretek meccset nézni, és szeretem BL esélyesnek tudni szeretett csapatomat, ami Allegrivel, az Ő taktikájával, mentalitásával, és makacskodásával, soha nem volt meg! Hiába védekeztük el magunkat a döntőig, egy pecig nem volt tényleges esélyünk, a játszó csapatok ellen!

del pipi 2019.06.30. 18:06:58

@Cannavaro: +1000! Az nyer a bl-ben aki mer!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása