Buffon: "Conte soha sem árulta el a Juventust"

buffon_gigi_rabiot_mellett.jpgA Juventus legendája, Gigi Buffon a  Corriere dello Sport munkatársának adott hosszabb interjúban beszélt a klubbal kapcsolatos aktualitásokról, így Massimiliano Allegri távozásáról, Antonio Conte Interhez szerződéséről, Maurizio Sarriról és Cristiano Ronaldóról.

"Igazán feldühített és bántott, amikor azt láttam, hogy néhány Juve-szurkoló Conte csillagának eltávolítását kérte a dicsőségek csarnokából, azt követően, hogy csatlakozott az Interhez." - mondta Buffon Conte heves indulatokat kiváltó munkavállalásáról.

"Bennfentesnek érzem magamat a Juve világában, jól ismerem az igazgatókat, a játékosokat és a szurkolókat is, így tudom, hogy Antonio mit adott a klubnak, s mit testesített meg.

Minden csepp verejtékét kifacsarta a Juvéért, mindenét odaadta. Játékosként mindig a csapat érdekeit nézte. Edzőként a hátán vitte a keretet, s sikerre vezette, teljes tisztasággal, egy lélegzetvételre sem megállva. Ebben a három sűrű szezonban egyszer sem hagyta, hogy az összpontosítása kihagyjon.

A kapcsolatunkat nagy tisztelet és közelség jellemzi Antonióval, s amikor találkozunk, azonnal bizalmat, meghittséget és hatványozott tiszteletet érzünk. Hajlamos másmilyen lenni, így ez szokatlan dolog.

A professzionális döntések, még ha meglepőek is, nem tépázhatnak meg egy az övéhez hasonlóan komoly múltat. Soha sem árulta el a Juventust, ő nem olyan típus, aki csókolgatja a mezt, a nyilvánosság előtt támogatja a projektet, hogy azután a színfalak mögött konfliktust szítson.

Az olasz labdarúgás egésze számára fontosnak gondolom a visszatérését a Serie A-ba, s így érzek Paolo Maldini, Zvonimir Boban és Maurizio Sarri kapcsán is.

Tavaly Carlo Ancelotti tett így a Napolihoz. Carlo nemzetközi szintű szakember, tekintélyes trófeagyűjteménnyel, s emelte a Napoli megítélését és presztízsét. A klub azonnal nyert a jelenlétével.

Nem lehet összehasonlítani Conte 15 a Juvénál töltött évét Sarri  három évével a Napolinál. 

Megtapasztalhattam Andrea Agnelli elnök, valamint Fabio Paratici és Pavel Nedvěd igazgatók kompetenciáját, s azok, akik ugyanezen az úton járnak, mindig hasonló eredményeket érnek majd el. A Juventus a Bajnokok Ligája megnyerését tűzte céljául, s meg akart próbálni új területek felé lépni.

Azért van, mert a keretet igazán nehéz volna még tovább erősíteni. Sarri nem jelentene sem forradalmat, sem szerencsejátékot. Egyszerűen csak egy új, még ki nem próbált utat képvisel, egy teljesen más történetet.

Allegri? Az elegancia, amivel a búcsút kezelte kivételes volt. Úgy gondolom, hogy megfelelő pillanat volt a váltásra az ő és a klub szempontjából is, mert a Juvénak valami újra volt szüksége. Senki sem lett volna képes jobb teljesítményre nála az elmúlt öt évben. Senki.

Cristiano? Nem gondolom, hogy Ronaldo Olaszországot, sokkal inkább a Juventust választotta. Ha szabad úgy mondanom, ez egy a többitől eltérő realitás. Találkoztunk Torinóban, s nem hiszem, hogy Ronaldo csak színlelné, hogy ő a tökéletes bajnok. Egyszerűen olyasvalaki, aki személyes és szakmai célokat tűzött ki maga elé, s az egész életét azzal tölti, hogy elérje ezeket. Példaként szolgál."

A Juventus egyik nyári igazolása egy párizsi csapattárs, Adrien Rabiot lehet, aki szerződése lejártával ingyen csatlakozhat a zebramezesekhez.

"Rabiot egy hihetetlen, kiváló játékos. Mellette szeretetreméltó ember és nagyszerű csapattárs. Nem tudom, hogy az egész médiacirkusz hogyan indult körülötte, mert az a fickó, akit én ismerek, világklasszis. Rabiot fantasztikus elegy: megvan benne Pogba ereje, aki olyan, mint egy ruhásszekrény, ahogyan megvan benne Vidal bátorsága és talán Marchisio dinamizmusa is.

Fejlődnie kell az időzítése tekintetében, amikor felfut a büntetőterülethez, de olyan játékos válhat belőle, aki szezononként tíz gólt lő."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1314896614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2019.06.16. 15:12:09

Conte részhez: ahogy a volt főnököm mondaná, amit meg kell magyarázni, abba bele lehet sz@rni...

del pipi 2019.06.16. 15:46:50

@rockitbaby: Remélem az megvan hogy ő egy haknis random PSG sztár?

GGábr81 2019.06.16. 15:54:03

Gigi! Minden tiszteletem, de aki a sintért választja az áruló. S bár a csillagot meghagynám, de maximális bukást kívánok a milánói luxus étterem élén.
Amúgy a kukás szívű bírót kivéve, valakiről volt már rossz véleménnyel G1G1? Rabiot a világklasszis... Csupa optimizmus és kedvesség a mi Buffonunk, de ez most nem győzött meg.

pedronegroo 2019.06.16. 16:11:18

Ne erőlködj Gigi, sok szurkoló szemében Te is áruló vagy, idiótákkal nem kell foglalkozni!

2019.06.16. 16:31:15

Conte áruló! Pont!

rockitbaby 2019.06.16. 16:34:43

@del pipi: Akár irónia, akár nem, miért érzi Buffon, hogy neki ezt el/ki kell mondania? Conte-nak nincs elég nagy pofája, hogy megvédje magát. Hogyne lenne. Akkor meg miért? Pont azért háborodtak fel azok, mert ilyen komoly játékos/edző múltja van. Ez nekem mentegetésnek tűnik. Olyankor szoktak ilyet nyilatkozni a játékosok, edzők, vezetők, mikor ennek a szöges ellentéte igaz, hogy csökkentsék a feszültséget.

JuventusFanatikus 2019.06.16. 16:36:01

@pedronegroo: Akinek Buffon áruló, az szerintem nem nevezheti magát Juventinónak. Szerencsére a számuk elenyésző.

venember83 2019.06.16. 17:01:25

@rockitbaby: valakinek ki kell mondania. Akinek van némi kreditje a hithű juventinóknál.

Isti Kis 2019.06.16. 17:01:45

@pedronegroo: @JuventusFanatikus: Ha valakinek eltér a véleménye,még nem idióta,és még attól lehet Juventino.

pedronegroo 2019.06.16. 17:08:07

@Isti Kis: A gyűlölködés ami az idióták egyik jellemzője ez elfogadhatatlan, amúgy meg ha valaki juventino az még nem zárja ki az idiotizmust.

Bagg10 2019.06.16. 17:21:00

Conte ügyhöz:
Az ugyebár ismert, hogy Nedved, de főleg Paratici Conte visszatérése miatt lobbizott végig. Agnelli Allegri maradása mellett volt, de Nedvedék meggyőzték. Addig a pillanatig ameddig látott esélyt a kispadra nem írt alá. Amikor realizálódott, hogy Nedved és Paratici együttesen sem tudja visszahozni, - úgy érzem bosszúból csak "azértis a szardarabokhoz" ment. Mehetett volna sok helyre, nyilván Marrottával való kiváló viszony és a kicsinyesség döntött.
nagyobb a sajtója és az imázsa, mint amennyi a tényleges tudása.

Gigi: f.sznak kellett azt a szobrot lerombolni... miért nem volt jó az az iróasztal a székházban? Ép ésszel fel nem foghatom.

Rabiot: nagyon nagy játékos, pont ő hiányzik a középpályáról, fiatal, gyors, magas, agresszív, és még jól is cselez. Pogbánál, Savicnál sokkal jobb lesz ide és ingyen érkezik...
Ma hivatalos Sarri, így elkezdődhet az érdemi munka, a pizzás majd elmondja kikre nem tart igényt és kezd majd letisztulni a kép.

Isti Kis 2019.06.16. 17:59:21

@pedronegroo: "a gyűlölködés az idióták egyik jellemzője"? Ezt te hol olvastad idióta!!! Abban viszont igazad van ,hogy ha valaki Juventino az meg nem zárja ki az idiótizmust,pl itt vagy teis ugye. Most viszont nem érdekel hogy mit írsz vissza,mert van egy olyan mondás,hogy okos enged. Csini.

rockitbaby 2019.06.16. 18:27:29

@venember83: Ehhez a témához sok mindenki érez jogot hozzászólni, de csak úgy, mitn a viharos távozásakor, csak az az egy valaki nem teszi meg, akinek meg kellene. Conte az, akinek magyarázattal kellene szolgálni, vagy megvédeni a döntését. Nem másnak.

venember83 2019.06.16. 19:11:01

@rockitbaby: ő semmit sem mondhat, mivel szerződése az Interhez köti. Az edzői sors olykor nehéz/nemkívánatos helyzeteket szül.

pedronegroo 2019.06.16. 19:31:22

@Isti Kis: Látom hamar kibújt a szög a zsákból....örvendtem...

rockitbaby 2019.06.16. 19:50:32

@venember83: Miért ne mondhatná el, miért igazolt valójában az interhez? Kötve hiszem, hogy csak azért is kibaszásból. Ha pedig így van, azon nincs semmi szégyelni való. De mindezek mellett továbbra sem érzem úgy, hogy Conte feltétlen Buffon védelmére szorulna. Meg tudja ő védeni magát, ki tudja nyitni a száját. Ez Buffon részéről most felesleges szócséplés volt.

del pipi 2019.06.16. 20:18:23

@rockitbaby: Ja irónia volt , de ha érdekel az én igazi véleményem akkor minden rossz indulat nélkül hogy egy kicsit mind másképp látjuk. Tehát én azt mondom hogy ez profi futball és pénzért csinálják és ő elvállalta egy másik csapat irányítását, Conte egy jó kp volt ,nálunk sikeres edző, és kész. Csináljon egy jó Intert ellenünk , sok sikert a 2,-3. helyhez de legyen szoros. A Buffon-pedig egy igazi jó szívű ember , rühellem ha valaki bántja, jó sport ember szívvel. Ennyi, van edzőnk új? Akkor bodottá!!!

del pipi 2019.06.16. 20:20:07

@pedronegroo: Te ez a kis pista zseniális jó csávó, ilyen csávó minden bokorban terem!

venember83 2019.06.16. 21:18:11

@rockitbaby: ugyan, max egy polkorrekt semmire futná, kár ezzel foglalkozni, jól nem lehet kijönni belőle. Legjobb esetben trollkaja lenne a nyilatkozat, de inkább csak elvágná magát még jobban a Juventusnál vagy az Internél. Semmi értelme nem lenne szerintem.

ZecH 2019.06.16. 21:33:31

@pedronegroo: Oriasi duma :D es igaz... jot nevettem ;)

rockitbaby 2019.06.17. 05:34:49

@venember83: De ez is kicsit visszás, hogy más kel Conte védelmére. Még ha közeli barátról is van szó. Felesleges volt ezt felhoznia, főleg most, mikor már kkcsit nyugodni látszottak a hangulatok.

2019.06.17. 08:40:38

Leszarom Contét és az Intert is,szét kell őket püfölni megint azután fogadni a gratulációt. Ennyi. Semmi többre nincs szükség,én például abszolút nem érzem elárulva se magamat,se a Juventust...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.06.17. 18:19:16

Ha nem köpköd valaki a régi klubjára azt nem kell bántani.
Én drukkolok mindegyiknek,meg annak,hogy nyerjek rajtuk!:P

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9903) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7430) Olasz Kupa (322) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása