A szurkolók Conte csillagának eltávolítását követelik

csillag_conte.jpgMa reggel hivatalossá vált, hogy a Juventusnál játékosként és edzőként is legendává váló Antonio Conte elfogadta az Inter ajánlatát, s hivatalosan is a milánói klub vezetőedzője lett.

Döntése nem aratott osztatlan sikert a zebramezes szurkolók között, akik már a hivatalos bejelentést megelőzően petíciót indítottak annak érdekében, hogy a klub távolítsa el Conte csillagát az Allianz Stadiumból.

Hagyományosan a klub történetének legendái kapnak csillagot a létesítményben, s tegnap este már háromezret, jelen pillanatban pedig a hétezret is meghaladta azon szurkolók száma, akik az online petíciót aláírva úgy gondolják, döntésével Conte méltatlannak bizonyult a csillag által képviselt megtiszteltetésre.

 "Antonio Conte a szeretett kapitányunk volt, aki a szívével is játszott. Azután az edzőnk lett, s a Calciopoli és a hetedik helyezések után egy váratlan scudettót nyert nekünk top keret nélkül.

Úgy gondolom, hogy ez a Bajnokok Ligája megnyeréséhez mérhető, pontosan a hozzá kapcsolódó történelmi jelentősége miatt... Azután elhagyott bennünket, olyan okok miatt, amelyek talán nem teljesen világosak, két nappal a szezon kezdete előtt.

Nem egy szép dolog, de eddig még logikus lehet... Ami számomra azonban kitörölhetetlen szakítást jelent Contéval, hogy az Interhez megy...

Tudjuk, hogy az edzők, ahogyan a játékosok és az igazgatók is profik, akiknek minden joguk megvan ahhoz, hogy professzionális döntést hozzanak, amely túlmutat a valahova tartozás ügyén. 

Ha Mou a Juvéhoz jönne, azzal semmi rosszat nem tenne az Inter felé, ahogyan Sarri sem tenne, s Capello sem tett, amikor a múltban a Romához szerződött, mert mindaz, amit egy szezon során mondanak, mind az adott pillanat diktálta dialektikus összecsapás, amely a pályán történő események következménye...

Conte és az Inter esetében úgy gondolom, hogy valami egészen más a helyzet. Nem csak egy korábbi Juventus-játékos vagy egy profi, aki egy másik csapathoz megy. Sokan megtették már a múltban. 

Itt valaki egy olyan klubhoz megy, amelyen belül még ma is vannak bizonyos személyek, mint Zanetti vagy Tronchetti Provera, hogy véletlenszerűen két nevet említsek, akik soha sem titkolták a véleményüket a Juventusszal kapcsolatban, s akik scudettót loptak ugyanattól a Juventustól, amelynek Conte játékosa és főszereplője volt.

Az Interhez igazolni nem egy professzionális döntés Conte számára. Professzionális döntés lenne a Napolihoz, a Romához vagy a Milanhoz menni...

Hogy az Interhez megy, olyan klubhoz csatlakozik, amely, szerencsére sikertelenül, megpróbált számos, többé kevésbé egyértelmű csatornán keresztül, megsemmisíteni bennünket, s mocskot szórt arra a történelemre, amelynek Conte kétségkívül meghatározó alakja volt.

Az Interhez igazolni nem professzionális döntés. Az Interhez menni azt jelenti, hogy előbb összetiporja valakinek a méltóságát.

Úgy vélem, hogy a csillag a stadionban azt testesíti meg, mit jelent juventinónak lenni, és nem csak a múltat jelenti. Ezzel a lépéssel Conte többé nem képviseli a juventino szellemiséget és értékeket, amit a többi csillag testesít meg.

Boniek hasonló okokból kifolyólag nem kapott, pedig méltóbb volt rá, mint Conte most." - szól az online petíció szövege.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8414870820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steven.h 2019.05.31. 10:39:15

Igazából a szövegezésével nem lehet vitatkozni, nem tudom hogy az eredeti olasz is ennyire szofisztikált-e, az más kérdés, hogy ezzel mit is akarnának elérni és az mennyire helyénvaló.

Sztovicska 2019.05.31. 10:41:11

Nem értem hogy az eddigi eredményeit miért befolyásolja a jelenlegi döntése amit feltételezhetően gazdasági okokból hozott

Apuleius 2019.05.31. 10:44:00

@Sztovicska: Szerintem értelmesen és világosan le van írva a petíció szövegében, hogy szerintük miért befolyásolja. Nem feltétlenül kell egyetérteni vele, de ettől még szerintem teljesen világos az érvelésük.

JuventusFanatikus 2019.05.31. 10:46:13

A szöveg nagyon jól meg van írva, de amit el szeretnének érni, az nagyon nem jó.

pedronegroo 2019.05.31. 10:49:21

Vigyék, a trófeáival együtt! Amúgy gondolom pár nap után majd kijózanodnak, Bonu utálása is csak pár napig tartott....

Aztán meg ennyire nem kellene betojni Antonio-tól, az Inter még neki is nagy falat lesz!

Hiribi27 2019.05.31. 10:52:43

Tű pontos érvelés, teljesen egyetértek vele. Ettől még a csillagot nem kell levenni. Nem leköpte és felgyújtott egy Juve mezt Milano főterén, hanem egyszerűen anyagi okok miatt megtagadta a múltját. Ettől ő marad ikon a Juvénal, csak a kissé be(bél)sározódott. A csillag maradjon, de hozzánk többet ne jöjjön.

Leram7 2019.05.31. 10:55:17

Lippi, Trappatoni is megtette ugyan ezt.

Allegri is megtette ezt, hogy hozzánk jött a Milan után.

Ma ez már nem elvárható sajnos.

Viszont egy olyan egyéniségtől, mint Conte mégiscsak elvárható, hogy ne menjen a sinterbe.

Remélem nem lesz sikeres milanoban.

Il Principino 2019.05.31. 11:00:58

A múltja miatt a csillag maradjon,nem elfelejtve mit tett a klubért,de jelene és jövője ezek után nem lehet(ne) a klubnál!!!

2019.05.31. 11:23:42

Jól el kell őket kenni megint azt kész,nem kell itt semmit lebontani meg lerombolni.

Andras74 2019.05.31. 11:42:59

Azt hiszem, ez a szimbolikus lépés helyénvaló lenne. Üzenet a dögevőknek és a világnak.
Bárki máshoz ment volna, maradhatna a csillag, de ezzel konkrétan oda szart az asztalra, ahonnan evett.

Hiába a cobra + conte páros, egyszer volt Budán kutyavásár!

Egy kicsi mindig hiányozni fog nekik a nagy sikerhez, ami maga a Juventus!

Contelegend 2019.05.31. 12:33:35

@Andras74: "Egy kicsi mindig hiányozni fog nekik a nagy sikerhez, ami maga a Juventus! "

Tehát a 3 bajnoki cím az nem siker. Vagy a sikernek csak a bl győzelmet lehet nevezni? mert az másnak se jött össze a juventussal ami a te olvasataid szerint elengedhetetlen.. , tehát egyik mondatrész sem helytálló. na de mind1 , most nem lát senki tisztán a dühtől.

Andras74 2019.05.31. 12:54:06

@Contelegend: a 3 bajnoki címet a Juvéval nyerte, és siker. Conte + Juve együtt.
Remélem, a Conte +izé nem lesz elég.

Én pont nem vok bl mániás. Nekem nagy öröm a bajnoki cím!

baggio72 2019.05.31. 14:49:24

Kiváncsi lennék ha most kérdeznék tőle hány bajnokságot nyert a JUVE mit válaszolna!

Shyr Kahn 2019.05.31. 15:09:07

Teljesen ertheto es jogos a szovegezes. Sajnos a mai vilag el van ku.vulva es Conte az egyik legujabb es legjelesebb kepviseloje ennek. Nem emlitette veletlenul korabban, hogy az Interhez nem csatlakozna? Ha igen, akkor meg sulyosabb a helyzet. Tudom, hogy az ember meggondolhatja magat, de nem ezzel kapcsolatban. Sokszor erzem, hogy a 90-es evekbe kellene visszacsoppenni. Akkor meg ertek volt a hovatartozas.

Ami Lippi-t illeti O nem volt jatekoskent Osjuventino, amikor a dogevokhoz ment es nem ment keresztul egy Calciopolin. Nala ez elnezhetobb volt akkortajt. 2006 ota kulonosen gaz ilyet csinalni es ez tokeletesen le is van irva, hogy miert...

venember83 2019.05.31. 15:38:34

@Shyr Kahn: Conte sem ment át egy calciopolin. Tudom, kisstílű kötekedés. Másrészt edzőként nagyon más dolog ez az egész, mint játékosként. Angol bajnok, háromszoros olasz bajnok, a válogatottal is elért (a keret satnyasága miatt) sajnos sikernek tekinthető eredményeket. Ilyen eredménysorral nem mehet akárhova, főleg ha Olaszországba akar dolgozni. Maradt lényegében csak az Inter, mint legkisebb visszalépés, nekünk és neki pedig le kell nyelni a gombócot. Az Inter ultrái is elkezdték kóstolgatni, nem lesz egyszerű neki. És mielőtt felmerülne: nem, nem sajnálom. Az edzői sors ilyen, ezt választotta karrierként, plusz most az Intert, ezt le kell nyelnie.

Watakuki 2019.05.31. 15:39:41

Nem tudom, szerintem ez semmivel sem rosszabb, mint a Napoli féle Higuain mezégetés. Nekem is baromira fáj, hogy pont odamegy, de emiatt elfelejteni a múltat, és hogy mit tett a csapatért szerintem eszméletlenül gyerekes.
Inkább csak sok sikertelenséget kívánok neki. Remélem hamar megbánja.

Shyr Kahn 2019.05.31. 15:53:54

@venember83: Az embernek mindig meg van a lehtosege a dontesekre. Ha jol tudom a Roma-hoz is hivtak, es mintha a Milan szeke is meguresedett volna. Nem hiszem, hogy csak az Inter volt a lehetoseg. Az oreg Marotta lehet, hogy jol el tudta adni a projektet, de ettol meg a dontes Conte kezeben volt.

GGábr81 2019.05.31. 17:31:50

Ezt a gazdasági okot hagyjuk már. Ha a mindennapi megélhetésem forog kockán, akkor ott nincs helye már az érzelemnek. De Ő talán nem halt volna éhen, ha nem az anyagilag legjobb ajánlatra bólint. Én is ott dolgozom ahol jobban szeretek, pedi volt lehetőségem jóval többet keresni sőt most is lenne.
Persze a csillag maradhat, de ezért a döntésért haragszom és nem tudom megérteni és elfogadni sem.

niccolo 2019.05.31. 18:37:57

@Leram7: de ők nem játékosaink voltak, edzők

Cannavaro 2019.05.31. 20:00:25

Nálam Conte továbbra is ugyanaz, aki eddig volt! Nyert egy BL-t, és a padon, szarból nyert bajnokságot, és ezen semmi nem változtat! Az én szememben, a petíciót alá író szurkolók, Conte hoz képest senkik! Forza Juve, és Forza minden játékos, edző, vezető aki nagy dolgokat hajtott végre, a Juventus mezében, és öregbítette hírnevünket!

Shyr Kahn 2019.05.31. 20:09:59

@GGábr81: ++
En is kereshetnek tobbet, de a keplet resze mas dolog is. Van csaladom es szeretem jol erezni magam a munkahelyemen. A penz fontos, de nem a legfontosabb. Szoval teljesen egyetertek: ha a megelhetessel nincs gond, akkor a tobbi faktornak kellene nagyobb szereppel birnia. Egy faktor lett volna az, hogy az Interhez nem megy. Szamomra is elfogadhatatlan ez a dontes. Hatalmasat csalodtam benne.

Igen, nem vagyunk gyerekek, de a gyerekesseg nem egyenlo a huseggel es a lojalitassal. Itt a szurkolok a lojalitast es tiszteletet kertek szamon. Nem azt mondtak, hogy ne dolgozzon mashol, csupan azt, hogy az a klub, ami el akarta torolni a Juve-t az ne legyen mar opcio egy osjuventinonak. Sztem ez jogos keres.

Az az igazsag, hogy az egesz arrol szol, hogy ma nem ertek mar a lojalitas. Ennek meg van az oka (a lojalitas a mai uniformizalo szemlelet szerint, ellentetekhez es feszultseghez vezet), hogy miert nem, de ez nem jelenti azt, hogy ez ellen ne kellene valamit tenni. Elvegre is... a hazassag... a csalad is akkor eros, hogy nem k.rvul el az ember. Meg ha kicsit messze is mentem ezzel a peldaval en latok kapcsolatot ezzel es az egyeb huseggel/lojalitassal kapcsolatban.

venember83 2019.05.31. 20:28:15

@Shyr Kahn: nincs BL egyik általad említett csapatnál sem, ráadásul a vezetőség vonatkozásában is elég bizonytalan a helyzet, és akkor még a pénzügyi dolgokról nem is beszéltünk. Ilyen kontextusban egyik sem tekinthető jó/vállalható opciónak szerintem, legalábbis egy "befutott" edző esetén, aki már az angol és az olasz bajnokságban is bizonyított bajnoki címekkel.

Shyr Kahn 2019.05.31. 20:55:42

@venember83: nincs BL. Ez is egy dontesi szempont. Ez igaz. Ennek ellenere nem tudjuk, hogy milyen ajanlatai lehettek volna meg, hiszen - ahogyan emlitetted - nyert O a PL-ben es a Serie A-ban, valamint a valogatottnal is jo eredmenyt ert el es meg csak most indul az atigazolasi szezon. Nem latunk a lapokba nyilvanvaloan, de szamomra ketseges, hogy valoban tenyezo volt-e szamara a lojalitas. Szamomra ugy tunik nem. Es ez az amit a peticio is megkerdojelez. Persze ahogy sokan mondtak: ez nem jelenti azt, hogy a multban veghez vitt dolgai lenullazodnak. Szamomra csupan azt jelenti, hogy mar nem kepezi a dontesei reszet a Juventus es ez szamomra igen szomoru dolog.

spaolo1981 2019.05.31. 21:28:40

Megértem az olasz Juve szurkolók felháborodását. Én magyar szurkolóként megvetem a sintért, az egyetlen olasz csapat amelyiknek nem tudok szurkolni, ha nemzetközi meccset játszik. Ennek ellenére én nem vagyok ellene ennyire Conte lépésének, a lelkiismeretével számoljon el ő. De el tudom képzelni, mit érezhet egy olasz nemzetiségű Juve-tifosi, ha szeretett csapata egyik ikonja a gyűlölt ellenséghez igazol.

Bianconero 2019.06.01. 00:08:04

Szakmai szempontok vezérelték, jól tette,ugyanúgy imádom mint korábban.

Emlékeztek az ollózós góljára anno? Kinek is lőtte?

JuventusFanatikus 2019.06.01. 00:12:25

Már több, mint 10 ezer ember támogatja a csillag eltávolítását.

alexGicamo 2019.06.01. 09:52:49

Nehéz kérdés ... Ez a döntése is roppant csalódást keltő, mint ahogyan a távozása is az volt anno . De én azt hiszem, a csillagot azért nem venném el tőle .

Marvin88 2019.06.01. 16:52:01

@pedronegroo: Részemről az a pár nap még nem ért véget.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása