Allegri: "A Juventus úgy döntött, jobb, ha nem én maradok az edző"

allegri_massimiliano_bucsu.jpgA szombati sajtótájékoztató alkalmával előbb a Juventus elnöke, Andrea Agnelli szólalt fel, majd a szezon zárultával távozó Massimiliano Allegri búcsúzott a zebramezesektől és a keret játékosaitól.

"Köszönöm az elnöknek a gyönyörű szavakat. Köszönöm a srácoknak mindazt, amit tettek, mindazt, amit nekem adtak, beleértve az összes játékost az öt év alatt." - kezdte Allegri a nyilatkozatot.

"Egy győztes csapatot hagyok hátra, amelyben benne van a potenciál, hogy megismételje a sikereit Olaszországban, s újabb kiváló szezont nyújtson a Bajnokok Ligájában. Sajnos néhány szituáció megakadályozott bennünket abban, hogy győzelemig jussunk.

Beszéltünk, s felvázoltuk az elképzeléseinket azzal kapcsolatosan, hogy mi a legjobb a Juventus és a Juventus jövője szempontjából. Ezt követően a klub fontolóra vette, s úgy döntött, az lesz a legjobb, ha a következő szezonban nem én vagyok a Juventus edzője.

A kapcsolatom kiváló marad Agnelli elnök úrral, Nedvěddel és Paraticivel. Együtt fejlődtünk, beleértve Beppe Marottát is, s eljött a megfelelő pillanat arra, hogy a legjobb kapcsolatban váljunk el. Szilárd keretet hagyok hátra kivételes játékosokkal mind technikailag, mind emberileg, mert a győzelemhez nem csak jó játékosokra van szükség, hanem jó emberekre is.

Fabio és Nedvěd fiatalabbak nálam. Amikor találkoztam velük, még srácok voltak, mostanra viszont komoly igazgató vált belőlük. Írtak olyan dolgokat, amelyek nem voltak igazak, így például azt, hogy hosszú szerződést kértem, a keret forradalmi átalakítását, vagy különböző játékosokat, de ilyen soha sem történt.

Egyszerűen csak felismertük, jobb ha nem együtt folytatjuk. Az emberek négy vagy öt találkozóról írtak, miközben egyetlen vacsoráról és egy találkozóról volt szó a klub főhadiszállásán az elnökkel, Fabióval és Nedvěddel. Ezeken felismertük, hogy a körülmények nem adottak ahhoz, hogy együtt folytassuk. Az elnök, mint döntéshozó, meghozta a döntést.

Sokkal egyszerűbb volt annál, mint amilyennek látszik. Öt csodálatos évünk volt együtt, s erre büszkének kell lennünk. Önök, újságírók végzik a munkájukat, s mindenfélét írnak, de én boldog vagyok és elérzékenyült...

De elég, mert holnap ünnepelnünk kell! Minden más csak fecsegés. A Juventus egy szuper klubbal és kivételes kerettel kezdi az új szezont. Holnap ünnepelnünk kell. Először is a scudettót, másrészt Andrea Barzagli visszavonulását. A védők professzora távozik, s a többiektől sem szeretném elvitatni az érdemeket, de a holnap estének csodálatosnak kell lennie, amikor mindannyian ünnepelünk, mert öt kivételes év volt ez."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7314834974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cannavaro 2019.05.19. 14:31:37

Köszönjük Maxi, és sok sikert!! ;)

venember83 2019.05.19. 14:41:19

Profi nyilatkozat, mindenféle mocskolódás vagy mutogatás nélkül. Ahogy megszoktuk. Van mit köszönjünk ennek a nagyszerű szakembernek.

Dante01 2019.05.19. 14:47:30

Nagyon érdekes ez a nyilatkozat abból a szempontból, hogy azt mondja nem akart átalakításokat vagy új játékosokat. Akkor ha minden klappol szerinte és minden a legnagyobb rendben van akkor, mért is kellett távoznia?

Apuleius 2019.05.19. 14:55:18

@Dante01: Ez egy vérprofi, diplomatikus nyilatkozat, s egyáltalán nem volt célja, hogy elmondja a távozása valódi okait és a részleteket. A sorok között ott van, hogy mások voltak az elképzeléseik, de Allegri elég intelligens ahhoz, hogy ne kezdjen a részletekről beszélni.

niccolo 2019.05.19. 14:57:18

@The king of alibis: Akkor mostmár nincs alibi,csak pozitív kommenteket várok tőled. Nem foghatsz semmit Allegrire.

hameee 2019.05.19. 15:06:02

Csak véletlen, hogy Paraticit végig Fabiózi, míg Nedved egyszer sem Pavel?Vagy ez csak véletlen?

delpi0823 2019.05.19. 15:06:32

Azt az ujsagirok nem tudom hogy talaltak ki hogy valszeg Allegri kovetelozott ez lehet a tavozas oka,mikor emlekszem a milannal is eladtak alola a csapatot es akkor is addig maradt amig ki nem rugtak.Sztem most is maradni akart csak a vezetoseg mar nem akrta hogy maradjon, es ki rugtak,csak megcsinaltak ugy hogy ne ugy tunjon hogy ki lett rugva,mert az megis csak csunyan nezett volna ki......

pedronegroo 2019.05.19. 15:30:24

Sok sikert és köszi mindent!

Apuleius 2019.05.19. 15:35:33

@hameee: Nem tudom, de erre én is felfigyeltem, amikor a nyilatkozatot fordítottam.

del pipi 2019.05.19. 15:36:44

Ez így tök korrekt! Sok sikert Mister!

Leram7 2019.05.19. 15:37:45

Allegri azt nyilatkozta Marotta esetében, hogy azelőtt változtat mielőtt indokolt lenne.

Szerintem itt is elről van szó.

Én Lippi óta nem szerettem így edzőt. Remélem 1x még visszatér.

Paris Hamilton 2019.05.19. 15:43:39

Sajnálom hogy elmegy, de ha valamikor edzőt kell váltani, akkor azt a legmegfelelőbb pillanatban tette a vezetőség. Köszönünk Neked mindent és sok sikert a továbbiakban!

DelPiero2 2019.05.19. 16:13:35

@Dante01: Mint Del Pieronak. Nem Ő akart menni, Agnelli kitalálta hogy menjen.

JuveTomi15 2019.05.19. 16:45:21

Minden tiszteletem ezé az emberè, köszönöm, hogy itt volt!!
Lehetett volna szebb a játék, motivalhatott volna időnként jobban, kialakithatott volna még jobb kapcsolatot a játékosokkal stb...
És úgy érzem, talán tényleg időszerű volt egy verfrissites, mert jó a klub, jó az edző, de együtt már nem voltak annyira jók az elmúlt hónapokban, 1-1,5 évben. De nem vagyok abban biztos, hogy ezután eredményesebb idők jönnek - mert hát valljuk meg, innen sokkal fentebb már nincs. Játékban persze van feljebb és nyilván követelmény is lesz majd az utodjaval szemben a látványosabb játék.
Kíváncsi leszek majd később azok véleményére, amikor ettől szebb és jobb játékkal már nem nyerünk bajnokságot, s esetleg ugyanúgy kiesunk a Blben a legjobb 4 vagy 8 között.
Ne így legyen, de fogjuk még majd érezni, hogy amit az elmúlt években megeltunk, az mennyire nem természetes.
Ez az időszak kicsit olyan, mint az ember egészsége; amíg minden oké az a természetes, majd ha már valami betegség feluti a fejét, az ember tud sovarogni azért az életért ami már nincs meg neki...
Nincs könnyű helyzetben a klub, remélem jó edzőt választ!!

MdewC 2019.05.19. 16:47:13

Köszönünk mindent Max.

Juve!

del pipi 2019.05.19. 16:49:20

@JuveTomi15: Nem értem ezeket a negatív hozzászólásokat ( nem csak tőled) ez tipikus magyar dolog. A szép és jó foci nem zárja ki a sikerességet.

JuventusFanatikus 2019.05.19. 16:50:21

Ilyen nyilatkozatokat szokhattunk meg a Mistertől, nem okozott csalódást. Köszönünk mindent, Max! Az egyik kedvenc edzőm lett.

Szinte látom @venember83: Kolléga arcán a megkönnyebbülést, hogy nem kell többet Allegri nyilatkozatokat fordítgatnia:D

JuventusFanatikus 2019.05.19. 16:52:01

@del pipi: "A szép és jó foci nem zárja ki a sikerességet."

Ibra nem ezt mondja! Amit Zlatan mond, az úgy is van!:D

rockitbaby 2019.05.19. 17:01:31

@hameee: Ez nagyjából egy nem is annyira burkolt célzás a kettejük közötti csörtére és a Nedved vagy ő vagy Allegri esetre.

Krisztian Keresztes 2019.05.19. 17:08:26

Üdv mindenkinek. Én személy szerint örülök hogy elmegy. Befásult edző képét mutatta, akkor amikor lépnie kellett volna. Szerintem "kiégett", nem tudott újat kitalálni. Adjunk esélyt egy fiatal ambíciózus edzőnek, és merjünk más dolgot kitalálni. Imádom a Juventust, de itt az idő a váltásra. Az hogy mi történt a hattérben az csak az Ő dolguk. A miénk hogy továbbra is kitartsunk a Juve mellett lesz ami lesz. Olyan igazolási lehetőség mint a pl:Madrid v. Párizs, soha nem lesznek nálunk, mert itt sajnálják a pénzt kiadni. Ez a keret alkalmas lenne arra (Kedira) - (Pogba) hogy nagyot alkosson,de arculat váltásra van szükség. Jön majd Descamps és minden jó lesz.

Juventino86 2019.05.19. 17:15:10

Hatalmas köszönet Maxinak! VAlóban kifulladt a dolog, de sokat köszönhetünk neki. Tiszteletet érdemel.

Cannavaro 2019.05.19. 17:35:07

@JuveTomi15: "Kíváncsi leszek majd később azok véleményére, amikor ettől szebb és jobb játékkal már nem nyerünk bajnokságot, s esetleg ugyanúgy kiesünk a Blben a legjobb 4 vagy 8 között."
Én személy szerint, akkor az eredményt fogom számon kérni, úgy ahogy most a szép focit! Nem fogok hazudni, én egyszerre akarom a kettőt! Külön külön, egyik hiánya sem elfogadható!

GGábr81 2019.05.19. 17:47:01

"eljött a megfelelő pillanat arra, hogy a legjobb kapcsolatban váljunk el"
Közös megegyezésnek tűnik. Vagy mert valóban az volt, vagy meghagyták neki ezt, hogy méltón búcsúzhasson.
Amúgy pont ez fogalmazódott meg bennem. Ez a legjobb alkalom, mód arra, hogy úgy mennyen el, hogy a csúcson van és jó emlékkel gondolunk vissza rá.

babo0410 2019.05.19. 18:34:10

Én jelenleg nem aggódom. Próbálok lehiggadni. Amikor jött, első csalódottságomban mondtam sok hülyeséget, pedig én a Milannál kedveltem, és a bukást se neki tulajdonítottam. Ott elzárták a csapokat, és nem kapott erősítéseket.
Itt minden adott volt, sikerek voltak is.
Sok sikert neki, imádtam, imádom
Grazie Allegri!

letepem 2019.05.19. 18:40:12

Milyen nehéz lehetett egy komoly karaktereket elvesztő csapatot irányítani?
Elment Buffon és Marci is. Jött CR. Akire persze fel lehet nézni, persze mert eredményes és igazi küzdő.De...
Buffon és Marci az olasz tengelyek voltak, adták az identitást a csapatnak.

Ennek elvesztésével nem volt Allegrinek segítsége a pályán. Emberek akik hajlandóak a Juvéért letérdelni vagy szívüket adni. Lehet, hogy van most is ilyen a csapatban, pl. Berna, de Ő még fiatal ahhoz, hogy annyit érjen a szava, mint a két legendánknak.

Ezért most olyan kicsit zavaros most a csapatunk szerintem, hiányzik egy olyan legenda, aki a Juvéért él. (Bele se merek gondolni mi lesz, ha a tankunk is szögre akasztja a cipőt...)

Juvegaspy 2019.05.19. 18:43:43

@letepem: Khm Chiello meg azert ott van

letepem 2019.05.19. 20:30:36

@Juvegaspy: írtam is! A lényeg nem ez volt...

JuveTomi15 2019.05.19. 23:30:31

@del pipi: Nem mondtam, hogy a kettőt nem lehet egyszerre megvalósítani, ezt nem tudom hol olvastad. Én csak azoknak akartam görbe tükröt mutatni, akik a tiszteletlenség határát súrolják vele szemben és nem kezelik helyén a jelenlegi időszakot. Ne érts félre, van két szemem, én is látom a hibákat és nem örülök neki. Én is volt mikor hypót öntöttem a szemembe meccs közben, annyira nem bírtam nézni azt a fostengert, amit néha a csapat odabüfögött a pályára. Csak remélni tudom, hogy ettől szebb játékkal egy még eredményesebb időszak jön, de nem lesz könnyű! Forza Juve!

alexGicamo 2019.05.20. 03:30:50

@letepem: Nagyon tetszik, amit Marciról és GIGIRŐL írtál ! Teljesen egyetértek !

alexGicamo 2019.05.20. 03:34:12

Isten veled, Max ! Minden tiszteletem a tiéd és köszönök mindent !
Sok sikert a továbbiakban, bármerre is vezet az utad ! :-)

Vergilius1897 2019.05.20. 06:46:25

@JuveTomi15: Én csak azoknak akartam görbe tükröt mutatni, akik a tiszteletlenség határát súrolják vele szemben és nem kezelik helyén a jelenlegi időszakot +1

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása