Kiszemelt: Adrien Rabiot

rabiot_adrien_ordit.jpgA középpálya hatalmas átalakításra vár, mert ez a Juventus egyik legsebezhetőbb pontja már évek óta, ezt pedig a torinói klub vezetői is látják, ha hihetünk a különböző pletykáknak. Úgy látszik, hogy Fabio Paratici eltanulta mesterétől, Guiseppe Marottától az ingyen megszerezhető játékosok leigazolásának módszerét, mivel már megszerezte Aaron Ramseyt, a következő kiszemelt pedig a „párizsi rab”, Adrien Rabiot-Provost.

A francia középpályás a PSG akadémiáján nevelkedett, a fővárosi együttes saját nevelésű játékosa.

Karrierje során csupán egyszer szolgált más klubot, méghozzá a Toulouse-t. A TFC csapatához 2013 telén került kölcsönbe, ahol tizenhárom összecsapáson kapott lehetőséget a bizonyításra. A lehetőségekkel élt is, egy gól mellett három gólpassz szerepel a neve mellett.

A PSG mezében 227 alkalommal játszhatott tétmérkőzésen, amelyeken 24 gólt és 17 asszisztot jegyezhet. Ezek a számok minden bizonnyal már nem változnak, mivel 2018 decembere óta nem lépett pályára, ennek oka pedig az, hogy a játékos egyszerűen nem akar hosszabbítani, így a klub nem engedélyezi számára azt, hogy játsszon.

A francia válogatott ifiegyütteseit szépen sorba járta, az U-16-tól az U21-ig, és mindegyik csapatnak mondhatni alapembere volt. A felnőttek között hat alkalommal jutott szerephez, ám ez a szám sem fog hamar gyarapodni. A VB-re Didier Deschamps mester tartalékként számított volna rá, ám Adrien nem szeretett volna „csak” tartalék lenni, ezért értesítette a szövetségi kapitányt, hogy rá ne számítson.

Adatai:

  • Nemzetiség: francia
  • Kor: 24 év
  • Magasság: 191 centiméter
  • Pozíció: középső középpályás
  • Erősebbik láb: bal
  • Értéke: 35 millió euró (a Transfermarkt szerint)

kepernyofelvetel_93.pngJátékstílus: Rendkívül univerzális játékos, ennek pedig az az oka, hogy minden erénnyel rendelkezik, ami egy középpályásnak szükséges, ám még sincs olyan erőssége, amivel kiemelkedik a többi játékos közül. Allegri mester számára tökéletes lenne, mert a középpálya bármely pontjára be tudná rakni és különböző feladatokkal meg tudná bízni. Nagyon labdabiztos, a játékszert jól tartja meg és passzokban is kiváló, nem véletlenül tudja 93% pontossággal átadni a labdát úgy, hogy átlagban majdnem hetvenet passzol egy összecsapáson. Ugyan ezeknek az átadásoknak a nagy része alibi passz, akkor is megsüvegelendő ez a számadat, mivel a Juventus középpályásai közül csak Pjanić tudja ilyen pontossággal továbbítani a játékszert. Technikailag képzett, cselezni is tud, ha ez szükséges ahhoz, hogy meg tudja tartani a bogyót, lövésekben sem rossz, de gólszerzésben annyira nem szokott jeleskedni. A pályán is jól lát, ám mégsem annyira kreatív, mint a Juve bosnyák karmestere, leginkább abban jeleskedik, hogy jól tudja kiugratni a támadókat egy hosszú, lapos passzal.

Fizikailag erős, ennek köszönhetően is fedezi jól a labdát, fejelésben is remek, ahogy szerelésekben is. Jól olvassa a játékot, és nem mellesleg gyors is.

Megfordul a fejünkben, hogy van-e ennek a fiúnak egyáltalán gyenge pontja. Van bizony, ez pedig a fejében keresendő. Az egyik probléma az, hogy balhés a pályán kívül, de a gyepen is lelhető fel benne mentális probléma, ez pedig az, hogy nem tud húzóember lenni és nagy meccseken sem képes megfelelő koncentrációval játszani. Ez bizony elég komoly hátrány, mivel a Juventusnál akad pár ilyen játékos.

Ami szintén nem az ő malmára hajtja a vizet, az az, hogy az édesanyja az ügynöke. Az alapból nem szokott jó előjel lenni, mikor nem egy hozzá értő ember terelgeti a játékost, hanem egy családtag, de ez esetben ez különösen nem előnyös dolog. Ugyanis az édesanyja nagyon kapzsi, a fiával együtt, és hatalmas fizetést szeretnének kiharcolni, ami nem arányos Adrien teljesítményével. Már ezért is nem hosszabbítottak a Paris Saint-Germainnel, mert nem adtak lejjebb az igényükből, és nagyobb bérezést szerettek volna. Azt gondolták, hogy rengeteg kérő közül csak akad egy, amely teljesíti a követelésüket. A télen úgy tűnt, hogy a Barcelona lecsap a franciára, többször is olvashattunk cikket arról, hogy sikeresen megegyeztek a katalánokkal. Ez a valóságban nem volt így, a spanyol gigász inkább De Jong felé fordult. Lehetett olvasni még a Real Madrid és a Bayern München komoly érdeklődéséről is, de mégsem egyeztek meg egyik gárdával sem, de hosszú az a lista, amelyen az érdeklődők neve szerepel. Az a lényeg, hogy a Juventus is szerepel ezen a listán, és Rabiot jó opció lehet a Bianconeri számára.

Ha hihetünk az újságíróknak, Rabioték még mindig nem igazán engedtek az igényeikből, és tízmillió eurós bérezést szeretnének. Ez hatalmas összeg, ingyen érkezés ide vagy oda, ekkora fizetést nem szabadna adni neki. Ez jóval meghaladja azt, amit reálisan érdemelne a középpályás.

Ha úgy nézem, pénzügyileg és sportszakmailag ez hatalmas üzlet lenne, míg szurkolóként nem örülnék az érkezésének. Nem szimpatikusak az ilyen típusú emberek, akik ennyire pénzéhesek és balhésak, jobb ha elkerülik Torinót. Maximum akkor fogadnám el Rabiot érkezését, ha ennek köszönhetően maradhat egy kulcsember.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4614817094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2019.05.11. 14:36:51

Nem tartom egy nagy játékosnak jobb kéne a kp ra

2019.05.11. 16:43:34

Túlértékelt ficsúr, kezet foghat anyucikájával.

Grinta 2019.05.11. 22:21:57

Nem tudom.Divat most szidni ezt a kölköt,többek között a pénzéhsége miatt.Csak gondolkodásképpen-alapesetben keresne itt 4-6 millió között valószínűleg.
Értéke 40 millió euró,transzferdíjat nem kell fizetni érte.
Ha az értékének csak a felét bekéri fizuba,és azt leosztjuk mondjuk négy éves időtartamra..ott is a 10 millió.Ennyike

Rocky80 2019.05.11. 23:16:52

@Grinta: vannak itt azért a magas fizuval további problémák is.

A csapat egyik legjobban fizetett játékosa lenne amikor most jött és nem egy Ronaldo, valamint mentálisan nem biztos hogy stabil. Ezeket is figyelembe kell venni gondolom. ;-)

Grinta 2019.05.11. 23:22:06

@Rocky80: Azzal a többi játékosnak nem kell foglalkoznia,akik egyébként szerződésből érkeztek.Keressék az ügynöküket ha nem tetszik a dolog.
Mentálisan pedig nem tudjuk megítélni.Az hogy nem játszik a Psg-ben,teljesen egybefügg a Francia válogatottban történtekkel.Hogy nem marad csöndben?Hát Istenem,van ilyen.

alexGicamo 2019.05.12. 13:48:03

Nekem is lennének követeléseim, csak éppen senkit sem érdekel . Olyan játékos nem kell, aki csak bankautomatának tekinti szeretett klubunkat !

alexGicamo 2019.05.12. 13:49:42

@Grinta: Azért biztos lenne valamennyi aláírási pénz is, mint Can esetében volt ...

Grinta 2019.05.12. 19:21:10

@alexGicamo: Azt gondolom hogy aláíráspénz,vagy így odaadni oly mindegy.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása