Allegri: „6 hónapja tervezem a jövőm a Juve padján”

allegri_massimiliano_sajto.JPGMassimilano Allegri az AS Roma elleni vasárnapi meccset megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy már jó ideje tervezi a jövőjét a Juve-projekt keretében, azonban azt majd meglátják a felek, hogy ezek a tervek egybeesnek-e a klubvezetés elképzeléseivel.

Az AS Roma elleni meccs ellenére a sajtótájékoztató természetesen inkább az edzőkérdésről szólt.

„Mindez szórakoztat engem elég egyszerű okból. Ezen gondolkodtam a reggel, és mulattatott, hogy elképzeltem, mi történt volna velem, ha nem szállítok néhány trófeát? Élve égettek volna el a máglyán!

A hét során találkozok majd az elnök úrral, megbeszéljük a helyzetet, teljeskörűen, ahogyan azt megtettük minden egyes évben. Az Ajax elleni meccset követően elmondtam neki, hogy maradni szeretnék, aztán Önök a médiában ezt a tartalmat felöltöztették, és mindenféle szenzációként tálalták.

Hálát érzek az elnök úrral és a klubbal szemben. Nem mindenki kedvel engem, de belegondolva, nem is szeretném, hogy mindenki szeressen. Végső soron az eredmények számítanak, és az elmúlt években jó munkát végeztünk itt a klubbal együtt, ezért boldog vagyok mindazzal, amit elértünk.”

A mestert ismételten megkérdezték, hogy az ő tervei vajon egybeesnek-e Andrea Agnelli terveivel.

„Amint mondtam, az Ajax elleni meccs előtt megosztottam a maradási szándékom. A hét során leülünk egy asztalhoz, és beszélni fogunk, ennyi. Nincs értelme ugyanazt a kérdést többször feltenni, mert csak ugyanazzal a válasszal tudok szolgálni.

Kicsit nagyobb lett itt a lárma, mivel kiestünk a Bajnokok Ligájából. Egyesek egyértelműen úgy gondolják, hogy a Bajnokok Ligája-győzelem olyan egyszerű, mintha valamelyik tengerparti futballtornát kellene megnyerni a nyaralás alatt.

Megvannak az ötleteim hat hónapja arról, hogyan kellene továbblépni az én részemről és a Juventus részéről. Most majd megosztom ezeket az elképzeléseket az elnök úrral, és meglátjuk, hogy az én és az elnök úr ötletei tudnak-e együtt működni. Önökkel nem osztom meg az ötleteket, de megvannak a terveim, erről biztosíthatom Önöket.”

A napilapok azt valószínűsítették, hogy sor kerül a csúcstalálkozóra pár nappal vagy akár héttel ezelőtt, és arról is szóltak hírek, hogy a késlekedés az edzőt kissé irritálta.

„A találkozót nem napoltuk el, hanem előrébb hoztuk, mivel az egyeztetést általában a szezon végén tartjuk. Ami a többi nevet illeti, ez a játék része. Az AC Milannál eltöltött időm során felmerült, hogy Pep Guardiola venné át a helyem, ezért ezen név ismételt felmerülése azt jelenti, hogy egész jó szakembernek tekintenek engem…”

A mester maradni szeretne, de az elnök úr ragaszkodik a mesterhez?

„Az elnök úr az Ajax elleni meccset követően azt mondta, hogy szeretné, ha a klubnál maradnék. Jó kapcsolatot ápolok az elnök úrral, mivel nagyon őszinték vagyunk egymással, és ez a legfontosabb dolog.

Nyíltan beszélek Fabio Paraticivel és Pavel Nedvěddel is, ahogyan Beppe Marotta igazgató úrral is a múltban. Mindig azon a véleményen voltam, hogy a klub a legfontosabb, és egy erős, támogatást nyújtó klub nélkül nehéz nagyszerű eredményeket elérni.”

A mester ezt követően próbálta a vasárnapi meccsre terelni a szót, amire a megjelent riporterek mosollyal és nevetéssel reagáltak.

„Tudják, hogy holnap az AS Roma ellen játszunk, és 50 000 ember lesz a nézőtéren? Jól kell játszanunk, aztán ott a csodálatos ünnepség az Atalanta ellen, amikor is megünnepelhetjük a megnyert scudettót.

Néhány játékos is visszatért sérülést követően. Elérhető Alex Sandro, Rodrigo Bentancur, Paulo Dybala, Emre Can, szóval ők rendben vannak. Ha bárkit érdekelne…

Paulo Dybala pozíciója jelenleg ugyanaz, mint a szezon elején.  Az elmúlt évben Mario Mandžukić vagy Gonzalo Higuaín mellett játszott, de Cristiano Ronaldo másfajta játékos, ezért kettőjük kombinációja nem ugyanazt az eredményt hozza, de a pozíciója egyáltalán nem változott.”

A pletykák szerint a mester elégedetlen João Cancelóval, ezért nyáron várhatóan távozik a futballista, ha marad a mester.

João Cancelo sokat fejlődött az érkezése óta. Nagyszerű képességekkel rendelkezik labdabirtoklás tekintetében, különösen amikor egyedül kell kihoznia a labdát egy nehéz helyzetben.

Tény, hogy egyes játékosok előrehaladottabb korral rendelkeznek, de vannak is fiatal játékosaink, akik továbbra is fejlődést mutatnak. A keret megfelelő eleggyel szolgál, nagyon jól lett kialakítva. Az év végén majd kiértékeljük a helyzetet együtt, Fabio Paratici és Pavel Nedvěd társaságában, kielemezve a technikai fejlesztési szükségleteket.

A Juventus erőssége abban áll, hogy az elmúlt öt évben képest volt teljesen megváltozni. Azt hiszem, hogy érkezésemhez képest csak három játékos maradt a klubnál, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli és Leonardo Bonucci.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5314820706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2019.05.11. 15:10:54

Megjegyzés, mielőtt még más jegyezné meg: a nyilatkozatban valóban úgy szerepel egyszer, hogy az Ajax elleni meccs után beszélt az elnök úrral, aztán meg az, hogy az Ajax elleni meccs előtt. Nem érzem tisztemnek kideríteni az igazságot.

Azzal viszont teljes mértékben egyetértek, hogy Dybala posztja változatlan az egész szezonban.

pedronegroo 2019.05.11. 15:29:13

A BL-t nem lehet egy edzőn se számon kérni az ilyen szurkolói elvárásokat figyelmen kívül kell hagyni másrészt elterelésre sem kéne használni és ezen lovagolni a Mesternek, tudja Ő jól hogy nem csak a BL kiesésről van szó! A valós problémák az ötlettelen játék meg a sok sérült meg a szezononkénti 30 különböző kezdő meg formáció.

Juventino86 2019.05.11. 16:15:23

@pedronegroo: Így van!!! A mutatott játék és a kialakult stabil formáció hiánya a baj. Nem volt ez mindig így, az első évében Allegri sokkal kevesebbet rotált.

2019.05.11. 16:45:15

@venember83: Naná, Torinóból kifele található az új posztja. :D

Dante01 2019.05.11. 18:17:04

A gond ott van, hogy ő azt gondolja azért akarják a szurkolók elküldeni, mert nincs meg a bl. Én azért akarom elküldeni, mert 2 éve úgy nézem a csapatom meccseit, hogy azon gondolkodom sírjak vagy nevessek?! Őszjáték nincs a kp. és a csatárok közt. Beívelésék tömkelege, de senki nem tud igazán beadni. 20m-re a kaputól visszapasszoljuk Bonunak.
Volt olyan meccsünk ahol egész meccsen 3x lőttünk kapura, 3x!!! Olyan csapatok ellen szenvedtünk akiket a Napoly rommá vert, mert játszani akart és gólt rúgni. Mi sokszor azt érzem nem is akarunk. És szerintem ez nagy részben Allegri hibája ha a kp. hagy is kívánni valót maga után.

Alex8610 2019.05.11. 18:31:33

@pedronegroo: Igen ez mind az ő sara viszont az igazsághoz hozzatartozik az utolsó mondat is ami viszont tökéletesen vázolja azt hogy nem volt könnyű dolga.Ez nem normális.

pedronegroo 2019.05.11. 19:20:42

@Alex8610: persze, de ha könnyű volna akkor bárki lehetne a juventus edzője..

Alex8610 2019.05.11. 19:33:06

@pedronegroo: "Bárki" Lehet már régen továbballt volna ha évente cserelodik alatta a keret.

The king of alibis 2019.05.11. 19:41:24

Kövezzetek meg, de én Simone Inzaghinak adnék egy esélyt

pedronegroo 2019.05.11. 20:11:49

@Alex8610: Ja persze, mert a seria a legjobb keretével kell dolgoznia minden évben! :) Húúú ez tényleg ijesztően hangzik!!!

hurbiny3k 2019.05.11. 20:39:11

Érdemes Agresti Facebook posztja alatt kommenteket olvasni.. 30bol 28 #allegriout

ZecH 2019.05.11. 21:22:53

@hurbiny3k: El fogjak kuldeni. Egyre inkabb biztos. Nem tudom hogy oruljek e vagy ne, mert nem latok megfelelo alternativat. Trapattoni es Lippi mar nem vallalnak ezt a melot az a baj. Egy modern tamado focit erolteto edzo kene (mondom ezt ugy hogy a csapat erossege evtizedekig a vedelem volt meg az 1-0as eredmenyek) de jelenleg a keret nagyreszt Roncika miatt is, erre alkalmas. Kihal a beton vedelem, akkor menjunk arccal elore, de ahhoz egy olyan madam kell. Nem Allegri tipusu. Ez az egy oka van hogy kicsit talan en is arra hajlok hogy menjen, de ez rendkivul rizikos. Ugyanakkor nem nagyon marad mas variacio. Kockaztatni kell. Pochettino jo lenne, de nem fog jonni. Nem tudom ki fog jonni. Egyebkent meg Allegri modon barki johet. Ot is utaltuk. Ne mondja senki hogy szerette volna barki. Mindenkinek a bele kifordult tole, aztan BL dontot jatszottunk es ha megnyerte volna nekunk asszem sorra le is sz*ptuk volna dobszora a foteren. Ez egy lutri. Vagy bejon vagy nem. Remelem jo iranyba indulunk el barhogy is lesz, mert ugye 8 eve a toppon vagyunk... ezt csak elbaszni lehet :(

venember83 2019.05.11. 21:29:32

@ZecH: "Mindenkinek a bele kifordult tole, aztan BL dontot jatszottunk es ha megnyerte volna nekunk asszem sorra le is sz*ptuk volna dobszora a foteren."

Sajnálom, de nem. Kizárt. Tudom, nem vagyok elkötelezett az ügy érdekében.

A változás viszont szerintem elkerülhetetlen. De erősítéseknek is jönniük kell, mert ez a középpálya nagyon vékony, viszont mivel sajnos Allegri már nemigen tud hatni a srácokra (vagy az Inter és a Torino ellen belefér az 1-1 szerinte?), neki is mennie kell. Nagyon jó szakember, hátha kiköt Párizsban. Az neki is jó lenne.

ZecH 2019.05.11. 21:43:20

@venember83: Nem is tudom h mikor volt utoljara ennyire rizikos a helyzetunk. Nem vagyok pesszimista alkat ezt elore leszogezem, de valamiert ugy gondolom hogy ebbol most kisebb esellyel jovunk ki jol, mint szarul... Atgondolt strategia nincs se Allegri se a vezetoseg oldalan es ez ijeszto... vagy csak megy a kodosites ezt ugye nem tudni. Meg veget se ert a szezon, hol van meg szeptember? Sok minden lehet meg de valamiert a belso hang azt mondja hogy most melle fogunk nyulni... Kerem kapcsolja ki.

Grinta 2019.05.11. 22:15:30

Egy büdös szóval nem említi hogy elégedetlen lenne Canceloval!
Lehet védekezésben többet,jobb minőséget várna Tőle,de ez azt gondolom teljesen normális dolog.Támadásban-labdával-viszont extra.Remélem,nem lesz a Juventus annyira sükebóka hogy megváljon két olyan játékostól a szárnyon mint Alex Sandro-Cancelo.
Mindenki minket akar lenyomni a víz alá,ne tegyük már meg azt a szívességet hogy tökön rúgjuk saját magunkat

ZecH 2019.05.11. 22:27:45

@Grinta: Sandro 2 eve melyen tudasa alatt jatszik, Sinazzola jobb opcio jovore. Kell neki a jatekido, meg fogja halalni, viszont a Cancelos reszt en sem ertem. Oke, voltak rosszabb meccsei. De iden kinek nem? Talan Roninak volt legkevessbe de az az ember amugy is olyan hogyha szar is a formaja akkor is ellensulyozza ezzel a termeszetfeletti hozzaallasaval... Mindenesetre akin latni hogy van benne spirito meg akarat arra hogy jo vagy jobb legyen az maradjon. En azokat arulnam ki akikbol ez hianyzik... Sajnos vannak boven...

Bianconero 2019.05.11. 22:29:15

Az utsó mondat üt! És azt jelenti, hogy Maxi kiválóan épít csapatot, zseniálisan épít fel és be játékosokat. Nem sokan képesek erre.

Grinta 2019.05.11. 22:38:03

@ZecH: Spinazzolát képtelenség helyesen megítélni ilyen kevés meccsszámmal,kontextusba helyezve egy Alex Sandro-hoz viszonyítván.

Shyr Kahn 2019.05.12. 02:58:00

@The king of alibis: Sztem Inzaghi nagyszeru fiatal edzo, akinek en is adnek egy eselyt, ha esetleg Allegrivel es Conte-val sem sikerul megegyezni (DD sztem nincs a kepben).

del pipi 2019.05.12. 08:08:29

@Bianconero: Parancsolsz!? Azt akartad mondani hogy zseniálisan épít le top játékosokat? Hát nem sokan képesek erre! Akik azt mondják hogy Allegri maradjon azoknak kb nincs semmi fantáziája.@Grinta: Látod milyen szar a helyzet mert én is a búbánat jelzővel illettem a Sandrot pedig őt is csípem, csak később jöttem rá hogy ugyanarra a sorsa jutott szép lassan mint a többi top játékos akik leültek mint az öreg malter. Csak Alex Sandro volt az első az összes közül.

Quentin_KR 2019.05.12. 08:41:23

@The king of alibis: én konkrétan neki örülnék a legjobban. Lesz ő még olasz szövetségi kapitány is szerintem, de előtte formát szabhatna a mi játékunknak is.

GGábr81 2019.05.12. 13:58:17

@ZecH: "sorra le is sz*ptuk volna dobszora a foteren"
Ezt a biankanénin kellett volna írnod. Ott még bl döntő, se dobszó nem kell hozzá.

alexGicamo 2019.05.12. 14:02:37

@ZecH: Osztom. Jól összefoglaltad !

Bianconero 2019.05.12. 15:51:14

Nem épített le senkit. Dybala sem miatta van gödörben szerintem, nem egy 8 éves srác akinek simizni kell a fejét, hogy jól játszon. Az meg kamu, hogy azért béna, mert más a taktika. Egy valóban top játékosnak (nem mint Dybala), tök mindegy, hogy hol játszik, bárhol képes pár cselre és kapura törni, gólhelyzetbe kerülni, főleg a középszerű olasz csapatok ellen.

Sajnálom, hogy ennyien ekézik Maxit 5 scudetto után. Nekem is fáj a BL-ből kiesés, de meccsenkénti 2 lőtt gólátlaggal, CR-rel a fedélzeten, fiatalokkal és olaszokkal megspékelve tönkreverni a mezőnyt és top csapatként várva minden BL szezont összetehetnénk a 2 kezünket. Vissza fogjátok még sírni ezeket az éveket és Allegrit...

Alex8610 2019.05.12. 15:59:41

@pedronegroo: Én csupán arra céloztam függetlenül a keret minőségèt nézve , hogy nem lehet egyszerű ha minden szezonra valamelyik csapatresz meggyengul és nincs egy mag amire/ami köré évről-évre építkezhetsz.

Juventino86 2019.05.12. 16:24:28

Maxi és a csapat között megszakadt valami. Ennek ellenére néha azt érzem, hogy adnék neki még egy évet, de természetesen ehhez nagyon meg kell erősíteni a középpályát. 2015 tavaszán kimondottan szépen játszott a csapat Allegri keze alatt. Persze akkor itt volt a kp-n Marchisio, Pogba, Vidal és Pirlo. Most meg Bentancur, Matuidi, Khedira, stb.... Ezt nem szabad azért elfelejteni. Allegri nem egyedül hibás a nézhetetlen játékban. A középpályánk, a csapat gerince is elég gyenge most. Ha mégis elküldik Allegrit, akkor egyedül Pochettino lenne megfelelő utód.

ZecH 2019.05.12. 17:50:48

@Bianconero: Nekem nem ingem, de akkoris meg kell ujulni. Elismerem a csavot, nagyon is. Korabban senki nem volt arra kepes soha a Juvenal amire o az volt. Zsinorban 5 bajnoki cim 4 kupa. Ez brutalis mutato. Nincs jobb, mar amit nemzeti szinten el lehet erni... de.... minden Juve szurkolo szive verzik a BLert. En magam orakig csak bognek mint egy gyerek ha megnyernenk es ezt az almot eleg messzire sodorja tolunk ez az ocska nezhetetlen jatek ami nagyreszt(!) nem az o hibaja, de... de valami azt sugja elzsibbadt, kiegett, elfaradt mindegy hogy fogalmazok, valahogy ugy erzem uj impulzus kell, es sajnos rohadt nagy az eselye h ebbol pofara eses lesz, de lehet h meg ezen az aron is de be kell vallalni a valtast... szerintem... halistennek nem nekem kell meghozni ezt a dontest.

del pipi 2019.05.12. 18:06:51

@Bianconero: Nekem címezd Papi! Miért ki volt a tréner mostanában? Az Urbán Flóri? Nem az 5 Scudetto, azért én is büszke vagyok, a nézhetetlen futball!@ZecH: Bocsi! Milyen pofára esés? Ha olyan nevet szállítanak aki csak egy kicsit is szebb focit játszat a csapattal, már bajnok a csapat, és utána jön az a lehetőség hogy elérjük Európát is. Uraim! Fantázia! Egy példa: itt volt a blog-on egy fiatal ember aki eldöntötte hogy a Barca nyeri a BL-t , és a 3-0 után 1000%-ig biztos volt benne. Ki lehetett az a srác? Tehát: fantázia!

Joseph Toser 2019.05.13. 03:03:45

@Bianconero: Nem épített le senkit. Dybala sem miatta van gödörben szerintem, nem egy 8 éves srác akinek simizni kell a fejét, hogy jól játszon. Az meg kamu, hogy azért béna, mert más a taktika. Egy valóban top játékosnak (nem mint Dybala), tök mindegy, hogy hol játszik, bárhol képes pár cselre és kapura törni, gólhelyzetbe kerülni, főleg a középszerű olasz csapatok ellen.

Sajnálom, hogy ennyien ekézik Maxit 5 scudetto után. Nekem is fáj a BL-ből kiesés, de meccsenkénti 2 lőtt gólátlaggal, CR-rel a fedélzeten, fiatalokkal és olaszokkal megspékelve tönkreverni a mezőnyt és top csapatként várva minden BL szezont összetehetnénk a 2 kezünket. Vissza fogjátok még sírni ezeket az éveket és Allegrit...
Erre reagálva!

Köszönöm a megfogalmazást!
Új játékosok,Új tervek, olyanok amiket a vezetőség és Allegri együtt megálmodik,kitalál,kiszámol a fszom se tudja, hogy hogy,DE adni kell még legalább 1-2 évet és HA akkor sem lesz változás, akkor tényleg meg kell válni Allegritől. Mert akkor csak lesz egy Arsene Wengere a Juventusnak! BÁR.. akkor is többet lerakott és elért a Juventus-szal Allegri,mint Wenger az Arsenál-lal!

del pipi 2019.05.13. 07:26:56

@Joseph Toser: Barátom ! Remélem ő már nem álmodik!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása