Kiszemelt: Konsztantinosz Manolasz

manolas_konstantinos.jpgA Juventus immáron nem először indítana hadjáratot Konsztantinosz „Kosztasz” Manolaszért, ám ezúttal igencsak komoly esély mutatkozik a leigazolására. Mindösszesen 36 millió euróért Torinóba kerülhet, mivel szerződésében szerepel egy kivásárlási záradék, amely július elsejétől aktiválható.

Karrierjét a Thrasyvoulos Fylis együttesénél kezdte meg. A felnőtt csapatban mindössze ötször játszott, ami elég is volt arra, hogy az AEK Athén leigazolja százezer euróért.

A fővárosi gárda mezét három év alatt összes 84 alkalommal húzhatta magára. Szerződése lejártáig erősítette az AEK együttesét, majd szabadon igazolható játékosként az Olimpiakoszhoz igazolt.

Új állomáshelyén is kulcsemberré nőtte ki magát, 74-szer segíthette csapatát.  Több nagy klub figyelmét is felhívta magára, köztük a Juventusét is, ám mégsem Torinóban kötött ki.

Az AS Romát választotta, mint új kenyéradó, amelyet a mai napig szolgál. 15 millió euróban fájt ez az üzlet a Farkasoknak, ám ezt nem bánták meg. 203 mérkőzésen lépett pályára a Roma szerelésében, és az olasz fővárosban is kirobbanthatatlan ember lett. Rengeteg klub kereste már meg, köztük a Juventus is, ám eddig nem adta váltásra a fejét.

Érdekes módon csak egy korosztályos válogatottban játszhatott, pontosabban az U21-ben, de ott is csak öt meccs erejéig. Már 21 évesen behívták a felnőtt nemzeti együttesben, amelyet 39 alkalommal segíthetett a pályán.

Adatai:

  • Nemzetiség: görög
  • Kor: 27 év
  • Magasság: 189 centiméter
  • Poszt: középső védő
  • Erősebbik láb: jobb
  • Értéke: 45 millió euró (Transfermarkt becslése szerint)

Játékstílusa: Ő egy olyan védő, aki minden trükköt bevet, hogy megállítsa a csatárokat, legyen az szabályos, vagy szabálytalan megmozdulás. Tipikusan az a játékos, akit a saját szurkolói imádnak, míg az ellenfél drukkerei ki nem állhatnak. Egy igazi kemény legény, aki bátran beleveti magát a lövésekbe, folyamatosan lökdösi, nyúzza az ellenfelét, hogy megszerezze a labdát, akár óriási távolságokat is repül, hogy elpiszkálja a játékszert, szóban inzultálja ellenfeleit és reklamálásból is jelesre vizsgázna. Egy igazi vadállat, a görög futballiskola mintapéldánya. Fizikálisan rendkívül erős, elképesztően szerel, akár hátulról, vagy páros lábbal is becsúszik, és mégis eléri a labdát. Fejpárbajokban kifejezetten jó, nagyon atletikus a testalkata, ha kell ollózva tisztáz, az emberfogás az egyik specialitása és a közbeavatkozásokban is kiváló. Ami még nagy erénye, és kevés védő dicsekedhet ezzel, az az, hogy nagyon gyors.

Mentálisan nagyon erős, vakmerő és nagy összecsapásokkor is tudja hozni a legjobb tudását, mint a Barcelona elleni legendás meccsen, ahol a győztes találatot szerezte, vagy a Liverpool elleni visszavágón. Azt is érdemes megjegyezni, hogy mikor több gólt kap a csapata, akkor rendre ő a leggyengébb a védősorban, talán ez azt is tükrözi, hogyha ő nincs kirobbanó formában, vagy vét egy hibát, akkor az egész védelem összeesik, vele együtt. A túlzott bátorsága nem feltétlen okoz gondot, mivel ezt megtanulta kezelni. Első szezonjában, amit a Giallorossinál töltött, két piros lapot is összeszedett, de azóta egyetlen egyet sem kapott, és sárgákat sem gyűjti igazán, eddig öt ilyen színű lapja van a bajnokságban. Jól meg tudja ítélni a képességeit, ezért tud sokszor jó döntést hozni.

Amit a gyengeségének nevezhetünk, hogy gyengébbik lábát nem igazán tudja jól használni, más kifejezetten fontos hiányossága nincs. Nem egy labdazsonglőr, de kellő módon tudja kezelni és továbbítani a játékszert. 

kepernyofelvetel_89.pngAz idei szezonja nem különösebben jó, de még így is a Roma legjobb formában lévő középső védője, és a statisztikái is kimagaslóak.

A megszerzése nem lehet komoly probléma, mivel a szerződésében szereplő kivásárlási ár nem különösebben magas, a Roma vezetőségével nem kell tárgyalni, csupán a játékossal.

A kérdés viszont az, hogy a játékos mit is szeretne, erről pedig egymással ellentétes hírek jelentek meg a sajtóban. Egyes újságírók szerint maradna Rómában, és új szerződést harcolna ki, magasabb fizetéssel, míg mások szerint szívesen tenné át székhelyét Torinóba. Valami történik a háttérben, ebben biztosak lehetünk, mivel ügynököt váltott a görög harcos, és mára már Mino Raiola a pártfogója. Ez ismét érdekes, mert nézhetjük úgy is, hogy egy olyan ügynöke lett, aki nagyon jó kapcsolatot ápol a Juventus vezetőségével, ám ő arról is ismert, hogy képes kiharcolni pártfogoltjának a magasabb bérezést.

Egy régi nyilatkozat szerint Kosztasznak egy álom lenne a Juventus, ami most valóra is válhat, kérdéses, hogy még mindig szeretne-e zebramezbe öltözni. Gondot okozhatna számára, hogy nem feltétlenül kirobbanthatatlan kezdő lenne a Bianconerinél, hanem valószínűleg Bonuccival és Chiellinivel osztaná meg a játékperceket. A Capitano egyre inkább idősödik, ám ez a játékán nem látszik meg, úgyhogy nem merném kijelenteni, hogy jövőre már valaki átvenné teljesen a helyét. Bonucci gyengébben teljesít már jó ideje, Manolasz szinte előrelépés lenne hozzá képest, ám ez taktikailag nem biztos, hogy jó döntés lenne. Két harcos, mint Chiellini és Manolasz sok lenne egyszerre a pályán, mivel labdakihozatalokban olyan különösebben nem ügyesek, kellene melléjük egy olyan ember, aki ezt meg tudja oldani, ám az is lehet a megoldás, hogy Emre Can a középpályáról visszatér a védősorba a labdáért, ahogy ezt az Altético Madrid ellen tette. Egyelőre az ilyenen felesleges gondolkozni, rengeteg idő telik el még nyárig, a játékosok jönnek-mennek, és talán még edzőváltás is lesz. Az a lényeg, hogy Manolasznak bőven lenne helye a Juventusnál.

Összességében egy olcsó, legjobb korban lévő, mentálisan erős, kiváló képességekkel rendelkező, BL és Serie A tapasztalattal rendelkező védőt szerintem vétek lenne nem megpróbálni leigazolni. Varane túlságosan drága, ahogy de Ligt és Rúben Dias is, nem mellesleg a két fiatalnak már két komoly kérője is van. Véleményem szerint Manolasz kvalitásai megfelelőek ahhoz, hogy a Juventus játékosa legyen, hiába nem cseng a neve olyan jól, mint a fentebb említett triónak.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5914789216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2019.04.28. 13:23:28

Én abszolút Manolas érkezése mellett vagyok, ugyanis a mai világban nem költenék hatalmas összegeket védőkre és kapusokra, a görög 36 milliós kivásárlási ára pedig viszonylag alacsony. Megfelelő igazolás lehetne, aki pont abban a korban van, hogy átmenetet képez a fiatalok és az öregek között. Raiola nyilvánvalóan elősegítheti az üzletet. Nem volna stabil kezdőjátékos, mint a Romában, de a sérülések, eltiltások és a rotáció miatt rengeteg szerephez jutna, ráadásul szerintem a háromvédős rendszer is újra előkerülhetne bizonyos mérkőzéseken Manolas leigazolásával. Valahol én ezt is vártam, hogy jön egy középkorú, és egy fiatal játékos a védelem szívébe, ez lehet Manolas és Romero. Barzaglihoz és Cacereshez képest ez előrelépés lenne.

Rocky80 2019.04.28. 13:42:20

Utáltam ellenünk mindig, olyan Sergio Ramos karakter, de megkedvelném ha nálunk lenne szerintem.
Olcsó és jó, ár-érték arányban kiváló igazolás lenne! 27 éves, ismeri a ligát, mi kell több?
A nyakamat ráteszem hogy kiváló lenne nálunk.

rockitbaby 2019.04.28. 15:34:33

@m.martin91: Bonu idei teljesítményével Manolas - már ha érkezik -, akár a kezdőben is találhatja magát.

frenky441 2019.04.28. 16:07:52

Szerintem minőségibb kellene, nem azt mondom rossz játékos de olyan kell aki a védelmet irányítani tudja, egy igazi vezér. Ő szerintem Benatia szint, annyival jobb hogy fiatalabb. Ha minőséget akarun igazolni sajna fizetni kell gondolok De Ligt-re, Umtiti-re, Jimenezre.

Rikoo 2019.04.28. 16:10:44

@m.martin91: Nagy valószínűség van arra, hogy csak egy védő érkezik és 4 + Emre Can lesz jövőre.

Grinta 2019.04.28. 17:31:38

Az Ő beválása valószínűleg biztos volna.Már ha lehet ilyet mondani bármely játékosra a meglévő kockázat mellett.Én örülnék Manolasnak.

m.martin91 2019.04.28. 17:33:53

@Rikoo: Ha csak egy védő érkezik középre, akkor inkább egy tapasztaltabb játékos jöjjön, mint egy fiatal.

asvééd 2019.04.28. 18:17:09

Szerintem meg ez egy rossz vicc...

Watakuki 2019.04.28. 18:33:00

Ismeri a ligát, és Európában se rossz játékos. Mivel nem túl nagy a választék védő terén (A valós választék) szerintem jöhetne simán.

Il Principino 2019.04.28. 20:43:06

Ramsey,Manolas duó eddig jól cseng és gazdaságos is!
Még jöhetne akkor 1 nagy dobás is melléjük :)

Grinta 2019.04.28. 20:49:01

@Il Principino: Kíváncsi leszek ki lesz az a nagy név aki előbukkan a nagy semmiből!!Minden évben volt ilyen

Grinta 2019.04.28. 21:09:08

Kellenek az olaszok a keretbe : D

JuventusFanatikus 2019.04.28. 21:25:25

@Grinta: Nem kell ez ide! Elveszi Rugani elől a játékperceket! Daniele jól játszik, de Chiellini mellett nagyon jó lesz! :D

DegerFaCan 2019.04.28. 22:18:29

Régóta gondolkodom azon H ki lehetne oda jó. Árban nem irreális ismeri a ligát nem egy elveszett karakter mégis lendületes. Bakker tökéletes lenne számomra. Ár értékben legjobb. De ligt draga és megy valami divatcsapatba. Umtiti viccnek is rossz. De ő idealis tényleg hol kell ezt aláírni. Pjanic után újabb nagyszerű olcsó zsakolas az spqrtől :)

Watakuki 2019.04.29. 08:44:01

@JuventusFanatikus: :DD
Ruganinak csak idő kell, szerintem még 4 év és beválik!! Sajnos ugye őt is Ronaldo érkezése lehúzta, de legalább tudja mit jelenta mez, nem úgy mint az ilyen zsoldosok.

JuventusFanatikus 2019.04.29. 10:30:36

@Dr. Grant: @Watakuki: Grinta Kolléga adta alám a lovat, na, ezt nem lehetett kihagyni:D Amúgy is ezzel Babo Kollégának segítettünk, legalább nem kell leírnia ide is:P

Nathas 2019.04.29. 11:30:47

Ennyiért én is örülnék az érkezésének, de amikor játszani láttam, valahogy nem tűnt annyira kiegyensúlyozottnak a teljesítménye. Chiellinivel együtt azért ütős párost alkotnának, mindenki torkát átharapnák :-D

alexGicamo 2019.04.29. 13:54:55

@Nathas: Gyilkos - fosatós osztag lennének együtt, az tuti ! :-D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása