Így látták a játékosok az amszterdami összecsapást

ronaldo_cristiano_golorom_ajax.jpgAz Ajax otthonában elért 1:1-es döntetlennel, s az idegenben szerzett találatnak köszönhetően, a Juventus előnyből várhatja a jövő kedden esedékes visszavágót, azonban a csapat teljesítménye összességében aligha adhatott okot felhőtlen elégedettségre.

"Jó mérkőzés volt, s bebizonyították, hogy erősek. A második félidő elején letámadtak bennünket, mi pedig alig találtunk területet. Torinóban nyernünk kell!" - mondta a Juventus találatában is közreműködő Rodrigo Bentancur.

"Elkerülhettük volna az egyenlítő góljukat, kár érte. A teljesítményünk azonban jó volt, szilárdak voltunk hátul, s jól játszottunk a kontrák alkalmával. Két eltérő stílusú csapat játszott, az Ajax agresszív támadójátékot mutat, s minőséget képvisel. Torinóban győznünk kell, s az Atlético ellen már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk rá. Fontos dolog, hogy megőrizzük az összpontosítást, azt kockáztattuk, hogy túlzottan kinyílunk, s ők ezt kihasználják, de jól játszottunk." - értékelte a mérkőzést az este egyik legjobb teljesítményét nyújtó Wojciech Szczęsny.

"Fontos, hogy idegenben is betaláltunk, de kár a végeredményért. Ennek ellenére jó teljesítményt nyújtottunk, de még többre vagyunk képesek. Az Ajax sokat járatja a labdát, de mi is veszélyesek vagyunk, amikor birtokoljuk a labdát. Fel voltunk készülve arra, hogy ma este nehéz mérkőzés vár ránk." - mondta a Juventus brazil védője, Alex Sandro.

"Le tudjuk és le is kell győznünk az Ajaxot hazai pályán. Többre is képesek lehettünk volna, de nagy nyomást gyakoroltak ránk. Nehéz ellenfél, de hiszünk magunkban, s egyértelműen tovább akarunk jutni. A kapott gól elkerülhető lett volna. Torinóban többet kell nyújtanunk agresszivitás tekintetében." - nyilatkozta a zebramezesek bosnyák játékmestere, Miralem Pjanić.

Az agilis játékot nyújtó Ajax igazolta, hogy nem véletlenül jutott tovább a címvédő Real Madridon, így a holland játékosok bizakodva várják a visszavágót.

"Az elejétől parázs volt a hangulat, s voltak korai helyzeteink, de sajnos gólt kaptunk közvetlenül a szünet előtt. A tehetségén túl, Ronaldo legnagyobb képessége, hogy egy ragadozó a büntetőterületen belül. Meglátja a lehetőséget, akár csak egy apró rést, s elképesztő sebességgel tör be oda, elsprintelve két játékos között." - értékelte a mérkőzést az Ajax védőtehetsége, Matthijs de Ligt.

"Tudtuk, hogy nem hagyhatunk réseket hátul a Juventus előtt, mert pontosan ez az, amire készülnek. Körbejárattuk, s próbáltunk lyukakat találni a védelmükben. Úgy gondolom, hogy jó teljesítményt nyújtottunk. A csapatunk nagy potenciállal rendelkezik, s ez a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken mutatkozik meg teljesen. Keményen dolgozunk egymásért. Ma bebizonyítottuk, hogy az Ajax nem a szerencsének köszönhetően van a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Juventus természetesen erős hazai pályán, ezt mindenki tudja, úgyhogy nehéz lesz a visszavágó."

A holland csapat argentin védője, Nicolás Tagliafico sárga lapos eltiltás miatt kihagyja a torinói második mérkőzést, azonban elszántan és reményekkel telve várja az összecsapást.

"Meg akartuk nyerni a mérkőzést, de szereztek egy gólt idegenben, ezért nem lesz egyszerű, de meg akarjuk fordítani az eredményt Torinóban. Azt mondanám, hogy ötven-ötven százalék az esély a továbbjutásra. Igaz, hogy a Juvénak kedvez az idegenben szerzett találat, de korábban már sikerült megfordítanunk az első mérkőzés eredményét, úgyhogy megpróbálunk majd helyzeteket kidolgozni és gólokat szerezni Torinóban. Tudjuk, hogy legalább egyszer be kell találnunk, de bízunk benne, hogy több is összejön, s így továbbjuthatunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr514757641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2019.04.11. 11:28:53

Hazai pályán nem szabad igy beálni védekezni löni kell nekik kettöt hogy elmenjen a kedvuk hahha Forza Juve.

Rikoo 2019.04.11. 12:28:48

Mandzukicot is meghallgattam volna, hogy mit mond, mi gátolta tegnap, mert valami bűnrossz teljesítményt nyújtott.
Allegrinek meg kell próbálnia nagyon felelősséget raknia Keanre, mert benne ott az X és jelenlegi állapotában Mandzukic inkább gátolja a csapatot, mint segíti.
Szerintem borzasztó formában van, ha nem tévedek kb. 4 hónapja nem lőtt gólt.

Rikoo 2019.04.11. 12:30:40

@Rikoo: Ráadásul csapatkapitányként játszott így.:(

ZED! 2019.04.11. 12:47:31

@Rikoo: Az a pali futni sem tud, még Dybalatól is lassabb!

rockitbaby 2019.04.11. 19:24:42

@Rikoo: Én többek között ezért is mondtam, hogy ha továbbra is kifacsarjuk és ész nélkül ragaszkodunk hozzá; nem volt jó ötlet a hosszabbítás vele. Kean remek formának örvend, lehet komolyabb gondot is okozott volna az Ajax védőknek.

alexGicamo 2019.04.12. 04:27:08

Én is " rászabadítanám " Keant az Ajaxra, oszt alkosson ! Bernáttal és CR-rel az oldalán . :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása