Allegri: „Rugani és Ronaldo a kezdőcsapatban lesz”

allegri_massimiliano_bl_sajto_1.jpgMassimiliano Allegri az Ajax elleni BL-negyeddöntőt megelőző sajtótájékoztatón elmondta, ami már sejthető volt, hogy Cristiano Ronaldo és Daniele Rugani főszerephez jut Amszterdamban, a Juventus pedig más felfogással kíván nekivágni a párharcnak, mint az Atlético Madrid ellen.

„Holnap támadóbb és bátrabb meccset kell játszanunk, mint az Atlético Madrid ellen, mivel nem is gondolhatunk arra, hogy innen gól nélkül távozunk. Nem gyakran láthatunk olyan fordításokat, mint amit mi mutattunk az Atléti ellen.” - mondta sokat sejtetően a mester.

CR7 szerencsére felépült, azonban utolsó percben kiesett Giorgio Chiellini, illetve Emre Canra sem számíthat a mester.

„Hacsak nem történik valami váratlan, Cristiano Ronaldo játszani fog. Sajnos Giorgio Chiellini és Emre Can nem állhat a csapat rendelkezésére, de a többiek nagyszerűen érzik magukat. Fontos, hogy ismét játékra kész Douglas Costa, Paulo Dybala pedig jó edzést tudott le ma reggel. Középhátvédként Daniel Rugani fog játszani, ez fontos lehetőség az ő számára, és mi elégedettek vagyunk a helyzettel.

Az tény, hogy az Atlético teljesen más csapat, mint az Ajax, amely sokkal nyitottabb, ezért okosan kell védekeznünk.”

A Juventusnak mindössze egy pontra van szüksége a hétvégén a SPAL ellen, hogy megszerezze a sorozatban nyolcadik scudettót.

„A csapat jó formában van, volt néhány fontos napja a csapatnak az edzésre, így lefektethettük az alapokat ahhoz, hogy továbblépjünk a kieséses szakaszban a következő párharcra, és ezen a hétvégén megnyerhetjük a scudettót Ferrarában.

Az Ajax kiejtette a Real Madridot, azonban a csoportkörben a Bayern Münchennek is gondokat okoztak. Ez egy kétmeccses párharc első fordulója lesz, s majd meglátjuk, hogy mi fog történni.

A hollandok nagyon technikásak, és ne feledjük, hogy a múltban már volt két döntő az Ajax és a Juventus között.

Ez lesz az első meccsünk, amelyen kiérdemelhetjük a helyünk az elődöntőben. Élesnek, precíznek és élénknek kell lennünk, mivel egy nyitott meccsre számítok, ami nem valószínű, hogy 0-0-ra végződjön.”

Az Atlético elleni feltámadás folyamatosan felmerült a Juventus és a BL vonatkozásában.

„Ez teljesen más meccs lesz, mivel az Ajax eltérő futballt játszik. Madridban ott hibáztunk, hogy úgy gondoltuk, hogy a kapufa után megmenekültünk, és ezért kikapcsoltunk.

Egyáltalán nem egyszerű 3-0-re győzni az Atlético ellen, mivel nagyon jól védekeznek, de nem gondolhatjuk azt, hogy holnap ismét tudunk egy ilyen meccset hozni. Az alapokat leraktuk, célunk pedig a továbbjutás és az idegenbeli gólszerzés. Az Ajax csak egyszer veszített, a Real Madrid ellen huszonpár hazai meccs alatt.

Nagyon erős csapat, jók a fejpárbajokban és a szerelések tekintetében, véleményem szerint itt fog eldőlni a meccs. Alázattal kell játszanunk, és figyelnünk kell a jó védekezésre, mivel az Ajax ekkor sebezhetővé válik.

Felkészültünk a meccsre az erősségeikből és gyenge pontjaikból. Ha ők agresszívek, akkor nekünk is agresszívnek kell lennünk. Arra számítunk, hogy nyílnak majd előttünk területek, és hogy nyílt meccs lesz, ezért a legtöbbet kell kihoznunk ezekből a helyzetekből.

Alapvető fontosságú, hogy fussunk, méghozzá keményen fussunk a kapujuk felé, különösen egy ilyen Ajax ellen. A játékukban vannak ezek a dinamikus fellángolások, és ekkor nagyon veszélyesek tudnak lenni.”

A kezdőcsapatról is elmondott pár dolgot a mester a sajtótájékoztatón.

„Holnap a középpályán Sami Khedira vagy Rodrigo Bentancur fog játszani. Mivel csak három középhátvéd áll rendelkezésre, kétlem, hogy mindhármat pályára küldöm. Daniele Rugani az egyik legjobb védő Olaszországban, következésképpen Európa legjobbjai közé is tartozik, mivel láttam, hogy a többi védő továbbra sem rendelkezik azzal a tudással, mint a mi srácaink.

Emre Can jó formában volt, de nem gondoltam, hogy Sami Khedira képes lett volna hetven percet játszani szombaton a Milan ellen, de mégis megtette. Ismét bizonyította, hogy nagyszerű képességekkel rendelkezik, ami a játék olvasását illeti, valamint a különböző helyzetek kezelését.

Rodrigo Bentancur dinamikusabb futballista, de kevésbé tapasztalt. Mivel holnap számos egy az egy elleni párharc lesz, Rodrigo Bentancur egyértelműen hasznos lehet ezekben a helyzetekben.

Douglas Costa képes eldönteni a meccset az első és a második fordulóban. Kár, hogy nem számíthatunk Juan Cuadradóra, de anno nem nevezhettem a keretbe, és inkább védőket neveztem a BL-keretbe még januárban.

Éppen azt mondtam az elnök úrnak, hogy a Bajnokok Ligájában sokat jelentene egy teniszhez hasonló szabadkártya áprilisban, mivel ennek a segítségével a sérültek helyett mást lehetne nevezni.”

A mester többször kiemelte Paulo Dybalát, illetve az argentin futballista fontosságát.

„Paulo Dybala tehetséges futballista, de minden szezon különböző. Ma nagyon jó edzésen vett részt Paulo, kezd a legjobb szintjéhez visszatérni mentális tekintetben, és ez a legfontosabb. Kezdi visszanyerni a fizikai erőnlétét, de főleg pszichológiai tekintetben javul, egyre motiváltabb a bizonyítás tekintetében, és le kívánja nyűgözni az embereket. Amint erre a mentális tulajdonságra szert tesz, Paulo Dybala a Juventus egyik legtehetségesebb futballistájává válik.”

Ha Paulo Dybala kezdőcsapatban lesz Cristiano Ronaldo és Mario Mandžukić mellett, akkor Federico Bernardeschi padon fog helyet kapni.

„Federico Bernardeschi jó meccset játszott szombaton, különösen a második félidőben. Tudom, hogy ezzel idegesítem, de mindig azt mondom neki, hogy jobban kell koncentrálnia, figyelmen kívül kell hagynia az előző meccseket, legyenek azok jól vagy rosszul sikerült meccsek, és kevesebb rossz passzt kell adnia.

Megvan benne, ami kell ezen a szinten, egyszerűen csak jobban kell koncentrálnia, és kiegyensúlyozottabb teljesítménnyel kell szolgálnia. Ezen a folyamaton az összes játékosnak át kell esnie. Giorgio Chiellini sem volt ennyire jó huszonhárom évesen. Ezért kell olykor jegelnünk játékosokat, így biztosíthatjuk, hogy a mentalitásuk éa koncentrációs képességük elér egy adott szintet.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr914751937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Génmanipuláltházikecske 2019.04.09. 20:40:50

Nagyon magabiztosan adott sajtótájékoztatót a Miszter, kíváncsi vagyok mit süt ki.

Grinta 2019.04.09. 20:56:35

Ruganit jól felépítetted Max ezzel a jellemzéssel.Olvasgassa csak nyugodtan az öltözőszekrényre ragasztva.Az igazság az hogy nincs más,és félek hogy kiderül,mikor pattan a labda-ez lesz a karakterisztika.Gólos döntetlennel kiegyeznék bőven.Ronaldót egy percet nem játszatnám,legyen kész a visszavágóra,de edzésen a stáb látja.Kizártnak tartom hogy belemenjünk egy adok kapokba,hiába is mondja Maxi.Megjegyzem nem is tartanám bölcs dolognak.Szeretném azt látni holnap,hogy ilyen okos csapattal még nem játszott az Ajax.Az jó kiindulópont lenne.Tippem 1-1

Tony. 2019.04.09. 21:41:38

Üde színfolt évente egy-egy ilyen Monaco/Ajax féle "menetelés" pár szép eredménnyel. Szép volt jó volt hogy hazai zakó után oktatták a szétesett Madridot, de ennél nem lehet több benne. A két csapat nem 1 szint. Én kettős győzelmet várok. Persze Maxot ismerve ha jó az x címszóval megyünk...

Forza Juve !!! 2019.04.09. 21:44:09

Remélem nem kapkodják el CR visszatérését.

Kukszi 2019.04.09. 21:54:48

Rugani-Bonucci páros nem a legacélosabb ez szerintem nem új tény, a csapat védekezése fontos.

Lassítani kell a fiatal Ajax játékosokat és kézben tartani a meccset. Illetve egy egy jó kontra támadással lehet operálni.

CR esetében most látni fogjuk mennyire profik az orvosi stábba (vagy nem azok), de ezt azért elég komoly gépekkel fetudjàk mérni.

Bentancurt látnám inkább kezdőben mint Khedirat, márcsak azért is mert nagyon sokat kihagyott a műtét miatt.

Meglehet a meccs idegen is azt gondolom.

Sztovicska 2019.04.09. 23:35:23

Jó ilyet olvasni hogy nem a védekezésről magyaráz órákig hanem jó focit tervez. Reméljük lesz is belőle valami. Rugani nagyon gáz hogy kezd mert iszonyat instabil de csak sikerül megúszni.
Tippem: 0-2

alexGicamo 2019.04.10. 03:57:05

Nagyon dicsért mindenkit, főleg Rugót . Remélem, jók leszünk ! Mindent bele !
FORZA JUVE PER SEMPRE !

Leram7 2019.04.10. 09:33:17

Can szerintem a középpálya legjobb formában levő játékosa :(
Chiello meg a kapitányunk.

Hát egy dolgot remélek, hogy Khedira nem kezd, neki nem való az ajax gyors játéka.

Jó lenne nyerni.

Cannavaro 2019.04.10. 09:39:19

Remélem Benta kezd, és nem az a ..... Khedira!
Benta, ha rossz formában is van, se hátráltatja annyira a csapat védekezésből, támadásba váltását, és ha lófejre jönnek ki a támadások, mint általában ha játszik, rengeteg nagy helyzet fog kimaradni! Forza Juve!!

pedronegroo 2019.04.10. 10:27:18

Gyerünk Daniele mutasd meg De Ligt-nek és mindenkinek! Urukölyök De Jong meg a tiéd! :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9912) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4138) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4168) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása