Beharangozó: A Milan elleni meccs

milan_cimer.pngA Juventus egyre közelebb áll ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosíthassa az első helyet, és továbbra is a győzelem lebeg a csapat szeme előtt. A három pontért viszont a BL-helyekért küzdő Milant kell legyőznie szombaton, az Allianz Stadiumban. Az összecsapás 18 órakkor veszi kezdetét.

A Gattuso vezette Milan a negyedik helyen tartózkodik, de nyakukban van a jó szezont futó Atalanta is, amely csak egy pontra van lemaradva. Az utóbbi időben ismét hullámvölgybe került a Rossoneri, az Intertől és a Sampdoriától is kikapott, az Udinese ellen pedig csak egy döntetlenre futotta. Támadásban és védekezésben is jónak mondható a milánói gárda, de egyikben sem kiemelkedő. Nem túlzottan támadó felfogású csapat, de nem is nagyon védekező.

A Juventusnál kezdenek visszatérni a sérültek, Spinazzola sérülése nem ígérkezett olyan komolynak, Dybala is felépülni látszik, míg Mandžukić kigyógyult a betegségéből. Barzagli, Cáceres és Ronaldo biztosan nem lesz bevethető, míg Khedira, Douglas Costa és Cuadrado lábadozik, de nem valószínű, hogy be lesznek vetve a Milan ellen.

A Milan igencsak sok sérülttel rendelkezik, minden bizonnyal hiányozni fog Gianluigi Donnarumma, Andrea Conti, Franck Kessié, Giacomo Bonaventura és Lucas Paquetá.

A képen a La Gazzetta dello Sport szerinti kezdő látható. Minden bizonnyal nem ez lesz a hadrend a neveket látva, sokkal inkább reális egy 4-3-3, de előfordulhat az is, hogy Can lesz a harmadik védő, de akkor is a 3-4-3 a valószínűbb.

  • kepernyofelvetel_85.pngVédelem: Chiellini alighanem már az Ajax elleni meccsre pihen, Rugani is valószínűleg meg tud küzdeni a Milan két csatárával, de fel van adva a lecke nem csak neki, az egész védelemnek. Mind Cutrone, mind Piątek gólerős, gyors, jól fejelő csatár, akik fizikailag sem gyengék. A széleken Suso és Hakan Çalhanoğlu fog rohamozni. Egyik labdarúgó sem örvend jó formának, és egyébként is két ilyen kvalitású játékosnak, mint Sandro és Cancelo, meg kell oldania ezt a feladatot. A legnagyobb veszélyt a lövéseikkel okozhatják, mivel mindkét futballista jól érzi a kaput.
  • Középpálya: Meglepő módon Pjanić nincs ott a kezdőben. Az irányításért ezek szerint Dybala és Bernardeschi fog felelni, míg a labdakihozatalokat Bentancur és Emre Can segíti. Kérdés, hogy Emre védő, vagy középpályás poszton fog játszani, de annyi biztos, hogy fontos szerepe lesz a labda kihozatalában. A Milan középpályája jól védekezik, még Kessié hiányában is. Biglia visszatért, Bakayoko pedig belelendült a játékba. Annyi biztos, finomkodni nem fognak a Zebrákkal.
  • Támadók: Bernardeschi nagy szerepet kaphat, mivel érdemes lenne Abate szélén feltörni a védelmet, aki már korántsem olyan megbízható védő. Nem lennék meglepve, ha Mario fejére való ívelés lenne a cél, ebben pedig sokat segíthet Bernardeschi és Cancelo. Dybala irányíthatja a csapatot, különösen fontos lesz a szerepe, ha Miralem nem lesz a kezdő tagja. Az ellenfél védelme igencsak megtépázott, ki kell használni a gyengeségeiket, nem szabadna, hogy komoly fejtörést okozzanak három ilyen magas minőségű támadónak. 

Az ellenfél ásza: Krzysztof Piątek

piatek_krzysztof_milan.jpgA Milannál akad pár kulcsember, ilyen Lucas Paquetá, Gianluigi Donnarumma, Alessio Romagnoli és a lengyel gólvágó is. Az ő hiányukat nagyon megérzi a Rossoneri, vagy már azt is, ha nem teljesítenek életük formájában. Gigio rengetegszer mentette meg a góltól az együttesét, Romagnoli alaposzlopa a milánói falnak, míg a brazil középpályás a kreativitást adja a csapatnak, sokat fejlődött a Milan, mióta segítségükre van. De mégsem ők a legnagyobb kulcsemberek, hanem a télen érkezett csatár, Krzysztof Piątek. Az idei szezonban 20 találatot szerzett, amivel a harmadik helyet foglalja el a Serie A góllövőlistáján, egy góllal lemaradva Fabio Quagliarellától, aki vezeti ezt a listát. A Milan színeiben hét találatot szerzett eddig, összesen tíz összecsapáson, ami a bajnokságot illeti. Hamar csapata kihagyhatatlan tagjává vált, aki sorozatban gyártja a gólokat, és minden bizonnyal a Juve kapuját sem szeretné megkímélni. Nagyon jól lő távolról is, jól fejezi be az akciókat, fizikailag erős, kiválóan fejel, center létére gyors, jól tudja lekezelni a labdát, jól helyezkedik, taktikailag képzett és még a védekezésből is kiveszi a részét. Nagy csapatok ellen nem szeppen meg, úgyhogy Bonucciék ténylegesen tarthatnak tőle és nagy figyelmet kell szánniuk rá. Nagyon komplett center, nem egyszezonos játékosnak tűnik.

A Milan keményen fog fellépni, tördelve a játékot. Számukra már a döntetlen is jó, mivel komoly hiányzókat jegyezhetnek fel. Nem lesz könnyű ellenfél, de a Juventusnak győznie kell, ez nem is lehet kérdéses. Figyelembe véve, hogy a Rossoneri védelemének széle meggyengült és nem Donnarumma áll a kapuban, sokat ront az esélyeiken. Paquetá hiányában a támadások sem mennek olyan gördülékenyen, hiába tudhat Gattuso a csapatában olyan játékosokat, mint Suso, vagy Çalhanoğlu. Nem hinném, hogy a Bianconeri húzná az időt, hanem minél hamarabb azon lesz, hogy eldöntse a mérkőzést, és készülhessen nyugodtan az Ajax ellen. Tippem: 2-0.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5514742045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2019.04.05. 20:45:46

Szerintem ennél nagyobb rotálás lesz, Allegri már az Ajax elleni meccsre készülhet inkább.

Il Principino 2019.04.05. 21:10:41

Korántsem tartom Donnarummát akkora hiányzónak,sok potyát kapott már,nem rég a Samp ellen is.Szélsőséges egy kapus tele földöntúli bravúrokkal,de gyerekes hibákkal is..
Chiellini kellene Piatek elleni légi csatában,de ha nem nyerünk nem lesz tragédia.Jobban örülnék ha a dögevők otthonában lennénk matematikailag bajnokok,de talán előbb is meg lesz :)

Matteo89 2019.04.06. 07:07:22

En Dybalat ovatossagbol nem kezdetnem meg, helyette lezdhetne simam a bomba formaban levo Kean.

Rikoo 2019.04.06. 07:30:38

@Matteo89: Dybalának elvileg semmi baja, mivel csak rúgást kapott.

JuventusFanatikus 2019.04.06. 08:15:02

@Il Principino: A téli szünettől kezdve a Samp elleni meccsig Európa legjobb kapusa a statisztikák szerint, míg a Milan az egyik legjobb védelem. Nagyon sokat számít Gigio formája, csak néha becsúszik neki pár érthetetlen hiba. Talán ter Stegen hasonló típusú, Ő is képes olyan hülye hibákat véteni. Bár, én a németet kifejezetten nem szeretem, sokkal nagyobb hype-ot kap, mint amebnyit a teljesítménye után megérdemelne.

Slevin8 2019.04.06. 08:33:49

Mondjuk ter Stegen akar a kozeppalyan is jatszhatna, annyira labdabiztos es ahhoz kepest, hogy sokszor kb. 50-60 percig vedenie sem kell, eleg nagy bravurokat tud bemutatni 'hidegen' is.
Szerintem sokkal inkabb Donnarumma van tulhype-olva. Ketseg kivul jo kapus, de messze nem egy vilagklasszis. Még...

Na de a lenyeg, hogy nyerni fogunk 2-1-re :)

JuventusFanatikus 2019.04.06. 08:46:39

@Slevin8: Párszor azt is hiszi, hogy az, aztán beívelik neki félpályáról:D Leginkább a bugyuta hibáira céloztam, minthogy nekirúgja az előtte állóba, meg hasonlók. Ő még véletlenül sem a világ legjobbja, de azért a TOP-ba beletartozik. Donnarumma is túlhype-olt, ez tény, de attól már ott van a legjobbak között, ilyen fiatalon. Ezek pedig olyan hibák, amelyet kis odafigyeléssel kiküszöbölhető.

Slevin8 2019.04.06. 08:49:20

Ja, volt neki 1 ilyen, amikor Florenzi beivelte neki, meg biztod volt olyan parszor, amikor elpasszolta.
De nyilvan Donnarumma jobb es megbizhatobb... Hagyjuk szerintem. :D

JuventusFanatikus 2019.04.06. 08:52:43

@Slevin8: Egy szóval nem írtam, hogy Donnarumma jobb. A fentebb említett esetekből pedig nem csak egy darab van, megnézel egy "ter Stegen fails" videót, ott van ilyenekből egy pár, mert nem rövid a videó:P

adi88 2019.04.06. 11:11:13

Remelem rugani megtudja majd piantekot allitani. Bonucciba sajnos erzem a hibat, de inkabb itt csicskuljon ve mint a bl meccsen. Donnarumma szerencsere nem jatszik. Lehet itt fikazni de meg csak mindig 19 vagy mennyi. Elneznem nalunk siman csesznyi helyett

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása