Beharangozó: A Cagliari elleni meccs

cagliari_calcio_1920_svg.pngA Juventus szűkös győzelmet aratott az Empoli felett, és továbbra sincs más célja, mint elhozni a Cagliari otthonából a három pontot, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. Az összecsapás kedden kerül megrendezésre, 21 órai kezdettel. A játékvezető Piero Giacomelli lesz.

A szardíniai együttes meglehetősen jó szezont produkál, annak ellenére, hogy az évad kezdete kicsit nehézkesre sikerült. A kiesés nem fenyegeti a Rossoblut, a tizenkettedik helyet foglalja el a tabellán, úgy, hogy harminchárom pont már a zsákban. Ugyan nem egy gólerős együttesről beszélünk, mivel csak huszonnyolc találatot szerzett az Isolani. Negyven kapott gól szerepel a Cagliari neve mellett, de ez nem különösebben magas, ha megnézzük, hogy a többi csapatnál mennyi ez a szám.

A Juventus sajnálatos módon bővelkedik hiányzókban. Barzagli, Cuadrado, Douglas Costa, Khedira és Ronaldo továbbra is sérült, Dybalát még nem sikerült összedrótozni, Spinazzola nemrég sérült meg, Perin sem egészséges, míg Mario lázas lett.

Rolando Maran mester nem számíthat Ragnar Klavan, Lucas Castro és Alberto Cerri szolgálataira.

  • agresti_szerinti_kezdo.jpgVédelem: Én Bonuccinak adnék pihenőt, helyén pedig kezdhet Daniele Rugani, aki az Empoli ellen végre értékelhető teljesítményt nyújtott. Az is indokolná ezt a döntést, hogy nagyon figyelni kell Leonardo Pavolettire, aki fejjel hatalmas veszélyt jelenthet. Martín Cáceres kezdetése jó döntésnek tűnik, ebben a formációban jó teljesítményt szokott nyújtani. De Sciglio és Sandro egyszerre való kezdése szerintem nem jó ötlet, mivel így is eléggé defenzív a Juventus, ha a kezdőcsapatban szereplő neveket nézzük. Ugyan Cancelo az egyetlen játékos, aki padról beszállva tudna lendületet vinni a játékba, de szerintem most jobb ötlet lenne, ha az első perctől kezdve a pályán lenne.
  • Középpálya: Veretes névsor, szerintem jó a középpálya összeállítása. Bentancur igencsak magas vérmérsékletű, a Cagliari pedig egy eléggé harcos csapat, így könnyen elgurulhat az uruguayi gyógyszere, ami akár egy kiállítást is eredményezhet. Matuidi tudná segíteni a támadásokat, ezért jó lenne, ha kezdőként szerepelne.
  • Támadósor: Nincs nagy lehetőség a válogatásra, Kean és Bernardeschi elérhető. A két olasznak nagy problémát okozhat a szardíniai védelem, amely képes hermetikusan zárni, és nem ártana, ha lenne egy erős csatár, aki képes verekedni az ellenfél védőivel, akiknek nem szokása a finomkodás. Kean számára itt a nagy lehetőség, hogy bizonyítson egy kemény védelem ellen is.

Az ellenfél ásza: Nicolò Barella

barella_nicolo_cagliari.jpgA szardíniai harcos nem csak a védekezésért, de a támadásért is felelős, a Cagliari mindenese. Érdekes mód az együttese legkreatívabb középpályása, míg a válogatottban a szürke vízhordó szerepét tölti be. Egy nagyon univerzális, box-to-box játékos, aki gyors, labdaügyes, jól passzol, keményen védekezik, jól szerel, jól lő, igazából a légi párharcokon kívül szinte mindenben jó. Mentálisan is erős, nagy nyomás alatt is jól tud teljesíteni, csak néha túlbuzgó, és könnyen kiállíttatja magát. Leginkább Radja Nainggolanhoz hasonlítják, de elmondása szerint Luka Modrić a példaképe. Érdemes lesz figyelni a játékát, mert a jövő egyik legnagyobb olasz középpályása lehet, akit bátran ajánlok Paratici figyelmébe. Egy ilyen típusú játékosra lenne szüksége a Juventusnak.

A Cagliari minden bizonnyal a kemény védekezésre, betömörülésre fog alapozni, és várja a kontrákat. Nagyon vigyáznia kell a Bianconerinek, mert már így is sok a sérült, az ellenfelet pedig kemény fából faragták, és szeretnek rugdosódni. Jelenleg valami újat kell kitalálnia Allegrinek, mert a beívelgetés lehetősége elúszott, mert sem egy jól fejelő center nincs a csapatban, sem pedig jól beadó szélső hátvédek. Tartok attól, hogy nem sikerül elhozni a Sardegna Arenából a három pontot, ahol az ellenfelek nagyon meg szoktak szenvedni. Bízok egy nagyon szűkös győzelemben, de nem tartom elképzelhetetlennek a döntetlent sem. Tippem: 0-1

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9014733387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isti Kis 2019.04.02. 17:05:00

Mi az hogy "nem ígérkezik könnyű feladatnak?" Ja igen! A Cagliari a 12. ,Mi az elsők vagyunk! Fele annyi gólt lőttek mint mi,és dupla annyit kaptak. Mi bent vagyunk a BL ben ,ők talán még soha. Most komolyan,ilyen csapattól kell félnünk. Neeeee!!!!! Mondjuk azt inkább hogy ezek ellen egy edzőmeccset kéne játszani,egy sima 4-0 át. Muszály mindenkitől megijednünk. Ló....t !!!!! Simán nyerünk,így kell felálni!!!!! Hajra Juveeeeeeee!!!!!!!!!

ZED! 2019.04.02. 18:02:00

@Isti Kis: Az első félidőben lesz majd kapuralövésünk????

Isti Kis 2019.04.02. 19:33:25

@ZED!: Félek hogy nem. Viszont én arról beszélek ,hogy egy ilyen csapatnak mint a Juventus, nevetve hozni kéne az ilyen meccseket.

Grinta 2019.04.02. 20:20:56

Folytatván a " matracos maci" dolgot,mi ez a négy nindzsa a Cagliari címerében?!Tudja valaki??

JuventusFanatikus 2019.04.02. 20:29:06

@Grinta: Szardíniai szimbólum, négy mór király levágott fejét ábrázolja, amelyek Szent György pajzsán vannak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása