Beharangozó: Atlético Madrid elleni meccs

atletico_madrid_uj_cimer.pngKedden jön el a Juventus számára az év mérkőzése, és lehetőleg nem az utolsó Bajnokok Ligája meccs ebben a szezonban, amit szeretett csapatunk vív. A már alig várt összecsapás 21 órakor veszi kezdetét, a helyszín az Allianz Stadium lesz, a játékvezető pedig a holland Björn Kuipers.

Három hét telt el a madridi mérkőzés óta, a két együttesnek bőven volt ideje felkészülni a torinói, mindent eldöntő összecsapásra. Az Atlético Madrid hibátlanul vette eddig az akadályokat, három mérkőzést játszottak, mindegyiket megnyerték, gólt pedig nem kaptak. A Villarrealt és a Real Sociedadot 2-0-ra győzte le a Matracos gárda, míg a Leganés csapata felett 1-0-ás győzelmet aratott.

A Juventusnál nem bevethető Mattia De Sciglio és Andrea Barzagli sérülés miatt, míg Alex Sandro eltiltott.

Az Atleti komoly hiányzókkal számolhat, mivel sérült Filipe Luís és Lucas Hernández is, ők nem is a keret tagjai, ahogy Thomas Partey és Diego Costa sem, ám ők eltiltottak. Diego Godín és Koke játéka kérdéses, mivel mindkét labdarúgó sérüléssel bajlódik.

Általam felállított kezdő:

3-4-1-2: Szczęsny - Cáceres, Bonucci, Chiellini - Cancelo, Emre Can, Pjanić, Bernardeschi - Dybala - Ronaldo, Mandžukić

  • Védelem: A lengyel helye a kapuban megkérdőjelezhetetlen, lehet, hogy ő fogja jelenteni a különbséget. Az igazi kérdés az lesz, hogy az uruguayi harcos, vagy az olasz talentum fog kezdeni. Még Cáceres érkezésekor bátran kijelentettem, hogy én inkább bíznék meg Ruganiban, ha úgy hozza a sors, hogy az Atleti ellen valamelyiküknek játszaniuk kellene. Azóta sok idő telt el, és sokat változtak a dolgok. Martín aránylag megbízható teljesítményt nyújt, míg Daniele folyamatosan elbizonytalanítja a szurkolókat. Én az uruguayinak adnék esélyt, akinek a rutinja és a harcos mentalitása is sokat fog számítani. A háromvédős felállás nagyon adja magát, mivel két szélső hátvéd is kiesett. Lenne hátul három ember, akiknek nagyon résen kell lennie, mert gólt nem szabad kapnia a Bianconerinek, mivel akkor könnyen elúszik a továbbjutás lehetősége is. Ha Bonucci egy háromvédős felállásban játszik, akkor általában jobb teljesítményre képes, reméljük most sem lesz másként. Chielliniben pedig most is bízok, mint mindig.
  • Középpálya: A párharc első mérkőzése előtt azért volt nehéz dönteni, hogy ki kezdjen a középpályán, mert megannyi gyenge teljesítmény volt, míg most az összes középpályás összekapta magát. Valószínűleg Matuidi kezd, de én inkább Emre Cannak szavaznék bizalmat. Lehet, a francia csereként többet tudna segíteni, mint kezdőként, és a német egyébként is jól játszott az Udinese ellen. Kicsit hátrébb helyezkedne, hogy egy kontra esetén meg tudja majd akasztani a spanyol offenzívát, míg Miralem a lehető legközelebb helyezkedne az ellenfél kapujához. Szóba jöhet még Rodrigo Bentancur is, aki brillírozott a hétvégén, de én box-to-box szerepkörben nem rá számítanék. Bernardeschi kezdése nem lehet kérdéses, csupán az, hogy melyik szélen fog játszani. Ha Cancelo az első perctől kezdve a pályán lesz, akkor a jobbon, viszont ha Spinazzola kezdene, akkor a balon. Én a portugálnak szavaznék bizalmat, aki azért elég komoly szintet képvisel, és nem mellesleg védekezésben és támadásban is megbízhatóbb, mint Spinazzola, akire leginkább csereként számítanék. Douglas Costára is fontos szerep várhat, de "csak" csereként. Pénteken nem kezdett, úgyhogy arra következhetünk, hogy nem lesz a kezdő tagja, de előfordulhat, hogy a Mister mégis húz egy meglepőt.
  • Támadósor: Én Dybalának bizalmat szavaznék, de biztosan nem fogja végigjátszani ezt az összecsapást. Jól jöhet a kreativitása és a kiváló lövései, neki ismét bizonyítania kell, hogy igenis képes nagy meccsen kulcsember lenni, ahogy azt a Tottenham ellen is megtette. A portugál-horvát duót vétek volna szétszedni, én mindkettőtől várok legalább egy-egy találatot. Nagyon nehéz dolguk lesz, mert az összes madridi valószínűleg a saját tizenhatosa köré fog gyűlni, lesz kivel verekedniük.

Egy olyan összecsapást várok, amit még sokáig emlegetni fognak. Ilyen volt a Bayern elleni visszavágó és a tavalyi 3-1, amit a Real Madriddal vívott a Juventus. Abban bízok, hogy nem úgy fog végződni, mint az előbb említett két rangadó, de azt elvárom a Juvétól, hogy harcoljon és focizzon. Allegri kénytelen lesz futballozni hagyni a srácokat, mert máskülönben esély sincs. A másik fontos tényező a spirito lesz, mert anélkül esélytelen a továbbjutás. Meg kell értenie minden játékosnak, hogy mit jelent ez a mez, a Bianconero színek, ez az egész klub. Nem csak a mezért kell harcolniuk, hanem egymásért is, az edzőtől kezdve az utolsó gyepmesterig, akik a klubot képviselik, és természetesen a szurkolókért is. Minden egyes szurkoló, ultra, kiszurkolja majd a lelkét is a csapatért, remélhetőleg a játékosok is megtesznek minden tőlük telhetőt. Hatalmas csata lesz, mert a spanyolok nem fogják könnyen odaadni a bőrüket. Azon lesznek, hogy védjék az eredményt, tördeljék a játékot és lehet a lábakat is. Ehhez könnyen asszisztálhat Kuipers sípmester is, aki ismert arról, hogy engedi a kemény futballt. Ez általában a Juventusnak jól szokott jönni, de most az Atlético ellen kevésbé jó hír. Bízok a holland játékmesterben, mert jelenleg a világ egyik legjobbja, aki nagyon súlyos hibákat nem szokott véteni. Igazából még jó emlékek is fűződnek hozzá, mivel a Barcelona elleni egyik meccsen ő fújta a sípot. A Juventusnak meg kell mutatnia, hogy mit tud, megtalálni a legkisebb réseket, összezavarni a madridiak védelmét. Nem lesz könnyű, de sokat jelenthet, hogy nem lesz tapasztalt balhátvédje a Matracosoknak, mert mindkét játékos kiesett, és ha még Godín sem bírna játszani, akkor tovább nőne az olaszok esélye. Ha szóba kerültek az esélyek, lássuk a Juventus Blog Olvasói hogyan gondolkodnak ebben a témában:

1397 Olvasó szánta rá magát a szavazásra, ezúton is köszönjük nekik a voksokat. 845 úgy gondolja, hogy a Juventus képes lesz kiharcolni a továbbjutást, míg 553 ember szerint ez nem sikerül. Ez százalékban annyit jelent, hogy az Olvasók kicsit több, mint 60 százaléka úgy gondolja, hogy a Bianconeri csodát fog véghezvinni, ami szerintem egy elég impozáns és kellően reális szám, ami azt is mutatja, hogy többségben vannak az optimisták, akiknek remélhetőleg igaza lesz. Én győzelmet várok, ezt bizton állítom, azt, hogy a továbbjutás sikerül-e, már kevésbé merném biztosra kijelenteni. Tippem: 2-0 (Hosszabbításban dől el minden, és a Juventus továbbjut)

Bízzunk imádott Öreg Hölgyünkben, mi, szurkolók mindent meg fogunk tenni, ami tőlünk telik, azaz szurkolunk. Remélhetőleg a srácok a pályán sem tesznek másként, harcolni fognak, és GYŐZNEK! FORZA JUVE!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1414682904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2019.03.11. 20:41:52

Két verzió van:

Vagy meghalunk a pályán, vagy meghalunk a pályán!

Az est végén eredménytől függetlenül büszke szeretnék lenni a csapatomra, és ha látom hogy mindent kiadtak magukból, akkor az is leszek.

Jó szurkolást mindenkinek!

Grinta 2019.03.11. 21:36:52

Az ott a címerben egy maci?Sehol egy matrac? : /

JuventusFanatikus 2019.03.11. 21:48:58

@Grinta: Pedig valahova feküdnie kéne, ha kiütjük Őket;D

babo0410 2019.03.11. 22:32:33

Remélem K.O-val nyerünk. :D

Génmanipuláltházikecske 2019.03.11. 22:48:52

@babo0410: Azért maradjunk a föld nevü bolygón.

babo0410 2019.03.11. 23:21:22

@Génmanipuláltházikecske: 3 gól kell a továbbjutáshoz. Az már egy fél K.O.

Génmanipuláltházikecske 2019.03.11. 23:25:23

@babo0410: Nálam 5 gólnál kezdődik, 3 gólnál többet idén nem nagyon kapott az Atleti.

2019.03.11. 23:55:46

@JuventusFanatikus: Jajjj, ez fájt. :-D Szegény medve amúgyis mit vétett, hogy egy ilyen paraszt klub logójába került? :-P

2019.03.11. 23:56:37

@Génmanipuláltházikecske: Nehéz napok egy föld nevű bolygón. ;-)

Shyr Kahn 2019.03.12. 01:39:12

Valakinek van statisztikaja arrol mikor kapott ki az Atletico utoljara harom gollal es kitol? Sejtesem szerint nem mostanaban. Simeone keze alatt lehet nem is sokszor fordult elo ilyen. Kisebb csoda kellene, hogy egy olyan erosen vedekezo es kontrazo csapatot, mint az Atleti 3 gollal felulmuljunk. Nagyon nem tartom valoszinunek ezt a forgatokonyvet, de persze a remeny hal meg utoljara.

west30 2019.03.12. 02:50:44

@Shyr Kahn: A csoportkorben Dortmundban 4-0 volt a Dortmundnak.

Shyr Kahn 2019.03.12. 04:55:05

@west30: Koszi. Ezek szerint rosszul felteteleztem. Lehet nekik 3+ golt is rugni kapott gol nelkul. Maris pozitivabban latom a holnapi merkozest, habar a csoportkor mindig kevesbbe eles, mint a kieseses szakasz.

JuventusFanatikus 2019.03.12. 06:32:35

@Dr. Grant: Nem akartam ártani neked, csak a medvének.;P Bocsi, néha kikívánkoznak belőlem ezek az energiaszívó "poénok":D

Bianconero 2019.03.12. 06:50:33

Jó reggelt, jó továbbjutást! :-) Azt várom, hogy óvatos játékkal, de félidőnként 1-1 gól összejön. Aztán jól esne a 119. percben egy beVARrt tizi, jár már. CR, Dybala fix kezdő gondolom. Mandzu? Berna?

Jamal Jamal 2019.03.12. 07:06:09

Közben Zidane visszatért a Real-hoz....

Rivendell 2019.03.12. 07:15:05

2 gol is eleg ,3. meg a hosszabbitasban:-)

del pipi 2019.03.12. 07:17:01

@Jamal Jamal: Ezért mondtam kár edzőkön álmodozni , meg kell várni a szezon végét. Izgalmas este lesz! Forza Juve!

pedronegroo 2019.03.12. 08:23:47

A fiúkat már biztos nem fogja összezavarni az edzőkérdés, tisztázódott se Zizu se Guardiola szóval lehet koncentrálni a meccsre...

venember83 2019.03.12. 08:28:03

@pedronegroo: Conte-terrorral szembeni félelem? :) Csomó sérült, eltiltott játékosok, ha indokokat keresünk arra, miért nem optimális a hangulat/teljesítmény/hozzáállás, akkor mindig lehet találni.

Juvetto 2019.03.12. 09:08:12

@Bianconero: Holnapra még jobbat! ;)
"CR, Dybala fix kezdő gondolom."

Agresti szerint 'La Joya' nem. Az általa felvázolt kezdő ma estére a következő:

Szczęsny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Can, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Mandžukić, Ronaldo

Direct_01 2019.03.12. 09:23:17

Hölgyek,Urak megàlmodtam !

1-0ra nyertünk!

Apuleius 2019.03.12. 09:28:08

@Direct_01: Feküdj vissza inkább, s aludj még egy kicsit, mert ez nem lesz elég a továbbjutáshoz :-)

Alex8610 2019.03.12. 09:42:43

Enis álmodtam a meccsel kapcsolatban mondjuk ott úgy kezdődött hogy kaptunk 1 gólt és kicsit megzuhant mindenki aztán Ronaldo tartott valami gyors beszédet a pályán hogy felrazza a csapatot az első félidőben ő maga lőtt 2 golt és elkezdte hergelni/lelkesiteni a közönséget a második jatekresz közepen jött egy Dybala bomba majd a hajrá végén Bernardeschi tovabblotte a Juvet.Allegri pedig az égig dobta a zakojat :)

Direct_01 2019.03.12. 10:00:48

@Apuleius: Én azt tudom,el is voltam kenődve! :D

Watakuki 2019.03.12. 10:22:15

Érződik a csapaton is, meg a szociális médiában lévő kommunikációból (#GetReadyToComeBack), hogy nem tudnak elképzelni más kimenetelt. Nincs más, én is ezt várom! Nem akarok arra gondolni, hogy nem fog sikerülni, és akkor mit csinálunk. Nekik kell menni, teljes erőből!

FORZA JUVE!

2019.03.12. 10:37:47

@JuventusFanatikus: :-DD Ugyan már. :-) Annak a medvének elég büntetés az, ami van neki alapból. :-P

2019.03.12. 10:41:28

@Direct_01: öööööööö.....csak nehogy a valóság is ezzel fogadjon....

@Apuleius: :-DD

@Alex8610: Na, erre legalább van racionális magyarázat. Elaludtál egy bűnszar meccsen a 15. perc körül. :-)

alexGicamo 2019.03.12. 12:03:24

@Alex8610: Ez a verzió már tetszik ! Hol kell aláírni ! :-)

alexGicamo 2019.03.12. 12:04:30

Maxi mesternek üzenem : Bízz Istenben és a csapatodban és tartsd szárazon a puskaport ! ;-)

steven.h 2019.03.12. 12:39:09

@Juvetto: nem hittem volna, hogy valaha ezt mondom egy BL meccs előtt, de én jobban szeretném ha az eddig vázolt 3-5-2 lenne a befutó.

del pipi 2019.03.12. 13:24:21

@alexGicamo: És gondolom minden másra ott van a mastercard!

Joker61 2019.03.12. 13:59:15

Szeretném hogy ma simeone-ra, többször, rengeteg fa*z merevedezzen a lelátokról!

BellaDona 2019.03.12. 14:24:19

Meglesz a 3 gól. Forza Juve!

alexGicamo 2019.03.12. 14:34:28

@del pipi: Eltaláltad ! A FIÚK találjanak be az ellen kapujába így este ! :-)

2019.03.12. 15:29:00

@alexGicamo: Mostanában Maxira nem bíznék puskaport. :-P In God we trust...

alexGicamo 2019.03.12. 16:25:17

@Dr. Grant: Hát ... Sose lehet tudni ! :-b

JuventusFanatikus 2019.03.12. 18:11:00

Agresti legfrissebb, szinte hivatalos kezdője.

4-3-3 Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Can, Pjanić, Matuidi - Bernardeschi, Mandžukić, Ronaldo

Rikoo 2019.03.12. 18:46:22

@JuventusFanatikus: Délelőtt is ebben a felállásban edzettek, úgyhogy tényleg biztosnak tekinthető kb.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása