Visszatér a Juve a háromvédős rendszerhez?

allegri_massimiliano_mutogat_tottenham.jpgA Juventus visszatérhet a múltban bizonyító 3-5-2-es rendszerhez a Bajnokok Ligájában, így játéklehetőséget kaphat Leonardo Spinazzola és Martín Cáceres.

Az első meccsen 2-0-ra nyert a hazai csapat, így a torinói gárda komoly megmérettetés előtt áll kedden.

Andrea Barzagli sérülten hagyta el a pályát az Udinese elleni meccsen, Massimiliano Allegri pedig elmondta, hogy Mattia De Sciglio várhatóan nem fog játszani a BL-meccsen.

A hátvédek tekintetében így kissé nehéz helyzetbe került a Juve, mivel Alex Sandro eltiltás miatt nem léphet pályára.

„Szükségem van valakire a széleken. Nem hiszem, hogy Martín Cáceres támadó hátvédként bevethető lenne, de opciót jelenthet háromvédős rendszerben. A nagyobb képre kell összpontosítanunk, és tudnunk kell, hogy a meccs akár 120 percig is tarthat, ezért opciókra van szükségünk a váltáshoz.

Douglas Costa ismét bevethető, és remélhetőleg ezúttal több szerencsénk lesz.” - mondta a mester a Sky Sport Italia számára a meccs után.

A brazil játékos a meccset követő szombaton már ismét a csapattal edzett, így bízni lehet abban, hogy valóban játszani fog kedden.

Az olasz sajtóban megjelent pletykák szerint a Juventus háromvédős rendszerrel vághat neki a keddi meccsnek, a széleken pedig João Cancelo és Leonardo Spinazzola teljesíthet szolgálatot.

Leonardo Spinazzola jó teljesítményt mutatott az Udinese ellen, és nem idegen számára ez a rendszer, hiszen ezt sokszor alkalmazta az Atalanta együttesénél Gian Piero Gasperini.

Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala és Mario Mandzukic pihenőt kapott az Udinese ellen, míg Miralem Pjanic és João Cancelo eltiltás miatt nem vehetett részt a bajnokin.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4714679804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztovicska 2019.03.10. 09:04:05

Hátul egy chiellini-bonucci-caseres jó lehet. Középen én Costa-matuidi-pjanic-can-berna 5öst tolnék bár szerintem costa csere lesz hogy bele tudjon nyúlni. Kiváncsi leszek mi sül ki

ForzaJuve12 2019.03.10. 09:27:37

@Sztovicska: Szerintem ez a felállás túlságosan támadó, valakinek védekeznie is kell a szélsők közül. Így szerintem ahogy Te is írtad Costa a padon kezd, a helyén Cancelo játszik majd. Ki lenne elöl? Roni és Dybala?

Sztovicska 2019.03.10. 09:32:52

Roni tuti mellé meg attól függ mi a terv. Ha az összjátékra megyünk rá tehát laposan eljutni a kapuig akkor szerintem Dybala. Két támadós rendszerben szerintem elég jók együtt. Ha inkább szélről tologatjuk be a labdákat és fejjel próbálunk nyerni akkor mandzu

Spider81 2019.03.10. 09:45:39

Eszerint Dybala ismet a padon kezd...bravo!

A Mester nem fogja leultetni Mandzut a padra. Ha 3-5-2 lesz akkor a ket ek Mamdzu es Roni lesz...
A belso 3-as tutti Can-Pjanic- Matuidi lesz...Kerdes ki lesz a szeleken?Cancelo vajon kimarad?

venember83 2019.03.10. 09:56:18

@Spider81: Cancelo és Spinazzola. Marha nagy választék nincs.

Drotkoszoru 2019.03.10. 09:56:51

Szermély szerint a 4-2-3-1-et preferálnám kedden, mert támadnunk kell. Ha én lennék az edző, akkor a: Szczęsny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Emre Can, Pjanic - Bernardeschi/Douglas Costa, Dybala, Cristiano Ronaldo - Mandzukic kezdő 11-et küldeném pályára (gondolom Costa még nem bírna 90 vagy 120 percet, így talán Bernardeschit kezdetném, a brazil meg beugorhatna a második félidőben. Amennyiben mégis teljesen egészséges Douglas, akkor akár játszhatna az elejétől); de nem véletlenül nem én ülök a kispadon.

rockitbaby 2019.03.10. 10:29:40

@Drotkoszoru: Az lehet, hogy támadni kell, de nem ártana ha kapott gól nélkül hoznánk a meccset. Bonucci hibafaktor, ezt csak a 3-5-2 tompíthatja.

Mindkét szélre nem fog támadó felfogású wingback-et pakolni Allegri, így a Caceres-Spinazzola duóval kell számolni. Ami nem is baj. Idővel, ha támadnu kell, jól fog jönni a friss Cancelo és Costa.

Én a középpályára tippelek egy merészet és ott lesz Berna, mint b-t-b. Pjanic kihagyhatatlan, lévén nincs nélküle még hitvány játék sem, és sanszosan kompenzálásként vagy Matuidi vagy Benta védekezni. Tippre a francia foog kezdeni.

Levegőben felesleges próbálkozni, Godinék elég magasak ehhez. Földön kell őket kicselezni, vagy ha az nem a 16os környékén szabálytalanságot kiharcolni. Pjanic vagy Dybala csak beveri az egyiket.

Szerintem a Szczęsny-Rugani,Bonu,Chiello-Cáceres,Berna,Pjanic,Matuidi,Spinazzola-CR7,Dybala kezdővel ugrunk neki. Hogy a fáradtabb ATMA ellen a Costa,Cancelo duó frissen sebességgel operáljon, majd vagy Benta az eredmény őrzésére vagy Madzu a további fárasztás végett lesz az utolsó csere.

Juvegaspy 2019.03.10. 10:39:23

@rockitbaby: ez kb 5-3-2 vedekezo amit leirtal.
Ruganiban nem bizik a mester.
Spina nem rossz de sztem meg nem lenne batorsaga tamadni ezen a szinten Caceres meg csak csak de o is inkabb vedekezo.
Mandzsu nem lesz kihagyva.
Sztem 3-4-1-2
Lengyel
Caceres Bonu Chiello
Cancelo Can Pjanic Matuidi Spinazzola
Dybala
Mandzukic C Ronaldo

hurbiny3k 2019.03.10. 10:52:27

@Juvegaspy: Bocs, Papi, de ez 3-5-1-2..

Drotkoszoru 2019.03.10. 11:01:20

@rockitbaby: Nem azt mondtam, hogy ez lesz a kezdő (tisztában vagyok vele, hogy nem), csak hogy én milyen felállással és 11-el küldeném ki a srácokat. Támadni kell és nem azt nézni, hogy védekezés szempontjából mi az előnyös a csapat számára (egyébként sem a felállás a legfontosabb, 4 támadóval és 2 támadó szellemű szélső hátvéddel is lehet egy csapatnak stabil védekezése, ha mindenki besegít a védekezésbe, le- és visszatámadásba -lásd 2017 tavaszán a BL menetelésünket-). A Cáceres-Spinazzola duó meg biztos nem lesz wing-back a 3-5-2-ben, ezt elmondta Allegri is. Az uruguayi maximum a 3 belsővédő egyike lesz (egyébként szerintem ahhoz is kevés, legalábbis ezen a szinten, egy Atleticó ellen. Hozzáteszem: Ruganit sem küldeném pályára nyugodt szívvel). Mandzukic szintén kezdő lesz, ennyire ismerhetnéd már a mesterünket; biztos, hogy nem fogja kihagyni a horvátot. Abban igazad van, hogy Matuidi várhatóan ott lesz a kezdőben (én is vele számolok reálisan, még ha nálam most nem is kezdene), ahogy arra is megvan az esély, hogy Bernardeschivel a középpályán számol majd. Allegri fejével gondolkodva a: Szczęsny - Rugani/Cáceres, Bonucci, Chiellini - Cancelo, Pjanic, Matuidi, Spinazzola - Dybala - Mandzukic, Ronaldo kezdő 11-re van a legnagyobb esély, 3-4-1-2-ben. A másik lehetséges forgatókönyv meg a Szczęsny - Rugani/Cáceres, Bonucci, Chiellini - Cancelo, Bernardeschi, Pjanic, Matuidi, Spinazzola - Mandzukic, Ronaldo 11, 3-5-2-ben, esetleg 3-4-3-ban, amennyiben Berna jobb szélső támadót játszana. A Rugani, Cáceres kettősből fogalmam sincs, hogy melyik kezd az ATMA ellen (szerintem egyik sem megoldás, de ha valóban 3 középső védővel állunk fel, akkor valamelyiknek "muszáj"). Esetleg még Bentancur vagy Emre Can (rá kisebb esélyt látok) kerülhet be a kezdőbe, valamelyik középpályás helyett, de nyilván kedden megtudjuk, hogy mit talál ki Maxi.

Juvegaspy 2019.03.10. 11:12:27

@hurbiny3k: hmm ha Te kiszurtad akkor a biro is kifogja mi?! :)
Can a padra s 4-3-1-2
Ilyen aprosagba belekotni komolyan :D

hurbiny3k 2019.03.10. 11:15:45

@Juvegaspy: Ha szar napom van, legyen mindenkié..

hieronimus 2019.03.10. 11:17:32

Azt gondolom,értem a mestert,és nagyon valószinü ez lesz a megoldás,bár Simeone sem buta,és lépni fog rá ez biztos meccs közben..//3-5-2//
A kezdő felállás,terv addíg jó,míg el nem kezdődik a meccs,menet közben sok minden változhat.
Az a kérdés Allegri,és a csapat számára,hogyan lehet úgy kockáztatni,hogy ne kockáztass..
A labdabirtoklás semmit sem jelent,lényeg,hogy a Juventus akarata érvényesüljön..
Véleményem szerint a középpálya a döntő,és a támadás védekezés egyensulyának aránya.
Feljebb kell tolni a védekezést,mintegy rákényszeríteni az Atleticot az ivelgetésre,Grizemann,Morata felé,és akkor van idő lereagálni..
Így lehet nagyon gyorsan létszám fölényt kialakítani kisebb területen //Mandzukic-Ronaldo-Dybala//kis területen sokat tud visszalépni,hogy megfojtsák az Atletico középpályáját,rákényszerítve az ivelgetésre....
Legyen bár hogy is,melós meccs lesz,de abban igaza van a mesternek,nem szabad kapkodni,kétségbeesni,ha nem jön hamar a gól..
Egy biztos Simeone,és az alakulata nem adja olcsón a bőrét,és mindent bevetnek majd,mert csaka cél lebeg előttük,és hogy milyen áron nem számít..
Remélem nem folytatódik a meglepetés tovább,azon okból kifolyólag,mert nálam a Juvetus az esélyesebb..
Hit ,akarat,elszántság...történjen bármi...

rockitbaby 2019.03.10. 11:59:03

@Juvegaspy: Azért kell védekezni is. Ugyanis ha véletlen találnak egy gólt a matracosok, nekünk annyi. Négyet nem fogunk rúgni. A kulcs az lesz, hogy a védekezésből támadásba majd vissza milyen gyorsan és pontosan lesz végrehajtva.

A mister is elmondta, készen kell állnunk a 120 perces csörtére is.

@Drotkoszoru: 4-2-3-1-et nem fogunk megkockáztatni. A középpálya túl sebezhető lenne, és sajnos a védelem is csak akkor működik, ha hozzájuk hasonlóan öregurasan támadják őket. Kelleni fog a középpályás jelenlét, hogy elkerüljük, hogy lendületből érkezzenek.

Drotkoszoru 2019.03.10. 14:10:07

@rockitbaby: "4-2-3-1-et nem fogunk megkockáztatni."

Tisztában vagyok vele, el is mondtam, hogy biztos nem ez lesz a felállás, csak én szeretném. A többire meg: 2017. április 11-én a Barca ellen a Buffon - Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanic - Cuadrado, Dybala, Mandzukic - Higuaín kezdő 11-el futottunk ki a pályára, 4-2-3-1-es felállásban, 4 támadóval és 2 támadó szellemű szélső védővel, klasszikus labdaszerző/védekező középpályás nélkül (Khedirát nem tekintem annak). 3-0-ra nyertünk, nem kaptunk gólt, sok helyzete sem volt a Barcának, a középpályánk sem volt sebezhető, nem rohantak át rajtunk; egyszóval: nem ment a védekezés rovására. Nem a felállás/formáció a legfontosabb (az csak játék a számokkal), hanem hogy mennyi tartalommal töltik meg a pályára lépők, mennyi áldozatot képesek hozni a játékosok egymásért és a csapatért, illetve CSAPATKÉNT mennyire leszünk szervezettek. A keddi meccsre visszatérve: maximum még azt tudom elképzelni, hogy Bernardeschi játszik bal oldali wing-back-et a 3-5-2-ben/3-4-1-2-ben, ha Allegri nem bízna Spinazzolában, de erre kevesebb esélyt látok.

Cannavaro 2019.03.10. 14:24:27

Szerintem, teljesen mindegy a felállás, mert a hozzáállás lesz a lényeg! Na jó nem teljesen mindegy, de erősen másodlagos! 4-2-3-1 volt a legjobb felállásunk, ami a mostani helyzethez illene, mert az tényleg támadó felfogást vetít előre, de az sem megoldás, ha nem lesz a csapat feltüzelve, és szarszutyok védekező taktika lesz megint, előtérbe helyezve! Ha Allegri nem változtat, a saját gondolkodásán, ki fogunk esni!!!!!

rockitbaby 2019.03.10. 14:51:30

@Drotkoszoru: Tükéletes példát hoztál. Arra a meccsre és a szezon hátralévő rászére Allegri azért találta ki a 4-2-3-1-et, hogy a csapat erősségeit kidomborítsa. Ellenben most mintha olyat keresne, amivel a legkisebb tökönrúgást okozzuk magunknak. Szöges ellentétébe fordult a mentalitásunk. Ha azzal a spirito-val ugrunk neki a matracosoknak, ahogy annó a Barkasznak, továbbmegyünk. De sajnos ami most az öltözőben és a fejekben megy, erre látok a legkisebb esélyt. Cáfoljanak rám!

GGábr81 2019.03.10. 14:52:08

Úgy kell kimenni, hogy 4 rúgott gól kell a továbbjutáshoz.
Ha sokára jön az első gól, akkor nekem rossz érzésem van. Ha az első negyedórában betalálunk, akkor talán...
Ha a 70-dik után lövünk kettőt, akkor nem lesz merszünk és időnk menni a harmadikér és akkor jön egy kis bírói tévedés valahol az ATM térfelén, elenged egy Dybalás lerántást kontra gól a 89-dik percben. 95-ben még egyet beverekszünk és 3-1-el idegenben lőtt góllal...
De ha a 30-dikban vezetünk kettővel és a 35-ben kapunk egyet, akkor legalább még idő és remény is van.
Van esély arra, hogy 2-0 és utána a hosszabbításban döntsünk??? Azt most nem érzem. Tekintve, hogy fizikálisan nem mi vagyunk a jobbak, illetve a padról sincs túl sok lehetőség a változtatásra. Most jönne jól egy 2018 tavaszi Costa, aki csereként beállva adott szárnyakat.
Csoki is pont most tölti az alkotói szabadságát...

DegerFaCan 2019.03.10. 15:38:10

3-4-1-2vel megnyernenk a meccset remélem a mester bejátssza. szczsynmxyzzsny - caceres-bonu-chiello - cancelo-pjanic-matuidi(can)-spina - dyba - cr-mandzu
De akár mandzu helyett kezdhetünk tőlem bentaval belül ha kell a biztosítás a középpályára. Muszáj H nálunk legyen a labda szélén megbasszuk oket. Érzem a péntek után H na lehet van ebben az Allegriben valami, változtatni kell visszatérés a gyökerekhez! :) Ha ezt képes megugrani ISMÉT egy ilyen taktikai változtatással szetem kár lenne elküldeni bármi is lesz utána.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása