Allegri: "Továbbra is győznünk kell"

allegri_massimiliano_sajto_3.jpgHolnap este az Udinese ellen már a 200. meccsét játssza a Juventus az Allianz stadionban. A mai sajtótájékoztatón Massimiliano Allegri többek között a következő mérkőzésről is beszélt. "Győznünk kell, jó teljesítményt nyújtani és folytatni a pontok gyűjtögetését." - idézi a mestert a klub hivatalos honlapja.

A zebramezesek vezetőedzője a pénteki kezdőről is szót ejtett: "Szczesny áll majd a kapuban. A védelemből Bonucci és Chiellini kimarad, és van rá esély, hogy Barzaglit a pályán lássuk, ahogyan Keant is elöl.

Ma Dybala és Mandzukic is külön edzett: Paulo egy rúgás miatt, amit Madridban kapott, Marionak pedig van egy kisebb húzódás a térdében. Ronaldo bevethető, de a padon fog ülni. Douglas Costa sokkal jobban van és kedden már játékra alkalmas állapotban lesz."

A mester kitért az Agnellivel történt meetingre is: "Tegnap este találkoztam az elnökkel. Júniusban újból leülünk majd beszélgetni, hogy megvitassuk a szerződéshosszabbítást és megünnepeljük a trófeákat. Az egyik a szuperkupa, és közel vagyunk a Scudetto megszerzéséhez, valamint állva vagyunk a Bajnokok Ligájában is.

A díjakat meg kell ünnepelni: minden győzelem a munkánk és a hozott áldozatok gyümölcse. A klub és én össze vagyunk hangolódva. Az elmúlt öt évben valami fontosat építettünk fel. A futballban győzni rendkívüli dolog, és folytatnunk kell ezt, még ha egyre nehezebb is."

Allegri kitért a BL-nyolcaddöntő visszavágójára is: "A madridi meccs fontos nyomot hagyott bennünk. Ebben a húsz napban az idő segített. A keddi egy nagyszerű mérkőzés lesz. Készen állunk. Türelemre, nyugalomra és felkészültségre lesz szükség."

A BL-meccs kapcsán a mester kicsit summázta a csapat eddigi teljesítményét az elmúlt években.

„Amikor öt éve megérkeztem, a klub attól félt, hogy nem sikerül továbbjutni a csoportból. A klub célkitűzése az volt, hogy olyan csapatot építsünk, amely képes bármelyik évben megnyerni a Bajnokok Ligáját.

A negyeddöntőtől számítva már semmi nem vehető biztosra. Jelenleg jó esélyünk van a továbbjutásra, mivel a madridi meccs nyomán hátramaradt salaktól már megszabadult a csapat.

Bárhogy is legyen, abszurd azt gondolni, hogy sikertelennek tekinthető a szezon, ha kiesünk a Bajnokok Ligájából.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7814675584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2019.03.07. 16:25:16

In Allegri we trust.

Ha továbbjutunk, elveszem feleségül.

Génmanipuláltházikecske 2019.03.07. 16:27:17

Ami a csövön kifér Maxi.... Másra nem vágyunk.....

jeneiPALI 2019.03.07. 16:44:01

Jussunk tovább pár csapat bizonyitotta akarattal meglehet forditani egy párharcot de nem ugy ahogy edig játszottunk akkor kiesunk ami ugye senkinek se jó lenne, szerintem bizonyitsd be nagyx taktakai repeltoároddak kiejtjuk amadridot x.:D

Rikoo 2019.03.07. 17:07:23

Piszkosul fel kell készülni. Mindenre számítani kell, arra is hogy gólt kap a csapat.
Ez tényleg a szezon eddigi legfontosabb meccse lesz majd az Atleti ellen, nagyot kell alakítani támadásban és stabilan, egybe mozpgva védekezésben.

szabo2323 2019.03.07. 17:41:03

Az Udinese elleni meccs szerintem csak arrol fog szolni,hogy Costa elkapja a fonalat és pihenjenek az alapemberek.

venember83 2019.03.07. 18:22:21

„Amikor öt éve megérkeztem, a klub attól félt, hogy nem sikerül továbbjutni a csoportból.”

„Bárhogy is legyen, abszurd azt gondolni, hogy sikertelennek tekinthető a szezon, ha kiesünk a Bajnokok Ligájából.”

Nem tudom, hogy van vele Agnelli, de nálam már ez az utolsó mondat is nagyon kiüti a biztosítékot. Pontosan azt a magyarázkodó szánalomhalmazt látom magam előtt, ami Allegri volt, amikor Conte egy gyengébb csapattal legyőzte a bajnoki versenyfutásban a Milant, Massimiliano Allegri (akkor még nem Max volt) pedig inkább bírózott és kifogásokat keresett, illetve feltételes mondatokkal operált.

Elnézést kérek, tudom, hogy objektív kellene, hogy legyek szerkesztőként, de nem tudok, mert a Juventusról van szó.

2019.03.07. 18:36:09

@venember83: Pedig igazad van. Egyrészt nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy vajon Agnelli nem éppen az asztalra köpi-e a martinijét, amikor újra a kiesést említi Allegri ráadásul most eléggé komolyan foglalkozva a gondolattal.
És a másik dologban is, mert objektíven nézve is ez egy újabb magyarázkodás, csak most már előre. És nem nagyon van már nyilatkozat nélküle.
Pedig az első fele egész biztató volt...

giorgio007 2019.03.07. 18:40:40

A nápolyi ellen láttunk, hogy megszabadultunk a salaktól. Bár, ha arra gondolt, hogy kikormolták a p!csánkat, akkor az valóban megtörtént XD

Bianconero 2019.03.07. 20:11:51

Az Udine ellen nem lesz gond, lehet önbizalmat növelni. Ránk fér a keddi vicces meccs előtt.

alexGicamo 2019.03.07. 20:29:17

@Rocky80: Lehetek a vőfély ? Legfeljebb Másnaposok leszünk ! :-D

Rocky80 2019.03.08. 02:30:13

Már pedig igaza van. Egy szezon sikeressége nem attól függ hogy kiesünk-e a BL-ből vagy sem.

Nem lehet ekkora terhet rakni egy edzőre és egy csapatra. Nincs ilyen, hogy ha már leigazoltuk Ronaldo-t, akkor kötelező megnyerni a BL-t a következő évben!

A világ legnehezebb sorozatáról beszélünk, ahol a legjobb csapatok versengenek és nüanszok döntenek.

Nyilván én is nagyon vágyom rá, hogy megszerezzük mint mindenki, de szerintem egész egyszerűen nem lehet ezt elvárni ha reálisan gondolkozunk.

Még ha évtizedek óta vágyunk erre akkor sem...

Rocky80 2019.03.08. 02:36:22

Lehet megköveztek, de ki lehet kapni az Atletico-tól idegenben két kapu előtti kavarodásból kapott góllal.

Sőt, otthon is ki lehet kapni 4-1-re meg 3-1-re gyengébb csapatok ellen is. Ez egy ilyen sorozat és a szezon legfontosabb meccse minden csapatnak szinte a kieséses szakasz.

Annyira megszállottak vagyunk már mi szurkolók is és a vezetőink is a BL győzelem iránt, hogy teljesen elveszítjük a realitásérzékünket.

Ha megválnék Allegritől, csakis azért, mert kell a frissítés a csapatnak is és az edzőnek is ennyi év után; de semmiféleképpen nem azért, mert kiesünk az Atletico ellen.

Rocky80 2019.03.08. 02:38:47

Ja, és még valami: a legnagyobb köszönettel tartozunk Allegrinek az elmúlt 5 évért a visszavágó eredményétől függetlenül.

A munkája miatt tartunk ott mi szurkolók is, hogy már leszarjuk a scudettot, leszarjuk a kupát, csak a BL győzelem számít.

west30 2019.03.08. 03:43:16

@Rocky80: Kikapni kikaphat az ember,de nem igy.Ez minden volt csak nem Juventus 2 hettel ezelott.Semmi jatek,semmi grinta,semmi kuzdeni akaras.Sokan mindig azt emlegetik,hogy regen se volt szep jatek.Az meglehet,de mikor kellett,akkor tudott fozni,tudott akar a foldon csuszva-maszva is kuzdeni a Juventus.Most ezek a tulajdonsagok lassan ket eve nincsenek meg a Juventusban.Ezert kell tavoznia Allegrinek,az Atletico elleni vereseg csak egy urugy.A scudettot pedig azert szarjuk le,mert nincs ellenfel a bajnoksagban.Ha most a Serie A-ban is lenne egy Barcelona-Real duo,vagy Liverpool-City kettos,hidd el az emberek tukon ulve varnak a kovetkezo bajnoki meccset,mert van ellenfel.Folyamatosan megverni olyan csapatokat akik fele akkora budzsebol gazdalkodnak,vagy fele annyit er a jatekosallomanyuk nem vala izgalmas.Most komolyan van olyan olasz csapat amelyikben szerepel 1-2 komoly klasszis?Akitol mar napokkal elotte rettegunk,hogy vajon hogy allitjuk meg az egymas elleni meccsen?Nincs,sajnos nincs,ezert nem izgalmas szamunkra a scudetto vagy a kupa.

Jamal Jamal 2019.03.08. 09:02:06

@venember83: Szerintem meg nem érted a lényeget.
Az utolsó mondatban arról van csak szó, hogy a végén csak egy maradhat, ez pedig nagyon sok mindentől függ.

Aki arra számít hogy majd itt megkenjük az Athletico száját, mert mi rohadt pipák vagyunk az nagyon elszámolta magát.
Ez nem matematika, a futball nem egy egzakt tudomány. Itt, ahogy mondja is "Türelemre, nyugalomra és felkészültségre lesz szükség."
A türelem: keresd és találd meg az ellenfél hibáit és használd ki
A nyugalom: ne menjenek fejjel a falnak.
A felkészültség: legyen egy fontos taktikai elem amire a további taktikai elemek épülhetnek

A lányomnak én is elmondom mindig, amikor egy-egy dolgozat előtt nagyon izgul, hogy nem kell mert az fog kijönni belőle hogy nem lesz képes azt sem megoldani amit biztosan tud. És szerinted nem izgul???? Hát hogy a fácán picsukájába ne tenné? Pedig tudja!
A megmérettetés attól lesz nehezebb ha sokkal nagyobb súlyt helyezünk a feladat megoldására, mint amennyiből azt valójában teljesíteni lehet.

Meg lehet nézni mennyi mindenen múlik egy meccs eredménye. Erre mondják mindig hogy ettől szép a foci és pont ettől nem lehet szép a szurkernek amikor szembesül az eseményekkel.
Sokan itt közhelyeket puffogtatnak azzal hogy Allegri távozása már nagyon érik és mindentől függetlenül mennie kell.
Hiába készíti fel mentálisan és fizikailag az embereit, egy hibás VAR döntés mindent megváltoztathat amikor ellenünk ítélnek. És elég ebből jelen esetben kettő ami miatt lehet hogy egy büntető. Erre egész egyszerűen nem tudsz felkészülni!

Az Athletico-t szerintem a lehető legegyszerűbb megoldásokkal lehet két vállra fektetni és az nem a szénné bonyolított taktika, hanem egy ügyes kontrajáték.
Az ellenfeled mindig a saját fegyverével tudod leginkább legyőzni...

Allegri több empátiát kaphatna, már csak azért is mert volt a Juventus nagyon lent és tudjuk ez mivel jár. (No money)
A keleti bölcsek szerint mindig tudnod kell hogy honnan jöttél.
A szurkoló meg amikor kell szurkoljon!!
Forza Juventus!!!!!

venember83 2019.03.08. 09:07:00

@Jamal Jamal:

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti.

Állítólag ez a klub mottója. De ha már játék nincs, eredmény se legyen. Igazad van, megtértem.

Jamal Jamal 2019.03.08. 09:28:09

@venember83:
"Vincere non è importante: è la sola cosa che conti."
Ezt én is szeretném, csak...

"De ha már játék nincs, eredmény se legyen."
Próbáltál már úgy dugni hogy a csajodnak/feleségednek aznap jött meg? :))))

Nem gondolom hogy Allegrinek ne lenne célja a győzelem. Még ha szezon végén tényleg távozni is akar, nem lenne sikeresebb az új kihívások elébe menni úgy hogy pozitív a mérleg?
Nem hiszem hogy semmit nem tesz ezért...
Van úgy hogy egy középpályás hiánya okozza a csapat vesztét.És ha ott van mindenki és teszi a dolgát, de mégis szopó van?
Én a klubnak szurkolok nem Allegrinek és ez nálam olyan mint egy házasság: jóban, rosszban. :)

Bocs az elmúlt napok blog olvasásának következménye ha úgy tűnik hogy kifakadtam.
Peace!

venember83 2019.03.08. 10:09:45

@Jamal Jamal: a probléma az, hogy kifogások/indokok a vereségre mindig vannak.

Legyen a klub megértő Allegrivel? Öt éve van a Juventusnál, nem lehet azt mondani, hogy a klubvezetés türelmetlen lett volna, és azt sem lehet mondani, hogy a mester a csapattal eredménytelen lett volna. Egyszerűen olykor váltani kell.

Az meg, hogy nincs játék, igencsak nehezen magyarázható meg, akárkinek is jött meg akármi akármikor. Főleg úgy, hogy a vezetőség megvette a közelmúlt egyik legjelentősebb futballistáját.

A United mit csinált ifistákkal a PSG ellen? Nyilván kellett a lúzerkedése a PSG-nek, de nem lehet mindig kifogásokat keresni, mert sérülések, formaingazodás mindig van.

Olykor bele kell ugrani a váltásba, ami magában hordozza a belebukás veszélyét is akár. Gondolom, hogy nyilvánvaló számodra is, hogy engem sem lehet azzal vádolni, hogy Allegrinek szurkolnék, én is inkább a Juventusnak szurkolok, ezért gondolom úgy, hogy elég volt a magyarázkodásból. Főleg előre magyarázkodni elég égő...

Jamal Jamal 2019.03.08. 10:36:08

@venember83: Ez is következmény. A trollok tolla már betöltve és szívják a vérét az idióta hozzászólásaikkal. Eleve úgy indul a csapat egy meccsnek hogy a legtöbb szimpatizáns kritikája lengi körbe a meccset. Ezért kell magyarázkodni és előre vetíteni azt amiről már írtam, nincs kőbe vésve az eredmény.
Amúgy nem csak a PSG, a Real is elbalf@szkodta a meccsét. A meccset és a győzelemhez vezető történést élőben látva nem csodálkozom azon hogy a United győzelme olyan megosztó lett...

Az hogy nincs játék továbbra is tartom hogy nem kifejezetten Allegri hibája. De nem látok a színfalak mögé, nem tudom ki hogy fúrkál/demoralizál a csapaton belül.
Az hogy CR7 itt játszik és ilyen a légkör okozhat egy belső feszültséget, van úgy hogy nekem sem tetszik ha azonos munkakörben, azonos feladatokkal/teljesítménnyel 10x többet keres egy kolléga hiszen ha arról van szó akkor a csapat ez egy egység és nincsenek egyenlőbbek. Az öt aranylabda még nem ok erre és a teljesítményét én nem látom annyival jobbnak hogy megérdemelje ezt a megkülönböztetést. Több meccsen láttam hogy mindent elkövet hogy az önzés eszközével meg is mutassa ezt. De elfogadom és szerintem a csapaton belül a többség is ezt teszi.

Nem vádollak semmivel, általánosságban értettem amit ezzel kapcsolatban írtam.

2019.03.08. 11:11:41

@venember83: Erről van szó. A magyarázkodásból már bőven sok volt. Előre magyarázkodni meg tényleg gáz. Meg amúgy is minek?!? Nem segít vele semmin és senkin. Teljesen felesleges. Ezek teljesen érthető, evidens dolgok.
Ha Allegri nagy tanár (ahogy mindig mondja), akkor tudnia kellene, hogy hol mit mondjon.
- A ajtó előtt elő kell adnia, hogy a "csak a győzelem számít".
- A csapatot nyugtatgathatja az öltözőben ahogy szükséges, meg leveheti a terhet a vállukról. De NEM A SAJTÓN KERESZTÜL, mert hülyét csinál magából, meg lejáratja ezekkel a nyilatkozatokkal a Juventust. És szerintem nem is ezért csinálja...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása