Allegri: „Benatia kérte a távozását, a klub pedig elengedte”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_13.jpgMassimiliano Allegri a Lazio elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Medhi Benatia mindenképpen távozni kívánt, ezért a klub nem kényszerítette a keretben maradásra, azonban a mester nemigen számít Paul Pogba visszatérésére.

„Medhi Benatia távozni akart, olyan döntésre jutott, ami nem volt összeegyeztethető a klub szándékaival, ezért a vezetőség megadta neki, amit szeretett volna.

Nem volt értelme olyan futballistát itt tartani, aki nem akart velünk lenni. Bárhogy is zárult, Medhi Benatia eltöltött néhány jó évet a Juventusnál, és én is bánom, hogy elhagy minket, de nem tudok a fejébe látni, és nem változtathatom meg a döntését. Ő meghozta a döntését, és erről ennyit.

A klubbal együtt kiértékeltünk különböző játékosprofilokat, akik a Juventushoz csatlakozhatnak, és szerencsére Martín Cáceres elfogadta a felkérésünket. Nagyon örülök ennek. Ez a harmadik alkalom, hogy csatlakozik hozzánk, ezért Martín ismeri a klubot, megbízható futballista, és kiegészít egy eleve erős védősort. Körülbelül három vagy négy hét múlva Andrea Barzagli is visszatér, és nagyjából ennyi.

Martín Cácerest ismerem, és véleményem szerint sokat nyújthat a Juventusnak. Nem lett volna okos négy hónapra játékost hozni a keretbe, arra várni, hogy megtanulják a nyelvet, formába lendüljenek stb. Ez túl sok időt vett volna igénybe, Martín pedig készen állt a bevetésre.”

A mercato kapcsán azt is megkérdezték a mestertől, hogy Leonardo Bonucci és Martín Cáceres visszatérése után lehet-e számítani Paul Pogba visszatérésére.

„Önök bámulatos fantáziával rendelkeznek! Szerintem nagyon nehéz elképzelni Paul Pogba visszatérését a Juventushoz.”

Ezt követően szóba került a Lazio elleni meccs ügye is. 

„Ez mindig nehéz meccs számunkra, hiszen a Lazio egy nagy skalpot próbál begyűjteni ebben a szezonban először, mi pedig reméljük, hogy ez nem sikerül nekik ellenünk. A Lazio fizikailag kiemelkedő csapat, amelynek a játékosai nagyszerű technikával rendelkeznek. A Juventushoz hasonlóan számos gólt szereztek rögzített helyzetből, hazai meccseiken pedig számos lövést megeresztettek az ellenfél kapujára.

Szóval arra készülnek, hogy a Napoli elleni vereség után kiköszörüljék a csorbát, miközben nekünk következetességre kell törekednünk. Nagyon távoli még a scudetto, és minden egyes győzelem plusz egy lépés a végső cél felé. Mindig nagyszerű dolog a Stadio Olimpico gyepén játszani, tehát minden szempontból nagyszerű teljesítményt leszünk kénytelenek nyújtani.”

A keretben jelentkező sérülések miatt Massimiliano Allegrinek nem lesz egyszerű feladata kiválasztani a legjobb csapatot a római meccsre.

„João Cancelo ismét bevethető, bár valószínűleg csak a padról fog beállni. Mario Mandžukić és talán Sami Khedira a Parma ellen már visszatérhet, Miralem Pjanić pedig már hétfő óta edzésmunkát végez.

Játszhatunk két vagy akár három középpályással. Három középpályás esetén Blaise Matuidi, Emre Can és Rodrigo Bentancur fog játszani, illetve valaki Douglas Costa és Federico Bernardeschi közül.

Ne feledjük, hogy szerdán Olasz Kupa-meccsünk lesz Bergamóban az Atalanta ellen, amely csapat mindig gondot okozott az ellenfeleknek. Jelenleg az egyetlen kérdés számomra, hogy két vagy három középpályást küldjek pályára.”

Massimiliano Allegri elmagyarázta, milyen eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek a bevethető játékosai.

„Emre Can sokat tud nyújtani, de fejlődnie kell, ezt pedig tudja is, főleg a védelem előtti mozgás tekintetében. Ez igaz Rodrigo Bentancurra is. Miralem Pjanić gyorsabb a labda mozgatása tekintetében, miközben a másik két játékos jobb a hosszú passzokban, ezért azonban az egész csapat lassabb.

Ez mindössze edzés kérdése, mivel Emre Can sokat tud segíteni a védősornak, és sokat javult az intuitív passzolgatás tekintetében. Ő is fiatal, mint Rodrigo Bentancur, és van idejük tanulni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5014590054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása