Beharangozó: Milan elleni meccs

milan_cimer.pngA Juventus számára szerdán, Dzsiddában adatik meg a lehetőség, hogy megnyerje idei első trófeáját. A Szuperkupa döntője kerül megrendezésre, amit legutóbb 2015-ben tudott megnyerni a torinói együttes. Nem csak azért lehet fontos tett megnyerni ezt a trófeát, mert régen emelhette már magasba Bianconeri aktuális kapitánya ezt a kupát, hanem mert a Juventus hoz hasonlóan, a Milan is hétszer nyerte meg a Szuperkupát. A döntőt Luca Banti vezeti, és 18:30-kor fúj majd bele sípjába, hogy kezdetét vegye a mérkőzés.

A Rossoneri a bajnokságban az ötödik helyet foglalja el, egy ponttal lemaradva a Laziótól és egy ponttal megelőzve a Romát. A milánói gárda 31 pontot gyűjtött be úgy, hogy nyolcszor nyert, hétszer játszott döntetlent és négyszer kikapott. Elég nehezen lehet megítélni Gattuso munkáját, mivel közel áll csapata a hőn állított Bajnokok Ligáját jelentő helyhez, a játék képe mégis elég gyenge és néha az eredmények sem jönnek.

A Juventus nem számíthat Mario Mandžukić, Medhi Benatia, Juan Cuadrado és Andrea Barzagli szolgálataira.

A Milan is bővelkedik hiányzókban, mivel Lucas Biglia, Suso, Mattia Caldara és Giacomo Bonaventura sem bevethető. A Sky Sport Italia szerint Gonzalo Higuaín sem fog pályára lépni, köszönhetően az átigazolásához kapcsolódó zűrnek, mivel egyelőre nincsen megegyezés a jövőjével kapcsolatban.

Az RMC Sport Network szerint ez lehet a Juventus kezdője, amivel szeretné elhódítani a Szuperkupát:
4-3-3: Szczęsny - De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić, Matuidi - Dybala, Ronaldo, Bernardeschi

Én örülnék egy ilyen kezdőnek, csupán kisebb dolgokban változtatnék.

  • Védelem: Úgy gondolom, bátran kapuba állhatna Mattia Perin is, de azt sem bánom, ha a lengyel portás védi a Zebrák kapuját. A védőfal összetétele kifogástalan, Cancelo még pihenhetne kicsit, nehogy rásérüljön. De Sciglio is megoldja ezt a posztot, ugyan a Bologna ellen elég gyengén játszott. A milánóiak számára elég nagy érvágás Suso távolléte, mivel az együttes egyik húzóembere, a támadások egyik fazonszabásza. A Bianconeri védelem véleményem szerint képes lesz megállítani az ellenfelet, és akár kapott gól nélkül lehozni az összecsapást.
  • Középpálya: A fentebb ábrázolt összeállítás szerintem teljesen megfelel. A Milan középpályáján elég kemény vágású játékosok játszanak, akik nem finomkodnak az ellenfél játékosaival. Akár Can is lehetőséget kaphat Matuidi helyett, de elégedett lennék, ha a Mister így állítaná fel a középpályát. 
  • Támadók: Ebbe nem tudok belekötni, nagyon örülnék ennek a triónak. A Rossoneri védelme nem éppen a legacélosabb, hiába áll jól csengő nevekből. Dybala játékára minden bizonnyal nem lesz jó hatással a Milan kemény stílusa, de bízom abban, hogy szépen el tudja majd végezni a feladatát. Ez a trió úgy is fel tud akár állni, hogy Bernardeschi a trequartista, Dybala a secunda punta, míg Ronaldo a center. Kíváncsi leszek, hogyan állítja össze Allegri a támadósort.

Harcos mérkőzést várok, és nem éppen szép játékot. Az AC Milan ellen nem könnyű szépen játszani, de izgalmasan lehet, ha például több gól is születik a meccsen. Nagy gólzáport nem várok, mivel valamiért a szuperkupa meccsek nem szoktak éppen jól sikerülni a Juve számára. A győzelmet elvárom, én 2:0-ás győzelmet sejtek.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr614564996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovta23 2019.01.15. 19:56:00

Valaki azt tudja e hogy minden országban lejátszák e a szuperkupát ha ugyansz a bajnok és a kupagyőztes? És miért pont a kupa második lesz a bajnok ellenfele? Miért nem a kupagyőztes ellenfele a bajnoki második? Bocs az offline -ért csak évről évre zavar hogy egy semmit nem nyert csapat mit keres egy kupadöntőben???

Il Principino 2019.01.15. 22:17:37

@kovta23: ha jól tudom minden országban az előző év bajnoka és kupagyőztese mérkőzik meg a szuperkupáért!No már most a bajnoki ezüstérmesnek ehhez köze sincs ezáltal,ezért marad a kupadöntő vesztese,mivel saját magunk ellenfele nem lehetünk :)

babo0410 2019.01.16. 01:09:01

Egyébként engem nem fog zavarni, ha mondjuk a szuperkupát megint elszórakozzuk, de cserébe triplázunk. Akkor vigasztalódjon egyesek szerint a Mikiegér kupával a Milan. Én sokkal inkább el tudnám fogadni, ha most nem nyerünk, és megint nem a miénk lesz a szuperkupa, cserébe triplázunk egy nagyot.

kovta23 2019.01.16. 06:37:31

@Il Principino: Nem kötekedni akarok és értem is mit írsz, de hogy a bajnoki győzelemhez nincs köze a másodiknak azért az túlzás. Mert a kupa második miért játszik jogosabban ?

del pipi 2019.01.16. 07:33:53

@kovta23: érdekes kérdést feszegetsz de majdnem értelmetlen mert a másodikat soha nem jegyzik csak a győzteseket, így a mi szempontunkból mindegy.@babo0410: figyu! három a magyar igazság és egy a ráadás remélem ezt a szólást a juvénél is ismerik. Babo! minden kell! forza juve!

Il Principino 2019.01.16. 09:51:09

@kovta23: mint már írtam valószínűleg azért,mert a szuperkupát a kupagyőztes és a bajnok összecsapása jelenti...ha pedig a bajnoki ezüstérmessel meccselnénk akkor azzal "kisemmiznénk" az olasz kupa sorozatot és az ottani győztest,jelen esetben ezüstérmest :) nevezhetjük ezt címegyesető meccsnek akár,mint a boxban :) a szerkesztő urak talán többet tudnak erről mondani neked ;)

kovta23 2019.01.16. 10:11:11

@Il Principino: De miért semmiznénk ki? Hisz a Juve a kupagyőztes, tehát képviseli ő a kupát, a második meg a bajnokságot

Il Principino 2019.01.16. 11:10:23

@kovta23: saját magunk ellen nem játszhatunk és mindenképp a kupában legsikeresebb csapat ellen kell játszania a bajnoknak :D a lényeg,hogy a bajnokság és a kupa legjobbja mérkőzzön meg ezért a címért :D utánunk a Milan volt a kupában a legsikeresebb :)
Ez már emberemlékezet óta így megy,de kérdezd az adott bajnokság illetékeseit,hogy miért :D

JuventusFanatikus 2019.01.16. 13:34:37

Agresti szerint is ez a kezdő lesz, annyi különbséggel, hogy Fede helyett DC kezd.

Drotkoszoru 2019.01.16. 13:56:46

@JuventusFanatikus: Én is inkább Douglas Costát olvastam több helyen a kezdőben.
@kovta23: Nem játsszák le minden országban a Szuperkupa döntőt, ha a bajnok és a kupagyőztes ugyanaz a csapat, de azért a legtöbb esetben meg szokták rendezni ekkor is. Ennek pofonegyszerű oka van: €€€$$$ŁŁŁ

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1645) játékosokról (9892) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2425) meccsek (4140) mercato (4133) nyilatkozat (7419) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4162) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása