Irány Madrid!

mandzukic_atleti_mezben.jpgA Juventus sikeresen kifogta a lehető legkellemetlenebb és legerősebb ellenfelet. Interista edző, kiváló védelem, kemény középpálya és az Aranylabda-szavazáson harmadik helyezett támadó. Ez jellemzi főleg az Atlético Madridot. Kicsit elemezzük ki a helyzetet, és mérjük fel az esélyeket.

Kezdjük azzal, hogy elég korán, a legjobb tizenhat között kerül össze a két csapat.. Annyiban biztosak lehetünk, hogy a Juve nem veszi félvállról a párharcot, az utolsó csepp vérig meg kell küzdeni a továbbjutásért. Ebből a szempontból pozitív az erős ellenfél, mert szégyenkezni semmiféleképpen nem kellene egy kiesés esetén, és elég parázs meccset láthatunk majd.

Az első meccs helyszíne messze nem lesz a legmegfelelőbb az olaszoknak. Mint ismeretes, az Atleti új stadionjában, az Estadio Wanda Metropolitanóban lesz az első találkozó, ami a Bianconeri szempontjából nem jó dolog. A spanyol gárda vezetés esetén nagyon keményen beáll védekezni, játszhatja a saját stílusát, hazai környezetben pedig igencsak nagy esély van erre a forgatókönyvre.

Az ellenfél stílusa jelenti az egyik legnagyobb veszélyt, mivel az nagyon nem fekszik a Juventusnak. Kontracsapat, a világ egyik legjobb védelmével, nagyon kemény, harcias stílussal és jók rögzített szituációkban is. A Juve pedig nem annyira otthonos a játék irányításában, a támadások kiszámíthatóak, a játékosok egy része meg nem a legkeményebb fából van faragva. Elég csak megnézni a Derby della Molét, a Torino nagyon hasonló stílusban játszik, mint a madridi egyesület.

A két csapat edzője is nagyon más stílusú. Allegri egy taktikus, aki tökéletesen tud alkalmazkodni az ellenfél játékához. Simeone nem egy taktikai zseni, de van egy jól bevált taktikája, és remek motiváló képessége.

A védelmek mindkét félen nagyon erősek, de vannak kis különbségek. A madridi kapuban véleményem szerint egy jobb kapus áll, de mindkét együttes elit portást tudhat magáénak. A szélső védők tekintetében a Juventus jobb játékosokkal rendelkezik, míg a középhátvédek esetében ez korántsem egyértelmű. Godín és Chiellini nagyon magas szintet képvisel, mondhatjuk egyenlő minőségűnek a két játékost. Bonucci és Giménez már más tészta. Az uruguayi védekező képességeit jobbnak tartom, mint Leonardóét, aki a támadásokhoz tud sokat hozzáadni.

A két klub középpályája nagyon más típusú. A spanyol gárdának nagyon jól védekező középpályája van, támadásban már kevésbé élesek. Simeone két középső embert alkalmaz, és két szélső játékost, ezek közül egyik védekezőbb felfogású, míg a másik egy tipikusabb szélső. A Juve középpályája elég érdekes, mert olyan kimondottan sem támadásban, sem védekezésben nem kiemelkedő. Mindkettőt meg szokták oldani a játékosok, de nincs olyan kimondott erőssége ennek a posztnak. Védekezésben sokat javult a Juve, támadásban még van hova fejlődni. Fizikális erőben kétségkívül az Atlético középpályája a jobb, talán Can az, aki fel tudná venni a harcot a középpályán.

A csatársor nevekre nagyon jónak tűnik, a teljesítmény más kérdés. A Juve sem úgy muzsikál, mint azt várni lehetne tőle, de ez nagyon igaz az Atléticóra is. A Matracosoknál Griezmann az, aki képes mindig váratlant húzni, addig a Juventusnál erre bárki képes, de olyan nagyon ritka, hogy egyszerre kiemelkedően játsszon minden támadó szellemű játékos. 

Várhatóan egy nagyon harcos meccset láthatunk, ahol szép játékot nem várható, de mégis nagyon izgalmas meccsre számítok. Rengeteg dolog fog múlni azon, hogy ki szerzi meg az első gólt, mivel mindkét csapatnak erőssége megvédeni az előnyét. Rengeteg dolog fog még változni februárig, addig lesz egy mercato, és még sok minden más. Addigra remélhetőleg megérkezik a nagyon várt tavaszi forma, elkerülik a csapatot a sérülések és talán egy kis erősítés érkezik, legalább mennyiségre. A Juventust várom továbbjutónak, nem csak egyszer szeretnének pályára lépni az Estadio Wanda Metroplitano gyepén. 

FORZA JUVE!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6114496296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dybalanation 2018.12.17. 21:48:21

Én azt mondom vegyük meg és adjuk kölcsönbe ahogy a legtöbb fiatal tehetséggel tesszük...

babo0410 2018.12.17. 22:51:32

És? A világ legjobb játékosa meg nálunk játszik nem? Meg akarjuk nyerni a BL-t? Akkor mindenkit meg kell verni, nincs kifogás. Nem a rinya kell, hogy de gyenge a csapat, sz@r a játék, nézhetetlen, minden hú de rossz, úgy is kiesünk, stb. NEM! Ez a Juve, nem fél senkitől, és bárkit képes megverni. Az ATMA nekünk nem szabad, hogy gondot okozzon! Mi a BL győzelmet akarjuk. Sőt triplázni szeretnénk. Akkor meg?

pedronegroo 2018.12.18. 08:43:31

Jó kis elemzés, a közhelyek indokolatlan használata ellen viszont tiltakozom!!! Allegri taktikai zsenivé való avanzsálása egy hatalmas közhely, röhejes és megalapozatlan kijelentés, nyolc felállásban játssza ugyanazt a szart, magyarán egy taktikát ismer semmi többet. Simeone nem egy taktikai zseni kijelentés is ilyen formán nem helytálló csak azért mert nem variálja a formációkat viszont kidolgozott egy taktikát a rendelkezésre álló lehetőségekből, szerényebb játékoskeretből, amivel évek óta topcsapatok közé emelte az Atletico-t. Ha nem taktikázna akkor hogyan tudná eltüntetni a csapata és a szűk elit közötti erő különbségeket a pályán???

BigP86 2018.12.18. 09:01:46

@pedronegroo: egyetértek. Allegri stabilan hozza az eredményeket, viszont a Zidane, Guardiola, Klopp féle látványos örömfocit (értem ezalatt hogy öröm nézni, nem pedig kínszenvedés mint Allegri anti fociját) nem tudja megvalósítani, pedig azt sem mondhatni, hogy nincs meg hozzá a nyers anyag mert a CR, Dybala, Mandzu, Costa, Berna tamado szekcio papiron az egyik legerosebb Europaban, de Allegri inkabb mindegyiket vedekezo kozeppalyassa kepzi át...

delpi0823 2018.12.18. 09:05:20

@pedronegroo: +1 8fele felallasban jatszatja ugyanazt a szart,ez kurva jo volt:),csak az a baj hogy sajnos tenyleg igaz.

delpi0823 2018.12.18. 09:08:58

@BigP86: En is ezt erzem,es ha nem nyerunk blt nagyon remelem hogy maxi tavozik.

niccolo 2018.12.18. 10:53:44

Gyerekek, ez az antifoci tényleg nem jó,de akkor hogyan hogy mi rúgtuk a legtöbb gólt eddig a bajnokságban? Azért hogy majdnem minden meccset megnyertünk támadni kellett nem?
Mondjuk attól rosszul vagyok én is, mikor a szöglet rúgásunkból,hazajátszunk a kapusig.

babo0410 2018.12.18. 11:06:52

@pedronegroo: @BigP86: Ki kényszerít titeket arra, hogy nézzétek, ha ennyire kínszenvedés nektek? Én kifejezetten élvezem a meccseinket. Én pont azért nézem, mert jó leülni, és megnézni. Nem úgy mint egyesek, akik már maguk sem értik miért szenvednek ilyen látványosan. Ehelyett ezer féle mást lehetne csinálni.
De nektek valamiféle örömöt okoz hétről-hétre leülni, végigszenvedni a meccseket, közben folyton azon háborogni, hogy milyen rossz minden, melyik játékos gyengébb, Allegri milyen rossz, a taktikánk milyen gyenge? Senki nem kényszerít rá, hogy olyat nézzetek, ami nem tetszik.
Pedronegroo viszont te nem érzed mennyire szánalmas az amit művelsz? Allegri nem jó, mert sz@rt játszat, ráadásul csak egyetlen taktikát ismer, ami még nézhetetlen is, ellenben Simeone milyen zseni tök ugyan ezért! Simeone is sz@rt játszhat, ő se nézhetőbb, ő is csak egy taktikát ismer, amit ezer felállásban variál, de ő ezért meg zseni. Na ezen a ponton fogytak el az érveim. Itt már az a józan ész csődöt mond. Te nyertél. Ezzel nem lehet vitába szállni. ANYÁM!

pedronegroo 2018.12.18. 11:16:51

@babo0410: Örülök hogy végre beláttad! :) Azért remélem nincs harag! :)

Il Principino 2018.12.18. 11:23:02

Hiába nincs örömfoci,mint amit én is szeretnék,DE az eredmények Allegrit igazolják és amíg jönnek,addig nem érdekel hogyan milyen játékkal,a legvégén mindig csak a győztesre emlékeznek ;) A Juve sosem a látványos focijáról volt híres,de nézzétek meg a Napolit a látványos Sarri -féle focijával mire ment a Liverpool ellen...

JuventusFanatikus 2018.12.18. 11:35:58

@pedronegroo: Látom, megint Allegri lett a Soros... Egy szóval nem említettem azt, hogy Allegri taktikai zseni lenne, de jó, hogy mondod, az a szó jobban tükrözi a valóságot, mint a "taktikus".:P Az a szar, amit játszat, elég eredményes. Tudomásom szerint szép játékért még nem adnak trófeákat. Simoene érdemeit nem vitatom, mert a világ egyik legjobb edzőinek egyike, de az Ő nem az az edző, aki bárhogy tud alkalmazkodni az ellenfélhez. Neki van egy jól bevállt taktikája (amit meg is említettem a cikkben), de az Ő igazi ereje a motivációban van.

pedronegroo 2018.12.18. 12:16:07

@JuventusFanatikus: Motiváció az van Véber Gyuriban is....

2018.12.18. 12:29:24

@babo0410: Ember, próbáld már használni az agyadat esetleg és ne ismételgesd ezt a demagóg dumát állandóan az elégedetlen SZURKOLÓKRA! Miért ülünk le legtöbben?!? Azért, mert Juventus szurkolók vagyunk b*szod! Akkor is ha a DUPLA NULLA játékot kell néznünk, akkor is leülünk és szurkolunk, hogy nyerjen a csapat. Az EREDMÉNY eléréséért. A csapatért. A klubért. De ha a produktum 0, az akkor is egy nagy 0 marad és szenvedés lesz nézni. És ez nem úgy működik, hogy valaki csak úgy választ magának szurkolni egy másik csapatot. Mert aki meg ilyet javasol, az nem szurkoló. A "szurkolóság" egy életen át tart, de nem összekeverendő a "birka" kifejezéssel.

JuventusFanatikus 2018.12.18. 13:07:10

@pedronegroo: Akkor itt be is fejezhetjük a vitát, mert nem vezet semmire.

BigP86 2018.12.18. 14:02:02

@babo0410: szerencsére magasrol xarok ra hogy mit gondolsz. :)

2018.12.18. 14:20:43

@JuventusFanatikus: Ha már Allegri. Az igazi kérdés szerintem nem is elsősorban Allegri, vagyis csak közvetve. Az az igazi kérdés, hogy a jelenlegi keretünknek nem a szebb/támadóbb játék lenne-e inkább alkalmas a BL-győzelem elérésére? Vagy kizárólag azzal? Alkalmasabbnak tűnik rá. Költői a kérdés, a választ nyilván nem tudhatjuk biztosra, különben az sok mindent megváltoztatna.

pedronegroo 2018.12.18. 14:56:12

@JuventusFanatikus: Ok, bár én még mondjuk el se kezdtem! :) Ünnepekre való tekintettel elnapoljuk, de nem úszod meg! :)

JuventusFanatikus 2018.12.18. 17:22:56

@pedronegroo: Nem is menekülök, nehogy azt hidd:) Csak egyszerűen értelmetlen lenne úgy vitázni, hogy nem veszed komolyan amit írok, kiforgatod a szavaimat. Tudom, hogy ebben a témában még egy túsztárgyaló sem tudna dűlőre jutni veled, nemhogy meggyőzni:) Egyébként kár, mert erről a témáról jót el lehetne csevegni, arról nem is beszélve, hogy vannak tények is, amit feltudnék használni:P. Máskülönben jót lehet veled vitázgatni más témában (például a szabadrúgásos beszélgetésnél, remélem láttad a Dühöngőbe a táblázatot:P), meg tök jó fej vagy, nem beszélve a kiváló humorodról. De Allegrihez, vagy Ronaldóhoz kapcsolódó témába inkább nem megyek bele.:)

JuventusFanatikus 2018.12.18. 18:02:07

@Dr. Grant: Ez nagyon érdekes dolog, mert az egész támadósorunk úgy van összerakva, hogy bármit lehet vele játszatni. Lehet beadásokra, gyors kontrákra, távoli lövésekre, stb... Ami jó dolog, tökéletesen Allegrire van kitalálva, mert úgy tudja varálni, ahogy akarja (az más kérdés, hogy ezt nem mindig teszi meg). A Mister valami beadásos perverziót akar alkalmazni úgy, hogy ez véletlenül se passzol abban a felállásban, amiben most a Juve játszik. 4-3-1-2-ben, szélsők nélkül beadásokra? Örültségnek tűnik kicsit, és talán az is. De inkább még ötlettelenebb a játék, még az is túlzás talán, hogy beadásokra játszunk, mert van itt mindenféle próbálkozás, de ezt láthatjuk legtöbbször. Elképzelem, hogy Allegri szépen a papírra írja a taktikát, szépen, nyugodtan, egy csésze kávé mellett. A védelemet tökéletesen leírja, kidolgozza, kitűnő. A középpálya már kevésbé, kicsit elveszti a türelmét, de megcsinálja azt is szervezettre. Jön a támadósor, elkezdi, majd az asztalhoz b@ssza a cerúzát, oszt ahogy a jó kőműves szokta volt mondani: Jó van az úgy! Ez látszik leginkább a meccseken, teljesen ráhagyja a támadókra, csináltok azt amit akartok. De térjünk rá a kérdésre. Teljes támadófutballt szerintem nem teljesen lehetne ezzel a kerettel. Ahhoz kellene egy nagyon erős, védekezésben biztos középpálya, olyan embekkel akik támadásban is tudják segíteni a csatárokat. Lehetne normális támadófocit ezzel a kerettel, de olyat, mint a Barcelona, City, Liverpool, stb... olyan szintűre nem hinném, hogy képes lenne a keret, már abból adódóan, hogy más stílusú támadók vannak. 4-2-3-1-ben lehetne klassz kis focit játszani, tudatosabb támadásokkal, ahogy a múltkori BL döntős évben is volt. Most középpályára is lenne ember, hogy stabilabb legyen a védekezés is. Olyan érzésem van, hogy ezzel a kerettel Allegri az, aki tudna maradandót alkotni (más ilyen kaliberű taktikus, aki ennyire univerzális nem jut eszembe). Mert ugye ha jön egy edző, akinek konkrét elképzelései vannak, egy kitalált taktixal, oda olyanokat kell igazolni, aki abban az elméletben megfelel, nem össze-vissza. Remélem kaptál választ a kérdésre, mert írtam én össze ami eszembe jutott ezzel kapcsolatban.

2018.12.18. 18:40:23

@JuventusFanatikus: Ez elméletben igaz, amit írtál, hogy mikre van összerakva a támadósor. A kérdés, hogy mire mondhatjuk ezek közül, hogy ténylegesen működik? Én nyugodt szívvel kb. semmire nem mondanám, de ha jóindulatú vagyok, akkor a "beszorítás utáni ívelgetésre" mondanám egyedül. Gyors passzos játékra egyértelműen nem és a kontrákra sem. A rögzített helyzetek a legnagyobb bukó, mert a két jó szabadrúgáslövőnk nem jut oda a szabadokhoz. Szögletből meg általában a kapusig játsszuk haza, vagy majdnem indulna belőle.
És ahogy írod, olyan is van, hogy ezt a beívelgetős játékot játsszuk szélsők nélkül.
A papíros ötlet jópofa, de hát Allegri azt nyilatkozta, hogy hamar kipattan a fejéből a taktika és a felállás és nem szokott sokat agyalni rajta.

alexGicamo 2018.12.18. 19:00:04

@babo0410: Úgy van ! Lelkesedjünk ! Szurkoljunk !
Győznünk kell, nincs kifogás ! :-)
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

JuventusFanatikus 2018.12.18. 19:01:59

@Dr. Grant: Igazából lehet kontrára is jó kis csapatot összedobni, például Douglas Costa - Cristiano Ronaldo - Bernardeschi trió papíron jól néz ki, mert mindegyik gyors, de a valóságban nem hiszem, hogy működne, arról nem is beszélve, hogy Dybala és Mario kimaradna, meg még sorolhatnám. A 4-4-2 papíron nagyon jónak tűnik, de a valóságban egy nagy nulla. A 4-2-3-1-et azért emlegetem, mert abban aránylag mindenféle támadási formát lehetne alkalmazni, sőt a játékosok is könnyebben megszerveznék a támadásokat, ha már Allgeri nem akarja:D Kiszámíthatatlanok lennénk, amit akar mindig Maxi, csak a védekezés miatt tart szerintem a Mister. Emrével pedig lehetne alkalmazni, mivel nagyon stabil, és tudná tartani a labdát is. Khedirával működöt...

steven.h 2018.12.19. 10:44:20

@JuventusFanatikus: Én még mindig azt mondom, hogy legstabilabban és legjobban idén 3 védős rendszerben játszottunk. A Young Boys ellen is akkor javult fel a játék mikor erre álltunk át. Nyilván Barzaglira már nem lehet építeni, de Benatia és Rugani is megoldás lehetne a jobb oldali belső védő szerepére, ezzel megoldódna az is hogy Bonucci erősségei domináljanak inkább, illetve elől is lehet variálni, amit így képzelnék el:

3-5-2: Szczesny-Benatia/Rugani;Bonucci;Chiellini-Cancelo;Can;Pjanic;Bentancur;Alex Sandro- Ronaldo,Dybala

3-4-1-2: Szczesny-Benatia/Rugani;Bonucci;Chiellini;Cancelo;Can;Bentancur;Alex Sandro-Dybala/Bernardeschi/Costa-Mandzukic/Dybala;Ronaldo

Lehetne 3-4-2-1 is ahova szintén minden támadónkat be lehet illeszteni, pluszban Bernardeschi és Cuadrado a szélekre lehet megoldás...

Vagy ami nálam még mindig favorit az a 4-4-2, ha jobban erőltetnénk szerintem el kezdene működni az is:

Szczesny-Cancelo;Bonucci;Chiellini;Alex Sandro-Bernardeschi;Pjanic;Can/Bentancur;Costa-Dybala;Ronaldo

Costa szerintem elég jól megtanult védekezni, a YB ellen is volt pár jó közbelépése Bernardeschit meg vissza kell hozni az év eleji formájába amikor nagy erőssége volt a csapatnak...

Nincs bajom sem a 4-2-3-1-gyel sem a 4-3-3-mal, sem a 4-3-1-2-vel, de láthatóan nem működnek úgy mint kellene...

JuventusFanatikus 2018.12.19. 12:14:30

@steven.h: A három védős rendszerekkel az a baj, hogy nem tudjuk kihozni a labdát normálisan, ez volt a fő ok, hogy abba maradt.
A 4-4-2 teljesen életképtelen ennek a csapatnak, ebben a formában. A szélekre Cuadrado stílusú játékos kellene, de Cancelo is akár megtenné, de hiába, ha a baloldalon nincs ilyen típusú játékos. Ehhez a felálláshoz védekezésben stabil játékosok kellenek, akik szórják távolról a beíveléseket + Dybala secunda punta. Eddig ahányszor ebben a hadrendben játszottunk, mindig óriási bukta volt.
A 4-2-3-1 a Chievo ellen volt csak, és nagyon jó, támadó játékot láthattunk. Az volt az átka, hogy a középpályás védekezés elég gyenge volt (Khedirával próbáltuk). Szerintem, ha megpróbálnánk Emrével, akkor sikerrel járhatnánk, neki passzolna ez a pozíció.

steven.h 2018.12.19. 12:37:24

@JuventusFanatikus: 4-4-2-t eddig még csak úgy láthattunk, hogy elől Ronaldo és Mandzukic volt, nem is működött ez egyértelmű, meg minden felállás akkor működik, ha gyakorolják. Szerintem Cuadrado pont hogy kioltja Cancelot, ezért kell elé Bernardeschi, Costa meg játszhat Sandro előtt, mivel Sandro védekezésben sokkal erősebb mint Cancelo, így megvan a balance, Dybala is azt játszhatja amihez a legjobban ért, Secunda Puntát, középen pedig akár Pjanic hiányát is elviselnék, mivel a fazonszabászok a szélen illetve Dybala lenne.

3 védős rendszer esetében nem értek veled egyet. A nagy feltámadásunk is a 3 védős rendszerrel történt, mikor a 12. helyről lettünk bajnokok, illetve idén a bologna ellen is ez a formáció hozta a legbíztatóbb játékot, ahol szintén mindenkinek az erőssége tudna kijönni és szerintem a labdakihozatallal sem volt gond azon a meccsen, cserébe a védekezésünk is stabilabb lenne.

De Allegri az edző nem én. Ha én lennék, akkor egyrészről b*szott büszke lennék magamra :D másrészről ezen két opció közt vacilálnék :D

steven.h 2018.12.19. 12:56:51

@JuventusFanatikus: Pluszban még annyit tennék hozzá, hogy nem értem miért gondolod, hogy a 4-4-2 nem életképes, miközben a 4-2-3-1 mellett kardoskodsz, ugyanúgy Costával és Cuadradoval vagy Bernával a szélen. A két felállás között hangyafütyinyi különbség van, nálam Dybala Secunda Puntát játszik szabadabb szerepkörben, mint annó Del Piero vagy épp Tevez, míg nálad trequartistát és így Ronaldo teljesen egyedül maradna elől, ami a Chievo ellen se feküdt neki amíg középen játszott.

JuventusFanatikus 2018.12.19. 13:32:21

@steven.h: Van különbség a szélsők helyezkedésében a 4-2-3-1 és a 4-4-2 között. A szélsők az utóbbinál egy vonalban vannak a középpályásokkal, és nem merészkedhetnek jóval előrébb. Így teljesen ki van ölve belőlük az, ami leginkább jellemző a szélsőinkre. Nem igazán lehet becselezni a 16-os környékén, a lapos beadások szintén. Ehhez a poszthoz olyan játékos kellene, mint Cuadrado vagy Cancelo, de a kettő nem lehet egyszerre. De láthatjuk az Atleti hogyan alkalmazza ezt a felállást, ott is hasonló skillekkel felszerelt játékosok játszanak ( Koke, Saúl, Lemar) ők tudnak mesterien beadni. Okéóo nem beszélve, hogy Pjanić srm tud kit berobbantania, mert mindenki egy sorba van vele, a csatároknak meg hiába. Oké, kell Dybala ehhez, nélküle nem sokat ér, viszont kell mellette egy jól fejelő csatár, magyarul Mario. Cr is jól fejel, de azért Mandzu a mestere ennek a szakmának.
A 4-2-3-1- ben a szélsők előrébb helyezkednek, a középpálya és az ék közötti részen. Az Bernardeschinek tökéletes poszt, és Douglas is képes lenne jó teljesítményre. Sőt, én Olaszországban megpróbálnám CR-t is a szélen játszatni, így kevésbé veszne el.
A Bologna és a Young Boys ellen tud működni, mert az ellenfél nem támadt le. Nekem tetszik a 3 védős játék, de Allegri kizárta, hogy újra elővegye, de ki tudja. A 3-4-1-2 jó lenne, úgy több értelme lenne a beadásoknak, mert Cancelo tudna előrébv lenni, a másik szélen meg Sandro biztosítana. Allegri valószínűleg féloldalasra tervezné, mint anno.

steven.h 2018.12.19. 15:12:19

@JuventusFanatikus: Ebben nem értek veled egyet. A 4-4-2-ben sem feltétlen helyezkednek egy vonalban a középpályával, bár hozzátenném, hogy teljesen mindegy mi van felrajzolva, az a lényeg, hogy mivel van megtöltve az adott felállás.

Egyébként 2003-ban Lippivel klasszikus 4-4-2-t alkalmaztuk az alábbi szerint:

www.footballuser.com/formations/2012/12/601027_Juventus.jpg

Ez nem a Conte féle 4-2-4, ez egy sima 4-4-2, ahol Nedved volt az aki Del Piero mellett szabadabb szerepkört kapott és rendre befele is cselezett.
(bár sok helyen pont Nedved szabad szerepköre miatt 4-3-1-2-nek írják fel: www.footballuser.com/formations/2018/03/1667311_Juventus.jpg). De lényeg a lényeg, hogy a jelenlegi keretünk alapján én valami hasonlót tudnék elképzelni 4 védős felállásban DC-vel "Nedved" pozícióban elől pedig Dybala és CR, ahol Dybala a secunda punta és nem csak az ívelgetésekre játszva.

Egyébként Ranieri is a klasszikus 4-4-2 híve volt és Mahrezre pl azért elég erős lenne ráhúzni, hogy nem cselezhetett befelé, vagy nem támadhatott úgy.

JuventusFanatikus 2018.12.19. 18:17:59

@steven.h: Ahány edző, annyi féleképp használja a 4-4-2-őt. Amiket írtam azt az Allegri-féle 4-4-2-re gondoltam. Csináltam pár képet, amin kicsit rajzolgattam, remélem nem hiába:) Sose csináltam még ilyet, nem tudom, hogy pontosan milyen szitukat kell kiemelni, úgyhogy csináltam párat.
kepkuldes.com/image/TNkyt
kepkuldes.com/image/TkiFi
kepkuldes.com/image/TkBfl
kepkuldes.com/image/TkDEj
kepkuldes.com/image/TkycQ
kepkuldes.com/image/TkV1F
kepkuldes.com/image/Tk5hd
kep-feltoltes.info/?pm=8XY0

A szituációk közben pár érdekességre lettem figyelmes:
- egyszerre csak egy szélső támad, a másik közel helyezkedik a középpályássorral
- Douglas az első játékrészben rengeteget húz be középre
- Bernardeschi rengeteget játszik a középpályán
- Mario rengeteget lép hátra, átvéve a szélsők pozícióját, ideiglenesen.

Többször is láttam, hogy a szélsők egy sorban helyezkedtek a középpályásokkal, nem a felrajzolt, minta hadrendre gondoltam. Sajnos nem találtam olyan szituációt, amikot tisztán látszik mind a 4 ember.

2018.12.20. 00:56:55

@JuventusFanatikus: Nálunk különben mondhat bárki bármit,egy régimódi 442 rohadtul adná magát.
Szcseszny-Cancelo,Bonucci,Chiellini,Sandro-Berna,Bentancur,Can,Douglas Costa-Dybala,Ronaldo
Azt már csak zárójelben,hogy ez a felállás mennyivel jobban mutatna mondjuk egy Eriksen-Kanté duóval,de maradjunk a realitásoknál,Pogba vagy Isco se lenne rossz középre...

steven.h 2018.12.20. 09:02:18

@fire06: +1

@JuventusFanatikus: Nagyon jók a szerkesztett képek, viszont kicsit a YB ellen én azt éreztem, hogy azért nem működött az egész mert:

1. CR és Mandzukic volt elől
2. Costa és Berna eddig eléggé jegelve volt (sérülés, eltiltás stb), őket vissza kell hozni az év eleji formájukba (főleg Bernát)
3. Nincs meg az összhang, mivel nem alkalmaztuk a felállást.

Amit én vázoltam, az működne szerintem támadásban, védekezésben egyértelműen fel kell húzni a dupla védelmi vonalat, de pont ezért lenne tökéletesen alkalmas a kontrázáshoz is.

JuventusFanatikus 2018.12.20. 11:09:58

@steven.h: Costa a sérülése óta játszott magához képest jó meccseket, és az első játékrészben nem volt olyan rossz, mivel nem kellett beívelni. Bernardeschi zseniális számokat produkált. Csak itt jön ki az, amit mondok, hogy nem a tőle megszokott szerepkörben játszott. A SPAL ellen az első félidőben ezt a hadrendet játszatta Allegri, és gyenge lett az első félidő, inkább átállt 4-3-1-2-re, Douglas játszott trequartistát, Cudrado meg középpályást. Örülnék neki, ha ez egy jó hadrend lenne, mert papíron jól néz ki. Eddig nekem van igazam:P, mert nem működik, de ha véletlenül sikeres lesz az idén, akkor mindenféleképp gratulálok neked, csak ne felejts el szólni:)

steven.h 2018.12.20. 11:24:11

@JuventusFanatikus: Jelenleg én inkább azt mondanám, hogy egyikünknek sincs igaza, mert én a 4-2-3-1-gyel vagyok úgy mint te a 4-4-2-vel :D Szóval maradjunk annyiban hogy nézzük meg év végén kinek lesz igaza és ki gratulál kinek, de mindenek felett remélhetőleg a csapatnak lehet majd gratulálni a tripláért.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása