Rugani: „Ragaszkodok ehhez a mezhez”

rugani_daniele_akcioban.jpgA Juventus sokszor háttérbe kényszerülő fiatal védője, Daniele Rugani szerint a csapatnak szembe kell néznie az elkövetett hibákkal, és tanulnia kell a legutóbbi BL-meccsen elszenvedett vereségből.

„Szembe kell néznünk a hibáinkkal, és le kell vonnunk a meccsből a tanulságokat.” - mondta kritikusan a fiatal olasz védő a meccs után.

„A szezon során számos olyan meccs lesz, amely papíron könnyűnek mutatkozik, azonban a pályán 0-0-ról kezdődik a meccs, és minden győzelmet ki kell érdemelni.

A Young Boys elleni meccsen nem azt a Juventust láttam, amely az év eleje óta hozza a jó eredményeket. El kell ismernünk a Young Boys érdemeit, mivel jó meccset játszottak, tiszteletet mutattak a csoportküzdelmek tekintetében a legjobb módon, de szerintem saját játékunkat kell kiértékelnünk.

Megismétlem, be kell látnunk a hibáinkat, mivel nem az a Juventus volt a pályán, amelyet mindannyian ismerünk, de egy rossz teljesítmény mindig szolgál tanulságokkal. Számos kihívás áll előttünk, számos célkitűzést határoztunk meg, és ez a vereség jót tehet nekünk.”

Daniele Rugani nem sok játéklehetőséget kapott a szezon során, és pletykák szintjén sokszor felmerült a távozásának a lehetősége.

„Engem a kemény munkára neveltek, keményen dolgozok edzéseken, és próbálom mindig a legjobbat adni, keveset beszélek, és próbálom inkább tettekkel bizonyítani a kvalitásaimat.

Ezt tekintem a vezérelvemnek az életben és a futballban, és a csapatomért előre tekintek. Az edző meghozza a saját döntéseit, én mindet elfogadom, mivel profi vagyok.

Természetesen az összes játékos szeretne minél többet a pályán lenni, ez nem kérdéses, de engem így neveltek és ebben az oktatásban részesültem.

Kötődést érzek ehhez a mezhez, mivel tudom, hogy kiérdemeltem a viselését, tudom, hogy milyen játékos vagyok, és szerintem bizonyítottam is az évek során ezt. Akik ezt kívánják látni, azok ezt látják, akik nem, azok nem. Ez a része a dolgoknak engem hidegen hagy.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9314481066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2018.12.14. 13:43:48

Ez mind szép és jó, de attól független hogy alàzatos és “zongora cipelő” kevés lehetőséget kap.
Én azt gondolom már 2-3 évvel ezelőtt kölcsönbe kellett volna hogy kerüljön egy közepes olasz csapatba állandó játéklehetőséggel és talán most magasabb színvonalat képviselve többet játszana.

spaolo1981 2018.12.14. 14:19:09

Bárkit felőrölne, ha keményen dolgozik, a főnöke viszont nem honorálja. Ezért nem hiszem el neki, hogy nyugodt szívvel elfogadja, hogy most (is) keveset játszik. Amúgy fura fickó nekem ez a Daniele. Túlságosan úriember egy olyan poszton, ahol elkel a zsiványság és a sportszerű, néha sportszerűtlen keménység. Szerintem még életében nem volt eltiltva.

alexGicamo 2018.12.15. 12:26:34

Nagyon szimpatikus nyilatkozat ! Határozott, letisztult, ellentmondást nem tűrő gondolamenet . No meg az alázat ! :-)
Hajrá, Rugó !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása