Beharangozó: Torino elleni meccs

torino_fc_logo.pngA Derby d'Italia után egy újabb rangadót rendeznek meg a Serie A-ban, a Derby della Molét. A Juventus a Bajnokok Ligájában elszenvedett  vereség után lép ismét pályára, a Stadio Olimpico Grande Torino gyepén. A mérkőzés szombaton lesz, 20:30-as kezdettel, a meccset Marco Guida vezeti.

A Toro az igen előkelő hatodik helyen tartózkodik, huszonkét pontot begyűjtve. A Granata eddig öt győzelmet aratott, hétszer csak döntetlent játszott, míg háromszor vereséget szenvedett. A nagyobb csapatok ellen nem igazán volt eddig képes meglepetést nyújtani a Torino. A Roma ellen kikapott a gránátvörös együttes, az Inter ellen döntetlent játszott, a Napolitól vereséget szenvedett, míg a Milan ellen csak egy pontot gyűjtött be.

A Juventus keretet hirdetett, és jó pár név nincs rajta, sérülések végett, míg Bentancur eltiltott.. Hiányozni fog a meccsen Cancelo, Cuadrado, Barzagli, Khedira és Bentancur.

A Torino olyan szerencsés helyzetben van, hogy nem kell senkit sem nélkülöznie.

Én így állítanám fel a derbire a Bianconerit:

4-3-1-2, Szczęsny - De Sciglio, Rugani, Chiellini, Alex Sandro - Emre Can, Pjanić, Matuidi - Dybala, Mandžukić, Ronaldo

  • Védelem: A kapuban maradhat a lengyel portás, míg a védelem szélein nincs más lehetőség. Középre szerintem Rugani megkaphatná a lehetőséget, Bonucci kicsit pihenhetne. A Toro két csatárral fog játszani valószínűleg. Pontosabban mondva Belotti és Iago Falqué játékára lehet számítani. Az olasz korántsem játszik olyan kimagaslóan, spanyol társa inkább képes jó játékra. A Juve szélső védőinek nem lesz komolyan dolga, mivel a Mazzarri által használt 3-5-2-ben a szélen szélső védők játszanak, ők pedig nem okozhatnak olyan sok gondot a brazil-olasz duónak. Összességében, ha feláll a Bianconeri védelme, akkor nem kell tartani komolyabban a góltól, sokkal inkább a kontrákra kell odafigyelni.
  • Középpálya: Olyan nagy választási lehetőség továbbra sincs, mivel csak három középpályás bevethető a Zebráknál. A Bikák mestere három középpályást szokott alkalmazni, köztük van az egykori Juventus játékos, Tomás Rincón is. Kemény fából faragták a Toro középpályásait, nem szokásuk finomkodni. Kreatív ember nem igazán akad ezen a poszton, csak verőemberek, úgyhogy nagyon kell figyelni Miraleméknek, hogy ne veszítsenek labdát, mert abból könnyen kontrát tud vezetni az ellenél. Pjanić és Can elég labdabiztos, Matuidi az, aki kicsit többet veszti el a játékszert, de nem tartok tőle, hogy olyan komolyat fog hibázni.
  • Támadók: Dybala elég komoly faragásra számíthat, bizonyára eléggé megnehezítik a dolgát. Úgy tűnik, hogy formába lendül, remélem tud maradandóbbat alkotni. Valószínűleg a három fős védelmet szét fogja húzni Mario és Cristiano, mivel mindkét csatár elég jó a széljátékban.

Egy nagyon harcos meccset várok, biztos vagyok benne, hogy a Bikák nagyon keményen fognak játszani, és csak reménykedhetünk, hogy nem lesz egy sérült sem. Kontrákra fognak berendezkedni, nagyon komolyan védekeznek, szeretnének legalább egy pontot otthon tartani. A Juventus szokásos, ötlettelen játéka nem biztos, hogy elég lesz, pláne, ha a beíveléseket erőltetik a Bianconeri játékosai. Három védő gyűrűjében nem lesz könnyű dolog bármelyik csatár fejére rávarázsolni a labdát. Egy igencsak szenvedős meccsre számítok, egy nyögvenyelős 1-0-ás végeredménnyel.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2414483688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása