Douglas Costa: "A kulcspillanatokban mi vagyunk a jobbak"

costa_douglas_labdaval.jpgA brazil szélső a klub hivatalos honlapjának nyilatkozva foglalta össze a szezon eddigi tapasztalatait.

A Juventus jelenlegi hadjárata már 14 diadalt számlál 15 meccsen, ami rekordnak számít a klub életében. A csapat a legnehezebb meccseken is megtalálja a győzelmekhez vezető utat, jelentős technikai és mentális erősséget mutatva.

Ezzel Douglas Costa is tisztában van, a játékos gyakran meghatározó szerepet vállal a zebramezesek sikereiben.

A támadó Massimiliano Allegri fiainak fejlődésével kapcsolatban a minap kijelentette: "Rengeteget fejlődtünk azóta, hogy a klubnál vagyok. Különleges, rendkívül erős csapat vagyunk.

Még ha nem is játszunk jól, akkor is megvan nálunk az a minőség, ami ahhoz kell, hogy a kulcspillanatokban jobbak legyünk ellenfeleinknél, és nincs szükségünk sok helyzetre, hogy gólokat szerezzünk." - fejtette ki a brazil szélső.

Azzal kapcsolatban, hogy a Serie A eddigi szezonja mekkora kihívást jelentett a klub számára, a támadó elmondta: "Olaszországban több erős csapat van. Az Inter egyenrangú ellenfelünk volt, és a Napoli is jól játszik, a Milanhoz és a Romához hasonlóan." - magyarázta Costa, hozzátéve, hogy a talján pontvadászatban mindig nagyon nehéz nyerni.

A villámléptű szélső a szerdai, Young Boys elleni Bajnokok Ligája találkozóról is szót ejtett. "Mindig a három pontot kell megcéloznunk. Nagyon zavart bennünket a Manchester United elleni vereség. Ezért hát még inkább nyernünk kell szerdán, hiszen a csoport első helyének megszerzése alapvető fontosságú a további fejlődésünk érdekében." - zárta nyilatkozatát Douglas Costa.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1214469010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2018.12.10. 18:32:12

Fura nekem Costa... Bayern eseten az volt a problémája, hogy keveset jatszik, eljött hozzánk es itt meg kevesebbet jatszik,vagy a legkor felel meg neki,vagy elég neki a fizu

2018.12.10. 19:03:08

Hát ez tényleg tök jó,ki is kell emelni a hatékonyságot és azt,hogy csúnya játékkal nyerni tudunk,de én ezt azért fennhangon nem hirdetném,főleg amíg a meccseink 90%-án csak így tudunk győzedelmeskedni...persze lehet itt magyarázni,hogy szarul játszva,ha megvan a BL,akkor ez mit se számít,csak egyrészt ez eddig ezzel a felfogással két elbukott finálét hozott,tehát nincs meg az alapja a dolognak. Ez az egyik,a másik meg,hogy tényleg nagyon jó,hogy szarul játszva nyerni tud a csapat,de kérdezem én,ha a szezon nagy részében ezek a srácok szarul játszanak,akkor mi a tökömre kapnak csillagászati fizetéseket?! Meg amíg ez a felfogás van,hogy ígyis-úgyis nyerünk,és ez milyen fantasztikus,akkor ezt vegyük úgy,hogy itt mindenki leszarja a tetszetős,eladható futballt?! Kösz a felvilágosítást...

alexGicamo 2018.12.11. 03:31:13

@fire06: Kb. megfogalmaztad a lényeget ... Igen !
Remélem, azért nem mindenki gondolja így a csapaton belül !

2018.12.11. 13:32:21

Nofene. Ezek szerint ők is látják, hogy néha rém gyengén játszanak. Ezek szerint a gyenge (támadó)játék nem csak "hálátlan szurkolói" kitaláció?
Bár olyan érzésem van, hogy ezt nagyon nem akarják hirdetni, hogy sokszor ők is úgy gondolják, ahogy a szurkolók elég nagy része és Costa most eléggé elszólta magát. Lehet, hogy kapni fog érte...

2018.12.11. 13:47:58

@Dr. Grant: Ez inkább úgy hangzana, hogy "Akkor is AMIKOR nem játszunk jól, megvan nálunk az a minőség (...)"

"...anche quando non giochiamo bene, riusciamo a fare la differenza..."

2018.12.11. 14:26:40

@Il Pjanista: Huhh. Jogos, de így még rosszabb. Ha innen nézzük, akkor a "Még ha nem is játszunk jól" akkor azt sejteti, hogy szerinte soha (vagy nagyrészt) nem játszanak jól.
És nem azt, hogy néha nem játszanak jól.

2018.12.11. 14:39:27

@Dr. Grant: Nem tudom, szerintem semmi ilyesmire nem gondolt az adott pillanatban, amikor ezt mondta. Csak simán azzal akarta kihangsúlyozni a keret "minőségét", hogy még ha rosszul is játszunk, akkor is be tudjuk húzni a meccseket.

De persze nincsenek illúzióim, szerintem mindenki tisztában van vele a csapatban, hogy nem vagyunk egy közönségszórakoztó brigád. :) Talán ezen a legtöbbet pont Douglas Costa tudna segíteni, csak a 10-esünket nem rakhatjuk a kispadra...

2018.12.11. 16:46:48

@Il Pjanista: Persze, sanszos ez is. Ebben az esetben is eléggé öngól, mert ennek kapcsán már magyarázkodnia kell, ha rákérdeznek az újságírók, mert nem ez a közvetlen értelme az elmondottaknak. És amúgy sem pengetném a helyében azt a témát (nem azzal példálóznék), ami miatt a legtöbb kritikát kapják. Nem volt véletlen Allegri cirkuszos példás kirohanása sem.

2018.12.11. 21:22:43

@Il Pjanista: Miért kéne a tizesünket leültetni azért,hogy Costa játsszon?! Tudtommal 11 ember lehet egyszerre a pályán,ők ketten eddig kettő,még azért beférnek páran...

2018.12.11. 21:31:05

@fire06: Nem kellene hogy bérelt helye legyen Dybalának a kezdőben, ha folyamatosan szarul játszik. Egyérteműen őt venném ki a csapatból, nem pedig Mandzukicot vagy Ronaldot, sem pedig egy középpályást.

2018.12.12. 11:10:15

@Il Pjanista: Attól,hogy Mandzukicra van játszva minden,mert taktikailag képtelenek vagyunk mást felépíteni,mint azt,hogy betosszuk középre,majd a tank megoldja,attól Mandzu,de még Ronaldo is pont ugyanolyan szarul játszanak,mint Dybala. Amíg senki nem tesz többet hozzá,nemtudom miért ő van elővéve,csak a vak nem látja,hogy ez a brusztolós szar,amit focizunk,neki soha nem is fog menni,ahogyan Costának és Ronaldónak se. A középpályásokat meg hagyjuk is,támadásban állófocit játszanak csak,bármelyiket kiveheted,gyakorlatilag semmi vesztenivaló,alibizni Khedira is tud Pjanic helyett,egyedül a szabadrúgásai és szögletei jelentenek valós veszélyt az ellenfélre,fogni nem kell őt,mert közelébe nem megy a kapunak,ha kergetik se.

2018.12.12. 13:02:04

@fire06: Nem értem Mandzukic és Ronaldo hogy játszhatnának szarul, amikor lövik a gólokat, hiszen ezért vannak a pályán. Dybalának semmi ráhatása nincs a játékra, azon túl, hogy folyamatosan elakad nála a támadás, még a gólokban és gólpasszokban sem jeleskedi. Bernardeschi is 100-szor jobb volt nála amikor játszott, ahogy Douglas Costa is, még ha ez esetben nem is ugyanaz a csapat felállása.

Azt meg láthattuk tavaly, hogy mi történik, ha 2-en játszanak csak a középpályán...

2018.12.12. 13:47:41

@Il Pjanista: A "lehorgonyzott tanker" Mandzukichoz ki juttatná oda a labdát támadásnál hátulról a meccs nagy részében? (hacsak nem 100%-ban a felállt védelem melletti beívelgetésekre akarunk alapozni, mert attól sem járunk messze)

2018.12.12. 14:32:57

@Dr. Grant: Douglas Costa vagy Bernardeschi. :) Meg Cancelo, Ronaldo, Bentancur, Alex Sandro...

2018.12.12. 14:36:54

@Dr. Grant: Sőt szerintem Ronaldo és Mandzukic is még sokkal hatékonyabb lenne, ha Douglas Costa játszana Dybala helyett. Egyrészt sokkal jobban alkalmas arra, hogy felhozza a labdát a középpályáról, másrészt Ő tényleg jól tud beadni a szélről is, amire nagyon nagy szüksége lenne Ronaldonak és a horvátnak is. Jelenleg csak Cancelo képes veszélyesen beadni a kapu elé.

2018.12.12. 16:35:27

@Il Pjanista: Végül is. Meg a 2 kapusunk is ha előrevágják a ***ba. :-) Mandzukic hatékonyabb? Egy bója, akinek a fejére kell ívelni a labdát. Ennél több gólt sehogysem fog rúgni. Az is már jó, hogy ennyiszer betalál ennek fényében. Jól fejel, de technikailag még Higutól is messze van. Én inkább azt remélem, hogy nem romlik le a gólátlaga (ha már Allegrinél bérelt helye van), mert sajnos azok az évek reálisabbak voltak (az ő adottságait ismerve), amikor jóval kevesebb gólt rúgott. Viszont gyors, kreatív játék, vagy kontrák így nem lesznek, mert azokat megakasztja és ebben Ronaldot is ő zavarja és nem Dybala. Már, ha ez cél. Ha nem, akkor pipa. Viszont kicserélheted Dybalát Costára (szokta is néha Allegri), kicsit maximum gyorsul ugyanaz a kínlódás, ami addig volt, de a játék nem változik meg gyökeresen. Ez sem véletlen. Nem Mandzukic hibája a játékstílus, viszont, csak ő illeszkedik ehhez a szenvedéses semmihez. Sem Dybala, sem Costa, sem Ronaldo, senki másnak nem jó ez, aki "játszaná" ezt a játékot.

2018.12.12. 17:45:58

@Dr. Grant: "Egy bója, akinek a fejére kell ívelni a labdát." Ezért lenne jobb, ha minél többen tudnák a fejére rúgdosni a labdát, mert Cancelon (és Ronaldon ha éppen a szélen van) kívül senki nem képes erre.

Én nagy Higuain-fan voltam/vagyok és nagyon nem tartottam jó öteltnek a szezon elején, hogy csak Mandzukic maradt csatárposztra, de azt kell mondanom, hogy kezd megcáfolni. Idén korántsem szerencsétlenkedik annyit a kapu előtt, mint eddig, én is csak remélem, hogy ez így is marad.

Szerintem nem Mandzukic "hibája" a játékstílus, egy ilyen játékost bőven el kéne bírnia a csapatnak. Sőt tulajdonképpen minden TOP csapatnál van egy ilyen befejező csatár, a Barcánál pl. Suarez 100-szor nagyobb szerencsétlen(...né vált az utóbbi évek alatt). Ő még annyit sem csinál a pályán mint a horvát. A játékot sokkal inkább Dybalának kellene szépítgetnie, de erre ő sajnos képtelen. Sajnos nem sokszor láthattuk a Costa-Ronaldo-Mandzukic triót a pályán, de szerintem sokat javulhatna a csapat játéka. Ha van egy csomó jó szélső a csapatunkban akkor haszálni kellene őket és nem belepaszírozni Dybalát egy olyan felállásba, ahol nem tud sehol sem jól teljesíteni. És teszi mindenzt Douglas Costa, Bernardeschi, Cuadrado kárára.

2018.12.12. 17:50:03

@Dr. Grant: Te elhiszed ezt az embert?! Én nem értem...utálom Suarezt,mint a szart,de amikor azt írta ő bénább Mandzukicnál,majdnem lefordultam a székről...

2018.12.12. 18:15:09

@fire06: Azért ajánlom, hogy nézz meg 1-2 Barca meccset az utóbbi 2 évből. :) Finoman fogalmazva sem a liverpooli Suarezt fogod viszontlátni. :)

2018.12.12. 19:21:10

@Il Pjanista: Az lehet,de,hogy nem is Mandzukicot,az viszont fix! Ég és föld a különbség!

2018.12.12. 19:33:24

@fire06: Erről teljesen értelmetlen vitázni, nem ez volt a mondandóm lényege... Pláne nem az, hogy a kettő közül melyik a jobb/technikásabb játékos. Suarez annyira vesz részt az összjátékban, mint nálunk Mandzukic. A meccsek 95%-ában Ő ér a legkevesebbszer a labdához a Barcelonában. Ennyi. (Emellett meg amúgy teljesen leépült a liverpooli időszakához képes.)
Akkor képzeld oda a helyére Benzemát, ha neked az jobban megfelel.

2018.12.12. 20:48:22

@Il Pjanista: Nyilván jelenleg csak Cancelo és Costa képes beadni neki igazán, de szerintem nem ebbe az irányba kellene menni a fő játékstílussal, mert borzasztóan kiszámítható és statikus. És erre rájönnek az ellenfelek is.
A Mandzukicos dolgokat szerintem kb én is ugyanazokat írtam előtte.
De ha Dybalát "játékszépítgetőnek" akarjuk használni, akkor igen nagy a baj...

2018.12.12. 20:49:56

@fire06: Túlzás, persze. Még egy kiégett Suarez is más kategória. Meg amúgy is 2 teljesen különböző stílusú játékos.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása