Allegri: „Meg kell tanulnunk egy lépéssel előre gondolkodni”

allegri_massimiliano_karba_tett_kezzel.jpgMassimiliano Allegri a SPAL feletti magabiztos győzelem után kiemelte Douglas Costa és Rodrigo Bentancur játékát, illetve arról beszélt, hogy előre kell gondolkodni, ahogyan Cristiano Ronaldo tette.

„Nem volt egyszerű, mivel a válogatott szünetek utáni 10 meccsen eddig csak 20 pontot gyűjtöttünk.” - kezdte az elemzést a mester a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Az első félidőben nagyobb nehézségeink adódtak, mint a másodikban, amikor módosítottunk egy-két dolgon, például Douglas Costa bekerült Ronaldo és Mario Mandžukić mögé, ez segített a csapatnak úgy a labda nélküli, mint a labdás helyzetekben.

Douglas Costa kicsit nehezebb időszakot tudhat magáénak a sérülések és egyéb problémák miatt, de ma este jól teljesített, főleg mivel sikerült megvillogtatnia a tartását és a képességeit.

Rodrigo Bentancur rengeteget fejlődött, de továbbra is kisebb előrelépésre szorul a labda megjátszása tekintetében, mivel a megfelelő passzt kell választania. Az időzítés nagyon fontos ezekben a helyzetekben, hogy a csapattársat jó pozícióban találd meg a labdával.

Miralem Pjanić és Rodrigo Bentancur viszonylag statikus pozíciót foglalt el ma este, különben a SPAL ellentámadásainak tettük volna ki magunkat.

Ronaldo rendkívül gyorsan mozog és gondolkodik, ahogy meglátta Douglas Costát a szeme sarkában, azonnal visszahúzta a passzt. Mindannyiunknak fejlődni kell ebben a tekintetben, hogy már a következő mozgás utáni lépésre gondoljunk.

Figyelni szoktam az ellenfelek jellemzőit, de a döntéseimet mindenekelőtt a motiváció és a határozottság alapján hozom meg. Olykor a padozás jót tesz a játékosoknak, különösen ha sokat játszottak, és kicsit elálmosodtak.

Nagyon versenyképes keret áll rendelkezésünkre. Daniele Rugani nagyon jó futballista, de öt kiváló védővel rendelkezünk. Medhi Benatia játszott a Milan elleni meccsen, mert az a találkozó az ő stílusához illett, le kellett fülelnie a beíveléseket a büntetőterületen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9914391338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2018.11.25. 12:31:52

Costa volt a legjobb tegnap szerintem,FJ

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása