Ubaldo Rugani: "Ez a történet hamarosan lezárul"

rugani_daniele_akcioban.jpgA Juventusnál továbbra is mellőzött Daniele Rugani édesapja, Ubaldo Rugani a közösségi médián keresztül jelezte, tarthatatlanná vált a fiatal védőjátékos helyzete, ezért mihamarabbi változtatásokra lesz szükség az ügyben.

Az általa közzétett képen a védő portréja látható, amint az olasz válogatott kispadján ül az Egyesült Államok elleni barátságos mérkőzés közben.

A megnyilvánulás természetesen még nagyobb táptalajt szolgáltat majd a pletykáknak, amelyek arról szólnak, Rugani elunta a várakozást, s hamarosan elhagyja az Allianz Stadiumot.

"Semmit sem szükséges mondani. Ez az arc mindent megmagyaráz. Ez a történet azonban hamarosan lezárul, s mindent visszaszerzünk, amit megérdemlünk. Vamos DR24, a legjobb olasz védő egész életemben." - írta elfogultságtól nem mentes kommentárját Ubaldo Rugani.

Ugyan konkrétumokkal nem szolgált, az édesapa üzenetének címzettje alig titkoltan a Juventus és az a Massimiliano Allegri volt, aki a jelenlegi szezon során mindössze három mérkőzést és 181 perc játékot engedélyezett Ruganinak. 

Az eddigi érdeklődőkhöz, az AC Milanhoz és a Chelseahez most csatlakozott az AS Roma is, amely akár már januárban menekülő útvonalat kínálna a védőnek, s a Corriere dello Sport értesülései szerint a játékos ügynöke a napokban a rómaiak edzőközpontjában járt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4914388494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2018.11.23. 11:15:48

Tényleg van valami bibi vele ha nem kap több lehetőséget.

jeneiPALI 2018.11.23. 11:22:54

Nem kiemelkedö játékos szerintem , magasabb szinten ö kevés, mint pl De Light ö kéne nekunk rá lehet mondani hogy megüti aJuve szintjét már most is ,Rugáni semmi extrát nem mutat már amikor játszik jó ötlet ha eladják vagy cserélik.

Andras74 2018.11.23. 11:33:43

@jeneiPALI: csak külföldre szabad eladni. Hadd fizesse ki a Dinamo London!

Mitya10 2018.11.23. 12:15:24

10 misi plusz Rugani a Hollandért. Fifában biztos elég lenne :D

JuventusFanatikus 2018.11.23. 12:21:15

@Mitya10: Olvastam olyat, hogy lehet valami hasonló üzlet. Manolas-Rugani csere + kis pénz.

Sztovicska 2018.11.23. 12:59:45

Nincs a Juve szintjén. Ennyi

2018.11.23. 13:05:14

Csoda, hogy eddig is bírta cérnával. Én azért nem vennék rá mérget, hogy vele van a baj. Éles meccseken messze nem neki volt a legtöbb kapitális hibája (sem).

Juvegaspy 2018.11.23. 13:44:06

@Dr. Grant: azert ehhez hozza tartozik hogy hany eles meccsen jatszott?

2018.11.23. 14:30:06

@Juvegaspy: Több éles meccsen senki nem tud bizonyítani, mint amennyin pályára lép.

2018.11.23. 16:31:05

Rugani olaszban max egy középcsapatban tudna alapember lenni. Sajnos nálunk nincs helye. Örök ígéret marad.

Mitya10 2018.11.23. 17:28:09

@JuventusFanatikus: Ugye csak szivatsz. Én utálom Manolast...

del pipi 2018.11.23. 18:06:35

ha nem juve szint miért tartották itt olyan sokáig? talán azért mert ha Bonu vagy Chiello megsérül akkor van hova nyúlni még hogy olasz középcsapat ez vicc ! de majd sztovicska man ugyis mondja hogy szar! én drukkolok neki hogy jó csapatba kerüljön! vamos DR24 ! NÁLAM A HARMADIK LEGJOBB OLASZ VÉDŐ!

2018.11.23. 18:17:32

@MGB75: Szerintem sem 100%, hogy lehetne belőle a Juventusban kezdő védő. De 3. számú? Akár Benatia helyett? Ráadásul fiatal. Barza már nem sokat tud vállalni. Chiellini kezd sérülékeny lenni, nem lenne jó, ha az 1 szem Bonucci maradna csak mert Rugani meg lelépne. Az 5 belső védő túl sok, több is panaszkodik közülük emiatt, de ha pechünk van, még akár 1-re is csökkenhet az az 5.

JuventusFanatikus 2018.11.23. 19:12:52

@Mitya10: Nem kell annyira megijedned, ahol olvastam nem tüntettek fel forrást, szóval egyelőre csak pletyka.

babo0410 2018.11.23. 23:09:38

Úgy szidjátok, hogy komoly tétmeccseken szinte nem is kapott esélyt. Az a Benatia, aki ezer hibát vét, sokkal alőbb kap esélyt. És az az érdekes, hogy Allegri egyik fiatalnak se ad elég lehetőséget. Nem mer annyit kockáztatni, hogy 1-1 fiatalt beépítsen. Pedig nagy szükség lenne rá. Nem szabad az olasz játékosainkat elherdálni, mert akkor olyanok leszünk kb, mint a City vagy a PSG. Semmi identitásunk nem marad. Rugani nagyon tehetséges, és szerintem egy igen higgadt védő. Ha több lehetőséget kapna, biztosra veszem, hogy belejönne. Én mindenáron megtartanám. Szomorú lennék, ha a közeljövőben (max 2-3 év) már a védelemben se maradna olasz játékosunk, ahol mindig is az olaszok voltak előtérben.
És azt senki ne mondja, hogy nincsenek tehetséges olasz fiatalok. Egyszerűen nem merik a csapatok bevetni. Akik lehetőséget kapnak, mint Barella, Chiesa, Bernardeschi is, azok igazolják, hogy vannak még tehetségek.
Én nem engedném el Ruganit, ellenben több szerepet szánnék neki.

del pipi 2018.11.24. 04:43:15

@babo0410: Uram önnek teljesen igaza van!

2018.11.24. 09:17:48

@babo0410:

"Úgy szidjátok, hogy komoly tétmeccseken szinte nem is kapott esélyt."

Tavaly szerintem elég sok esélyt kapott és nem élt vele. Az a baj vele kapcsolatban, hogy amikor játszik akkor sem hoz olyan extrát, amivel meg tudna ragadni a csapatban. Tőle csak kiugróan sz@r teljesítményre emlékszem (pl. Inter elleni kupavisszavágó), míg kiugróan jó egy sem jut eszembe. Az igaz, hogy Benatia is szokott hibázni (engem egyébként meglep a folyamatos szidása, Chiellini legalább annyit ront egy meccsen, mint Ő), de neki szoktak olyan meccsei lenni, ahol világklasszis teljesítményt hoz. Tavaly pedig a világklasszis formáját képes volt 2-3 hónapon keresztül is folyamatosan biztosítani.

"És az az érdekes, hogy Allegri egyik fiatalnak se ad elég lehetőséget."

Én sosem értem, amikor ezt felhozza valaki Allegri ellen. Milyen fiatalok vannak a csapatban, akiket be lehetne építeni? Most megnéztem, Bentancur az első szezonjában, 20 évesen 27 meccset játszott, idén pedig a tavalyinál is több lehetőséget kap. Rajta kívül nem tudom, hogy van-e valóban fiatal játékos a keretben. Rugani is 24 éves és pechje van, hogy van a posztán még 4 játékos, de szemmel láthatóan nem akkora tehetség, ha négy év alatt képtelen volt bejátszania magát a csapatba.
Rajtakívül 24 éves még Cancelo, aki alap kezdő és Bernardeschi, aki a sérüléséig folyamatosan játszott.
A Primavera csapat játékosai meg eddigi felnőtt karrierjük alapján egy jó Serie B-s játékosok, legjobb esetben pedig eljuthatnak egy Serie A középcsapatig. Itt például Clemenzára gondolok, aki 2. éve van kölcsönben a Serie B-ben 21 évesen és a Primavera csapat legnagyobb tehetsége volt.

"És azt senki ne mondja, hogy nincsenek tehetséges olasz fiatalok. Egyszerűen nem merik a csapatok bevetni."

Én még ezzel sem értek egyet. Vannak olasz fiatalok a csapatokban, akik megkapják a lehetőséget, csak túl középszerűek ahhoz, hogy felhívják magukra a figyelmet. Meg lehet nézni, hogy a Romában a Pellegrini-Cristante duónak mennyire sikerült pótolnia Strootmant és Nainggolant. Az általad említett nevek inkább csak azt bizonyítják, hogy be merik vetni a fiatalokat a csapatok, de nagyon kevés játékos van aki elég jó ahhoz, hogy élni is tudjon azzal.

2018.11.24. 10:06:34

@Il Pjanista: Az első egyáltalán nem igaz. Rugani megállta a helyét, amikor lehetőséget kapott.
A második: miért nincsen sok fiatal a keretben vajon? (költői kérdés) Ha most tartanánk 1994-nél, akkor azt mondanám, hogy sosem lesz Del Pieronk, mert fel sem merülne sem a vezetőségben, hogy ne kölcsön adja 1000 helyre, sem Allegriben, hogy tényleges és nem csak statisztika-hivatkozásra elegendő mennyiségű esélyt adjon neki.
A harmadikra: az valószínűleg igaz, hogy akkora tehetségek jelenleg nincsenek, mint Del Piero volt, de ha "csak" akkora tehetségek vannak, mint Rugani, Caldara, Bentancur, Bernardeschi, egy olasz kis -, vagy középcsapat elleni meccset tükörsimán kellene hozni velük is, a sztárok pihentetésével, akiket nem kellene kínlódtatni azokon a meccseken is. Ha ez akár Allegri hibájából, akár amiatt nem megy, mert erre sem alkalmasak, akkor meg kár őket a csapatnál tartani, sőt megvenni sem kellett volna.

2018.11.24. 11:08:59

@Dr. Grant:
Megállni a helyét ezen a szinten már nem elég, az Empoliban az volt. Semmi plusz nincs benne, ami bent tartaná a csapatban, ellentétben még a sokak által szidott Benatiával is. Rugani néha lehoz egy meccset közepesen, nagyobb hiba nélkül, néha pedig gyengén. Egyelőre csak ennyit mutatott Juventus mezben.

Persze, nyilvánvalóan Allegri hibája, hogy nem hoznak fiatal játékosokat a csapatba. Azért a 23 éves Bernardeschiért csak kidobtunk 45 milliót, pedig Ő sem ér ennyit, de még mindig Ő az egyetlen valamirevaló "fiatal" olasz. A kölcsönadásokat meg nem kell ördögtől való dolognak tekinteni. Miért kéne beépíteni egy olyan játékost a Juventusba, aki egy pl. Padovából sem emelkedik ki? Eddig ki mutatta azt meg, hogy hiba volt nem számítani rá a Juventusnál? Boakye, Masi?

"...Rugani, Caldara, Bentancur, Bernardeschi, egy olasz kis -, vagy középcsapat elleni meccset tükörsimán kellene hozni velük is"

Miért jelenleg mi a helyzet? Ha nem lenne sérült a fél keret, akkor több tér maradna rotálni a keretet, de ne mondjuk már, hogy Allegri nem tesz meg ezért mindent. Ahogy mondtam, bernardeschi és Bentancur folyamatosan játszottak idén (az olasz addig amíg meg nem sérült). Az elmúlt hónapban 3 egészséges középpályása és 4 egészséges támadója volt a csapatnak. Allegri rotálásával szeritnem nincs gond, De Scigliot is amikor tudja beveti a kis csapatok ellen.

2018.11.24. 11:22:24

@Il Pjanista: Dehogynem elég. 3. számú védőnek meg aztán főképp elég, ha megállja a helyét. Egy Juventusnak, ha olasz kis, vagy középcsapat ellen középső védőben van szüksége extra teljesítményre, ott már valami nem oké. A plusz inkább középpályán, vagy a csatársorban kell. Azért ez nem a BL. Benatia meg hiába hoz néha extrát, ha nagy hibákat is pakol hozzá, ugyanott van vele, vagy még ott sem. A Milan ellen mondjuk szerencséje volt, hogy már az első félidőben nem bosszulta meg magát az újabb nagy hibája és a 2. félidőben fel tudott javulni. Mert azért az nem vita tárgya, egy középső védő ne játsszon agyatlanul hadonászó polipot a saját 16-osán belül, amikor tudja, mi a következménye.

2018.11.24. 11:36:01

@Dr. Grant: Ja persze, kiesőjelöltek ellen játszhat Rugani, csak a fontos meccseken játszanak a jobb képességű védők, Chiellini, Benatia és Bonucci. Csak akkor nem kell panaszkodni, hogy nem játszott elég meccset tavaly, mivel a védők közül csak Chiellini rendelkezett több lejátszott mérkőzéssel a bajnokságban.
De én azt gondolom Ruganinak nagyobb célja van annál, mint a harmadikszámú védő pozíciójának betöltése. Ahhoz pedig egyszerűen nem elég jó, legalábbis a Juventusnál biztosan nem, ahol 3-4 jobb opció is van nála jelenleg.

Beantia meg az agyatlanul hadonászó polip.... No offense, de nézd meg újból a jelenetet. :) Ez tipikusan az a Benatia féle "hiba" volt, ami csak azért hiba mert Benatia követte el. :) Fél méterről rápattant a kezére a labda, tényleg óriási felelőssége van a dologban... Egyébként jó, hogy felhozod a Milan elleni meccset, MINDKÉT félidőt tekitnve Benatia volt a csapat legjobbja.

2018.11.24. 12:00:48

@Il Pjanista: Kiesőjelöltek? Benatia, mint jó képességű? Ez így már teljesen komolytalan részedről. :-) A tipikusan Benatia-féle hibán jót is nevettem. :-D
Azt viszont komolyan meg kellene végre érteni, hogy egy középső védő szorítsa el a kezét a 16-oson belül ilyen esetben és akkor nem tud "fél méterről rápattanni a labda". Néhányan közülük ráadásul inkább a hátuk mögé szorítják, ezzel is csökkentve a kockázatot.

CamPIPIone 2018.11.24. 12:06:34

@Il Pjanista: Jó hogy felhoztad a rotálást. Allegri tánylegesen csak akkor rotál ha sérülés van. Ha Cuadrado vagy Dybala szolidab szezont hozott vola le, Costa, és Berna is, még mindig a padon ülne 10-20 perc játékidőkkel meccsenként. Egyedüli ellenpélda Cancelo volt, senki más.

2018.11.24. 14:06:24

@Dr. Grant: Ez a tizenegyes hibaként való emlegetése a komolytalan, nevetséges és szánalmas. Teljesen másként látjuk azt a szituációt, feleslges túltárgyalni. Ha szerinted "polipként hadonászott" a kezével, akkor nem tudom mire gondoljak... Futkorásszon a pályán zsebre dugott kézzel? Egy futó ember nem tudja teljesen maga mellett tartani a kezét, elhúzni meg végképp nem tudja egy tizd másodperc alatt ha rárúgják a labdát. Nem tudom, hogy fociztál-e életedben, de ha igen akkor ezt nyilván te is megtudod erősíteni. Erre még tizenegyes sem feltétlenül járt volna, hibának nevezni ostobaság.

"Néhányan közülük ráadásul inkább a hátuk mögé szorítják, ezzel is csökkentve a kockázatot."
Ezt nem mondhatod komolyan... szerinted ez tényleg az a szituáció volt ahol hátraszorított kézzel ki lehetett volna lépni az emberre? Higuain gólhelyzetbe kerülését kellett megakadályozni, nem egy beadást, aminél -valóban, ahogy írod- hátra szokták szorítani a kezüket a védők.

Ruganihoz vissza. Akkor úgy írom, hogy azok ellen a csapatok ellen nyugodtan játszhat, ahol nincs komoly tét és nincs nagy nyomás alatt a védelem. Ha zavarja a szemed, hogy azt írtam "kiesőjelöltek", akkor legyen alsóházi csapatok. :) Rangadókon, valamint nehezebbnek ígérkező meccseken Bonucci, Chiellini és Benatia közül kell kettőt játszatni, nyilván elsősorban a két olaszt. És akár komolytalannak tartod, akár nem Benatia egy jó képességű játékos. Nem TOP védő, de nevetséges őt ennyire lenézni. Még azt is hozzátszem, hogy a Juventus legjobb védője volt a tavalyi szezonban, csak hogy megint derülhess egy jót. :)

2018.11.24. 14:09:26

@Il Pjanista: Ha a "11-es szituációt" másként látod, nem értesz a focihoz. Ennyi. Ebből tényleg nem lehet többet kihozni.

2018.11.24. 14:10:36

@CamPIPIone: Persze, imádom az ilyen találgatásokat... Örülük, hogy ennyire belelátsz Allegri fejébe, de én azért nem fogok meglepődni ha este hatkor Perin, Rugani, De Sciglio, Costa, Cuadrado és Bentancur mind-mind kezdő lesz a SPAL ellen, hogy pihenhessen Chiellini, Cancelo, Szczesny, Dybala és Matuidi, akik közül mellesleg semelyik játékos nem sérült. :)

2018.11.24. 14:14:16

@Dr. Grant: Köszi, hogy érvekkel is alátámasztottad ezt az állításodat. :) Ha felveszek egy szemüveget már valóban látom, ahogy Benatia "polipként hadonászik". Eddig teljesen úgy tűnt, hogy Higuain fél méterről rárúgta a labdát a teste mellett tartott kezére.

2018.11.24. 14:17:11

@Dr. Grant: Azért gyorsan lecsekkoltam a Bianka nénit, hogy tényleg csak én vagyok ilyen hozzá nem értő. Én teljes mértékben egyetértek azzal amit benito írt:

"Azzal kezdem, hogy ezeket mostanában le szokták fújni, úgyhogy elfogadtam az ítéletet. Pedig jogosnak semmiképpen nem tartom, mert egy belőtt passz perdült fel Röfi kacska lábán nagyjából 70 centire a mit sem sejtő berber kezén. Ha akarta volna, akkor sem tudta volna ilyen gyorsan odakapni a kezét, ha a labda megállítása lett volna a célja. Persze akár számíthatott volna rá, hogy Higuaín nem tudja átvenni, mert egész este nem tudott átvenni egy labdát sem (később még lesz szó róla), de vélhetően inkább arról volt szó, hogy a mozgása abszolút logikus következményeként vette fel a testhelyzetet."

2018.11.24. 15:29:05

@Il Pjanista: Érvet? Az érvet leírtam már többször is ehhez a cikkhez. Kezdem azt hinni, hogy csak trollkodásra regisztráltad az "Il Pjanista" nevet, nem rémlik korábbról. Viszont van olyan blogos szurkolótárs, akinek a stílusa elég ismerős az írásból.
Benito egy korrekt blogger, szurkoló, mint mi, akit amúgy én is bírok. Ha egyetértesz vele, az nem cáfolata semminek, mert egy védő 1000-féleképpen is elkerülhet egy véleményes szituációt. Más helyezkedéssel, más mozgással, leszorított karral, stb. Azon van a hangsúly, hogy van, akinek sikerül, van akinek nem. Benatiának ez pont sorra nem szokott sikerülni. Amúgy benito is inkább a bírói ítélet véleményességét elemzi, mint Benatia-t. (Ha ezek esetleg érvnek számítanak)

2018.11.24. 15:45:46

@Dr. Grant: Isten ments, ha egy "szurkolótársra" gondolunk :D Voltam már más néven regisztálva, de nem hiszem, hogy arra gondolsz... "Nattorio" egyébiránt. :)
Semmi olyat nem írtam, ami ellened szól én csak nem értem ezt a Benatia kritikát, és leírtam a saját véleményemet babo hozzászólásáról. (Egyébként én nem is akartam Ruganiról Benatiáig kalandozni...) Ellenben te azt állítottad, hogy ha máshogy látom a szitut, akkor egyszerűen nem értek hozzá, pedig ebben a helyzetben szerintem nem lehet konkrét igazságról beszélni. Azt viszont nyugodtan megoszthatjuk a másikkal, hogy ki hogy látta a történteket. És elnézést ha valami kicsit erősre sikeredett tőlem! :)

Tény, hogy már eléggé bosszant, hogy Benatia bármit csinál, akkor Ő a bűnbak.

CamPIPIone 2018.11.24. 15:45:50

@Il Pjanista: Nem nagyon kell aggódnod emiatt. Miért kell ezzel az ovodás játékkal jönni? :/ Nem látok bele Allegri fejében, de Costa addig nem kapott esélyt sokszorosan ameddig Cuadrado le nem sérült tavaly.

2018.11.24. 15:48:59

@CamPIPIone: Igen, de arra azért számítani lehetett, hogy lassan fogja Allegri beépíteni őt. Szerintem ez nincs összefüggésben a rotálással, előbb-utóbb végül sérülések nélkül is több szóhoz jutott volna.

CamPIPIone 2018.11.24. 16:26:19

@Il Pjanista: Azt már nem tudom, mindenesetre ma se látok a változtatásra/rotálásra túlzottan nagy esélyt. Az átlag kezdő és egy vagy két pihentetett ember,maximim Cesznyi meg Chiello.

2018.11.24. 16:34:04

@CamPIPIone: Én a fentit pont a mai várható kezdő miatt írtam (bocsi, ez tényleg nem volt tiszta). Állítólag ez lesz ma: Perin- DS, Bonucci, Rugani, Sandro- Cuadrado, Pjanic, Bentancur- Costa, Ronaldo, Mandzu

De fél óra múlva úgyis kiderül. :) Mindenestre szerintem Allegri azért többé-kevésbé próbálja rotálni a csapatot, de a sérülések tényleg sokszor keresztbe tennek neki. Főleg most a középpályán kialakult helyzet miatt, ott alapból is kevesen vagyunk szerintem.

2018.11.24. 17:38:19

@Il Pjanista: Dehogy bántottál meg. :-) Lehet, hogy kicsit én is indulatosabban fogalmaztam. A nem hozzáértést csak a 11-eses szituációra értettem, mert még ha ez esetben "ki is tudnánk dumálni" Benatiat, hogy a bíró túl szőrös szívű, ha ilyet befúj, de valahogy nem lehet nem olyan nézőpontból megközelíteni a dolgot, hogy miért mindig Benatia kerül ilyen helyzetbe? Távol álljon tőlem az is hogy Téged megbántani akarjalak, de még csak Benatiaból sem akarok bűnbakot csinálni, csak nem érzem indokoltnak a játszatását Ruganival szemben. A Milan elleni második félidős játéka az tetszett. Határozottan tud játszani, de valahogy a nagy hibáit nem tudja kinőni. Pedig jó védő lehetne, csak sosem tudott ilyen szempontból kilépni a saját árnyékából. Részemről pedig vele szembeni unszimpátiáról szó nincs.

alexGicamo 2018.11.25. 09:44:36

@Il Pjanista: Vedd úgy, hogy Benatia kb. egy kalapban van Khedirával : senki sem bírja őket, legfeljebb Maxi . Tudom, ez még nem ok arra, hogy folyamatosan szidják őket ... :-b

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása