Higuaín: "Nem vagyunk robotok"

higuain_gonzalo_milan_kiallitas.jpgA Juventus győzelmével végződő milánói rangadó egyik emlékezetes jelenete volt, amikor a tavaly még a zebracsíkos mezt viselő Gonzalo Higuaín őrjöngve állíttatta ki magát a Medhi Benatia ellen elkövetett szabálytalanságot követően. A reakciójában alighanem komoly szerepe volt az egykori csapata ellen kihagyott büntetőnek, s a csapatváltás okozta csalódásnak is.

"Elnézést kell kérnem a csapattársaimtól, az edzőtől, a szurkolóktól és a játékvezetőtől, aki tudja, hogy mit mondtam neki. Ugyanakkor a játékvezetőknek meg kell érteniük egyes pillanatokban elszabaduló érzelmeket." - mondta az esetről Higuaín a Sky Sport Italia-nak nyilatkozva.

"Így reagáltam, nem lett volna szabad, ezért elnézést kérek a csapattársaimtól, az edzőtől és a szurkolóktól. Sárga lap volt, így szólt a döntés, elnézést kérek a reakcióért, s vállalom a felelősséget érte.

Amikor a korábbi csapata ellen játszik az ember, az természetesen egész más. Vállalom a felelősséget, tudom, hogy ez nem történhet meg többé, de abban a pillanatban éppen veszítettünk, s nem vagyunk robotok. Emberi lények vagyunk, vannak érzelmeink.

Hibáztam. Elnézést kérek, s bízom benne, hogy nem fordul elő többé. Nagyon érzelmes ember és játékos vagyok, így időnként nehéz uralkodnom az érzéseimen. Ezt láthatják, ha rám néznek, s megnézik, milyen hangulatban vagyok. 

Tudom, hogy ez nem jó példa a gyerekeknek, de nem vagyunk robotok. Tudom, hogy a reakcióm rossz volt, de a játékvezetőknek is fel kell ismerniük a helyzetünket, s egy kicsit megértőbbnek kell lenniük.

Ahogyan azt az edző is elmondta,  túlzottan a szívemre veszem a dolgokat, s túlontúl idegessé válok. Tudom, hogy uralkodnom kell magamon, s meg kell tanulnom higgadtabbnak lenni."

A Juventus játékosai megpróbálták visszafogni és csitítani korábbi csapattársukat, s még a második gólt szerző Ronaldo is azt nyilatkozta, bízik benne, hogy Higuaín nem kap súlyos eltiltást.

"Kiváló kapcsolatom volt velük. Örömömre szolgált, hogy odajöttek, s megpróbáltak visszatartani a Juve és a Milan játékosai is. Tudják, hogy a játékosoknak vannak érzelmei, s ez a mérkőzés rosszul alakult, különösképpen számomra, csak elnézést tudok kérni."

Az újságírók azt kérdezték, vajon miért távozott a Juventustól.

"Ezt a kérdést nem nekem kellene feltenniük. A Juventusnál játszottam, mindenki tudja mit nyertem ott és mennyit adtam a Juventusnak. A döntés nem az enyém volt, mások hozták helyettem. A Milan aztán kimutatta, mennyire akar, s én ide jöttem. Azt gondolom, hogy a Juve játékosainak reakciója megmutatja, mennyire szerettek ott engem."

A mérkőzés egyik kulcsmozzanata volt, amikor az egykori csapattárs, Wojciech Szczęsny 1:0-ás állásnál védte Higuaín büntetőjét.

"Szczęsny mozdult először, ezért érte el. Azt gondoltam, hogy a oldalsó hálóban köt ki, de hatalmas védés volt. Csak azok tudják kihagyni, akik büntetőket vállalnak, utólag egyszerű arról beszélni, hogy rossz volt. Vállaltam a felelősséget, s jó érzéseim voltak, mikor elvállaltam. Azt gondolom, hogy végül is emelt fővel kell maradnunk, mert jól játszottunk egy rendkívül erős Juventus ellen."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5014367521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barolo4 2018.11.12. 17:28:38

Igazából ő a Nápolyban volt a csúcson. Véleményem szerint egy nagyon jó csatár, de nem klasszis. Pont ezért kevés egy Reálhoz vagy Juvéhez hosszú távon. Ha ezt elfogadná, akkor nem lenne gond (és most sem aggódna), de ezt nyilván nehéz elfogadni (verseny szellem szempontból nem is lenne jó a teljes beletörődés). Én egyébként kedvelem őt, és nem ezt érdemelné, bár a nagy fizetése miatt nálunk nyilván nem maradhatott. Jobban járt volna egy angol csapattal vagy egy Amerikaival szerintem. Alapvetően a Milánba lehetne még top sztár (igen jó fizetéssel) néhány évig, de ez egyáltalán nem biztos, hogy össze fog jönni neki. Nem szeretem, ha valaki így viselkedik, de az esetében ez teljesen érthető, és ez a nyilatkozat is korrekt. Én szurkolok kicsit neki, mert azért sokszor nem volt szerencsés a karrierje alatt (gondoljunk csak bele, hogy ha pl. olasz lenne, akkor ő lenne a legnagyobb sztár jelenleg a válogatottban, így viszont van előtte 2-3 és mellette másik 2-3 hasonló csatár) . Forza Juventus!

harciretek 2018.11.12. 18:16:29

Hát én sajnálom a csávót. Utálom ezt a szót, de ő ezen a szinten a "lúzer" definíciója. Miután a Realtól dicstelenül lépnie kellett kinőtte a Nápolyt, majd a Juventusban és az argentin válogatottban is megkapta az esélyt, hogy a legmagasabb szinteken is bizonyítson. BL döntő, VB döntő, fontos meccsek, amiken általában siralmas teljesítményt nyújtott (néhány kivételtől eltekintve, pl. Tottenham). Ezután jön CR és lássuk be megalázó módon, ám profi módon, nem az érzelmekre hallgatva, hanem megalapozottan elpasszoljuk egy az ő szintjének megfelelő csapatban. Erre jön ez a meccs...

babo0410 2018.11.12. 18:37:09

@harciretek: Na igen. Sajnos két megoldás volt. Vagy profi lesz a vezetőség, vagy érzelgős. Sajnos a mai foci annyira a pénzről szól, hogy sajnos nem lehet megengedni magunknak az érzelgősséget. Sajnos valakit be kellett áldozni Ronaldoért, és ő lett az, mert sokkal hasznosabbnak találtatott Sandro és Mandzu, Dybala eladása meg szerintem fel se merül.

2018.11.12. 18:55:39

Nagyon megkedveltem Higuaint,amíg itt játszott,sőt,sokakkal ellentétben én mindigis világklasszisnak tartottam,nálunk sajnos áldozata lett a Ronaldo-biznisznek,az eladását sajnálom,Mandzukicnál lényegesen jobb játékos. Nyilván az anyagiak miatt kellett távoznia,mert a képességei és az itt mutatott hozzáállása miatt abszolút bizonyította,hogy elit! Hogy ő nem Juve-szint?! Akkor ki az?! Oké,hogy nem egy CR,de nehogymár azt mondja nekem bárki.hogy Higuain itt csődöt mondott,mert kajak baszok fejjel egy hátast...nem mintha ezzel Mandzukicot akarnám bántani,de csak azért maradt ő és nem Gonzalo,mert nem keres annyit meg Allegri egyik kedvence(nem érdemtelenül)!
Nem akarok senkibe belekötni különben,csak úgy éreztem meg kell védenem egy pillanatra őt,minden egyes percben amikor pályán volt,nagyon fegyelmezett és kiegyensúlyozott volt,emlékszem mikor Dybala posztján kellett játszania és Mandzu volt elől,mennyire kínlódás volt az,de mégis mindig elégedett voltam vele,mert az arcán ott volt a küzdeni akarás és hajtott is mint egy vadbarom,ahogy Mandzu is sokszor balközépbe is...nekem nagy kedvencem lett Higuain,szar volt őt így látni...

CamPIPIone 2018.11.12. 19:21:03

"Ahogyan azt az edző is elmondta, túlzottan a szívemre veszem a dolgokat, s túlontúl idegessé válok. Tudom, hogy uralkodnom kell magamon, s meg kell tanulnom higgadtabbnak lenni.""
Gattuso az említett nyilatkozaton nem röhögte el magát?!

Alex8610 2018.11.12. 20:43:28

@fire06: +1 minden szavaddal egyetértek.Nagyon örülök hogy láthattam Juventus mezben és profi volt a hozzaallasa amíg nálunk játszott.Megtett mindent amit kért tőle a mester mèg védekezett is ha azt kellett pedig a Napolinal el sem hagyta az ellenfél 16osat.Nalunk egyszer nem volt ilyen kirohanasa én nagyon sajnálom hogy így "kirugtak" ami igen, egy okból történt hogy nullszaldosan akartunk kiszallni ebből a 90millios üzletből.Ami érthető tök jogos és logikus és talán ez volt az utolsó lehetőség rá de akkor is egy emberről beszélünk aki nem hozott könnyű döntest mikor 2 eve a Napoli mezt Juventusra cserélte.De megtette itt volt és áldozat lett.

bianconeri83 2018.11.12. 22:37:52

@fire06: abszolút egyet értek.
Sajnálom is szegény Higuaint, bár ez volt a logikus döntés a csapat fejlődése érdekében. Kívánom hogy ki tudjon még teljesedni valahol.

GGábr81 2018.11.13. 06:56:25

Ennél az esetnél döbbentem rá, hogy basszus én megszerettem Hugit. A piros lapon úgy kifakadtam, mintha tőlünk állt volna ki (mind1, hogy jogos, vagy nem).
Én folyton azt mondtam, hogy soha nem szerettem, de itt elfogadtam, mert ahogyan beállt a sorba, védekezett, megtett mindent, nos példaértékű.
De, mondom még egyszer, most kiderült, hogy nem csak elfogadtam.
Fontos meccseken nem rúg gólt. Volt egy időben, hogy Messi alig rúg gólt idegenben, így is volt, mégis aranylabdát nyert akkor. Vb döntőt pl Puskás is elbukta, akkor ő is biztos szar...
Mind1 nem akarok ezen vitázni, csak nem is tudom...
Szóval sajnálom szegényt a kialakult helyzet miatt. Nem mintha nem lenne logikus döntés az ő eladása.
Szóval kösz mindent Hugi, további sok sikert!

2018.11.13. 08:27:46

@fire06: @Alex8610: +1 Tökéletesen egyetértek minden szavatokkal, ami Higut illeti.

Annyit jegyeznék csak meg technikai (pénzügyi) jelleggel, hogy sajnálatos módon közünk nem lett ahhoz, hogy "nullszaldósan szálljunk ki" Higuainból. 18 milliót kaptunk a kölcsönért. Az opciójuk pedig nem kötelező. Ha pénzügyileg nem tudják megoldani szezon végén, vagy pedig Higu rosszul teljesít, akkor megmaradunk 18-on. De még ha ki is fizetnék a 36 milliós opciót, ez akkor is viszonylag kevés. Nincs olyan amortizáció a világon, ahol 90 millióból 3 év alatt reálisan 54 millió lesz. Ha azt vennénk alapul, hogy nem ért egészen 90 milliót, akkor sem csökkenne le ennyire, mert nálunk megállta a helyét. Még mindig "csak" 30 éves és ismerjük a mai árakat.
Szerintem mindössze arról van szó, hogy akartunk egy szívességet tenni a Milannak (lehet, hogy azért, hogy könnyebben odaadják Bonuccit) és az egyetlen pénzügyi cél az volt, hogy ne nekünk kelljen állni a fizetését. Ez mondjuk meglett.

2018.11.13. 08:40:01

@GGábr81: Valahogy én is mintha így éreztem volna. Megkedveltem. Talán a változás miatt, amin átment az ideigazolása után. Alázatos csapatember lett. Mindent beleadott a Juventusért, soha nem reklamált, vagy panaszkodott. Allegri minden döntését elfogadta szó nélkül. Előtte Nápolyban nem volt az a csupaszív, önzetlen játékos.
Ezek még az általános szeretetnek-tiszteletnek örvendő Mandzukicre sem igazak, aki mindent beleadva küzd (amikor van kedve hozzá), de nem egy könnyű eset a keretben.

JuventusFanatikus 2018.11.13. 16:24:38

2 meccses eltiltást kapott Gonzalo.

dobor norbert 2018.11.13. 17:47:06

Olyan ember aki ilyen idősen képes még változni,ráadásul pozitív irányba azt megilleti a tisztelet!
Ő ilyen játékos, a Napoli után nálunk jobb ember lett ezért is szerettem meg. Amit tudott megtett a csapatért míg itt volt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása