Elemzés: A Manchester United elleni meccs

cristiano_ronaldo_mu_ellen_bl.jpgMegdöbbentő vereség... A Bianconeri játékosok lecsapott fejjel sétálgatnak, Allegri gyorsan kisiet az öltözőbe, szól a Juventus himnusza... Ilyet régen láthattunk már, a Napoli elleni vereség után. A 3 pont elvesztése mindig nagyon szívet gyötrő dolog, legyen bármekkora jelentősége egy meccsnek. Igazságtalannak érezhetjük ezt az eredményt, pár perccel az egyenlítés előtt nem gondoltunk volna hasonló végkimenetelre.

Az első félidő nem volt annyira érdekes, pedig ez a játékrész szokott a szórakoztatóbb lenni. Olyan nagy dominancia nem volt a Juventus részéről, viszont mégsem kellett tartani az ellenféltől, a labdabirtoklás 55%-45%. A lövések számában volt meg igazán a fölény, 16 tüzelés a 3 ellen. Hiába a sok lövés, a kapukat csak 1-1 próbálkozás érte el. Az átadási próbálkozások száma nagyon hasonló, 257 próbálkozás a Zebrák részéről, 215 a Vörös Ördögöktől. A védekezés minden formájában a United volt a jobb. Vonatkozik ez a párharcokra (18-19), megnyert fejesekre (2-6), szerelésekre (2-3), közbeavatkozásokra (1-3), tisztázásokra (3-19).

A második negyvenöt percben már csökkent a torinói fölény, minden téren. A labda birtoklásában ez kevésbé látszódott meg, csupán egy százalékkal volt többet az angoloknál a játékszer. Az átadási próbálkozások száma is megcsökkent mindkét gárdánál (253-213). A lövések számában is megemberelte magát a manchesteri egyesület, immáron 6 lövés indult el a kapu felé, míg a Juve esetében a számadat 10. A kaput eltaláló labdák száma mindkét csapatnál 2. Míg az első félidőben 6 szögletet végzett el a hazai csapat, addig a második játékrészben egyet sem. Védekezésben erősödött az olasz rekordbajnok, gondolok itt a megnyert párharcokra (31-26), szerelésekre (5-2), tisztázásokra (8-6).

Egyéni teljesítmények:

  • Szczęsny: A gólban benne volt nyakig. A beívelt labdához csak leheletnyire ért hozzá, ami aztán megpattant Bonuccin és Alex Sandrón is. Valami pozitívat is említsek, volt egy nagy védése, mikor Rashford egy az egyben vezethette a lengyel kapusra.
  • De Sciglio: Amit tud, azt megcsinálta. Védekezésben stabil volt, támadásban is próbálkozott. Nem egyszer tarolta le Martialt, hogy ezzel is megakadályozzon egy esetleges lehetőséget a kontrára. Volt 4 szabálytalankodása. 1 közbeavatkozása, 1 szerelése, 1 kulcspassza, 2 keresztlabdája (4/2).  A párharcai kis részét nyerte meg (11/4), de volt egy csele is, hogy valami extrát említsek.
  • Bonucci: 1 szép assziszt és egy csúnya öngól. Előbbiért csak dicsérni lehet, utóbbiért butaság volna hibáztatni, tehetetlen volt. Hosszú passzai most sem maradhattak el (8/4), párharcait viszont kevésbé nyerte meg (5/2). Ezek mellett magáénak tudhat 2 tisztázást, 1 közbeavatkozást és 1 blokkolást.
  • Chiellini: Extra számokat hozott, szokásához híven. Óriási számú tisztázás (6), rengeteg megnyert párharc (9/7), jó hosszú passzok (3/3), amiből az egyik kulcspassznak számít.
  • Alex Sandro: Elég gyenge volt, teljesen más mint Manchesterben. Mondjuk a párharcait jó százalékban nyerte meg (7/6), és a hosszú passzaival sem volt probléma (4/3) és a cselei is bejöttek (2/2). Ezek mellett volt 1 kulcspassza és egy közbeavatkozása.
  • Khedira: Semmi pozitívumot nem tudok vele kapcsolatba kiemelni, a mezőnyjátékosok közül ő volt a leggyengébb. Egyetlen párharcát sem nyerte meg (5/0) és kihagyott egy kihagyhatatlan ziccert.
  • Pjanić: Nagyon jól játszott, tetszett a játéka. Párharcai nagy részét megnyerte (11/6), hosszú labdái nagy része pontos volt (12/8). 5 kulcspassz, 1 közbeavatkozás, 1 szerelés fűződik még a nevéhez. A lövőkedve is megvolt, bár ez kicsit árnyékot vet a teljesítményére. 3 lövést eresztett el, egyet De Gea védett, egyszer a tizenhatos tájáról mellé tüzelt, egyszer meg távolról lőtt.
  • Bentancur: Nagyon szimpatikus játékot mutatott, látszódott rajta a fejlődés. Ami különösképp nagy előrelépés volt a teljesítményében, az a támadójáték segítése volt. 2 kulcspassza volt, 1 lövése, amit blokkoltak, egy sikeres csel, 1 szerelés és még a párharcai nagy részét is megnyerte (9/7).
  • Cuadrado: Az ő játéka nagyon megosztó volt, de ez sűrűn így van. Sokat segít a felfutásaival, de mit sem ér, ha a döntő pillanatban nagyon rossz döntéseket hoz. Elképesztő mennyiségű párharcban vett részt (17/8), nagyon sokat szerelt (4/3), hibátlan hosszú passzai  voltak (5/5) és 4 kulcspasszot is kiosztott. A teljesítményének sötétebbik oldalán meg van olyan, hogy 5 alkalommal kicselezték és kihagyott egy olyan helyzetet, amit egyszerűen nem szabad.
  • Dybala: Úgy gondolom, jól játszott, és a számok is ezt mutatják. Ellőtt egy gyönyörű lövést, ami a kapufán csattant, volt 3 kulcspassza, 5 megnyert párharca, 2 sikeres csele.
  • Ronaldo: Az a gól egyszerűen mesteri, más szó nincs is rá. Szokása szerint megállás nélkül lőtt, De Gea pedig egyik próbálkozását sem védte. 8 alkalommal tüzelt, mégsem említeném hibásnak a csapat helyzetkihasználása miatt, mert egyik sem számított komoly ziccernek. Kiosztott 3 kulcspasszt, párharcait nagyjából megnyerte (7/3). Védekezésben is kicsit segített, 1 blokkolás és 1 tisztázás erejéig.

 

  • Matuidi: Rossz cserének bizonyult, bár pályára lépése után erősödtek a Zebra támadások, de a szabadrúgás gólt megelőzően buta szabálytalanságot vétett. Pogba háttal volt, veszélytelenül, ő pedig letarolta.
  • Barzagli: Az ő bevetése sem volt végül annyira jó ötlet, a második gólnál ő szabálytalankodott, bár nem volt akkora butaság, mint amit a francia vétett.
  • Mandžukić: Volt 1 passza, másra nem futotta ennyi idő alatt.

 

  • Allegri: Őt ezúttal felmenteném a vereség alól. Igaz, a cseréi nem jöttek be, de nem állt vissza a csapat. Ha hibát kell keresni, akkor az a helyzetkihasználás volt, nem más. Mindig kihangsúlyozza, hogy jobban kell befejezni, és nem kapjunk buta gólokat. Ezúttal mindkét dolog összejött, és meg is lett az eredménye. A kezdő összeállításához nem sok alapanyaga volt, voltak is kevésbé jó teljesítmények. Az energiát jobban beosztotta a csapat, a végére sem fáradtak ki. Kitalált ő mindent, a megvalósítás nem jött össze, a szerencse pedig a vendégekkel volt.

 

Meccs embere: Nehéz választani mikor nem nyert a csapat, de legyen a nyertes a gólszerző, Cristiano Ronaldo.

Lehet itt keresni bűnbakokat, de úgy gondolom, hogy kárnak. Ha létezik olyan, hogy építő jellegű vereség, akkor ez az volt. Amiben nem voltak jók a fiúk, abból kapták a büntetést az ellenféltől. Hiába volt jobb a Bianconeri végig, hiába játszott jobban, a végeredmény vereség lett. Nagyon bízom benne, hogy ez egy fordulópont lesz a Juventus szezonjában, és a Milan ellen már egy jobb csapatot láthatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8814360763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dana06 2018.11.09. 14:29:36

Én igazából a sokat említett gyenge helyzet kihasználáson valamint a rosszul sikerült cserékbe látom a hibát.
Most végre érezhetjük a bőrünkön hogy vezetés megszervezése után nem lehet vissza állni!

Juventino86 2018.11.09. 16:35:55

Jó elemzés, mondhatnám, hogy gondolatébresztő. A vereséget a rettenetes helyzetkihasználás okozta, ez teljesen egyértelmű. Matuidi butasága és a kapusunk sutasága is benne volt ebben, hatalmas mázlija volt ennek a féreg Unitednek.

DS játéka amúgy tényleg nem volt vészes, hozta, amit ő tud, nagyot nem hibázott. Khedira szokás szerint gyengén játszott, de most az egyszer utólag már azt lehet mondani, hogy jobb lett volna, ha marad a pályán, és nem jön Matuidi...

Allegrit én sem hibáztatnám feltétlenül, de azért akadtak dolgok, amik nem tetszettek. Én mindig véden szoktam a mestert, de szerintem van pár dolog, amin érdemes elgondolkodni.

Miért nem kezdett pl Cancelo? Miért van bérelt helye a lengyelnek a kapuban minden meccsen? Többet kellene védetni Perint, és akkor a BL-meccseken is bevethető lehetne adott esetben. Ronaldo bár gólt lőtt, szerintem nem a megfelelő helyen lett játszatva, nagyon sokszor kényszerült ki a szélre, ami már nem a legjobb hely neki. Ő az évek alatt befejezőcsatár lett. Rá kellene kihegyezni a befejezéseket, mert szemmel láthatólag ő az, aki be tudja lőni komoly meccsen... Emiatt nagy baj, hogy Mandzukic nem tudott játszani.
Megítélésem szerint szerkezetileg le kellene másolni a 2016/17-es Realt. Sajnos ugye ők pont minket vertek meg, de attól még sok dolgot át lehetne venni tőlük. Kétcsatáros játékban Mandzu és CR mögött Dybala irányíthatna, felállhatna egy szép 4-3-1-2. Így a két szélsőhátvéd adhatná a támadások szélességét. Viszont ehhez a télen igazolni kéne egy tűrhető ballábas szélsővédőt, mert Alex Sandro nagyon szét van hajtva, ráadásul még mindig messze van a legjobb formájától. Szükség lenne továbbá egy minőségi belső középpályásra is, mert a sérülések miatt ott még mindig vékony a létszám.
És a Milan ellen Perin kaphatna egy esélyt.

jeneiPALI 2018.11.09. 16:39:08

Khedira statjai alegjobbak .:D nevetségesx.:D

JuventusFanatikus 2018.11.09. 17:10:41

@Juventino86: Cancelo kisebb sérüléssel bajlódott.
Perin tényleg védhetne többet, eddig amit láthattunk tőle az elég jó volt.

epaska 2018.11.09. 17:11:27

Perint szívesen megnézném már pár meccsen. Mondjuk a Milan ellen. Nem hinném, hogy gyengébb kapus lenne, mint Szczesny.
De Sciglio pedig ennyit tud. Komoly BL álmokat szövögető csapatnál ez a padra is kevés. A Fiorentinaban vagy a Torinoban tudnám elképzelni.
A két középső védő teljesítménye szerintem rendbe volt, Bonucci tehetetlen volt a gólnál.
Alex Sandro elég hullámzóan teljesít, hol kimagaslik hol pedig kifejezetten gyenge és lelketlen. Jó lenne már ha megoldást találnánk a problémájára.
Khedira nulla.
Pjanic hozta azt, amit megszokhattunk tőle. Sokkal többet várnék tőle,de csak nagyon ritkán jön ki belőle.
Bentancur játéka volt számomra a legnagyobb pozitívum. Remélem a Allegri észreveszi, hogy a legjobb kp összeállítás a Can-Pjanic-Bentancur hármas. Aztán lehet, hogy csak én látom rosszul.
Cuadrado egyre nagyobb csalódást okoz számomra. A legjobb lenne, ha csak a mérkőzések utolsó fél órájában kapna szerepet.
Dybala megtett mindent, kár, hogy nem jött össze neki a gól.
Ronaldo ismét megmutatta, hogy mennyire nagy klasszis. Nem az ő teljesítménye miatt kaptunk ki.
Allegri rosszul cserélt. Már megint Barzaglit küldte be, hogy védjük az 1 gólt. A 60. percben mondjuk jöhetett volna Mandzukic Khedira helyett és 4-2-3-1-et játszani, ha már az a cél, hogy zárjuk le a meccseket... Cuadrado helyett Cancelo... De nem szeretnék én okoskodni.
Lesz ez még jobb is, bízzunk benne.

Nathas 2018.11.09. 17:48:26

@Dana06: "Most végre érezhetjük a bőrünkön hogy vezetés megszerzése után nem lehet vissza állni!" +1 Pont így látom én is, ez már nagyon nem megy nekünk, mégsem tudjuk ezt a mentalitást levetkőzni - bár most a szerencsétlen cserék is közrejátszottak.

@epaska: "Bentancur játéka volt számomra a legnagyobb pozitívum." Nekem is, kifejezetten örülök eddig az idei teljesítmények, viszont még jobban kell fizikálisan erősödnie, mint a csapatnak általában.

@JuventusFanatikus: megérdezhetem, hogy a statokat hol kerested meg? Kicsit sokallom a kulcspasszok számát.

Nathas 2018.11.09. 18:03:35

@JuventusFanatikus: köszi! A hú is ezeket írja egyébként.

FeriGjuve 2018.11.09. 18:12:04

Pjanic statisztikáin meglepődzem,mert nekem az jött le elsőre,hogy nagyon gyenge volt,talán a leggyengébb láncszem,de a számok teljesen mást mutatnak.
Valószínűleg a kihagyott lehetőség veti az árnyékot rá,mert onnan azért kaput kéne találni és voltak felesleges buta szabálytalanságai is.
Ugyanígy haragszom pumuklira és Khedirára is,mert ezen a szinten ezeket a helyzeteket könyörtelenül ki kell használni,különben lehetünk bármilyen jók,el fogunk vérezni.Ez most még belefért,de a kieséses szakaszban már nem fog.

Il Principino 2018.11.09. 18:28:09

Még mindig nem tudom megemészteni,hogy lefociztuk őket és mégis kikaptunk :(
Egyedül az vígasztal,hogy ez tanulópénznek tökéletes volt és tán időben jött!!!
Ismét bebizonyosodott milyen kegyetlen tud lenni a futball,nem mindig a jobban játszó nyer :)

Robesz112 2018.11.09. 18:34:55

Isten éltesse mai napon Alex Del Pierót!

2018.11.09. 18:45:19

@Il Principino: Az a gáz, h nem tudunk tanulni az ilyenekből. Mennyi "tanulópénz" kell még, h végre észrevegye az egész csapat Allegristzől, h 1-0 az egy büdös nagy semmi!? Az, h 3-0nál visszaállunk, még ok, de h rendre bealszunk/lötyögünk 1-0 után, az már vérlázító. A korai lőtt gól a legrosszabb...

babo0410 2018.11.09. 21:49:15

A meccs engem is felidegesített. Rengeteg helyzetünk volt. De abból egyetlen gól ment be? És most akkor Ronaldot is elővehetjük, mert 4x annyit lőtt kapura, mint a meccsen sokat szidott Khedira, aki összesen 2x lőtt. Ronaldo meg 8-ból összesen lövést tudott gólra váltani. Szerintem ez nagyon kevés.
A helyzetkihasználáson sokat kell javítani. De hiszem azt, hogy a következő fordulóban megverjük a Valenciát, és simán tovább megyünk az első helyen.
Most bosszantó ez a hiba, de májusban, mikor a BL serleget emelgetik a fiúk, már a kutya se fog emlékezni rá. ;)

JuventusFanatikus 2018.11.09. 22:26:31

@babo0410: Ha láttad a meccset akkor tudod, hogy CR kihagyott lövési közül egy sem volt komoly helyzet. Khedira ziccere pedig olyan volt amit egy Juventus szintű focistának be kell lőnie. Ez igaz Cuadrado lövésére is.

alexGicamo 2018.11.10. 04:04:42

@Juventino86: Tökéletesen egyetértek !

epaska 2018.11.10. 09:05:23

@babo0410: Nézd már meg azt a nyolc lövést.. Mit kellett volna csinálnia? Négyet gólt kellett volna rúgjon? Hidd el, ha Khedira meg Cuadrado ziccere rá jön ki, ő hideg vérrel baszta volna a hálóba mindkettőt. Néha olyan hülyeségeket írogatsz, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellette, már ne is haragudj. Lassan már ott tartasz, hogy Khedira jobb, mint Ronaldo...

Rikoo 2018.11.10. 10:00:24

@babo0410: Khedira a mezőny leggyengébbje volt ezen a meccsen, egyedül Lingard volt képes őt is alulmúlni.
Erre Te összehasonlítod Ronaldoval aki a meccsen a legjobban akart az összes játékos közül. Gólt lőtt, magának alakított ki lövőhelyzeteket és másokat hozott ziccerbe.

babo0410 2018.11.10. 10:24:51

@Rikoo: Nem hasónlítottam, csak megjegyeztem, hogy Khedira lett szidva azért a kapufájáért, miközben Ronaldo sokkal több lövésből nem tudott, csak 1 gólt lőni. És nekem az sokkal bopsszantóbb volt, hogy a világ legjobbja ilyen gyatrán lőtt kapura.

Rikoo 2018.11.10. 10:31:13

@babo0410: Saját magának alakít ki lövőhelyzeteket 3-4 ember között, szűk területen, sokszor távol a kaputól.
Megközelítőleg sincs olyan könnyű helyzetben, mint Madridban volt, igaz egy kicsit látszódik rajta, hogy visszafejlődik, de azért valljuk be ebben a korban ez már elfogadott.

2018.11.10. 12:20:18

@epaska: @Rikoo: Miért? Viccnek tök jó, nem? :-) Ronaldot összehasonlítani Khedirával. :-D Mintha a Ferrarit hasonlítanánk össze a Wartburggal. DE A 2 ÜTEMŰVEL. :-D

Juventino86 2018.11.10. 13:53:55

@babo0410: Ne viccelj kérlek! :D Ha láttad a meccset, akkor biztosan tudod, hogy Ronaldo az első használható labdájából gólt is lőtt. Előtte és utána távolról durrogtatott, azokat nem szabad valódi helyzetnek számítani. Ráadásul adott egy olyan passzt Cuadradónak, amit ezen a szinten be kellett volna lőni. Ronaldo volt a legjobb a csapatunkban még úgy is, hogy szerintem neki már nem a szélen kellene játszania.

Joseph Toser 2018.11.10. 20:30:54

Sziasztok!
Véleményem szerint.. 1 gól nem gól.
2 gól az 1 gól. 3 gól az már előny!
Amúgy... köszönöm,személy szerint az elemzést! Kp-ra kell még 1 jó kp játekos. Szerintem a 4-3-1-2 felállás lehet a titkos adu Allegri tarsolyában a BL cím elnyerésében. De... ehhez télen kell még 2 jó szélső védő is+1 belső kp. De.. ez az én fantazmagóriám! :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása