Buffon: „A Juventus BL-favorit”

buffon_gigi_bucsu.jpgGianluigi Buffon véleménye szerint egykori csapata egyértelmű esélyese a BL-nek, azonban a PSG-nek időre van szüksége a legjobbak közé emelkedéshez.

A kapus három vesztes BL-döntővel büszkélkedhet, ám véleménye szerint most lehet a megfelelő év a Juventus számára az európai diadalhoz.

„Két vagy három favoritja van a Bajnokok Ligájának.” - mondta az Öreg Hölgy és az olasz válogatott legendája a Sky számára.

„Nem lehet elkerülni a Barcelona említését ebben a sorban, mivel náluk futballozik a világ legjobb, egyesek szerint második legjobb játékosa, Lionel Messi.

Utánuk következik a Juventus, amely az elmúlt években megszilárdította a pozícióját az adott szinten, és náluk futballozik a világ legjobb, egyesek szerint második legjobb játékosa, Cristiano Ronaldo.

Aztán vannak még néhány meglepetésesélyes, amilyen a Manchester City, akik eddig nem sokat mutattak a kiírásban, de amikor egy Pep Guardiola ül a padon, akkor az esélyesek között kell említeni őket.

A PSG? Véleményem szerint nem, őket nem sorolhatjuk a favoritok között, mivel bizonyos diadalokhoz be kell járni egy utat, meg kell valósítani egy projektet, illetve szükség van a keretben a tapasztalatra. Ebben a tekintetben szerint a PSG újoncnak tekintendő az elmúlt évek alapján, és még időre van szüksége. A fejlődés időt igényel.

Hogy megszállottság hajtana a BL-győzelem felé? A megszállottsághoz hozzátapadt nem túl pozitív jelentés. Célkitűzéseim között szerepel a BL, egy olyan cél, amely hihetetlen motivációval és vitalitással szolgál.

Az, hogy negyvenévesen még futballozok, ennek is köszönhető.”

Gigi Buffon a legutóbbi BL-döntő alatt idő előtt hagyta el a pályát, miután Michael Oliver kiállította, de miért történhetett mindez?

„A lázas képzelőerőmet okolnám. Bennem volt a kisördög, és a carrarai Gigi előtört belőlem.

A meccs után túl messzire mentem, de el szeretném mondani, hogy amennyiben az ember általános tekintetben értékeli ki a viselkedésemet, szerintem nagyon sportszerű voltam, és a mai napig sokszor elcsodálkozok azon, hogy miért is állítottak ki. Ezen kívül a három meccsre szóló eltiltást jogosnak érzem.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4014341227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dana06 2018.11.03. 12:34:40

Sajnálom Buffont mert sose fog BL-t nyerni játékosként.
Azzal hogy elment még jobban csökkentek az esélyei és márcsak 2 éve maradt jelen állás szerint.
Mondanám hogy sok sikert neki de Juve nyerje meg a BL-t.
Jó egészséget és remélem játszani fog többet a Psg-ben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása