Elemzés: A Manchester United elleni meccs

dybala_paulo_golorom_mu.jpgEgy igencsak érdekes és sokszínű meccsnek lehettünk szemtanúi és az izgalom sem maradhatott ki. Összességében egy jó összecsapást láthattunk, és a legfőbb célt, a 3 pontot is sikeresen megszereztük. A két félidő között voltak különbségek, de az egész meccsre igaz volt az, hogy a Juventus irányított. Lássuk először az első félidőt:

Az első játékrész jóval tetszetősebb volt, óriási fölénnyel. 30%-70% volt az arány a Bianconeri javára, ami brutális számadat, pláne a Manchester United ellen. A  lövések számában szintén érvényesül az a kijelentés, hogy a Zebrák domináltak, mivel 10 próbálkozás volt az Öreg Hölgy részéről, míg a Vörös Ördögök csupán egyszer próbálkoztak. A Juve próbálkozásaiból végül csak 4 lövés ért kaput, egyik gólt is ért. De Gea három védést mutatott be, rajta is múlt, hogy csak egy góllal kaptak ki. A passzok kisérleteiben megint óriási a különbség, 166 a 380 ellen. Ezt tovább tetőzi, hogy a Juve játékosai 93 százalék pontossággal passzoltak. Az angolok nagyon impotensek voltak támadásban, nem  is sűrűn jutottak oda, de a Juventus védekezésben is verte az ellenfelét. Gondolok itt a megnyert párharcokra (17-22), megnyert fejesekre (3-5), de mégis a közbeavatkozásokban van a nagy különbség (0-6). A szerelésekben kicsit volt jobb a manchesteri gárda (4-3), míg tisztázásokban dupla olyan jó volt a rivális (12-6).

A második félidő már más volt, de még mindig azt lehetett érezni, hogy az történik, amit Allegri kitervelt. Fizikálisan és mentálisan is érezhető volt a fáradtság, míg az Ördögök vérszemet kaptak Pogba kapufája után. A labdabirtoklás kiegyenlítődött nagyjából, 49%-51%-ra. A passzkísérletek száma szintén hasonlított, 247-264 volt a próbálkozások száma. A pontosság is alábbhagyott, csupán 83 százaléka volt pontos az átadásoknak. Érdekes dolog viszont, hogy labdavesztés nem volt több, mint az első negyvenöt percben, négyszer-négyszer vesztett labdát az olasz brigád. A lövések számát immár növelte a MU. Ők ötször próbálkoztak, míg a Juve csupán négyszer. Ám abban megegyeznek, hogy csupán egy-egy lövés ért kaput. A védekezésben fordulat történt, mivel a tisztázások száma megnőtt a torinói egyesületnél (10-16), ahogy a szerelések száma is (2-6). A közbeavatkozások tekintetében felzárkózott a manchesteri alakulat (5-4), míg a párharcokat is jobban nyerték meg (28-26). A fejpárbajoknál viszont már döntetlen született (7-7)

Egyéni teljesítmények:

  • Szczęsny: Sok munkája nem volt, viszont a szerencse mellette állt annál a bizonyos Pogba-féle kapufánál, ahol homlokkal védett. Egész mérkőzésen kétszer kellett megvédenie a kapuját.
  • Cancelo: Tőle jobb játékot szokhattunk meg, nem volt jó napja. Ezt bizonyítja, hogy volt suta lövése és pár elég rossz passza. Ezen kívül bejárta az egész jobb szélet, mindenhol feltűnt. Látszódott ismét, hogy Cuadradóval nem alkotnak jó párost. Volt 4 hosszú indítása, 1 kulcspassza, 5 tisztázása és egy ügyes lövése is.
  • Bonucci: Jó mérkőzést tudhat maga mögött, volt egy sebészi pontosságú életmentő szerelése. A támadásokban is aktívan részt vett, volt pár felfutása is. Azért a szokásos buta hiba se maradhatott el, hogy belepasszolja az emberbe, de mentségére szóljon, hogy javította hibáját. 3 tisztázás, 2 blokkolt lövés és 5 megnyert párharc fűződik a nevéhez. Érdekes mód, nem volt egy közbeavatkozása sem, pedig ez az ő egyik specialitása.
  • Chiellini: Tanár volt, öröm volt nézni a játékát. Az egész védelem az ő vezérletével mattolta az angol támadókat. Ismét bizonyította, hogy kora ellenére a legjobb védők egyike. Statisztika is szépen alátámasztja ezt az állítást: 7 tisztázás, 3 szerelés, 6 megnyert párharc, 1 közbeavatkozás és 4 pontos hosszú indítás.
  • Alex Sandro: Kiváló teljesítmény támadásban és védekezésben is. Nem lehet elmondani elégszer, hogy milyen jó látni a régi Sandrót. Volt 10 megnyert párharca, 3 sikeres csele, 1 szerelése, 2 közbeavatkozása és ezek mellett 3 tisztázása is.
  • Bentancur: Stabil volt, bár a végére meglátszódott rajta a fáradtság és a koncentráció hiánya. Szépen helytállt, bátran számíthatunk rá. A középpályán neki volt a legtöbb passz kísérlete (78) és 90 százalékban emberhez is ért az átadás. A párharcokat kis százalékban nyerte meg (10/3) és volt egy lövéshez vezető hibája is.
  • Pjanić: Ezt a Mirát vártam ebben a szezonban. Végre úgy játszott, ahogy azt kell. Irányította a csapatot, agya tudott lenni ennek a gárdának. 3 kulcspassz, 4 keresztlabda és 5 hosszú indítás szerepel a neve mellett. Védekezésből is jól kivette a részét, 1 szerelés, 1 közbeavatkozás, 4 megnyert párharc.
  • Matuidi: Hasznos volt, ahogy ebben az évadban már megszokhattuk tőle. Csetlik-botlik, de mégis fut, küzd, labdát szerez, lő, passzol, mindenhol ott van. 1 kulcspassz, 1 szerelés, 2 közbeavatkozás, 2 hosszú indítás. Ami viszont visszatérő hibája, az a labdavesztés (2), és ezúttal a párharcokban is gyenge volt (12/4).
  • Cuadrado: Fontos volt a gyorsasága, viszont idén már nem a régi. Mintha eljárt volna felette az idő, de csereembernek még bőven jó.  Érdekes módon a gólpassz a nevéhez fűződik, van még 4 kulcspassza, 1 sikeres csele és 3 megnyert párharca (7/3).
  • Dybala: A gólszerző, aki jól játszott a gólján kívül is. Kicsit féltettem, hogy milyen lesz a pozíciója és mennyire ízlik majd neki az ellenfél, viszont szépen megállta a helyét. Volt 4 hosszú indítása, 3 megnyert párharca, 3 lövése és 1 csele.
  • Ronaldo: Nem volt csúcsformában, láttuk jobbnak is, de összességében hasznos volt. Gól nem jött össze, de nem tűnt olyannak, mintha ez zavarná. Az a lövés, amit De Gea óriási bravúrral védett, valami zseniális volt. Nevéhez fűződik 1 fontos passz, 6 megnyert párharc, 3 lövés, 1 szerelés.
  • Bernardeschi: Aránylag későn jött be, nem sok vizet zavart.
  • Barzagli: Hibátlanul szállt be, hozta a kötelezőt, nem kaptunk gólt.
  • Costa: Jól jött a sebessége, kicsit meg lehetett zavarni a manchesteri védőket a meccs végén is.

 

  • Allegri: A Mister lenullázta Mourinho csapatát. Minden úgy történt, ahogy ő akarta, és jó kis kezdőt sikerült összeraknia. A védekezés hibátlan volt, a támadók helyezkedése pedig érdekes. Folyton váltogatták a helyüket, ami kisebb káosznak tűnhetett, mégis ez volt az igazi fegyver.

A meccs embere: Nagyon nehéz helyzet kiválasztani, mivel a jelöltek: a gólszerző Dybala, a kiválóan játszó Sandro, a tanári Chiellini és a gépezet agya, Pjanić, de ide sorolhatnám Allegri mestert is. Sőt, mivel csapatként ilyen jók voltunk, nem volt rossz teljesítmény a játékosokat figyelembe véve, jók voltak a cserék és végig az történt, amit mi akartunk, ezért a Mister a befutó.

Összefoglalva egy jó meccs, 3 pont az Old Traffordon, kellően erős, csapatként játszó Juventus, harmatos Manchester, kifogástalan olasz szurkolók. Tanulság: Kicsit az erőléten kellene még fejleszteni, mivel Európában ez nem mindig elég. A tavalyitól jobbnak tűnik erőben a csapat, de ezt kicsit kellene még fejleszteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1114319867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frenky441 2018.10.24. 19:27:42

Szerintem nem játszottunk rosszul, viszont az egy gólt kevésnek tartom mert bármikor a semmiből egyenlíthetett volna a MU (lásd Pogba lövése).
Jók voltak a kotra támadások csak a végjátékon kellene nem kicsit javítani, de legalábbis lövéssel befejezni.
Problémának éreztem még az erőnlétet mert a 70. perc után a elfáradtunk és sok labdát elpasszoltunk a térfelünkön.
A felállással csak annyi gondom volt, hogy a három bevethető belső középpályást mid egyszerre pályára küldeni kicsit kockázatos volt (nem volt cseréjük) ezért játszattam volna 4-2-3-1-et, mert támadóból nem volt hiány.

Flachs 2018.10.24. 21:17:04

Kicsivel több golt kellene lőni. 2-0 minimum kellene ràülni az eredményre. Mert ha a Mu is betalàltvolna feltudtunk volna pörögni. Vagy ugy jàrtunk volna mint hétvégén a Genova ellen.

niccolo 2018.10.24. 22:44:15

Szép összefoglaló, de Ronaldo bomba fejese miért nincs megemlitve?

JuventusFanatikus 2018.10.24. 22:57:00

@niccolo: Olyan is volt?:) Nekem egyáltalán nem ugrik be, hogy mire gondolsz.

Rivendell 2018.10.25. 08:04:11

őőő top1 a szurkerek voltak ,simán lemosták az angolokat idegenben..:-d

FeriGjuve 2018.10.25. 09:09:07

@Rivendell: Ami egyébként annyira nem is nehéz,anno a Loki szurkolóknak is sikerült leszurkolni a Pool drukkereit.

niccolo 2018.10.25. 09:27:17

@JuventusFanatikus: bocsi, lehet hogy a Genoa meccsen volt tényleg. Még egybe ért nekem a két meccs,

triplat 2018.10.25. 15:44:41

Köszi jó kis elemzés.
Gratula a fiúknak szép győzelem volt azért.
Bár ez lehet, hogy csak engem zavar. Kicsit megköti a támadó játékot, hogy mindenáron próbálunk Ronival gólt lövetni.
Hogy mire is gondolok csak most 2 szitú kapásból. Dybi a 16 os belül nem ellövi hanem visszagurít a középen 2 emberrel őrzött Roni felé. Miért nem kínálja meg a kapust?? Persze a vele visszafutó védőben meg elakad a visszagurított labda.
Hárman futunk a kontrával és most bocsi de nem emlékszem ki is vitte a labdát középen ki volt jobbon. De balon megy Roni 2 védővel. nem lehúzzuk jobbra, ahol 1-1 ellen mehetett volna a támadás hanem Ronaldónak adjuk 2 védővel a nyakán? Miért??
Tudom ez csak szőrszál hasogatás. Engem ez egy picikét néha bosszant.

Barolo4 2018.10.25. 16:22:24

@triplat: Ezt én is éreztem.
Egyet értek az elemzéssel, bár nálam Pjanic gyengébb volt.
Az első félidőben nagyon jó volt nézni a csapatot. Ezt a sebességet vártam évek óta és végre megérkezett. A támadó potenciálunk hatalmas, és a két gyors és fiatal szélső védővel igen kompakt a csapat (jó lenne ha végig bírnák az évet persze). Ami nekem még igen nagy pozitívum, hogy úgy játszottunk csapat szempontból igen jól, hogy kevés kimagasló teljesítmény volt egyénileg. Ez igen jó hír, bár azt is hozzá kell tenni, hogy ez a MU igen gyenge volt ( a patkány edzőjükről nem is beszélve).
Ami nekem kérdőjel még hosszabb távon....
Hiányzik középről egy 'alfahím'.... Pogbát azért simán visszakérném. Az egyetlen fontos láncszem ami tényleg hiányzik.
Ijesztő, hogy Allegri nem Rugát vagy Benatiát hozza be, akikben még mindig nem bízik, hanem az öreg kedvencemet, akivel nincs semmi bajom, de fontos bl meccsen egyértelműen nem őt szeretném látni csereként.
Szerintem amúgy későn is cseréltünk, Costa jöhetett volna jóval hamarabb is.
Ezektől az apróságoktól függetlenül már megint nagyon jó volt Juventus drukkernek lenni. Forza Juventus!

JuventusFanatikus 2018.10.25. 18:30:45

@Barolo4: A jó öreg Barza csak tapasztaltabb, mint társai. Jól tudja mit kell ilyenkor tenni, nem csinál butaságot. Benatia és Rugani pedig nem igazán szállnak jól be a meccsbe. Ruganira példa a Valencia elleni meccs, míg Mehdi az utolsó percekben képes nagy butaságokra.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása