Ki adta a csapatkapitányi karszalagot Bonuccinak?

bonucci_leonardo_tavolba_nez.jpgA tegnapi meccsen több minden szemet szúrhatott a szurkolóknak, így a Genoa egyenlítő találata előtti védői mulasztások a tizenhatoson belül, de feltűnhetett az is akár, hogy ismét Leonardo Bonucci viselte a Juventus csapatkapitányi karszalagját.

Leonardo Bonucci utoljára 2017 májusában volt csapatkapitány a Juventusnál, akkor egy Torino elleni meccs adta meg az alkalmat a karszalag viselésére.

Gigi Buffon nyári távozása, Giorgio Chiellini pihentetése és Sami Khedira sérülése miatt természetesen érdekes kérdés, hogy ki más is viselhette volna a karszalagot, hiszen mostanra a Juventus rendkívül sokszínű lett játékosok tekintetében, a betonstabil olasz csapatgerinc már a múlté, a keret rengeteget változott az elmúlt években, és számos náció játékosa alkotja a keretet/kezdőcsapatot.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Leonardo Bonucci csapatkapitányi státuszáról a teljes edzői stáb döntött, beleértve Massimiliano Allegrit, illetve a csapathoz közel álló két igazgató, Pavel Nedvěd és Fabio Paratici is jóváhagyta ezt, tehát elmondható, hogy Leonardo Bonucci a teljes klub támogatását élvezte ezen döntés kapcsán.

Mindez azt mutatja, hogy a csapatkapitányi karszalag átadása Leonardo Bonuccinak jól átgondolt döntés volt a klub részéről, amely így próbálja a szurkolókat meggyőzni arról, hogy bocsássanak meg a tavaly sokak meglepetésére az AC Milanhoz távozó védőnek.

A karszalaggal a vezetőség határozott jelet kívánt küldeni a szurkolóknak, akiknek most már nemigen van egyéb opciójuk, mint annak elfogadása, hogy Leonardo Bonucci a keret teljes értékű tagja, és a klub teljes bizalmát élvezi.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8514313873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuventusFanatikus 2018.10.21. 15:56:57

Bárki is adta a neki, rossz döntés volt. Elég szégyen, hogy csak Chiellini és Barzagli méltó igazán a karszalagra.
Nálam a sorrend így nézne ki:
Chiellini-Barzagli-Mandžukić-Khedira-Dybala-Pjanić

Trieszt120506 2018.10.21. 16:28:42

fejlődik Leo, most már csak minden második meccsen kapunk róla egy gólt... De legalább az önbizalma meg az arca megvan..

2018.10.21. 16:30:29

"A karszalaggal a vezetőség határozott jelet kívánt küldeni a szurkolóknak, akiknek most már nemigen van egyéb opciójuk, mint annak elfogadása, hogy Leonardo Bonucci a keret teljes értékű tagja, és a klub teljes bizalmát élvezi." - :-DDDDDDDDDDDDDD
Ez nem így működik. :-) Ennél talán több eszük van. De ha mégis ez (is) volt a cél, akkor ezzel inkább maguk alatt is belevágtak egyet abba a bizonyos fába. A szurkolói gondolkodást nem lehet erőltetni, vagy kikényszeríteni, főleg nem az érzéseket.

Mitya10 2018.10.21. 16:33:31

Én azért csak odab.sztam volna annak a fos 5x aranylabdásnak. Jóformán bárkinek csak nem neki. Eltelt 1 szaros hónap aztán már csk is. Gratulálok Nedvedéknek pacsi skacok innen a messziből...Nem ezen múlt ez a trágya meccs de nálam ez elvi kérdés.

Grinta 2018.10.21. 17:34:46

Integráció.Bármi áron : (

asvééd 2018.10.21. 19:44:48

Na ez pl. nálam sokkal jobban kiverte a biztit. Nem tudok átlépni ezen a farok Bonuccin azóta mióta előadta a nagy comback-et a juve családhoz tartozom/tam mindig is bla-blával.
De persze ezzel valszeg keveseknek van bajuk ellentétben a divat-szidott csapattárssal.
Míg ez nálam morális és elvi kérdés addig az csak játékbeli hiányosság, azért nem mindegy, szerintem.Még élénken előttem van pofamázólós gólöröme ennek a f@sznak, ahelyett hogy visszafogta volna magát Milány mezben.Dehát ez csak olyan EMBEREKNEK megy mint pl. Quagliarella vagy Giaccherini. Hiba volt CSK-nak nevezni ez nem kérdés!

GGábr81 2018.10.21. 19:59:41

Ezek vagy mind hülyék (kétlem), vagy bólogató Jánosok, vagy nagyon fentről jött a parancs és nem akarta a Kobra nyomába lépni. Esetleg kamu az egész.
Nem tudom a csapatnak miért nincs beleszólása.

Alex8610 2018.10.21. 20:06:04

Hiba volt, ha ezt mindenáron megakartak lépni akkor is korai én személy szerint soha nem adtam volna neki, örüljön hogy itt lehet ujra aztán legyen ennyi elég.Nalam Mandzu kapta volna aztán utána Ronaldo amúgy is jobban szeretem ha egy mezonyjatekos a csk,egy olyan aki erős személyiség és húzza a többieket egy ilyen meccsen is mint a tegnapi.

2018.10.21. 21:39:50

@GGábr81: Ami biztos, hogy Elkann is kint volt a meccsen.

lordjamal 2018.10.21. 23:17:48

Tegnap egy olasz baratom aki velem nezte a meccset azt meselte, hogy a Juvenal az a szokas, hogy ha nem jatszhatnak a kijelolt csapatkapitanyok, a csapatnal legtobb idot eltoltott jatekos kapja meg a szalagot. Szoval valoszinu csak ennyi tortent.

babo0410 2018.10.22. 01:42:21

@asvééd: Nagyon osztom! Ismét beletrafáltál a lényegbe.

alexGicamo 2018.10.22. 09:34:37

@lordjamal: Én is erre gondoltam . Ez tűnik a legelfogadhatóbb magyarázatnak, s ha visszagondolunk , a múltban is hasonlóképpen történt ez .
Ennek ellenére gyetértek a legtöbb szurkolótársammal : én sosem adnám oda neki a csk - szalagot . Még a helyettesi posztot sem . Nem érdemli meg a hűtlensége okán . Az addig ok, hogy sajnos , egyre kevesebb olasz játékos van már a keretünkben, de akkor meg még mindig hamarabb adtam volna oda Ruganinak . Igaz, hogy őt meg Maxi sajnos, nem játszatja ...
Remélem, ez csak csapatkapitány helyettesi poszt számára, bár szerintem, azt se érdemli meg !
Egyetértek, ez szerintem is elvi kérdés !
A klub, a vezetőség lehet, hogy ilyen hamar meg tudott neki bocsátani, de a szurkolók egészen más tészta !
Minket az érzelmeink irányítanak, s éppen ezért számunkra nem olyan könnyű a megbocsátás, s ami a legfontosabb, ezt nem lehet ránk kényszeríteni !
FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

2018.10.22. 10:54:19

@lordjamal: @alexGicamo: Igen, ez nyilván bevett szokás. De minden szabályban is lennie kell kivételnek. Ez pont az a szituáció. Bonuccinak ezt már soha nem szabadott volna megkapnia. Már úgy tűnik, úgy is le van ejtve az "olasz mag", bárkinek odaadhatták volna.

alexGicamo 2018.10.22. 10:57:19

Azért annyit még hozzáfűznék : kíváncsi lennék, a csapattársai mit szólnak ehhez ?

2018.10.22. 13:44:39

@alexGicamo: Én is. De szinte biztos, hogy nyíltan semmit, viszont magukban legtöbbjüknek szerintem megvan a véleménye...

alexGicamo 2018.10.22. 15:02:22

@Dr. Grant: Na, hát én is erre lennék kíváncsi , nyilvánosan biztos, hogy semmi negatívum nem hangzik majd el .
Lehet, hogy naív vagyok, de amúgy én mindig úgy képzeltem el, hogy a csk -t a csapattársak és az edző közösen választják meg .
Nyilván olyan játékost érdemes választani, aki már jó ideje a csapatban játszik, letett már valamit az asztalra , vezéregyéniség és hallgatnak rá a társai . Nem ?

del pipi 2018.10.22. 16:16:42

mindeki a bonuccit bántja de ha jól emlékszem a kis bentancur is bealudt és talán az agyon dicsért oldalsó védőink is szanatóriumban voltak de ezt most megnézem még egyszer mert lehet hogy tévedek ami viszont tuti biztos a múlt évben ilyenkor mennyi gólt is kaptunk amikor nem volt a kis Bonu,? szóval ezt kollektíven összehozták.

JuventusFanatikus 2018.10.22. 16:52:23

@del pipi: : Van benne igazság. Már ott baj van, hogy a beadó ember úgy adhatta be, ahogy akarta, mivel senki a világon nem fogta, azt hitték, hogy hagyja a csávó azt, hogy szöglet legyen. Benatia elkezd kimenni felé, de kb. semmit nem ért az egész megmozdulás, Sandro csak kocog valamerre. Bonucci embere Piątek volt, aki hátravonult a beadás pillanatában. Leo ki is nézett rá, látta, hogy veszélyt nem fog okozni. Bessa egészen mellette érkezett, Cancelo rajta volt addig, amíg nem Bonucci felé mozgott a középpályás. Cancelo ott hagyta, biztosan szólt Bonuccinak, hogy jön az ember. Leo erre nem reagált, nem látta az embert, így szabadon fejelhetett a genoai. Látszik, hogy a gólt érő fejelés után Cancelo panaszkodott az olasznak, nehezményezte, hogy Bonucci nem fogta az embert. Ebből arra következtetek, hogy a portugál biztosan értesítette a védőt. Nehéz megmondani, hogy ki a hibás, azt mondanám, hogy komplett az egész védelem.

2018.10.22. 19:03:22

@del pipi: @JuventusFanatikus: Oké. Sz@r dolog, hogy gólt kaptunk, amiben tényleg bűnös volt a júdás IS, meg akár lehet más bűnöst is keresni és találni, de én nevetségesnek érzem, hogy egyáltalán erről kell vitatkozni. Az első gól után rúgnunk kellett volna LEGALÁBB 1-et (ha nem kettőt) és a Genoa gólja után is még legalább egyet. Kis túlzással semmi jelentősége nem szabadott volna, hogy legyen a góljuknak.

babo0410 2018.10.22. 21:21:49

@del pipi: Van benne igazság, de tavaly nem Bonu hiánya miatt kaptunk sok gólt, és hidd el, idén nem miatta kapunk kevesebbet. Inkább legyünk hálásak, hogy az ellenfél nem használja ki Bonu minden bénázását. Mert minden meccsen van belőle bőven. Tavaly egy átmeneti év volt, Allegri kereste a védelem igazi összetételét, és sose játszott uaz a védelem. Most meg Bonu akármit is csinál, mindig van rá kifogás. Pedig nagyon gyenge védő. Még akkor is, ha most szombaton a komplett védelem benne volt a gólban.
És itt jegyzem meg, hogy a szélső védőinkre (legalább is Cancelora és Sandrora) sajnos igaz az, hogy remekül besegítenek a támadásokba, de ez mit sem ér, mert védekezni nem tudnak, illetve gyengék benne. Márpedig nálam egy védő elsősorban védekezésben legyen jó. És én De Scigliot ezért kedvelem. Támadásban lehet nem túl jó, ellenben védekezésben sokkal erősebb a fent említett párosnál.

babo0410 2018.10.22. 21:24:29

Ja és még annyi, hogy az tök jó, hogy végre van két szélső védőnk, akik tudnak beadni, csak ez mit sem ér, ha majd a BL-ből azért fogunk kizúgni, mert van egy szem Chiellini, aki tud is védekezni, meg a kapusunk, aki védelem nélkül tehetetlen.

Vergilius1897 2018.10.22. 23:26:56

@babo0410: Hagyd már abba ezt nevettséges, erőltett Bonucci szidalmazást. Én se szeretem, de elismerem az erényeit. Ugyan azt csinálod amit Khedira és az általad szeretett DS kritizálásakor nehezményezel, hogy érzelmi alapon vannak bántva "szegények"

babo0410 2018.10.23. 01:48:23

@Vergilius1897: Miért Bonunak vannak erényei? Akkor sorold, mert én azon kívül, hogy jó hosszú labdái vannak többet nem tudok. egy patkány, 1vs1-ben simán megverik, meccsenként minimum 1x lemarad az emberéről, és két meccsenként kapunk gólt arról az emberről, akit neki kéne védenie. És ezek sajnos tények.

del pipi 2018.10.23. 05:10:04

@babo0410: nem tudom mi történt akkor amikor elment tavaly és voltak meg nem gondolt dolgai és ezért bennem is van tüske felé de a posztján is a tíz legjobb védő és a CSK-val együtt a legjobbak......szerintem ......nem érzelmi alapon.

2018.10.23. 08:48:59

@babo0410: Még nagyjából igaz is. De azon a tényen nem változtat, hogy Khedirában legalább ennyi "szakmai" hiba van, ha nem több és ez a kettős mérce így elég furcsa.

babo0410 2018.10.23. 10:34:04

@Dr. Grant: Khedirában hiba? Khedira nem hibázik. Az más kérdés, hogy nem teszi oda magát kellőképpen, és ez nekem se mindig tetszik, de nem hibázik minden meccsen akkorát, mint Bonu.

Vergilius1897 2018.10.23. 10:58:44

@babo0410: van az a mondás, hogy csak az hibázik aki dolgozik, így Khedira valóban nem tud. Bonucciról meg kár is Veled vitázni, a pályán tapasztalható gyengeségeibe belemosni, hogy "egy patkány" hát babo... Legalább maradnál hű Magadhoz a csapat játékosainak védésében, ahogy az Allegri utálók is azok maradnak minden alkalommal amikor győzelem után is jelzik, hogy egy kókler vagy ahogy mások szemében Khedira csak embethátrány gólok vagy gólpasszok ellenére is.

babo0410 2018.10.23. 11:23:10

@Vergilius1897: Nem, Bonu nem a pályán mutatott bénázásai miatt patkány, hanem azért, mert folyamatosan hülyének nézi a szurkolókat. Már mielőtt eligazolt is egy patkány volt, de az eligazolása, és az ellenünk lőtt góljának ünneplése után csak rontott ezen. Gondolom azzal a gólörömmel a Milan ultráknak akart hatalmasat nyalizni, hát az se jött össze. Mindig is egy féreg marad nálam Bonu, de látom egyesek könnyen bocsátanak. Én nem fogok ennek a kis senkinek. Én azt mondom, sajnos Marotta ment, aki szívét-lelkét adta a csapatért, hogy egy féreg visszatérhessen.

2018.10.23. 11:31:46

@babo0410: "Khedira nem hibázik." Fejj, mintha Maxot hallottam volna...
Dehogynem hibázik, csak ezek szerint Neked nem tűnik fel. Ha nem lép oda valakinek, akit ezután másnak kell megállítania, tehát KISEGÍTENIE ŐT, az hiba. Mint ahogy az is, amikor a kapu előtt csetlik-botlik és azok elől puskázza ez a lehetőséget, akiknél "nem sír" a labda. Pont ezt írtam, kettős mércével méred kettejüket szakmailag. Jóllehet, látványosabb, amikor egy belső védő hibázik a kapu előtt, de ettől még a másik sem bocsánatosabb bűn. Nem szeretem Bonuccit, mert egy gyökér, de ettől szakmailag nem leszek elnéző senkivel sem jobban.

Nathas 2018.10.23. 12:17:46

@del pipi: +1 A gólnál Bonucci, Sczescny, Benatia és Cancelo is hibázott, Sandro pedig a térképen sem volt, ez bizony szép csapatmunka. Ettől függetlenül Bonuccinak nagyon kellene törlesztenie, ehelyett sokat hibázik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása