Hétfői pletykaáradat

andrea_tonali.jpgA válogatott szünet alatt nem pihentek az olasz újságírók, és néhány izgalmas hírrel láttak el bennünket. Most ezekből a hírekből (pletykákból?) mazsolázgattunk.  

Olaszországi hírek alapján a januári mercato kifejezetten izgalmas lehet a Juventus számára. A Tuttosport információi szerint többek között a Chelsea és a Juventus egyaránt szeretnék a soraikban tudni az "új Pirlóként" emlegetett, Bresciában szereplő Andrea Tonalit. 

Korábban már az egykori Milan és Juventus legenda, Andrea Pirlo is elismerően nyilatkozott a fiatal középpályás képességeit illetően. Tonali 20 millió euró körüli összegért mozdítható el Bresciából, azonban, ha licitversenyre kerül sor januárban, akkor ez az összeg akár még feljebb is kúszhat. 

A még csak 18 éves Tonaliért gyakorlatilag fél Európa sorban áll. De ki ő egyáltalán, és miért követik őt a legnagyobb klubcsapatok árgus szemekkel? 

Andrea 2017. augusztusában, 17 évesen debütált a profik között a Serie B-ben az Avellino csapata ellen. Az első évében tizenkilenc alkalommal lépett pályára a Brescia csapatában, ez idő alatt két góllal és ugyanennyi gólpasszal járult hozzá csapata sikereihez. 

Azonban az igazi szenzáció természetesen nem ez, hanem az a teljesítmény, amivel az U19-es Európa-bajnokságon rukkolt elő a nyár folyamán. Tonali az Azzurrinik igazi húzóembere volt az EB ideje alatt, többek között neki is köszönhető, hogy csapatával sikerült egészen a döntőig eljutniuk, ahol végül alulmaradtak Portugália válogatottjával szemben.

Ebben a szezonban Tonalira már, mint alapemberre számítanak a Bresciánál. Hét alkalommal is a kezdőben szerepelt a Serie B-ben, és máris három gólpassznál tart. A fejlődése a jelek szerint töretlen, ezért is lehet az, hogy rengetegen szeretnék őt a soraikban tudni.

Az Öreg Hölgy számára azonban nem ő az egyetlen célpont a középpálya megerősítésére. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Adrien Rabiot és Paul Pogba ügyét folyamatosan figyelemmel követik Paraticiék, ugyanakkor mindkét játékos szerepel az FC Barcelona radarján is.

Rajtuk kívül a gránátvörös-kékek és a torinói zebrák kívánságlistáján szerepel két fiatal Ajax játékos is, név szerint Frankie de Jong és Matthijs de Ligt.

De Jongot az egyik legígéretesebb középpályásként tartják számon az egész világon, az Il Corriere Dello Sport szerint éppen ezért a Manchester City akár 80 millió eurót is hajlandó lenne beáldozni annak érdekében, hogy a soraiban tudja a fiatal tehetséget. Kérdés, hogy az Öreg Hölgy képes lehet-e versenyezni egy ilyen elképesztő ajánlattal.

Az olasz lap szerint, ha létrejönne a transzfer, akkor de Jong minden bizonnyal a szezon hátralévő részében maradna jelenlegi egyesületénél kölcsönben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9214302045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2018.10.15. 16:30:33

Ilyen fiatal , semmit se bizonyított reménységekért sosem adnék ki egy valag zsét . Király, hogy fiatalok és tehetségesek, de na !

2018.10.15. 18:51:34

@alexGicamo: Ez a gáz, h itt tartunk, h egy ilyen senkiért már 200 misit kérnek, ami lehet jóval több is. Néhány éve ennyi pénzért még minőségi, tapasztalt, neves játékost lehetett kapni. MOst meg lassan a labdaszedőért is minimum ennyit kérnek...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása