Stefano Marchisio: "Claudio nemet mondott a Milannak"

marchisio_claudio_taps.jpgA nyár egyik szomorú fejleménye volt, hogy a Juventus saját nevelésű középpályása, Claudio Marchiso érzékeny búcsút vett  a klubtól, s az orosz Zenit Szentpétervár szolgálatába lépett.

"Nem sajnálkozunk." - mondta fia távozásáról Stefano Marchisio a Tuttosport munkatársának nyilatkozva.

"Három évvel ezelőtt Claudio máshova igazolhatott volna, s sokkal többet kereshetett volna. 2017-ben nemet mondott a Milannak, amely dupla fizetést ajánlott neki, mert a Juventusnál akarta befejezni a pályafutását, annál a klubnál, amelyet szeret.

A dolgok változnak a labdarúgásban, megértem a Juventus döntését, hogy átalakítják a csapatot. Claudio személyét némi nosztalgia övezi, s furcsa volna, ha nem így lenne. Ha még a Juventusnál lehetne, talán a világ legboldogabb embere volna.

Túlléptünk ezen, s Claudio nagyon elégedett az új életével. A Zenit ambiciózus, nagyon modern stadionja van, s vezeti a bajnokságot. Reménykedünk abban, hogy zsinórban a nyolcadik bajnoki címét nyerheti Oroszországban.

Korábban soha sem jártam Szentpéterváron, s egy kis ékszerdobozra leltem a városban. Egy kicsit olyan, mint Velence, egy kicsit mint Párizs, éppen csak hidegebb. Nagyon tiszta, rendezett és modern. csodálatos. Összességében boldog vagyok, mert látom, hogy Claudiónak kedvére van az új kaland. 

A Zenit szurkolói pompásan fogadták. Múltkor a szentpétervári állatkertbe mentünk az unokáimmal, néhány srác felismerte Claudiót, s autogramot kértek tőle. A szeretet fontos a fiam számára, a szurkolókat mindig is a labdarúgás legcsodálatosabb részének tekintette."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2014295545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2018.10.11. 14:29:27

Örülök hogy boldog ott (már amennyire lehet), és faj a szívem érte :/
Megosztóak a vélemények róla de szerintem helye lehetett volna még mindig a keretben! Sérülése ide vagy oda.
Sok sikert neked :)

2018.10.11. 15:26:11

Ha tényleg jól érzi magát, akkor örülök. (Ha ez nem csak egy diplomatikus, ámde igazságtartalmat nélkülöző nyilatkozat) Annak akkor sem örülök, hogy elküldték. Rossz és szégyenteljes döntés volt.

Mitya10 2018.10.11. 16:00:58

Elvétve figyeltem csak mennyit játszik de egyáltalán nem rémlik hogy lett volna kezdő 1x is hacsak nem tévedek persze.

Drotkoszoru 2018.10.11. 16:15:15

@Mitya10: 4 tétmeccsen játszott eddig a Zenitben, 3-szor a bajnokságban, 1-szer az EL-ben. Ezeken a találkozókon egyszer kezdett (az Anzsi ellen 61 percet töltött a pályán, gólt is szerzett). Összesen 134 játékperce van ebben a szezonban. Sajnos Oroszországban sem kerülik el a sérülések, az utolsó 2 Zenit tétmeccsen sem léphetett pályára (nem kerestem róla infót, az eredmenyek.com-on betegséget írtak a hiányzása okának).

babo0410 2018.10.11. 16:32:18

@Drotkoszoru: Akkor ez választ is ad arra miért nem számolt vele Allegri. És én még mindig azt gondolom, hogy nem lett elküldve, kidobni nem dobtuk ki, csak leült vele a vezetőség, és elmondták, hogy itt sajnos túl sok lehetőséget nem tud neki az edző biztosítani, mert nincs olyan állapotban. Tehát, ha elfogadja, hogy itt csak epizódista lesz, maradhat. Nem tette.
Sajnos nagyon sok játékos nem képes reálisan felmérni a helyzetet, és belátni, ha már nem tudnak minden meccsenkezdők lenni. Marchisio is beleesett ebbe a hibába, ezért távozott sajnos.
Ha csak a csapat átalakítása lett vlna az indok, vagy spórolni akarna a vezetőség, akkor Barza miért maradhat a maga 37 évével? Pont emiatt érzem azt, hogy Marchisio közös megegyezéssel távozott, mert nem akarta elfogadni, hogy már a sok sérülése okán nem tud úgy segíteni a csapatnak. Elment oda, ahol azt hitte kezdő lehet. Sajnos a folyamatos sérülései közbe szóltak. Kár érte.

Mitya10 2018.10.11. 16:34:29

@Drotkoszoru: Köszi az infot. Akkor jól gondoltam h ott sem sokat játszik sajnos. :/

alexGicamo 2018.10.11. 16:54:07

Számomra érzékeny téma az ő távozása , de gondolom, ezzel nem vagyok egyedül .
Khedira maradt, Marci távozott ... Szerintem, ez nem szorul magyarázatra ! :-(

Drotkoszoru 2018.10.11. 16:59:05

@babo0410: Biztos leült vele megbeszélni a dolgokat a vezetőség és el lett neki mondva, hogy még a korábbinál is kevesebb lehetőséget tudnak csak neki biztosítani, ha marad. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy nem Marchisio csapkodta az asztalt, hogy márpedig ő csak akkor marad, ha állandó kezdő lesz, sokkal több játéklehetőséget biztosítanak neki. Ha csak ezen múlt volna, akkor már tavaly távozott volna. Szóval én nem hiszem, hogy Claudio bármilyen hibába is esett volna, mindig is hű maradt szeretett Juvéjához és szinte zokszó nélkül tűrte a padozást. Természetesen labdarúgóként ő is szeretne minél többet játszani, de azért ráhelyezte a nyomást a vezetőség is, hogy a saját szempontjából jobb, ha távozik. Nevezhetjük közös megegyezésnek is, de itt inkább a vezetőség akarta, hogy távozzon, nem Marchisio; még ha azzal gesztust is gyakorolt a menedzsment, hogy ingyen távozhatott, ergo az új csapatának nem kellett átigazolási összeget fizetnie érte, így Marci is nagyobb fizetést, aláírási pénzt tudott kiharcolni magának a Zenittől.

"Ha csak a csapat átalakítása lett vlna az indok, vagy spórolni akarna a vezetőség, akkor Barza miért maradhat a maga 37 évével?"

Marchisio fizetése magasabb volt, mint Barza mackóé. Hidd el, Agnellinek is jól jött, hogy Marci vaskos bérköltsége kiesett az idei kiadási oldalról (adókkal együtt ez kb. 7 millió € megtakarítást jelent évente), főleg Ronaldo érkezése után. Emellett azért sem jó a hasonlatod, mert ha Barzagli nem hosszabbít, akkor "csak" 4 középső védőnk marad a keretben, ami olykor karcsú lehet a szezon során, főleg ha 3 belső védővel állunk fel. Középső középpályásból viszont 5 (Pjanic, Can, Matuidi, Bentancur, Prince of Tunisia) "darab" is volt Marchisión kívül is a keretben, így ő "nélkülözhetőbb" volt ebből a szempontból is, mint Barzagli.

GGábr81 2018.10.11. 17:59:21

Még most is csak a káromkodás, a düh, elkeseredésében jut eszembe.
DE MIÉRT?

GGábr81 2018.10.11. 18:04:32

@GGábr81: elkeseredés
Szemét telefon kijavít.

János Aradi 2018.10.11. 19:30:20

A Juventus Juventus volt Marchisio előtt is és Juventus marad Marchisio után is. Lehet őt sajnálni én is sajnálom szeretem nagyon, de ő jelen pillanat is többet keres 1 hét alatt mint a nagy átlag egy egész évben, és valószínűleg luxus körülmények közt tengeti Oroszországban is a mindennapjait. Előtte is volt Gucci táskára pénz utána is lesz

babo0410 2018.10.11. 19:43:56

@alexGicamo: Hagyjuk már ezt a Khedira témát. Már tényleg mindenért Khedira a hibás. Khedira jelen helyzetben sokkal többet tud tenni a csapatért, mint a két meccsenként kidőlő Marchisio, és ez tény, még akkor is, ha ezt nem vagytok hajlandóak belátni, mert Khedirát kikiáltotta a blog sz@rnak. És az is biztos, ha Can így játszik tovább, akkor Khedira ki fog szorulni a csapatból.

Rivendell 2018.10.11. 19:45:07

Ebben inkább a gond az, hogy van 1 Chiello es kesz,ennyi volt az os juvesok tarsasaga. Maradt nekunk meg 1 Mandzu,aki tenyleg mindent megtesz a csapatert,plane mikor szelso,mert marha sokat melozik vedekezesben es maradt Barza,de o meg mar nagyon kifele megy. Tobbiek nalam potolhatoak,mind.

Attol eltekintve, hogy khediran kívűl nem nagyon mindhatni olyat,aki ne hajtana,de ebben a 3 sracban van valami extra akaras.

MaRcika 2018.10.11. 20:17:37

@Rivendell: Bernáért azért fájna a szívem.
De azért van több olyan név is...
Cancelot pl nehezen pótolhatnánk.

Remélem sokat marad még velünk Federico, és egy klubikonná növi mi magát vagy valmi hasonlóvá :)
Forza Juve

alexGicamo 2018.10.11. 20:24:12

@babo0410: Én nem tartozom a Khedirát " divatból " szidók közé . Tényleg nem kedvelem, kevésnek érzem csapatunkba és valóban úgy gondolom, hogy helyette Claudiónak kellett volna marania és játszania . Mellesleg német barátunk is a sérülékenyebb játékosok közé tartozik ... Ja, hogy őt favorizálja a mister ? Hát érthető, Maxi sem tökéletes !

2018.10.11. 21:46:37

@alexGicamo: Nincs is olyan szerintem, hogy "divatból szidás". Legalábbis egy szurkolótáboron belül. A többivel tökéletesen egyetértek.

@babo0410: Ne dramatizáld túl a Khedi-helyzetet. Nem mindenért hibás, még azért sem ő a hibás, mert Marchisionak mennie kellett, mert nem Khedira döntése volt. De attól még sz@r döntés volt és attól még egy sz@r játékos marad. Ez van. Hiába struccozol.

Fifa Fut 2018.10.11. 21:56:03

@János Aradi: azér Marciról én így nem beszélnék. Ez kicsit erős egy ilyen emberről aki a szívét adta ennek a címerének! Ha a pénz érdekelné ment volna hamarabb máshova, az arabokhoz vagy Párizsba, Amerika stb. Ne becsülj le egy ílyen Juventinót!

2018.10.12. 09:22:56

@Fifa Fut: +1 Így van. Pont nem Marchisio az, akinek kapcsán az embernek eszébe jutna, hogy mennyit keres.

Fifa Fut 2018.10.13. 08:51:52

@Dr. Grant: ha az összes “Marci” eltűnik a csapatból mi is “csak” egy PSG leszünk :( ez a szomorú

asvééd 2018.10.13. 19:25:38

Lehet sokakat megbántok, minden tiszteletem mellett, mert klubhűség mindenképp értékelendő, de sokszor nem értem itt a picsogást hogy elment és hogy miért nem játszatták, stb. Gyerekek, Ő már 3 éve sem fért be nemhogy most! Persze értem én meg minden de az érzelem egy dolog a sérülékenység meg a realitás!
Kérdem én hogy lehetne valakire alapozni ha többet van a gyenguszon mint edzésen?
El kell fogadni hogy az a rohadt idő kikezd kit így kit úgy, Őt sajnos felzabálta a rengeteg csata.
Ahogy látom a Zenitben sincs másképp és sajnos nemis lesz, pláne ott.
El kell engedni és a szépre emlékezni.
Ennyi.

Alexdp 2018.10.13. 22:51:40

És nem szabad elfelejteni, hogy valójában Madrid féle elven működünk, legalábbis, én így látom mostanra.
Persze ha tényleg jön a Bl cím, a többséget semmi sem fogja érdekelni.
Engem fog...

2018.10.14. 12:20:11

@asvééd: A kontraszt, ami nem elfogadható. Egyrészt nem amiatt megy a "picsogás", hogy elment, hanem amiatt, hogy elzavarták. Vagy 4x nyilatkozta, hogy itt akar maradni.
A kontraszt pedig az, hogy ha Kehdira ugyanúgy odatenné magát, ahogy Marchisio tette, akkor a JMedicalban kellene kialakítaniuk neki egy apartmant, amire akár a névtábláját is kirakhatnák. Vagy nem hajlandó úgy odatenni magát, mint Marchisio, vagy tőle nem ez az elvárás. Ha Vidal-szerű fizikummal rendelkező középpályásokkal lenne tele a keretünk, akkor - szomorúan, de - Marchisio elküldését is megértettük és elfogadtuk volna. :-(

Igen Babo, elküldését. De, elküldését.......mondom, hogy de.

asvééd 2018.10.14. 13:53:09

@Dr. Grant: Én sehol sem olvastam vagy hallottam hogy "elzavarták". Ezt honnan veszed? Én azért óvatosan fogalmaznék az utolsó periódusáról úgy hogy oda tette magát.... Szerintem már szarul ment neki ami érthető hiszen nem volt játékban. Attól hogy valaki klubhűséget fogadott és meghatározó játékos volt még nem jelenti azt hogy hycomat állapotban is tartani kellene évekig csak azért mert Ő kéri. Zenitben kiváncsi vagyok meddig nézik ha állandóan Begsiben lesz. Nincs bajom vele, de azért nem egy Del Piero szintű játékosról beszélünk, remélem ebben egyet értünk?
Az hogy itt Khedirát fikázni divat lett -ha kell, ha nem- abban ne haragudj nem szeretnék részt venni, voltak már sokkal rosszabb igazolásaink is...
És akkor egy kis stat a 2017-es évéről:
17.10.2017 21.10.2017 Sérült
26.09.2017 28.09.2017 Sérült
26.08.2017 11.09.2017 Térdsérülés
08.06.2017 22.07.2017 Izomsérülés
21.04.2017 22.04.2017 Térdsérülés
27.02.2017 04.03.2017 Térdsérülés
08.02.2017 11.02.2017 Hátsérülés
23.01.2017 28.01.2017 Sérült

2018.10.14. 19:43:27

@asvééd: Azt nyilatkozta, hogy maradni akar. Az apja azt nyilatkozta, hogy maradni akar. Marotta azt nyilatkozta, hogy nagyon kevés lehetőséget kapott volna. Allegri a világon semmit. Ebből elég egyértelmű. Azt nem kell várni az egyértelműséghez, hogy a klubnál nyilatkozzák, hogy "elküldtük a f....".
Persze, nem Del Piero. De az előző kommentemben is arra céloztam, hogy azért sérült meg, mert odatette magát. És nem arra, hogy nem sérülékeny. És Khedira meg pont azért nem sérül meg szinte soha, mert soha az életben nem teszi oda magát. Marchisio ha meghatározónak nem is de cserének tökéletesen alkalmas lett volna és maradni is akart. Khedira egy Juventusnál még annak sem alkalmas szerintem.

babo0410 2018.10.14. 19:58:47

@Dr. Grant: Allegri többször nyilatkozta, hogy nagyon nagy szüksége lenne egy 100%-os Marchisiora.
És de, itt a blogon bármi van, jön a Khedirázás. Még akkor is, ha nem játszik. Anno meg Padoin lett megtalálva mindenért. Valaki mindig lesz sajnos.
@asvééd: Ezzel egyet kell értsek.
sajnos nagyon hazavágták Marcit a sérülések. Kár érte, szerintem nagyon jól játszott a sérüléshulláma előtt.
@alexGicamo: Khedira az utóbbi időben keveset volt sérült, Marchisio meg pont fordítva, és egészséges volt keveset. Sajnos. Hidd el, ha Khedira is minden 2. meccs után kidőlne, akkor őt is eladnák, vagy elengednék ingyen.

asvééd 2018.10.14. 20:13:50

@Dr. Grant: Nézd, tényleg nem vitatkozni akarok, azt is elfogadom hogy Neked kedvenced volt, de azt Te sem gondolod hogy a sérülés egyenesen arányos azzal hogy odatette magát!
Izületei már rég szarok,erre utalnak ezek a sorozatos kimaradások, erre Allegri mégis mit mondhatott volna, maradj majd néha-néha beteszlek amikor éppen rendben vagy mert Te legalább odateszed magad? Ez nem az a kávéház. Üzlet és pénz persze a sport mellett. SZerintem így is bőven megkapta azt a türelmi időt ami járt neki.

asvééd 2018.10.14. 20:18:47

@babo0410: Igen, de ha emlékszel -bár nem tudom milyen idős vagy- Van Basten és Redondo ( ő még a fizujáról is lemondott(!!!)) sem maradt még csapatánál annak idején évekig pedig nagyobb játékosok voltak csak azért mert odatették magukat.

babo0410 2018.10.14. 20:45:18

@asvééd: Emlékszem. Sőt én Baggiora is, aki annak ellenére volt az egyik kedvencem, hogy nálunk nem játszott túl sokat, meg szinte a fél ligát megjárta, még a legutáltabb intert is.

2018.10.14. 22:54:00

@babo0410: Ezt nyilatkozta ugyan Allegri KORÁBBAN, de ez ebben a tekintetben irreleváns. Azt, hogy maradjon, azt nem. És talán mást sem. A "Khedirázás" mögött pedig értelmes indok rejlik: még pedig, hogy egy Juventus szintű csapatnál alkalmatlan nemhogy a kezdőcsapati tagságra, de a kerettagságra is. Marchisio pedig kiegészítő emberként is hasznos lehetett volna.

2018.10.14. 23:09:12

@asvééd: Nekem sem a vita a célom. Nem kedvencemnek mondanám. Elismertem a játékát és a Juventinoságát. Értékeltem a klubhűségét és a korrektségét. Hasznos játékosnak tartottam. De főleg, szeretem az inkorrektséget és az elkeserít, hogy ez annál a klubnál megy, amelyiknek szurkolok. :-( Marchisionak Juventinosága, klubhűsége miatt (el sem hagyta, amikor megkínálták egy zsíros szerződéssel) meg kellett volna kapnia az esélyt elégszer a pályán a bizonyításra, mielőtt leírják. És ez nem történt meg. Ez az, ami biztos, mert én abban egyáltalán nem vagyok biztos, amit az ízületei állapotáról írsz. Ha biztosan így lenne, akkor ez van és kész, de ez csak egy teória. Az edzéses lötyögés nekem nem magyarázat, de nem tudom létezik-e akár arról is bizonyíték. Nyilatkozta Marci, hogy amiatt az 1 dolog miatt szomorú utólag, hogy sokszor indokolatlanul került sérültlistára. Nem sok játékos esetében tennék így, de az ő esetében én inkább neki hiszek és nem Allegrinek, mert tudom, hogy mindent megtett volna a Juventusért és nem okozott volna kárt neki azzal, hogy sérülten akar játszani. Allegri meg valahogy mindig kiügyeskedte, hogy Khedira kezdhessen és még csak magyarázkodnia sem kelljen.

2018.10.14. 23:10:50

@asvééd: Bocsánat - "nem szeretem az inkorrektséget" - ezt akartam írni természetesen. Késő van. :-(

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1645) játékosokról (9892) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2425) meccsek (4140) mercato (4133) nyilatkozat (7419) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4162) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása