Bemutatkozik: Federico Mattiello

mattiello_federico_juventus_mezben.jpgRá többen is emlékezhetünk, viszont sajnos nem egy olyan dolog miatt, amire szívesen gondolunk vissza. Ő az a bizonyos srác, akinek Nainggolan játszi könnyedséggel eltörte a lábát, brutális módon. Akkor azt hittük, hogy a lábával együtt a karrierje is kettétört, azonban végül nem így alakult. Lássuk, mit hozott a sors Federico számára.

Ő azon játékosok közé tartozik, akik ténylegesen Juventus nevelések. Már a Juventus U17-es csapatának is tagja volt és a Primavera-csapatot 2013-2014-es szezonig becsületesen szolgálta, viszont a felnőtt csapatban is kapott helyet 2014-től. Bemutatkozhatott Juventus meccsen, összesen 3 alkalommal kapott lehetőséget. Elmondhatja magáról, hogy megnyerte a Scudettót, a Coppa Italiát és a Supercoppát. A Primavera-csapatban viszont komoly mennyiségű pályára lépést halmozott fel, nem kevesebb, mint 57-et. Ezek mellé öt gól és négy gólpassz is társul. Az UEFA Youth League sorozatban is játszhatott, összesen három alkalommal.

2015 februárjában jött el számára az idő, hogy ideiglenesen lecserélje a Bianconeri színeket, és a Chievo Verona szolgálatába állt. Másfél évet töltött ott, viszont csak négy meccsen játszott és egy gólpassz osztott ki. Ennek az alacsony számú pályára lépésnek nem volt más oka, mint a fentebb említett brutális sérülés.

2016 nyarán visszatért az Öreg Hölgyhöz és az egész szezont nevelőegyüttesénél töltötte, míg egy évre rá ajánlat nem érkezett, s s frissen feljutó SPAL vette kölcsön az ifjú olaszt. Egy évet töltött Ferrarában, mégis csapatot váltott a télen. Az Atalanta vásárolta meg 5 millióért a Juventustól. Ez azért történhetett meg, mert újra felfelé ívelt a karrierje, és 31 tétmérkőzésen lépett pályára a SPAL színeiben. Gólpasszokban kevésbé volt eredményes, mivel csak egyet sikerült összegyűjtenie.

Annak ellenére, hogy az Atalanta megvásárolta, meccsen még nem játszott a bergamói egyesületnél. Egyből kölcsön adták a Bolognának, ahol Inzaghi mester számít rá, és elképesztő szezont fut. 6 meccsen gól és gólpassz. Ez már elég sokat mond, és még csak meg sem említem, hogy a góljával a Roma kapuját vette be. 

Adatai: 

  • • Kor: 23 év
  • • Nemzetiség: olasz
  • • Magasság: 182 centiméter
  • • Poszt: jobbszélső védő
  • • Erősebbik láb: jobb
  • • Érték: 2.5 millió euró (a Transfermarkt szerint) 

Játékstílusa: Nagyon univerzális, szinte minden poszton megfordult már karrierje során. Eredeti posztja jobbszélső védő, viszont a baloldalon is sűrűn megfordul. Játszott korábban középső védőt, mindkét szélen szélsőt, sőt támadó középpályást is. Nagyon szorgos játékos, sokat robotol. Nem egy dél-amerikai játékoshoz való technikával megáldott focista, viszont megvan a magához való labdakezelése. Beadásban jó, ahogy rövid passzokban is. Fő erénye a gyorsasága és a labdavezetése is remek. Posztjához képest jól lő, akár távolról is. Jó az állóképessége és inkább a védekezésben jeleskedik. Főleg a szerelések állnak hozzá közel, de a pozicionálás is erősségének számít. Negatívumként említeném meg, hogy nagyon erőszakos, és nincs jó magatartása. Összességében egy defenzív szélső védőről van szó, viszont a támadások sem állnak tőle messze. Jó példa a többi fiatal számára, hogy egy ilyen tragédia után is fel lehet állni és sosem szabad feladni. Eddig nem gondoltam volna, hogy így visszatér, és hogy továbbra is tehetségként emlegethetjük. Mert ez az idei éve tényleg elképesztő. Olyan csapatok ellen alkotott maradandót, mint az Inter, vagy a Roma. Megjegyezném, hogy ezeken a meccseken túl sem volt rossz mérkőzése. Ki tudja, lehet tényleg aktiválni kell majd azt a bizonyos visszavásárlási opciót.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7414277003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal Jamal 2018.10.03. 18:04:39

Csak nehogy őt is elkotyavetyéljük...

babo0410 2018.10.03. 18:28:23

Remélem ő hamarosan visszatérhet. Szerintem tehetséges. Habár féltem tőle a sérülése lenullázza.

MaRcika 2018.10.03. 21:40:28

Visszanéztem a sérülést, durvább mint ahogy emlékeztem...
Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket.
Forza Juve

Kukszi 2018.10.04. 09:47:53

Meglátjuk mi lesz vele az idén, de jobb védőnk Cancelo után nincs,
Cuadradot nem tartom annak és Barzaglit sem, de tudnak ott játszani ha kell.
Lúdas Matyiról remélem hallott már ha Nainggolannal fut össze...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása