Allegri: "Hozzá kell szoknunk a folyamatos győzelmekhez"

allegri_massimiliano_sajto_7.jpgA bianconero csapat a hétközi fordulóban a Bologna ellen fog pályára lépni, Massimiliano Allegri pedig hallani sem akar semmilyen botlásról.

„A Juventusnak hozzá kell szoknia a folyamatos győzelmekhez.” - kezdte sajtótájékoztatóját a mester.

„Vannak olyan meccsek, mint a Frosinone elleni, máskor nyílt meccsek adódnak, holnap pedig talán tudunk hamar gólt szerezni, és akkor teljesen más meccsnek nézünk elébe.

Amint telt az idő a Frosinone elleni meccsen, úgy húzódott egyre visszább az ellenfél, és annál több lehetőségünk nyílt. A csapat jó meccset hozott, különösen a második félidőben, amikor higgadtabbak voltunk, és többször játszottuk be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol az ellenfél már nem szabálytalankodhatott, és ezzel előnyt szereztünk.

Holnap nyernünk kell, mivel legalább hárompontos előnnyel kell kezdenünk a Napoli elleni rangadót. Egy olyan Bolognával nézünk szembe, amelyik egyértelmű győzelmet aratott a Roma ellen, a vereségeik pedig mindig csak 1-0 arányúak voltak. Volt egy 0-0, és bár az Inter ellen 3-0 lett a vége, az utolsó percekben kapták a gólokat. Ismerik a szenvedést, és tudják, hogyan maradjanak meccsben, és Filippo Inzaghi nagyon jó ebben a tekintetben, nekünk azonban nyerni kell.

A mentális aspektus fontos, ezt nem könnyelműsködhetjük el. Úgy kell játszanunk, mint a Frosinone ellen, ahol az egész csapat felelősen és érett módon futballozott. Olykor egy csapat a második félidőben lövi a gólok nagyobb részét, máskor azonban sikerül már a meccs elején azonnal gólt szerezni. A szezonok ilyenek, és minden kiegyenlíti egymást.

A csapat egyre jobb fizikai állapotot mutat a második félidőben, és ez fontos a szezonunk szempontjából, mivel nyilván amikor a másik csapat kezd fáradni, akkor nagyobb lehetőség nyílik a gólszerzésre.”

A minap volt a FIFA díjátadó gálája, amelyen Lionel Messi Massimiliano Allegrire szavazott az Év edzője kategóriában, Ernesto Valverde és Pep Guardiola előtt.

„Ezt nem tudtam, most hallom ezt először. Örülök ennek. Didier Deschamps jogosan nyert a tegnap, hiszen világbajnoki címet szerzett a csapatával. Továbbá szeretnék gratulálni Beppe Marottának, mivel ő lett a legjobb vezérigazgató Európában. Szép nap volt a tegnapi, és sajnáljuk, hogy nem lehettünk jelen, de ez a két meccs nagyon közel került egymáshoz.”

A Frosinone elleni meccs előtt az Öreg Hölgy egy-egy piros lapot is szerzett két meccs alatt…

„Ez nem jelenti azt, hogy minden vasárnap piros lapot szereznénk. Ezek a pillanatok előfordulnak, minden egyes szezonban. Frosinonében megálljt parancsoltunk ennek a folyamatnak. Mindannyian láttuk, hogyan kapott piros lapot Cristiano Ronaldo Spanyolországban, míg Douglas Costa jogosan kapott négy meccsre szóló eltiltást. Mindannyiunknak higgadtnak kell lennünk, mivel könnyebb egy meccset befejezni 11 emberrel.”

Az elmúlt szezonokban Cristiano Ronaldo több pihenőt kapott a szezon első részében, hogy aztán az európai kupaküzdelmek során frissült erővel segíthesse a csapatát.

„A Young Boys ellen kedden nem lesz ott. A szezon elejénél tartunk, fizikailag nagyszerű állapotban van, és továbbra is folytatnia kell a játékot és a gólszerzést, szóval holnap játszani fog.

Dybala? Igen, ő is játszani fog. A minap jó meccse volt, bár az emberek gólok alapján ítélik meg őt, de a Frosinone ellen jól játszott. Játszania kell. Mattia Perin áll majd a kapuban. Giorgio Chiellini pihenőt kap, és számomra kérdéses Alex Sandro játéka. Ha a padon kap helyet, akkor Juan Cuadrado lesz a jobb szárnyon, és João Cancelo lesz a bal oldalon… hacsak nem állítom be Federico Bernardeschit a bal oldalra.

Andrea Barzagli teljesen felépült, és első perctől a pályán lehet. A tapasztalt versenylovaknak nem kell edzeni, amikor futni kell, akkor elég a pályára vezetni őket, és futnak! Ha Andrea Barzagli játszik, akkor háromvédős rendszert is alkalmazhatunk, nélküle pedig négyvédőset. Ki kell értékelnem Juan Cuadrado, Alex Sandro és João Cancelo állapotát, továbbá néhány embert a padon is hagynom kell, hogy szükség szerint bele tudjak nyúlni a meccsbe.

Leonardo Spinazzola? Jó játékos, akit lassan beintegrálhatunk a keretbe. Ami Moise Keant illeti, már a Frosinone ellen is gondoltam a bevetésére vasárnap, őt akartam beállítani, amikor gólt szereztünk, és ezért változtattam az elképzelésemen. Holnap jó lehetőség lehet számára. Játszhat együtt Paulo Dybala és Cristiano Ronaldo, de az is lehet, hogy még egy támadót melléjük állítok, aki ebben az esetben Moise Kean lehet, mivel ő minden tekintetben méltó a Juventushoz.”

Rodrigo Bentancur játszott vasárnap, de a második félidőben lehozta őt a mester, a középpályás teljesítménye pedig kritika forrásául szolgált a szurkolók és az újságírók számára.

„Holnap jó lehetősége van a játékra, aztán meglátjuk, hogy mi a helyzet a többiekkel. Blaise Matuidi visszatér, ezért választanom Emre Can és Blaise Matuidi közül. Ő jól teljesített szűk területeken a múltkor, azonban lövésekkor vagy előrelépéskor határozottabbnak kell lennie. Fontos kvalitásokkal rendelkezik, de jobban kell hinnie a saját képességeiben. Gólokra és gólpasszokra van szüksége, de ezt csak úgy érheti el, ha megnyugszik, és felszabadultabban futballozik.”

Az olasz sajtóban felmerült a kérdés, hogy Bernardeschi a mezzala szerepkörben játszhat a szezon során. Vajon ez már holnap bekövetkezhet?

"A napokban mezzalaként játszott, mert egy ilyen játékosra volt szükségünk a pályának azon a részén. Valenciában mind védekezés, mind támadás tekintetében hasznos volt a szélen. Rengeteget fejlődött, s ezért őt illeti az elismerés, mert amint megérkezett hozzánk, azonnal tudta, hogy ha valaki egy nagy csapatban szerepel, annak fejlődnie kell minden téren."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8814262999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2018.09.25. 20:45:15

www.gazzetta.it/Calcio/prob_form/campo.shtml?match=6&teamhome=juventus&teamaway=bologna

3-5-2 várható jelenleg. Dybala és CR elöl. HA Dybala ebben a formációban sem teljesít jól, akkor tényleg nem tudok mit mondani. Elvileg ezt feküdt neki régebben.

steven.h 2018.09.25. 21:48:59

@Juventino86: Barzagli nem sérült? Nekem sántít ez a 3-5-2

venember83 2018.09.25. 22:11:07

@steven.h: hosszú a cikk, tudom, de azért el lehet olvasni. Pl. benne van a válasz a kérdésedre.

steven.h 2018.09.25. 22:28:28

@venember83: sorry, most nem volt erőm a mister minden szavát elolvasni

venember83 2018.09.26. 05:29:14

@steven.h: sajnálattal veszem tudomásul, hogy nem isszátok életnektárként a mester minden egyes, scudetto-aranyat érő szavát.

GGábr81 2018.09.26. 06:10:59

Hozzá kell szokni a folyamatos győzelemhez? Hogy mit?
Gondolom itt arra gondolt, hogy a kiszenvedős, futballra alig emlékeztető, ronda győzelmekhez.
Oké felkészültem. De cserébe legalább havonta egyszer, vagy csak a bl-ben legyen valami a szépségből is.

harciretek 2018.09.26. 07:49:17

Komolyan nem értem, hogy sokan mennyire nem veszik észre a Serie A és a többi bajnokság közti különbséget. Olaszországban a foci szinte más sportág, mint máshol. Az utolsó 2 bajnokink ezt tökéletesen mutatta. Két kiscsapat, szinte tökéletes védekezéssel. Ilyen meccseket nem lehet máshogy megnyerni csak szenvedéssel. Európában lehet látványos meccseket játszani, de bajnokin max néhány csapat próbál ellenünk nyitottabban játszani. Tökéletes példa CR érkezése is, aki próbálkozik, de mindig odaér valaki mellé, vagy blokkolják a lövését. 3 gólból 2-nél jókor volt, jó helyen, 1 pedig kontra, amikor már mindegy volt a másik csapatnak. Akinek ez nem tetszik, az egyszerűen rossz csapatot vagy bajnokságot követ, mert ez sosem fog változni. Az olasz foci ilyen, nagy kilengések sohasem lesznek. Próbálkozott a Roma, Nápoly, Lazio az elmúlt években látványos támadófocival. Voltak sok gólos győzelmeik, de a bajnokságot mi nyertük és úgy tippelem (ennek most nem néztem utána), hogy a lőtt gólok számában is a teljes bajnokságot tekintve azért a végére mindig megelőzzük őket.

patrik1112 2018.09.26. 08:17:21

Kean megsincs keretben, lebetegedett. Elol megneznem egy Cr-Dybala-Berna triot

Zombijuve 2018.09.26. 08:42:24

Harcireteknek teljesen igaza van. Aki nem focizott ilyen típusú csapat ellen az nem tudja megérteni,hogy milyen egy betömörülő ,a kaputól 15 méterre védekező társaság ellen játszani. Az olasz bajnokságban ez hatványozottan igaz,ahol a védekezés a kis csapatoknál mindenek felett áll.

Rivendell 2018.09.26. 09:20:03

@Zombijuve: @harciretek: Azért a Napoli nem azért nem húzza be a bajnokságot,mert a szép foci hosszútávon nem eredményes,csupán hozzánk képest nekik minden évben nagyon szűk a keret. Pláne,hogy ott van nekik is a BL,noha gyors kiszoktak esni,vagy 1 kanyar a csoportmérkőzések után. Roma meg mindig szét van kapva és ott sincs 2.csapat,teljesen más anyagi keretből gazdálkodnak.

Lehetne itt szépen is nyerni,pl Conte féle csapat minőséget tekintve szerintem gyengébb kerettel szebb focit hozott,pláne az első szezonban. Nekem nagyon bejött a full letámadós foci,pedig akkor nekünk se volt minőségi 2. csapat...Vuci-Matri-brigád,noha már volt Vidal-Pirlo..:-D

Tomy81 2018.09.26. 09:22:04

Retkesharcos +1
Teljesen igazad van!

Zombijuve 2018.09.26. 09:55:09

@Rivendell: A Napoli azért sem húzta be a bajnokságot ,mert Sarti nem rotált. Nem volt az a keret annyira szűk és gyenge. Több olyan játékos ült a padon akikben benne volt a potenciál. A Conte féle párhuzamban nem igazán tudok vitatkozni,bár az a keret más jellegű volt mint az elmúlt években és az ellenfelek felfogása is változott. 3-4 megnyert bajnokság után mindenki legalább 1 pontot meg akart szerezni mindenáron.

Ádám.84 2018.09.26. 10:46:31

@Zombijuve: szerintem Sarri nem is nagyon tudott rotálni, illetve eredménykényszerben volt, ami miatt mindig a legjobb 11-et küldte pályára a bajnokságban. Nápolyban mindig is rövidebb volt a kispad, mint Torinóban. Mondjuk tavaly így is hajszálnyira volt a scudettotól, hülyeség volt elküldeni Sarrit, de ez legyen az ő bajuk.

Zombijuve 2018.09.26. 11:03:15

@Ádám.84: Pontos neveket nem tudok ,de amikor berakta őket jól teljesítettek. Az viszont tény ,hogy mindig rövidebb volt a padjuk. Azt meg hogy Sarrit elküldték megtudom érteni. Hoztak inkább egy új edzőt aki talán jobban rotál , mert pénz az nincs minőségi játékosok szerződtetésére.

pedronegroo 2018.09.26. 11:16:37

Abszolúte igaz hogy betömörülő csapatok ellen nehéz focizni azzal viszont már nem értek egyet hogy a serie a ebben a tekintetben komoly színvonalat képviselne(már mint védekezésben) mert az már nagyon régen volt. Mert oké a kiscsapatok beállnak védekezni de azt is nézzük már meg ezt milyen minőségű játékosokkal teszik. Szóval ez nem lehet folyamatos kifogás hogy betömörülnek ellenünk, attól még nem lesznek jó csapat, így nem kéne hogy gondot okozzanak nekünk. A Juve világ egyik legerősebb védelmével, védekezésbuzeráns edzőjével a fedélzeten is nem egyszer kapitulált focit játszó, játszani tudó csapatok ellen. Ők meg tudták oldani a világ legjobban, legtaktikusabban védekező csapata ellen vagyis ellenünk akkor nekünk is meg kellene tudni oldani a serie a-s közép és kis csapatok ellen.

steven.h 2018.09.26. 12:36:40

@pedronegroo: Nem teljesen értek veled most egyet, mert bár megnézhetjük, hogy milyen minőségű játékosokkal teszik, de attól még 11-en vannak 16 méterre a kapujuktól, ahhoz nem kell túl nagy tudás csak erőnlét meg minimális helyezkedés (azért minimális mert ha el is csúsznak még mindig ott van másik két játékos aki belelép a lövésbe vagy épp elakad benne a labda)

Második fele igaz, hogy nekünk is meg kellene oldani a kiscsapatok ellen, az hogy ellenünk is megoldják az kicsit fals, azért bőven láttunk példát arra, hogy inkább ők kapituláltak velünk szemben. BL döntőket nem veszem ide, mert szerintem ott egyáltalán nem a bunkerra álltunk fel, főleg Allegri első évében
-Allegri első évében Real
-tavalyelőtt a Barca 3:0, 0:0)
Tavalyi évben védekezésünk hitvány volt, így inkább azt nem említem.

Szóval azért nem teljesen igaz, hogy a nagycsapatok ne szenvednének meg az ilyen csapatok ellen.

De akár vehetnénk sz@rrágó inter 2010-es BL menetelését is, ahol ők aztán tényleg buszbeparkolással nyertek BL-t, valamint azért elég gyakran az is előfordult, hogy sem a Real sem a Barca nem tudott mit kezdeni az Atleticoval.

pedronegroo 2018.09.26. 12:54:33

@steven.h: Csak magyarázod a bizonyítványt! :) Mikor olyan csapatok ellen játszunk akik nem tömörülnek akkor is siralmas a játékunk és ötlettelen, akkor az miért van? És ne gyere azzal hogy sokszor nyerünk több góllal meg úgy átlagban amúgy is jól állunk a góllövéssel ezt senki nem vitatja, de az nem egyenlő a minőségi játékkal. Nem értem miért kell szépíteni, a támadójátékunk egyszerűen vagy nincs vagy egyéni villanásokból áll vagy ötlettelen erőlködés és ez az oka annak hogy nem megy a játék se a betömörülő csapatok ellen vagy egy döntőben ahol nem elég a taktikázás. Ha ebben nem lesz fejlődés akkor továbbra is be kell érnünk a scudettokkal, mert bár most már a játékerőt képviselve tényleg ott vagyunk a legjobbak között de a játékunk viszont még mindig másodosztályú és félek hogy megint ezen fog elbukni a várva várt győzelem.

steven.h 2018.09.26. 13:22:25

@pedronegroo: Nem magyarázom a bizonyítványt, csak nem értek veled egyet abban, hogy a nagycsapatok ne szenvednének a betömörülő csapatok ellen, szerintem sehol nem írom, hogy szemkápráztató a játékunk, meg hogy nem szenvedünk nem betömörülő csapatok ellen. A gólszámunkat se írogattam sehol, szóval légyszi ne láss bele olyat az írásomba ami nincs ott, én hoztam jó pár példát, ami ellent mond azzal, hogy az általad nagyra tartott folyamatosan szemkápráztató játékkal előrukkoló csapatoknak is sokszor fingjuk nincs mit csináljanak egy betömörülő csapat ellen.

Viszont szerintem ha összehasonlítod, hogy a BL-ben hétközben hogy játszottunk a Valencia ellen és hogy játszottunk a hétvégén a Frosinone ellen szerintem te is láthatod, hogy a játékosokat idén mi motiválja csak, mint ahogy az elmúlt pár évben folyamatosan, beleszarnak a Scudettóba, nekik már csak a BL hiányzik.
Ennél rosszabb kerettel is játszottunk sokkal szebben Allegri alatt is, szóval nem hinném, hogy ki kell hegyezni rá a dolgot, hogy ő csak védekezni tud. Nézz meg pár meccset az első évéből, vagy a második évből mikor tavaszra feléledt a csapat alatta, vagy a Barca elleni oda-visszavágót.

Kicsit valóban lehet megfáradni látszik az Allegri-éra, de én erre az évre még nem mondanám rá az ítéletet, mert csak szeptember van. Tavalyi évünk botrány volt, de más csapat egy ilyen botrány évnek is örülne, csak itt a blogon vált rendszerré hogy elégedetlenkedünk sorozatban a 4. duplázós év után.

pedronegroo 2018.09.26. 14:05:52

@steven.h: Elégedetlenség... Te amúgy mit élvezel a meccseinken most komolyan??

2018.09.26. 14:07:44

Maxi, mi is hozzá vagyunk szokva a szenvedéshez, nem csak a Bologna. :-P
Remélem ma Dybala is belelendül és nem sérül meg senki, meg nem is fognak minket provokálni, sem rugdosni.

2018.09.26. 14:09:57

@venember83: Ebben van valami. A scudetto szinte biztos, hogy meg is lesz idén is.
De a lélekölő játékot én csak akkor fogadom el (legalábbis megpróbálom), ha meglesz a BL.

2018.09.26. 14:11:15

@Zombijuve: Ha rotált volna Sarri, lehet, hogy már előbb lemaradtak volna.

Ádám.84 2018.09.26. 14:21:48

@Zombijuve: szerintem az új edző (Ancelotti) azért fog tudni/tud jobban rotálni, mert több használható játékos akad idén a Napoliban.

@Dr. Grant: egyetértek

Rikoo 2018.09.26. 14:29:10

@pedronegroo: Szerintem a Scudetto is nagyon nagy dolog!!

2018.09.26. 14:46:31

@Rikoo: Az sem értéktelen, de már nagyon be kellene húzni a BL-t. Gazdaságilag is fontos lenne (Ronaldo kapcsán is), a nagy beruházás miatt, a csapatnak is fontos lenne és a szurkolóknak is. Vége lenne az interesek sz@r dumáinak, kicsit lemosnánk magunkról a BL bohócai címet és végre megtapasztalnánk, milyen BL-t nyerni, mert ma valószínűleg több Juventus szurkoló nem ismeri ezt az érzést, mint aki igen. Őszintén szólva már lassan én is kezdem elfelejteni.

pedronegroo 2018.09.26. 15:03:31

@Rikoo: Persze hogy az és el vagyunk már kényeztetve lehet ezért már nem tudjuk értékelni annyira, meg ha már van belőle vagy 40 már nem is tűnik olyan értékesnek pedig nyilván az még komoly vetélytársak nélkül is.

steven.h 2018.09.26. 15:22:53

@pedronegroo: Szerintem a BL-ben mindig jó meccseket játszunk, ott egy-két kivétel van csak amikor kényelmesre veszi a csapat, de az is főleg a csoportkörben. Conte első két éve is jó volt, Allegri első 3 éve is szerintem jó futballt hozott, még az is amikor 3 forduló után 1 ponttal álltunk, vagy valahogy így.

Tavalyi évben a bajnokság botrányos volt, de ezt le is írtam már többször is itt a blogon, hogy ott valami nem működött, ez rávetült a BL-re is, de Conte 3. éve legalább annyira botrányos volt, mint a tavalyi Allegri év, és ott még az eredmények sem úgy jöttek, az jobban bosszantott pl, mint a tavalyi szenvedés.

Idén pedig azt várom, hogy a BL-ben csont nélkül jussunk tovább, hogy aztán januárra beinduljon a szekér minden tekintetben.

steven.h 2018.09.26. 16:45:30

@pedronegroo: Végigszenvedtem a Capello-érát, a Serie B-t, a Ferrara-Zaccheroni-Del Neri ámokfutást, ahol nem elég hogy teljesen tanácstalan volt a csapat, meg az edző is fogalmatlan volt, de még egy NB1-es csapatnak is jobb volt az állóképessége, ráadásul egy akkoriban az építkezést megkezdő Bayerntől kaptunk egy laza 4-est, ezeknél az éveknél, bármennyire is szidjuk most a csapatot sokkal kellemesebbek a gondok, szerintem.

2018.09.26. 17:07:07

@pedronegroo: Ha már a tavalyi évet említed, hogy valami megtört...Meg, de szerintem nem tavaly, hanem tavalyelőtt. És nem is a BL-döntőben, az már szerintem csak a kicsúcsosodása volt a dolognak. És ez a csapategység a következő évben sem tudott helyreállni, hiába küldték el a két renitenst. (Ami azóta kb. cáfolva is lett.) Emiatt volt, amikor szerintem a bajnokságban sem annyira tudtunk összeállni (a végén azért megnyertük) és a BL is szinte sikertelen lett, még ha valahogy a 8-ig el is vergődtünk. Nem tudom, mi alakult rosszul, mert nagyon sok volt a pletyka. Talán az idei év máshogy alakul csapategység szempontjából, mert anélkül sehova sem lehet eljutni.
MdewC kollégára való tekintettel: az is nagy baj lenne, ha ez a csapategység most látszólag megvan, de tavasszal kezdene szétesni, mint ahogy bonucci kisszékes esetének évében...

2018.09.26. 17:07:56

@pedronegroo: Az előbbi komment @steven.h: kollégának akart menni. :-)

alexGicamo 2018.09.26. 17:45:31

" A győzelem nem fontos, hanem az egyetlen dolog, ami számít "
Giampiero Boniperti
Ezt akarta mondani Maxi, csak elfelejtette a mottónkat . xD

2018.09.26. 19:21:04

@alexGicamo: :-D Csak nehogy a BL-ben sikkadjon el idén (is) ez a jelmondatunk. ;-)

NagyonJuve 2018.09.26. 20:23:52

@pedronegroo: teljesen igaz. Szerintem a labda nélküli helyezkedés hiányzik legjobban. Azért nem jó a támadójátékunk. Egyszerűen ötlettelen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása