Chiellini: "Erősebbnek érezzük magunkat, mint korábban"

chiellini_giorgio_bl_sajto_1.jpgA játékosok részéről Giorgio Chiellini nyilatkozott a Valencia elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt, s a találkozó azért is fontos lesz a veterán védő számára, mivel immár csapatkapitányként képviselheti majd csapatát,

"Kétségkívül büszkének érzem magam, s az évek során tobbé-kevésbé mindent láttam már itt. Az elmúlt években exponenciálisan fejlődtünk." - mondta Chiellini a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"Rendszeresen beszélek Buffonnal, azonban azért teszem, hogy a barátságunkat ápoljam, nem tanácsért fordulok hozzá. Alig várom, hogy ismét a Bajnokok Ligájában lássam játszani.

A holnapi egy roppant nehéz mérkőzés lesz, s egy igazán nehéz erőpróba vár ránk, mert kevés csapat képes csak győzelemmel távozni a Mestallából. Nagyok az elvárások velünk kapcsolatban, s erősebbek érezzük magunkat, mint amilyenek a korábbi években voltunk, azonban a pályán kell bizonyítanunk.

A korábbinál erősebbnek érezzük magunkat, de messze vagyunk még attól, hogy a Bajnokok Ligája esélyesei legyünk. Pontosan ismerjük a sorozat nehézségeit, s holnap este újra belekóstolunk. Legalább öt-hat csapat áll a mi szintünkön, s minden megtörténhet az egyenes kieséses szakaszban. Az előző szezonban a Roma és a Liverpool is a legjobb négy közé jutott, s senki sem hitte volna, hogy az esélyesek között lesznek majd.

Hiszünk benne, ahogyan mindig is tesszük, de ismerjük a nehézségeket is. Minden a csapatok aktuális formáján múlik majd márciusban. Egy olyan csapat esetében, mint a miénk, amely ennyi tapasztalattal rendelkezik, nem lehet szó extra nyomásról. A pályán kell bebizonyítanunk, hogy fejlődtünk, hogy eljutottunk arra a szintre, ami a trófea elhódításához szükséges.

Ugyanakkor ez nem egy rögeszme. Az erősségünk mindig is az egyensúly volt, s ez az, amire alapoznunk kell a sorozatban."

Douglas Costa pályára nem illő jelenetekkel sokkolta Olaszországot, s ma hivatalossá vált, hogy négy mérkőzésre szóló eltiltással bűnhődik majd tettéért. Vajon a csapatkapitánynak voltak-e dörgedelmei a brazil szélső felé?

"Nem, csapatkapitányként nem. Egyszerűen csak mellette állunk, hiszen az évek alatt mindig jól viselkedett nálunk. Tudja, hogy hibázott, bocsánatot kért, s meg fogja fizetni az árát, nem kellene keresztre feszíteni. Hibát ejtett, ahogyan mindenki ejt hibákat. Megértette, s bízunk benne, hogy a hónapban segítségünkre lehet a Bajnokok Ligájában. Kedves fickó, egyszerűen csak elveszítette a fejét."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2014248111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása