Van még neki visszaút?

pogba_paul_mourinhoval_tarsalog.jpgEgyre több hír jelenik meg, amely arról szól, hogy Paul Pogba még a télen visszatér egykori csapatába, a Juventusba. Őrültebbnél őrültebb üzleteket írnak a hírforrások. Gondolok itt arra, hogy Pjanićot szeretné értékesíteni a klub, Dybalával elcserélni, sőt már Douglas Costa is felmerült, mint cserealany.

Nézzük a transzfer pénzügyi részét: A francia középpályás megszerzésének igen komoly ára van. Az átigazolási összeg közelítene a 100 millió euróhoz, a fizetése pedig szintén nagyon magas. Ezek olyan pénzügyi befektetések lennénk amit a Juventus nem tudna megtenni vezéráldozat nélkül, pláne Cristiano Ronaldo után. Az FFP így is a nyakunkban van, pláne, ha még megtörténnek a változások ez ügyben. Több helyt is lehetett olvasni, hogy Miralemet áldoznánk be ez ügyben. Ez viszont nem lenne elõre lépés, sőt… A csapat

Egyetlen minőségi középpályását beáldozni, aki nem mellesleg a Bianconeri irányítója, őrült dolog lenne. De ezek a híresztelések a hosszabbítás után elhallgattak. Az sem egy jó ómen, hogy az ügynöke a minden hájjal megkent Mino Raiola és bizony nem áll messze tőle kicsikarni még nagyobb fizetést, vagy a nyomására újabb klubba eladatni a pártfogoltját. A másik verzió a Dybala-Pogba csere volt. A kis argentin kevesebb játéklehetőséget kapott eddig a szezonban és nem is igazán játszik a tőle megszokott formában. Ennek ez egyik fő oka az is, hogy Allegri mester nemigazán találta meg a helyét 4-3-3-as felállásban. A középpálya pedig kissé lyukas még és Pogba kiváló lenne… de nem Paulo árán. Semmiféleképp nem adnám el a dél-amerikait, pláne nem a druszájáért cserébe. Arról nem is beszélve, hogy Dybala Manchesterbe való igazolása rossz ötlet a játékos szempontjából is. Gyengébb csapat, jelenleg bunkerfocival és a Premier League nagy tempója nem kedvezne neki és a sok felívelgetés miatt kevesebb szerepe jutna a támadásépítésben is. Maga az ország éghajlata sem feltétlen alkalmas egy dél-amerikai focista számára.

Vegyük most figyelembe azt, hogy mire lenne képes Pogba: Mondanom sem kell, hogy óriási segítség lenne egy ilyen kvalitású játékos megszerzése a gyengén muzsikáló középpályára. Viszont itt óriási kiadásról van szó és ehhez megfelelõ teljesítményt vár az ember és amit Angliában produkál az nem feltétlen megfelelő. Nekünk a VB-n látott Pogba kellene. Letisztult játék, mellőzve kicsit a közönségszórakoztató megmozdulásokat és teljes fókusz a csapatra. Nem önmagáért játszott, hanem a hazájáért és vezére is tudott lenni annak a válogatottnak. De nem feledjük, volt mellette egy Kanté, aki szorgosan, erőn felül teljesít mindent és nem Paulra hárult teljesen a piszkos munka. Itt pedig ez lenne a forgatókönyv. 2 középpályással felállva nagyon komoly munka várna rá, amit nem biztos, hogy tudna maradéktalanul teljesíteni. Egy Pogba-Pjanić-Can trió esetén sokkal szabadabb lenne, ez lenne a legmegfelelőbb számára. Viszont Can helyett Khedira lenne, akkor szinte ismét annyit kellene dolgoznia, mint mikor csak 1 társa van a posztján. Amondó vagyok, hogy ár-érték arányba sokkal nagyobb hasznunk volna egy jó Cannal, mint egy Pogbával. Jelenleg a középpályás védekezés a probléma és ezt Can meg tudná oldani, Miralem pedig törõdhetne a saját dolgával, a csapat irányításával. Másik probléma a franciával, hogy az az érzése az embernek, hogy nem tud igazán a csapat vezére lenni. Ez az utolsó Olaszországi szezonjának első felében volt igazán látható. Nem találta magát, nem volt képes a 10-es mezhez méltó játékot produkálni. Manchesterben szintén ezt mutatja, ahol nincs más a vezéregyéniség a posztján. A válogatott szereplése a nyáron pedig kisebb cáfolatként szolgál, mert ott inkább tűnt vezéralaknak.

Marketing szempont: Manapság ez is egy fontos dolognak számít egy játékos leigazolásakor. A Paul pedig igen nagy reklámarcnak számít és nem mellesleg az Adidas egyik legnagyobb arca. Úgy gondolom CR személyében már így is jól állunk ezen téren, marketinggel meg nem lehet BL-t nyerni.

Szurkolói szemlélet: Sokak szívében azért kisebb sebet ejtett a 10-es mez elvekben való leköpése és a nyaralós nyilatkozat. Rengeteget számít a fanatikusok szemében az ilyen dolgok, viszont Bonucci óta ezen mégsem lepődnénk, ha ilyen tettek után is visszatérne. Szememben a klub vezetõsége kezdi elveszteni tekintélyét. Számomra igen fontos, hogy tiszteljék a játékosok a klubbot. Aki sokat tett a Bianconeri színekért az kapjon megfelelõ megbecsülést, aki meg valamilyen módon ártott a klubnak, az vállalja a következményeket. Viszont ez a szemléletmód szinte fordítva kezd el működni.

Összegezve a tárgyaltakat: Nem is igazán szeretném nálunk látni és nem is lenne egy jó üzlet az õ visszahozása.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1214240309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2018.09.15. 12:36:27

Én azt írtam anno is hogy örülnék ha jönne de nem valami eszetlen biznisz keretében.Ha ez bármilyen vezeraldozattal járna /Pjanic Dybala, COSTA!! / akkor felejtős az egész. Ráadásul azt is lehetett olvasni hogy ha Zidane váltja Murinhot akkor maradna Angliában.En azt mondom verjuk rommá őket a BLben kapjon egy kis plusz pofont hogy milyen klubnak fordított hátat és szépen építsük be Cant és a méltatlanul háttérbe szorult Bentancurt és rendben leszünk

2018.09.15. 12:52:25

Adjuk osd érte Khedirát és annyi! Mindenki (mármint Juve drukker) örülne neki. :D

Rikoo 2018.09.15. 13:06:07

@Alex8610: Amit én nézek edzésfelvételeket, azok alapján nem véletlen, hogy Bentancur nem kap lehetőséget. Egyszerűen nem érdemli meg.

MaRcika 2018.09.15. 13:37:33

@Rikoo: ez érdekes.
En nem szoktam edzésfelvetelt nézni, de a vb-n nagyon jól játszott.
Ott se rakta magát oda az edzésen?
Nem hiszem
De akk itt mi a baj nálunk?
Sok a kérdjőjel Bentánál...
De én remelem klasszis lesz nálunk.

Del Pybala 2018.09.15. 13:40:03

@MaRcika: Ügyes srác, de nem klasszis matéria.

Alex8610 2018.09.15. 13:50:30

@Rikoo: Na, link a srác? Vagy mivan vele? Azért lenne motiváció sajnálnám ha elkallodna többet vártam tőle sokkal.

2018.09.15. 13:51:55

@Rikoo: Mit látsz ezek alapján elsősorban problémának?

HiemannMoc 2018.09.15. 13:52:32

@Rikoo: Ehhez képest tavaly a bl-ben jópárszor kezdő volt úgy, hogy előtte meccsek óta pályára sem lépett
Másik, egy ilyen korban lévő játékost nem hiszem, hogy annyira motiválna a pad
Allegrinek kellene azt kommunikálnia felé, hogy bízik benne, csak jelenleg nem elégedett az edzésmunkájával, de amint ez megváltozik a kezdőben találhatja magát

MaRcika 2018.09.15. 14:00:25

@Del Pybala: remélem klasszis LESZ.
Vagy legalabb egy jobb fele játékos.
Pogbáról se gondolta senki, hogy hová jut majd el..(ne menjünk bele, hogy pogba túlértekelt stb..)

Kukszi 2018.09.15. 14:08:24

Bonuccit is vissza hozta a vezetőség és Marchisiot valamit Buffont elengedte, ha eredmény és marketing centrikusan nézzük a klubot akkor jöjjön!
De a Spirito Juvét ne keresse senki :/
Nem kell ha azt nézzük hogyan ment el nyilatkozatok valamint az se mindegy kit áldozna fel a klubb érte.
Döntse el mindneki mit ér meg ez!

FeriGjuve 2018.09.16. 10:31:04

Na most már tényleg unalmas ez a csülökszájú,meg a disznósajtfejű haverja.Felejtsük már el!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása