Allegri: „Sok munka vár még ránk”

allegri_massimiliano_kabatban.jpgMassimiliano Allegri szerint a Juventus megérdemelt győzelmet aratott, azonban még sokat kell dolgoznia az együttesnek.

A bianconero csapat három győzelemmel kezdte a szezont, azonban most sem kerekedett könnyedén felül ellenfelén, hiszen a vezetőgól megszerzését követően Gervinho egyenlített a hazaiak számára.

„A srácok nagyon jól teljesítettek. A Parma pályája nem egyszerű, és eddig egyszer nyertünk a legutóbbi öt látogatásból.” - nyilatkozta a mester a DAZN számára.

„A Parma próbál biztonságos helyre kerülni, nagyon szervezett a csapat, veszélyesek az ellentámadásaik, azonban a meccs vége felé kifulladtak. Megérdemelt győzelem volt, de sok munka vár még ránk.

Türelmesebbnek kellett volna lennünk, nincs értelme kapkodni, mivel ezzel a Parma kezére játszottunk az első félidőben.”

Cristiano Ronaldo továbbra sem került fel a Serie A góllövők listájára, bár ezúttal is volt lehetősége a Stadio Tardini gyepén.

„Egy csatárnak másfajta nehézségekkel kell szembenéznie a Serie A-ban, de általános tekintetben jó meccse volt. Elégedett vagyok azzal, amit látok tőle, és a válogatott szünet mindannyiunknak segítségére lesz, hogy a következő meccseken élesebbek legyünk.

Mario Mandžukić mindig bőkezű volt fizikai jellemzők tekintetében, de én sem számítottam arra, hogy ilyen jó állapotban lesz a világbajnokság után. Lassan Paulo Dybala is megtalálja a formáját, és jól teljesített, miután pályára lépett.

A következő fordulókban mindenkire szükségünk van, így Medhi Benatiára, Andrea Barzaglira és Daniele Ruganira, minél több friss láb és pihent elme áll rendelkezésünkre, annál jobb.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9914216765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steven.h 2018.09.02. 10:29:36

Lehet, hogy kicsit tavaly tényleg megfáradt az Allegri - Juve kapcsolat, nem találta nagyon a csapatát, de idén bízok abban, hogy a válogatott szünet után olajozottabb lesz a gépezet, összeáll a taktika és a felállás plusz a vb-ről visszatérők is jó fizikai és szellemi állapotban lesznek (főleg Dybalán láttam az első meccsen, hogy fejben fáradt volt, de pl Costa is sokkal jobb volt már tegnap mint előtte).

The king of alibis 2018.09.02. 11:03:51

Unom már ennek a csávónak a magyarázkodását. Viszont amíg hozza az eredményeket nem váltanám le. BL-negyeddöntő, bajnoki cím a minimum elvárás. Ha ezt nem hozza, jövő nyáron váltani kell.

jeneiPALI 2018.09.02. 11:05:15

Meg kéne találni a afelálást és ahozzá tartozó alap csapatot és azt ösze szoktatni ha minden mecsen mást küld pályára akkor igy fognak szenvedni mindenki ellen jó sokáig!4tegnapi is mutatja gyors gol majd tingli tangli, semmi játék ki is egyenleitettek és akár vezethettek is volna ha nem akapufára lövik, nemtudom mit akar játszatni allegri szerintem még ö se!

alexGicamo 2018.09.02. 11:16:04

@jeneiPALI: Egyetértek ! Ez már nem a kísérletezgetés ideje ! Ok , hogy eddig megnyertük mindhárom meccset , de kell egy csapat . Alapcsapat ! Összeszokás . Csapategység ! Amikor ez meg lesz, állítom, megállíthatatlanok leszünk .

Rikoo 2018.09.02. 11:28:16

Sok munka vár még a csapatra ez biztos.
A 3 játékos(Douglas Costa, Emre Can, Dybala) beállása a kispadról nagyon jól sikerült, komoly szinten játszottak, jobban át kellene gondolni, hogy tényleg megéri-e a Khedira-Pjanic-Matuidi trióval erőlködni amikor sokkal jobb képességű, hatékonyabb játékosok vannak aa keretben.
Óriási luxus őket jegeltetni.
Bernardeschi helye pedig 4-2-3-1-ben van szerintem. Rengeteget fejlődött technikailag, de nem elég támadónak 4-3-3-ban.

2018.09.02. 11:28:32

Én is azt szeretném már megérni, h évekig ugyanaz az összeszokott banda lép pályára és nem megy állandóan a kísérletezgetés meccsről-meccsre. Bakker, leülnék a csapattal és minden játékossal külön elbeszélgetnék, hogy hol szeretne a legjobban játszani. Csak össze tudnék rakni úgy egy 11-et, hogy mindenki a helyén legyen és ne kényszerből játszanak másik poszton.

Quentin_KR 2018.09.02. 11:36:57

Allegrinek vannak hatalmas húzásai, bár nem látványosak. Viszont a rengeteg erénye mellett most picit az ő hibája ami történik. Nem tudom mi az oka, em tud támadó taktikát összehozni, vagy nem mer, de ez a keret agresszív támadó játékra való, nem begyötört egy-egy gólok őrzésére. És picit szabadabbra kellene engednie a csapatot, főleg Costát, Dybalát és CR-t.

alexGicamo 2018.09.02. 11:51:22

@Quentin_KR: Úgy van ! Tököt kell növeszteni és igenis támadni ! Ez a keret sír a támadójáték után, a vak is láthatja !

Sztovicska 2018.09.02. 12:04:57

Costa állandó játékos kellene hogy legyen. Cuadrado meg borzalmas jobb bekk. Összeáll ez a csapat csak mandzunak és khedirának kellene többet padoznia

Flachs 2018.09.02. 12:07:29

Allegri nem képes tàmado focit jàtszani. Ide új edző kell. Aki ilyen kerettel ilyen jàtékra képes az ne üljön le egy nagy klubb padjàra. Màs bajnoksàgban ilyen jàtékkal nem érne el semmit. Fiorentina 6-1 re veri a Chievot mi meg szenvedünk. Egy Parmat minimum 3-0 ra kellene verni egy ilyen kerettel. Allegri tàvozz.

rockitbaby 2018.09.02. 12:08:55

@Rikoo: Pjanic szerintem nem kérdés, hogy fix kezdő. Matuidi valószínűleg berúgta magát ezzel a góllal a kezdőbe, Khedira meg, hát nos...

De az szerintem korántsem probléma, ha játékban van a keret. Persze kell egy alapfelállás, egy taktika, amibe bele és összeszoknak a srácok, hosszú lesz a szezon, kellen ifog mindenki.

Berna ellenben szerintem a tegnapi napon is kifejezetten agilisan játszott. Lassan egyértelműen ott tartunk, hogy Cuadrado a kispados. Nagyon sokat fejlődött a nyáron, sokkal komplexebb lett a játéka is.

Azonban egy valami mellett tényleg nem szabad elmenni. Allegri lassan 2 éve nem találja Dybala helyét. Ennyi idő alatt, egy ilyen kvalitású edzőnek már régen megoldást kellett volna találnia erre. Dybala leginkább azért nem játszik, mert nincs helye. Főleg amíg Allegri ragaszkodik Khedira-hoz.

Zsolt16 2018.09.02. 12:20:01

Szerintetek az elképzelhető, hogy a vezetőség finoman utalni fog Allegrinek miszerint ez a játék nézhetetlen és Ronaldo leigazolása felesleges volt? Nyilván 3 meccs után ez nem fog felmerülni, de majd ha 10 meccs elteltével is még mindig kezdeni fog Khedira és a játék képe is ilyen lesz...

Matteo89 2018.09.02. 12:35:26

Ki padozzon a Dybala, Costa, Bernardeschi, Mandzukic, Cuadrado sorból? Mikor fog gólt lőni CR? Milyen poszton játsszon Dybala? Két, vagy három középpályással álljunk fel? Miért nem játszik Can és Bentancur? Benatia a jobb vagy Bonucci? Woj, vagy Perin?

Sose legyen ezeknél nagyobb problémáink én azt mondom. :) Ilyenkor emlékezzünk egy kicsit arra, hogy hol voltunk például 10 évvel ezelőtt.

Roli984 2018.09.02. 12:41:05

szerintem a vb miatt a jatekosoknak nincs meg a szukseges kondija, ezert jatszunk szarul. majd a valogatott szunet utan jobbak leszunk

Keresztes András 2018.09.02. 12:59:42

Allegri szemlátomást nem tud mit kezdeni ezzel a kerettel, Parma ellen tündökölni kell nem vergődni! Ideje mennie

The king of alibis 2018.09.02. 13:09:27

Nem értem ezt a sok Allegri out kommentet. Amíg hozza az eredményeket felesleges váltani. Nekem sem tetszik a játék, de amíg jönnek a győzelmek, s Bl-ben is ott leszünk minimum a 8-ban, nem szabad váltani

Fabio83 2018.09.02. 13:22:19

Már tavaly túlnőtte a keret Allegrit. Akkor sem tudott mit kezdeni a rengeteg remek támadóval.

ForzaJ 2018.09.02. 13:22:22

@The king of alibis: igazad van. Allegri mindig a tavaszi hadjàratot indítja be :)

Rocky80 2018.09.02. 13:49:13

Micsoda problémáink vannak: 3 meccs a szezon elején, 9 pont, de nincs játék. Menjen is azonnal az edző...

A csapatok 95%-a cserélne velünk. De lehet keveset mondtam.

Fabio83 2018.09.02. 13:58:46

Az eredményekkel nincs semmi gond. De ezzel a kerettel nagyon nehéz összerakni egy olyan csapatot, amelyik ne verné meg a Chievot és a Parmát. Allegrinek mégis majdnem sikerült.

steven.h 2018.09.02. 14:21:50

@Fabio83: Az sinter keretéből is nehéz összerakni olyan kezdőt amely nem tudja megverni a tavaly épp bennmaradó Sassuolot és a Torinót Spallettinek mégis sikerült. Vannak Allegrinek mellényúlásai, de szerintem majd március felé lehet véleményt formálni, annak tükrében, hogy hány fronton áll még a csapat és akkor hogy néz ki a mutatott játék. Ha nem tudna mit kezdeni a keretekkel meg nem tudna formát időzíteni nem játszottunk volna 2 Bl döntőt, valamint a korábbi kiesések is inkább balszerencsések voltak, főleg a Bayern elleni.

Fabio83 2018.09.02. 14:33:01

@steven.h: a sintér, mint szervezet egy lúzer romhalmaz az elmúlt pár évben, míg a Juventus egy robogó sikervonat. Persze léteznek Allegrinél rosszabb edzők is és megint leírom, hogy az eredményekkel nimcsen gond. Azonban évi 8 milláért elvárnám, hogy legyen vmi elképzelése a támadójátékot illetően.

letepem 2018.09.02. 14:48:33

@Roli984:
Miért kell mindent a vb-re fogni? (Nyílván nem a kommentedre gondoltam, hanem a nyilatkozatokra)
Elvileg ott is egy profi gárdával edz az összes játékos, igaz más szívükhöz közel álló nemzeti csapatban... Ezt én nem tudom felfogni miért kell a válogatott meccsekre fogni az erőnléti problémát. Inkább a pihi volt a leépülés oka nem a vb.

steven.h 2018.09.02. 15:03:25

@letepem: pont azert lehet arra fogni mert nem tudtak pihenni a játékosok, ki lettek csavarva fizikailag és szellemileg is, majd rögtön kezdhettek alapozni, ez megviseli a szervezetet, kell a regenerálódás is, ami a vb miatt idén vagy teljesen elmaradt, vagy rövidebb volt, vagy épp azért maradtakle az alapozásról mert a vb tartott nekik sokáig.

@Fabio83: és úgy gondolod, hogy az edzőnek semmi köze ahhoz, hogy mondjuk egyik sikervonat tud lenni, mig a másik romhalmaz, mikor mindkettő játékoskerete inkább sikervonat alapanyag???

Fabio83 2018.09.02. 15:19:31

@steven.h: de azt gondolom, hogy az edzőnek ebben igen nagy szerepe volt. Nevezetesen Conte-nak, hogy Allegri egy robogó vonatra ülhetett fel. Allegri legnagyobb érdeme az volt, hogy sokáig nem nyúlt ahhoz a csapathoz. Ha kicserélnénk a 2 edzőt az eredmény ugyanaz lenne, mint eddig. Allegri filozófiája, hogy egy edzőnek az a dolga, hogy minél kevesebbet ártson. Szerintem meg, hogy tegyen is hozzá vmit. Minden topedző játékára lehet mondani jellemzőket. Allegriéa a színtelen-szagtalan-elképzeléstelen a megfelelelő.

steven.h 2018.09.02. 15:39:29

@Fabio83: Conte ugyanazzal a kerettel esett ki a Bl-ből amivel Allegri döntőt játszott. Pereyra aki érkezett csak kiegészítő ember volt, max Moratát lehet erősítésnek venni benne, ráadásul már akkor nem a 3-5-2t játszotta a csapat, hanem 4-3-1-2-t, szóval nem vágom, hogy milyen Conte féle vonatra pattant fel Allegri, de még ha el is fogadom az első évre ezt az érvelést, akkor a második évben amikor elment Pirlo,Vidal, Tevez, a Conte csapat gerince, mégis ugyanúgy duplázott Allegri akkor abban hol is van Conte munkája? Vagy rá egy évre mikor megint majdnem triplázott Allegri egy a Conte utolsó évi csapatánál jóval gyengébb kerettel? (Védelem öregedett, középpálya halovány, csatársorban nem volt gólvágó Tevez?)

niccolo 2018.09.02. 15:54:27

: @Fabio83:, de nem eredménytelen!!!

Fabio83 2018.09.02. 15:56:19

@steven.h: akkor még egyszer leírom: nem a eredményeivel van gond, az remek. A bl leginkább szerencse kérdése, ezt ő maga mondja. A kp gyengült a támadósor folyamatosan erősödött az évek alatt. Elég nehez megmondani melyik az erősebb keret. De nem csak arról beszélek, hogy egy más edző által megalapozott sikerekbe ült bele, hanem egy olyan szervezetbe/klubba, amelyik iszonyatosan profi, prosperál. Ebben Allegrinek is volt szerepe, de már kerékkötője a fejlődésnek, mert annyira nem jó edző, hogy a világ egyik top 5-s klubjának legyen edzője.

niccolo 2018.09.02. 15:58:20

@steven.h: +1! Jól írod.Conte semmire sem ment nemzetközi szinten.

Tibi Sebestyén 2018.09.02. 17:21:02

Azt az edzőt aki Semmi Khedirában lát fantáziát azonnal el kell paterolni! Tavaly még magyarázható volt azzal hogy nincs jobb nála, idén már nem!

JuveWinC 2018.09.02. 17:37:39

Őszintén szólva jobban aggódnék ha már most csúcsfocit tolnánk. Láttuk tavaly a City minden meccsen parádézott aztán jött egy Pool akire semmi ellenszere nem volt. Most csak a 9pont a lényeg, a játék majd jönni fog és ehhez a sorsolásunk is adott. A szünet jót fog tenni és Max összerakja majd ezt a csapatot. Can lassan épül be de kiszoritja majd Khedirát és a 4231 tűnhet jó iránynak. Addig mehet a kiserletezgetés.

steven.h 2018.09.02. 17:42:21

@Fabio83: szerintem nem kerékkötője, mivel szerintem meg pont hogy benne van a világ Top5 edzőjében. Egyszerűen azt kellene látni, hogy minden évben csapatot kell építenie mert mennek el a kulcsjátékosok és nincsenek megfelelően pótolva, így mindig újra kell gondolnia, hogy mit is tud azzal a kerettel kezdeni amit kapott.

Az idei lesz a vízválasztó, mert Higuain-on kívül nem távozott senki, de ő Ronaldoval pótolva lett, a szélső védelem is rendben lesz, valamint a középpálya is Can-nal jobb lehet, de ehhez idő kell hogy összeszokjanak. Jól látszódik, hogy még nem érzik egymást a játékosok Ronaldoval, ez nehezíti azért a támadásépítést. Én már a válogatott szünet után javulast várok, de leginkább januárra. Addig jöjjenek az eredmények, Ronaldo találjon be, tavasszal meg lehet hengerelni, ahogy eddig mindig tettük Allegri alatt. Talán a tavalyi kivétel volt, de annak is végül duplázás lett a vége.

Dybala2379 2018.09.02. 18:02:59

Tegnap mikor beállt Dybala és Costa egyből ment a zsuga, eléggé érzik egymást még CR-nek kell összeszoknia velük és akkor elég jó kis focit nyomhatnánk, persze ehhez együtt kéne játszaniuk...Can-tól pedig olyat láttam amit már elég régóta nem, vagy csak most tűnt fel, javítsatok ki ha tévedek, de végre volt egy középpályásunk aki megindult előre, rágyorsított a középpályára/védőkre és nem vissza vagy oldalra passzolt...én szívesen néznék egy 4-2-3-1 -t: Pjanic - Can - Costa, Dybala, Berna, CR

Fabio83 2018.09.02. 19:08:00

@Dybala2379: szerintem 10-ből 8 ember így rakná fel a jelenleg legerősebb csapatunkat. Kivéve a Mistert meg még egy valakit....ezt mindenki láthassa, nem kell ide papír...;)

Juveing 2018.09.03. 06:40:58

@Matteo89:
Teljesen egyetértek! Micsoda keretünk van, milyen kellemes gondok ezek!
Ugye senki nem gondolta, hogy az első meccsen kirobbanó formában lesz a csapat?! 3 meccs, 3 győzelem, kb 60 kapuralövés, brutál labdabirtoklás, 7 gól...
Igazából mit vártatok? 9 pontnál nehéz többet hozni 3 meccsből... Ronaldo végigjátszotta mindegyik meccset... Az első meccsen Cancelo, Pjanic, Costa, Cuadrado, Dybala, Ronaldo "hatos fogat" kezdett, tehát Allegri próbálta a legtámadóbb felfogású csapatot pályára küldeni.
Tehát abszolút nyitott az offenzív játékra is a mester, ebből is látszott!
Minden király eddig :-)

2018.09.04. 10:26:02

Meglátjuk, Max. Tőled is több kell ahhoz, hogy összeálljunk, tehát támadásban ne csak a kínlódás legyen és arra várjunk, hogy valaki húz egy váratlant, védekezésben pedig ne kapjunk kiscsapatoktól 2-3 (komolyabb) támadásonként 1 gólt.

2018.09.04. 10:28:20

@jeneiPALI: @Rikoo: +1 Pontosan így van, ahogy írtátok. Meg kellene végre találnia az állandó csapatát és észre kellene végre vennie, hogy kik a legjobbak a keretben.

2018.09.04. 10:29:10

@Quentin_KR: +1 Ez sem lenne hátrány, ha már tele van a keret klasszis támadókkal. :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása