Változások a Juve védelmében

paratici_fabio_portre.jpgAz olasz sportoldal, a Calciomercato írt összegzést a csapat hátsó alakzatával kapcsolatosan. Játékosokról, szerződésekről, életkorukról, esetleges távozókról és érkezőkről, a jövőről. 

A távozás lehetősége elsősorban Alex Sandro és Medhi Benatia esetében merült fel, de végül mindketten maradtak a klub kötelékeiben. Giuseppe Marrotta kiemelte, hogy nagy a versenyhelyzet a védelemben, de mindenkire szükség van, mert hosszú a szezon, és tökéletesen fog működni a hátsó alakzat. A tavalyi idényben kétségtelenül óriásit fejlődő Benatia ideje is el fog jönni, és ő is meg fogja kapni a megfelelő játékperceket.

Viszont eszközölt fiatalítást is a Juventus vezetősége, távozott Stephan Lichtsteiner és Kwadvo Asamoah, de érkezett az Atalantától a 2 éves kölcsönjáték után Leonardo Spinazzola és a Valencia együttesétől João Cancelo. Mindemellett visszatért Leo Bonucci a Rossoneritől, mindössze egy év távollét után, cserébe viszont megkapta a Milan Mattia Caldara játékjogát, amit két éve vásárolt az Öreg Hölgy, Spinazzolához hasonlóan szintén a bergamói csapattól, de kölcsönbe ő is az Atalantánál maradt, ennek tükrében hivatalos tétmeccsen a Bianconeri mezében egyetlen alkalommal sem léphetett pályára a fiatal belső védő.

Az erősítések mellett szerződést hosszabbított a kapitány Giorgio Chiellini 2020-ig, valamint Andrea Barzagli is, aki 2019-ig újította meg kontraktusát. A kapitány frissen töltötte be 34. életévét, és egészen bizonyos, hogy még két évig a legmagasabb szinten lehet rá számítani, de az már most biztos, hogy jövő nyáron le kell ülnie a vezetőségnek és Massimiliano Allegrinek, hogy megtárgyalják a védelem ha nem is megreformálását, de további erősödését, mert az már borítékolható, hogy ez lesz Andrea Barzagli utolsó idénye, ez volt az utolsó szerződése, jövő nyáron elhagyja a csapatot, gyakorlatilag 99 százalék, hogy visszavonul.

De mielőtt a jövőbeni célokat kitárgyalná a vezetőség és a szakmai stáb, a szerződések megújítását is górcső alá veszik. Daniele Rugani az első akinek ez aktuális, és az elkövetkezendő hetekben már megkezdik a tárgyalásokat az ügynökével, a jelenlegi szerződése 2021-ig érvényes, ha a klubnál marad, akkor a fizetésén is emelnek, illetve ezt az időtartamot meghosszabbítják. Amennyiben esetleg zátonyra futnának a megbeszélések, akkor nyáron eladásra kerülhet az olasz védő, a helyzetét a Chelsea még mindig árgus szemekkel figyeli, hiszen ott dolgozik a frissen kinevezett egykori mentora, Maurizio Sarri.

A fentebb említett Medhi Benatia szerződését is megújítaná a klub, hiszen a tavalyi idényben az összes védő közül ő mutatta a legnagyobb fejlődést, szinte egész Olaszországban. A 31 éves védőnek 2020-ban jár le a szerződése, amit annál is inkább meg akarnak újítani, mert az elmúlt mercato alkalmával több klub noteszében is szerepelt a marokkói védő neve, legkitartóbban a volt vezetőedzője, Rudi Garcia által irányított Marseille próbálta megszerezni. A tárgyalás a Juve vezérkarával kölcsönös érdek, emlékezetes, hogy a nyári világbajnokság után többször is nyilatkozta, nagyon jól érzi magát a Juventusnál, de le kell ülni a vezetőséggel tiszta vizet önteni a pohárba, hogy számítanak-e a szolgálataira a jövőben is.

Végül pedig a már szintén említett Alex Sandro kontraktusának megújítása is a levegőben van egyelőre. Az első két szezonja remekül sikerült Torinóban,  a tavalyi idényben azonban jelentősen visszaesett a teljesítménye, de a klub teljes mértékben kiállt mellette. Azt hangoztatta Beppe Marrotta, hogy komoly családi problémákkal küzd, de a Juventus egy nagy család, és nem hagyja magára egyetlen (család)tagját sem, nem fogják egy gyengébb szezon után eladni. 

Allegri az új idény kezdetén nyilvánosan dicsérte a brazil védőt, azt mondta "-Figyelték Alex Sandro játékát? Olyan, mint ha kicserélték volna-"  

Annyi kijelenthető, hogy a piemonti vezetőség az elkövetkezendő hetekben újra tárgyalóasztalhoz ül a brazil bekkel, hogy megvitassák a szerződése meghosszabbítását, a jelenlegi megállapodása 2020-ban jár le.

Mindeközben annak ellenére, hogy a Mercato lezárult, a pletykák nem csitulnak, és már a jövő évi átigazolásokat elemzik, most értelemszerűen a hátsó alakzatra kitérve, hogy mik lehetnek az Andrea Agnelli, Giuseppe Marrotta, Fabio Paratici és Pavel Nedvěd irányította vezetőség tervei.

Különösen tartja magát a Marcelóval kapcsolatos híresztelés. A 30 éves brazil balhátvéd kapcsán már a múltban is többször szóba hozták csapatunkat. Többször is hivatkoznak Cristiano Ronaldóhoz fűződő barátságára, emiatt adnak táptalajt ennek a pletykának. Most Lopetegui vezetésével a dolgok egyfolytában változnak, ismeretes nem esett jól Marcelónak, hogy lecserélte a Real Madrid új edzője. Úgy gondolja a védő, hogy ő nem az a fajta játékos akit csak úgy le szoktak cserélni az edzők, bár profin válaszolt avval, hogy másnap ő is csatlakozott a cserék és a mérkőzésen nem játszók edzéséhez. (ismeretes, Madridban a meccs másnapján azoknak, akik játszottak a mérkőzésen, nem kell az edzésen részt venniük), de Marcelo csatlakozott hozzájuk, hogy minél előbb visszanyerje erőnlétét a nyári VB után.

Továbbra is képben van a fiatal holland véd,ő De Ligt. Ami Matthijst illeti, sikeresen kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája csoportkörébe (ahol a Bayern, a Benfica, és az AEK lesznek az ellenfeleik). A 19 éves belső védő tagadhatatlan, hogy az európai futball egyik legígéretesebb fiatal labdarúgója. Ügynöke, Mino Railoa nagyon szívesen venné, ha a Juventushoz csatlakozna 2019 júniusában, azonban az ára nem alacsony: 50 millió euró. Viszont a benne rejlő potenciál és fiatal kora arra sarkallja a Juventus vezetőségét, hogy alaposan átgondolja a lehetőséget, mely szerint a védelem megfiatalítása érdekében ez egy fontos erőfeszítés lenne. Mindenesetre Beppe Marrotta és Fabio Paratici már szeptembertől megkezdik a puhatolózó tárgyalásokat az ügyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1914212701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2018.09.01. 09:42:02

De azért Caldarat el engedjük ... 50 millát meg adnánk külföldön játszó 19 éves védőért aki garantáltan nem lenne kezdő!
Rossz lépésnek tartom még akkor is ha nem is jön és Caldara távozott.
Fiatalítás? :D legalább ne ezt mondják
38 éves Barzagli marad... nem akarom én bántani mert professzor volt a maga idejébe de ez már a múlt, ha Buffont ingyen el engedtük akkor őt is el kellett volna.
Olyan ez hogy most vagy jövőre BL győzelem de őszintén ez pokoli nehéz lesz! De bizakodom

Génmanipuláltházikecske 2018.09.01. 09:58:16

" Benatia ideje is el fog jönni, és ő is meg fogja kapni a megfelelő játékperceket." Benatia küzdött a játék percek hiányával tavaly is.

2018.09.01. 10:12:37

A vezetőség általában nem szokott "ámokfutni" a keretet illetően. A védősorban idén ez csak akkor lehetett volna teljesebb, ha Ruganit is elengedik. Caldara pipa, De Vrij pipa, bonucci no comment. Benatiát most kellett volna eladni, ha tényleg pénzt kínált valaki is érte. Most zavartuk el Caldarát és ezek után fiatalításról beszélni kicsit vicces.

alexGicamo 2018.09.02. 10:30:20

Caldara egy örök tüdke marad számomra és gondolom, még sokan vagytok így ezzel .
Az jó lesz, ha már ,most gondolkodnak a védelmünk jövőjén , mert a 2 legfontosabb tagja pont egyszerre öregszik ki ( Chiello és Barzamackó ). A marokkóit sosem csíptem, szóval tőlem mehet, amerre lát . Alex Sandro szerződéshosszabbításának története meg lassan hosszabbra nyúlik már, mint anno az Isaura !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása