Kína lehet a Juventus egyik aranybányája?

agnelli_andrea_stadionban.JPGA Juve sok pénzt fog keresni Kínából azokkal a lépésekkel, amelyeket a Juve tesz ebben az irányban. A posztban igyekszem bemutatni, hogy mikre számít a klub a kínai piacról. Mezek, kiegészítők, mindenféle merchandising, illetve különböző termékek jelennek meg egy olyan országban, amely egyre inkább preferálja a futballt, és amelyben 58 millió Juve-rajongó él.

Ez a Juventus számára egy aranybánya. Kína, amely kb. 500 millió előfizetővel büszkélkedik! A Kínában élő Juventinók folyamatosan frissülő zebrákkal kapcsolatos termékeket kapnak a jövőben. Így a Juventus brandként belépett a legfontosabb helyi közösségi hálózatokba a Juventus kínai digitális rajongói közösséggel: ez egyetlen digitális platform, ahol a rajongók megtalálhatják elfoglaltságukat, megvásárolhatják az eredeti merchandising termékeket, és gyakorlatilag mindent, ami a klubbal kapcsolatos!

ÉS NEM CSAK - A Juventus kínai elkötelezettsége azonban nem kizárólag a közösségi médiát célozza meg, hanem például a nyáron barátságos mérkőzések formájában turnét is szervezhet az óriási országba, ezzel tovább népszerűsítve a klubot az ázsiai földrészen, a márka további építése, és a helyi vonatkozásban való megerősítése érdekében!

Valójában néhány hónappal a J-Academy sanghaji elindítása is a része ennek a projektnek! Ez volt a kezdet, az első Juventus labdarúgóiskola Kínában. Az akadémia megnyitotta kapuit, és itt 150 gyerek, 5 és 14 év közötti labdarúgópalánta pallérozódhat!

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy kínai labdarúgók fogják elárasztani Torinót, ahogy fentebb írtam, ez az utánpótlásképzés egészen kis gyerekeknél a futball alapjait rakná le, ez egy üzlet, hogy a kínai piacra való betörés könnyebbé váljon csapatunk számára, és ez mind a két fél érdekét elősegíti, mert az olasz iskola nyilván majd a későbbiekben éreztetni fogja hatását, hiszen össze sem hasonlítható a két futballkultúra, viszont a torinói csapatnak megkönnyíti egy nagyon komoly bevételi forrás kiépítését!

Ez is a terv része, amelyet a Kínai Labdarúgó Szövetség hagyott jóvá, és része az elnök által kívánt labdarúgó-fejlesztési projektnek. Azt mindenesetre leszögezhetjük, hogy klubunk ezzel rövid és hosszútávon is csak jól járhat, vesztenivaló semmi nincs rajta, Kína számunkra szinte elképzelhetetlen nagy létszámú ország, ahol imádják a futballt, és rengeteg Juve szimpatizánssal büszkélkedik!

Minden egyes euro egy új bevételi forrást jelent a csapatnak, és egy újabb mesteri húzás Andrea Agnelli márkaépítésében, és bár nem értek egyet mindennel a modern futballban, de az tény, hogy a Juve vezetősége követi le a legtehetségesebben a kor futballal kapcsolatos változásait!

Írta: Csabuso84

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr214195145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2018.08.22. 16:08:28

"a rajongók megtalálhatják elfoglaltságukat, megvásárolhatják az eredeti merchandising termékeket, és gyakorlatilag mindent, ami a klubbal kapcsolatos!"

Na az tényleg szép lesz ha a kínaiak majd nem a nem a kínait fogják venni, most gondolom jól besz@rtak a kínai hamisítók. :)

Jamal Jamal 2018.08.22. 16:27:21

@pedronegroo: Valahogy, valamit tenni kell a hamisítványok visszaszorítása érdekében. Lehet hogy az nem azzal a minőséggel készül mint amit a JuveStore-ban vagy a stadion melletti árusoknál lehet kapni (amin meglepődtem hogy 10 euroval olcsóbb volt a stadion mellett ua. a mez mint a stadion üzletében), de így leeshet a klubnak 20 euro/mez.

babo0410 2018.08.22. 17:55:13

Na igen, a Kínai piacra kell betörni, és akkor az Adidas is, meg a többi szponzor is fog olyan pénzeket osztani nekünk, mint a Unitednek. Nekik is a kínai piacon lévő hatalmas bázisuk miatt fizetnek a szponzorok oly sok pénzt, hiszen az eredményeik az utóbbi években ezt nem támasztották alá.

karesssz 2018.08.22. 22:28:15

Piszok jól hangzik ez az egėsz.

alexGicamo 2018.08.23. 03:52:38

Briliáns húzás ! Roppant ígéretesnek hangzik !
Köszönöm a remek cikket , kiváló a témaválasztás is ! :-)

Juvetto 2018.08.23. 08:00:51

Nem is értettem, miért hagytuk egyáltalán eddig is parlagon heverni, hosszú éveken át az ázsiai piacot. Ezek szerint CR-re vártunk(?), hogy beröffenjenek a dolgok.

2018.08.23. 10:58:24

@Juvetto: Igen, valószínűleg az igazi húzónév volt a kirakós utolsó darabja és egyben szerettük volna odaadni. ;-) De az is lehet, hogy mostanra lettek kész a projektekkel. :-D

Rivendell 2018.08.23. 12:30:48

@JuventusFanatikus: Real mindent visz,bár érdekes,hogy az MU mennyire le van maradva,bevételeknél meg talán vezet is

Juvetto 2018.08.23. 13:45:25

@Dr. Grant: :D Hát, mivel ugye EU-s pénz erre nem juthatott... :)

@JuventusFanatikus: Érdekes,köszi! Bár így, statok nélkül (legalábbis nálam csak a térképek jelennek meg) nem kicsit sarkítottan mutatja a helyzetet. :) Mintha más csapatok a kanyarban sem lennének, mintha nem is ismernének mást az adott régiókban. :) De persze értem, ez is szemlélteti a szitut valamelyest. Azért egy számadatokkal megtűzdelt változatot is szívesen csekkolnék. :)

@Rivendell: Nekem is pont az MU "eltűnése" szúrt szemet. Úgy hittem, hogy Ázsiát "Urálják". :D

A mongól Cselszki fanok nem lehetnek gyengék. :) Területileg jól mutat, és a népességet nézve még csak-csak, ám fizetőképes keresletet tekintve nem hiszem, hogy nagy kasza. :)

JuventusFanatikus 2018.08.23. 15:22:11

@Juvetto: Sajnos adatok nincsenek hozzá, mindenestre érdekesebb lenne. De vannak számomra meglepő dolgok:
- Ahogy említettétek, hogy mégse a MU a hatalom Ázsiába
- Ukrjna és az Ajax
- Németország és a Dortmund. Azt hittem, hogy Byern uralom van ott
- A Barca uralom a nyugati - szláv térségben
- Meg, hogy itt, a Balkánon mindwn országba a madridistákból van a legtöbb.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása